Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Graduering og ikoner


Det er vigtigt, at du vælger en tur, der passer til din aktuelle form og tidligere vandreerfaring. Både af hensyn til dig selv og af hensyn til de andre i gruppen.
Printvenlig version
Graduering - cykelrejser

Faktorer, der har indflydelse på gradueringen, kan være:
Underlagets beskaffenhed, antallet af højdemeter pr. dag, antal cykeldage, klimaet, etc.
Vores gradueringssystem kan ikke sammenlignes med andre kendte systemer, men ved at læse beskrivelsen af grad 1 - 6 her på siden kan du vurdere, hvilken grad der passer til dig.
Kondition - cykelrejser

Cykling stiller naturligvis krav til din kondition. For at forbedre din kondition før afrejsen kan vi anbefale varieret motion, gymnastik, svømning og naturligvis cykelture..
På cykelturene er det især hjerte og i særdeleshed lunger, som bliver belastet. Ved cykling bliver knæ og led, som en hovedregel, ikke belastet i samme grad som ved løb eller vandring.
Grad 1 - cykelrejser

Let cykling ad lette veje, som ingen særlige forudsætninger kræver, kun almindeligt godt helbred og at du er vant til lidt fysisk aktivitet, for eksempel korte gå- eller cykelture. Det er muligt at fravælge enkelte cykeldage.
Grad 2 - cykelrejser

Moderat cykling ad fortrinsvis lette veje, men hvor længere bakker kan forekomme. Her kræves ingen decideret cykelerfaring eller tekniske forudsætninger, du skal dog være vant til jævnlig moderat fysisk aktivitet. Turene kan klares af alle med en rimelig god kondition. Det er muligt at fravælge enkelte cykeldage, eller med hjælp fra turlederen, at vælge alternativer.
Grad 3 - cykelrejser

Lidt hårdere cykling, af og til i vanskeligt terræn med lange opkørsler. Turene kræver ingen særlige tekniske forudsætninger, men du skal være i rimelig form og have et generelt godt helbred. Man kan ofte fravælge enkelte cykeldage, eller med hjælp fra turlederen, vælge alternativer.
Grad 4 - cykelrejser

Cykling i bakket terræn. Der forekommer lange opkørsler og måske længere cykelture. Det vil være en fordel med regelmæssig motionscykling, og du skal være sikker på, at helbredet og konditionen er ok.
Grad 5 - cykelrejser

Krævende cykling der ofte involverer bjergpas og tekniske nedkørsler i udfordrende terræn med mange daglige højdemeter. Det er en forudsætning, at man cykeltræner regelmæssigt. Absolut god kondition er en nødvendighed.
Grad 6 - cykelrejser

Den helt vanskelige cykling, hvor du skal være fortrolig med ekstreme udfoldelser. Du skal cykeltræne som en naturlig del af din hverdag og have erfaring med mange timer i sadlen. Der må forventes mange højdemeter og en yderst krævende rute.
Gradueringssystemet - vandreferie

Faktorer der har indflydelse på gradueringen, udover de fysiske krav, kan være:
Stiernes beskaffenhed, antallet af højdemeter pr. dag, antal vandredage, vægten af din rygsæk og klimaet på ruten etc.
Vores gradueringssystem kan ikke sammenlignes med andre kendte systemer, men ved at læse beskrivelsen af grad 1 - 6 her på siden kan du vurdere, hvilken grad der passer til dig.
Kondition - vandreferie

Vandring i bjerge stiller naturligvis krav til din kondition. For at forbedre din kondition før afrejsen kan vi anbefale cykling, aerobic, svømning og naturligvis længere vandreture i bakket terræn.
Ved opstigningerne på vandreturene er det især hjerte og i særdeleshed lunger, som bliver belastet. Det er her, du får udbytte af din gode kondition. Går det nedad, er det andre dele af kroppen, som bliver belastet - især knæene. Vær derfor helt sikker på, at »bentøjet« er i orden hjemmefra.
Grad 1 - vandreferie

Let vandring ad gode stier, som ingen særlige forudsætninger kræver, kun almindeligt godt helbred og at du er vant til lidt fysisk aktivitet, for eksempel små gå- eller cykelture. Det er muligt at vælge enkelte vandredage fra.
Grad 2 - vandreferie

Moderat vandring ad fortrinsvis gode stier, men hvor længere stigninger kan forekomme. Her kræves ingen vandreerfaring eller tekniske forudsætninger du skal dog være vant til jævnlig moderat fysisk aktivitet, for eksempel gennem en eller anden sportsgren. Turene kan klares af alle med en rimelig god kondition. Det er muligt at vælge enkelte vandredage fra.
Grad 3 - vandreferie

Lidt hårdere vandring og af og til i vanskeligt terræn med lange opstigninger. Turene kræver ingen særlige tekniske forudsætninger, men du skal være i god form og have et generelt godt helbred. Man kan ofte vælge enkelte vandredage fra.
Grad 4 - vandreferie

Krævende vandring i vanskeligt terræn. Der forekommer lange opstigninger og enkelte lange dage. Der kan eventuelt forekomme passager i stor højde. Det vil være en fordel med lidt erfaring fra tidligere bjergvandringer, og du skal være sikker på, at helbredet og konditionen er i top.
Grad 5 - vandreferie

Krævende vandretur og/eller bestigning, der ofte involverer gletsjervandring og vandring i meget vanskeligt terræn. Det er en forudsætning, at man ikke lider af højdeskræk, og at man kender til almindelig bjergvandring. Absolut god kondition er en nødvendighed.
Grad 6 - vandreferie

Den helt vanskelige bestigning, hvor du skal være fortrolig med ekstreme udfoldelser. Turlederen afgør suverænt om du kommer til toppen.
FLY

Rejsen til/fra destinationen med fly er inkluderet. Der kan evt. også være inkluderet indenrigsflyvning ude på destinationen.
KAJAK

Kajak indgår som en del af transportformen på denne tur.
KRYDSTOGSSKIB

Nogle af nætterne overnattes der på krydstogtskib i kahytter.
TELT

Overnatning i telt med fast bund indgår en eller flere nætter på turen.
BJERGHYTTE EL. LIGN.

Overnatning i f.eks. bjerghytte, vandrehjem eller fjeldkabine. Disse kan variere meget i standard, fra simple tehuse i Nepal og bambushytter i Vietnam, guesthouses i Sydøstasien til bjerghytter i f.eks. Pyrenæerne.
HOTEL EL. LIGN.

Overnatning på hotel, landsby lejlighed, bjergpensionat, Ecolodge i Vietnam eller lokal indkvartering i Grønland.
BAGAGE PÅ TUREN

På denne tur bærer man selv sin bagage på ryggen.
HUNDESLÆDE

På denne tur køres der på hundeslæde flere af dagene.
INDIVIDUEL REJSE

Rejsen foregår med en lokal kontaktperson tilknyttet. Rejsen gennemføres som hovedregel ved booking af min. 2 personer.
GRUPPEREJSE

Rejsen foregår i en gruppe - min. antal deltagere er som hovedregel 10 personer.
INTERNATIONAL

Rejsen er med engelsktalende guider og foregår i internationale grupper.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig