Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Lignende ture

Madeira
Majestætiske tinder og Levadavandring
England
Trekking i Lake District National Park
Irland
Vandreferie i Donegal - Irlands vilde nordvest
Vandreferie i Europa med fast base
Hvad er det og kan jeg være med?


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Færøerne - Natur og kultur i Nordatlanten

Ref. FOFK

Søpapegøje = lunde

Flotte udsigter ad libitum

Vores indkvarteringssted i Gjogv

Det færøske flag

Naturhavnen i Gjogv

Olavkirken i Kirkjubøur

Havneparti i Torshavn

Dramatisk landskab

Tinganes i Torshavn

Tinganes

Caféliv i Torshavn

Bygden Kirkjubøur

Havnen i Torshavn

Færøernes nationalfugl - Tjaldur!

Mallemukker på redehylden

Risin og Kellingin

Sule på vingerne

Lomvier på fuglefjeld

Tørvehuse på Mykines

Traditionel byggestil med træ og tørv

Se gæsternes egne fotos for denne tur

På denne 8 dages tur får vi set og oplevet en meget væsentlig del af de 18 øer, som udgør det færøske samfund langt oppe i Nordatlanten.

Vores base er den lille hyggelige bygd Gjógv på Eysturoy, som er smukt beliggende med udsigt til havet. Her indkvarteres vi bekvemt i dobbeltværelser med eget bad & toilet. Vores vært vil selv deltage på et par af udflugterne, bla. på turen til Mykines, hvor bedsteforældrenes hus stadig er i familiens eje.

Turen ledes af dansktalende færøske turledere, som vil ledsage os på turen og indføre os i den spændende kulturhistorie samt guide deltagerne på de daglige vandreture i den imponerende natur. Fuglefjeldene er helt unikke på Færøerne, og vi besøger de flotteste af dem i "prime season" —nemlig Vestmannabjørgini og Mykineshólmur, hvor vi vil opleve søpapegøjer m.m. på allernærmeste hold. Turen indeholder også et flot cruise og besøg til den sydligste ø — Suðuroy.

På alle turens dage vil vi opleve byer, bygder og "býlingar", som en lille gruppe af huse kaldes, samt den flotte og barske natur på kortere vandreture. På den måde får vi en meget autentisk oplevelse af det tætte samspil, som færingerne altid har haft med naturen. Vi har egen bus til rådighed på turen, og det sammenholdt med vores guides lokalkendskab gør os meget fleksible i forhold til vind & vejr. Vi kan således improvisere og evt. bytte om på rækkefølgen i programmet, hvis det er fordelagtigt for os.
 • Sejlads langs "Vestmannabjørgini" - fuglefjeldene på Streymoy
 • Hovedstaden Torshavn med den charmerende gamle bydel Tinganes
 • Besøg på det berømte fuglefjeld Mykineshólmur på Mykines øen
 • Hyggelig indkvartering i bygden Gjógv (dobbeltværelse med eget bad & wc)
 • Cruise/sejlads til Suðuroy med de mest fantastiske og dramatiske udsigter
 • Vandretur til Færøernes højeste fjeld — Slættaratindur (højde 882 m)
 • Heldagstur til Nordøerne med besøg i "fiskerihovedstaden" Klaksvig
 • Vandretur fra Torshavn til det gamle bispesæde Kirkjubøur og Kongsgården
 • Talrige besøg i små bygder og "býlingar" og daglige vandreture i flot natur
 • Masser af havfugle som: lunder/søpapegøjer, suler, lomvier, alk og tejst m.m
 • Besøg og frokost i Nordens Hus i Torshavn
Turen afvikles med færøske lokalguider, der taler dansk.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Fly til Vagar på Færøerne og videre med bus til Gjógv på Eysturoy

Vi ankommer til Vagar lufthavn på Færøerne, hvor vores lokale turleder venter med bussen. Herefter begiver vi os af sted mod vores indkvarteringssted, nemlig bygden Gjógv beliggende helt nordligt på øen Eysturoy. Her bliver vi modtaget af vores værtsfolk og bliver introduceret til stedet, hvor vi skal have alle vores overnatninger.

Efter frokosten kan man gå en tur ned til vandet og nyde synet af det mægtige Atlanterhav og tage "kløften" i nærmere øjesyn - det er den bygden er opkaldt efter (Gjógv = kløft på færøsk). Nærmeste nabo mod nordvest er Sagaøen Island.

-/F/A
Dag 2. Heldagstur til Nordøerne med besøg i fiskerihovedstaden Klaksvig

I dag skal vi på tur til Nordøerne. Her skal vi bl.a. besøge Færøernes "fiskerihovedstad" Klaksvig, som også er øernes næststørste by med knap 4500 indbyggere.

Efter at have kigget nærmere på havnen med dens mange fiskekuttere og trawlere tager vi en rask gåtur til et udkigspunkt oppe bag Klaksvig kaldet "Klak", hvorfra vi kan se ned over Klaksvig i øst, og en stor del af Eysturoy i vest. Derudover kan vi se Kalsoy og Kunoy foran os. På tilbageturen til Gjógv gør vi et stop ved den flotte kirke i Norðagøtu.

M/F/A
Dag 3. Sejlads forbi Vestmanna fuglefjeldene og til fuglenes paradis - Mykines

Dagen i dag står i fuglenes tegn. Vi skal opleve fuglefjeldene ved Vestmanna på vestkysten af Streymoy og på øen Mykines. Vi kører til bygden Vestmanna, hvorfra vi sejler nord om øen Vagar og vestpå til Mykines, som er vidt berømt blandt ornitologer for sit rige fugleliv.

På kystklipperne findes skarv-kolonier, og i de eroderede klippespalter findes perfekte redepladser for lomvier og alke, og tusinder af lunder yngler på græssletterne over fuglefjeldet. Sulen - kongen over Færøernes fugle - findes kun på Mykines, nærmere betegnet på den vestlige del af Mykineshólmur.

På Mykines vandrer vi fra bygden til Mykineshólm, hvor vi kan se fyrtårnet på Mykines Holm, og vores færøske vært vil desuden vise os bedsteforældrenes gamle bolig, der stadig er i familiens eje. Fra Mykines sejler vi tilbage mod Vestmanna, hvor bussen venter på at køre os hjem til Gjógv.

M/F/A
Dag 4. Gjógv og omegn

I dag vil vi kigge nærmere på vores bosted — bygden Gjógv og de nære omgivelser. Bygden har ca. 35 indbyggere og ligger smukt placeret ved Eysturoys nordligste kyst. Naturhavnen i Gjógv ligger i bunden af en smal klippekløft, som på færøsk hedder "en gjógv" — deraf bygdens navn. Bygdens gamle huse er velbevarede, og den lille kirke samt den gamle skole er også interessante at kigge nærmere på.

Om eftermiddagen vandrer vi op mod passet vest for bygden og ned i Ambadalur dalen på den anden side. Turen byder på en enestående udsigt til den slanke klippe Búgvin, som er Færøernes højeste fritstående klippe. Den rejser sig 188 m op fra havet.

M/F/A.
Dag 5. Cruise/sejlads til Suðuroy

Næste destination på vores færøske odyssé er den sydligste ø i øgruppen, nemlig Suðuroy. Vi kører ned til hovedstaden Torshavn, hvorfra vi skal sejle ca. 2 timer til Suðuroy.

Undervejs på sejladsen får vi flere flotte udsigter til nogle af de sydlige øer, såsom Skúvoy og Sandoy. Vi sejler også forbi Dimun øerne med deres rige fugleliv, og med lidt held spotter vi en sæl eller to. På øen står en anden bus klar til os, så vi kører rundt og besøger en række bygder, heriblandt Tvøroyri, som har en ganske flot naturhavn.

Suðuroy har de nok mest fantastiske og dramatiske udsigtspunkter på Færøerne, og øen er dannet af den unikke søjlebasalt, som ellers kun ses enkelte steder på Streymoy også. En del af disse flotte udsigtspunkter vandrer vi til, så vandrestøvlerne skal selvfølgelig også snøres i dag. Vi spiser aftensmaden i Suðuroy og overnatter i 2 personers kahytter på færgen i havnen i Suðuroy.

M/F/A
Dag 6. Torshavn med den gamle bydel Tinganes, Nordens Hus og tur til Kirkjubøur

Vi sejler fra Suðuroy kl. 7.00 og ankommer til Torshavn kl. 9.00 og kører direkte til den måske vigtigste historiske lokalitet på Færøerne, nemlig det gamle bispesæde Kirkjubøur med domkirkeruinen "Magnuskatedralen" og den velbevarede "Kongsgården". Herfra vandrer vi over fjeldet til Torshavn, hvor vi spiser en god frokost i det utroligt flotte Nordens Hus, som med sin spændende arkitektur danner rammer om talrige udstillinger, koncerter m.m.

De næste par timer er til egen disposition, så seværdigheder som museer m.m. kan prioriteres af den enkelte deltager. Herefter mødes vi igen i midtbyen og går en tur ud i den gamle bydel Tinganes og nyder den afslappede stemning omgivet af flotte bygninger fra 1600- og 1700-tallet, inden vi kører tilbage til Gjógv.

M/F/A
Dag 7. Eiði bygden og Færøernes højeste fjeld — Slættaratindur (882 m.o.h)

Dagens udflugter går til den nordvestligste del af Eysturoy. Vi besøger bygden Eiði, som har et lille, men interessant historisk museum for området — "bygdemuseum á Látrinum".

Om eftermiddagen skal vi bestige Slættaratindur, der er Færøernes højeste bjerg (højde 882 m). Slættaratindur betyder flad bjergtinde og er en rest af det gamle plateau fra Skotland til Grønland, hvor Færøerne danner én del. Vandringen til toppen er relativ stejl, men ikke specielt vanskelig.

Fra toppen har man en enestående udsigt over hele Færøerne - når vejret tillader det! Når luften er klar og tør, kan man se til Vatnajökull på Island 550 km væk- det er verdens længste synsvidde og er registreret i Guinness rekordbog.

På årets længste dag den 21. juni er det en gammel færøsk tradition at gå op på Slættaratindur for at se solen hhv. gå ned og komme op igen.

M/F/A
Dag 8. Vágar — Afgang mod Danmark

I dag skal vi videre fra Gjógv og lige så stille indstille os på at tage afsked med Færøerne for denne gang.

M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —
Bemærk, at alle måltider er inkluderede i rejsens pris på denne tur!
Overnatning

På turen overnattes der i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet på guesthouse i bygden Gjógv i 6 nætter. Ønskes enkeltværelse er dette muligt mod et tillæg angivet nederst på siden.

Bemærk, at enkeltværelserne på denne tur er mindre end dobbeltværelserne, samt at udsigten fra værelserne varierer (man kan ikke forudbestille bestemte værelser). Idet man på turen er ude i naturen fra morgen til aften, har udsigten fra værelset efter vores erfaring dog minimal betydning. Vi overnatter 1 nat (dag 5) i kahyt ombord på færgen i havn på Suðuroy.
Varighed

8 dage, heraf 6 vandredage, grad 2-3.
På denne tur vandrer vi mellem 2-4 timer om dagen.
De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Dagstemperaturer mellem 10 og 20 grader, nattemperaturer ned til ca.8 grader. Som det er de fleste bekendt, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt - solskin, blæst, regn eller tåge kan komme i løbet af meget kort tid. Pga. Færøernes beliggenhed så langt mod nord er der lange lyse nætter fra april til september.
Valuta

Der kan betales med danske kroner og kreditkort.
Adgang til el

På denne tur under vores overnatninger i Gjógv er der mulighed for at få opladet batterier til f.eks. digitalkamera. På Færøerne er udformningen af stikkontakter og spændingen lig dansk standard, og adaptere er derfor ikke nødvendige.
Mobiltelefon

Der er relativ god mobildækning på denne tur. Men generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor det kun er tilladt at sende SMS og samtale, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Kort

Kan købes i Nordisk Korthandel www.scanmaps.dk
Deltagerprisen inkluderer:

Flytransport: København — Vagar t/r, inkl. skatter og afgifter
Al transport og transfer på Færøerne.
Cruise/sejlads til Suðuroy med overnatning t/r
Sejlads til Mykines t/r
Dansktalende lokale færøske turledere
Alle måltider, som indikeret i turbeskrivelsen
6 overnatninger i delt dobbeltværelse (6 nætter i Gjógv)
1 overnatning i delt kahyt (ombord på færgen i havn på Suðuroy)
Entré til Kirkjubøur og Kongsgården
Bidrag til rejsegarantifonden.
Deltagerprisen inkluderer IKKE:

Personlige lommepenge — herunder udgifter til drikkevarer
Rejse- og evt. afbestillingsforsikring.
Evt. tillæg for enkeltværelse, 1.900,- DKK.
Bemærk!

Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af vejret. Ændringer i programmet pga. vejrliget kan således forekomme, men turlederen vil tilstræbe at gennemføre det oprindelige program, måske blot i en anden og mere gunstig rækkefølge, det aktuelle vejrlig taget i betragtning.
Gå til toppen og Book rejse
Kirsten Lunddal Nielsen

Færøerne er en fascinerende oplevelse af natur og vejrets omskiftelighed.

Anne Klahn

Det er det smukkeste land, jeg har set med en storslået natur med grønne klipper i det blå hav. Turene er fint afpasset til kategori 2 og turlederne er rummelige, venlige, vidende og gode formidlere af deres lands natur, kultur, sociale- og historiske forhold. En fantastisk oplevelse.

Birgit Eriksen

En hel igennem god tur. Turlederne var meget vidende og gode formidlere. Der var stor smidighed i afvikling af turene, både fra rejseledere og turens deltagere.

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig