Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Hundeslædetur ved Indlandsisen, Diskobugten

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

05.03.2019

Hjemkomst:

12.03.2019
 
DKK 21.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

12.03.2019

Hjemkomst:

19.03.2019
 
DKK 23.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

19.03.2019

Hjemkomst:

26.03.2019
 
DKK 23.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

26.03.2019

Hjemkomst:

02.04.2019
 
DKK 22.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

02.04.2019

Hjemkomst:

09.04.2019
 
DKK 21.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

09.04.2019

Hjemkomst:

16.04.2019
 
DKK 22.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Grønland
Diskobugten, Glacier Lodge Eqi og gigantiske isbjerge
Grønland
Gastronomi blandt isfjelde i Diskobugten
Grønland
Qaanaaq - Hundeslædetur i det legendariske Thule distrikt
Grønland
Rundrejse fra bygd til vildmark
Norge
Vinterferie på langrend i Gudbrandsdalen


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

           

Grønland - Hundeslædetur til Indlandsisen ved Diskobugten

Ref. GLJH

Glade gæster med indlandsisen i baggrunden

I Grønland regner man ikke motorkraft i hestekræfter men i hundekræfter - og dem er der mange af

Sådan ser et autentisk grønlandsk telt ud

Mere nordlys

Hundepladsen i udkanten af Qasigiannguit

Klargøring af slæder

Qasigiannguit i vinterdragt

Tasiussaq fjorden

Nysne i Tasiussaq

Tid til kaffemik

Bræfront i Tasiussaq

Skaglerne skal udredes

Indlandsisen

Velfortjent hvil

Lidt sne kan næsten altid gøre mænd til drenge igen - her: Hans og Klaus

Ilulissat Museum - Knud Rasmussens fødehjem

Den lokale fangsthytte, hvor vi overnatter to nætter

Der er mulighed for at leje sælskinstøj, så du kan holde varmen

Fanger holder øje med sæler ude på fjorden

Fangsthyttterne med Tasiussaq-fjorden i baggrunden

Zionskirken i Ilulissat

Frokost med udsigt over Diskobugten i baggrunden

Hundene er motorne på turen, så de har jo også brug for et hvil en gang imellem

Hytten, hvor vi overnatter

Illimanaq fra søsiden

Indlandsisen i baggrunden

Kig godt efter - der er moskusokser cirka midt i billedet....

Nordlyset danser over fangsthytterne.

Indlandsisen forude

Hundene hviler sig, mens frokosten indtages med udsigt til Indlandsisen

På denne tid af året er vejret ofte solrigt og stabilt

Solen er på vej ned over den tilfrosne fjord

Solen varmer skønt her midt i marts

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Det er noget helt særligt at opleve Grønlands storslåede natur fra en hundeslæde. På denne 8 dages tur i Diskobugten på Grønlands vestkyst får du hele 4 dages hundeslædekørsel. Fra slæden skal vi opleve området omkring Tasiussaq fjordsystemet, der ligger lige syd for Ilulissat Isfjord, og vi kommer også helt tæt på Indlandsisen på en suveræn slædetur. Hundeslædekørsel er en eminent måde at få et godt indblik i grønlandsk kultur og identitet og en forståelse for denne helt specielle livsform.

Men vi har flere enestående naturoplevelser i vente. På to uforglemmelige isfjordssejladser kommer vi helt tæt på de gigantiske isbjerge, der flyder rundt i Ilulissat Isfjord som de smukkeste isskulpturer. Den massive og imponerende samling af isfjelde stammer fra Sermeq Kujalleq, som ligger i bunden af Ilulissat Isfjord og kælver enorme mængder af is ud i Isfjorden. På den nordlige halvkugle er gletsjeren den, som sender mest is ud i havet.

Vores rejse i Grønland giver i det hele taget et godt kendskab til Grønland som samfund i dag og de forskellige måder grønlænderne lever livet på. Vi kommer både til at opleve Ilulissat, som er Grønlands tredjestørste by, Qasigiannguit, en gennemsnits by med godt 1.000 indbyggere og endelig bygden Ilimanaq med ca. 65 indbyggere.

Glæd dig til store oplevelser og samværet med grønlandske fangere, hvor vi skal mærke slædesurringerne arbejde, når hundene lægger kræfterne i, og se deres unikke samarbejde. Sne, is og nordlys er rammerne om denne tur til Nordgrønland.
 • Ilulissat — Knud Rasmussens fødeby — og centrum for klimakonferencer på allerhøjeste verdenspolitiske plan i dag.
 • 2 fantastiske isfjordssejladser ved Ilulissat Isfjord/Kangia, som er på UNESCOs verdensarvsliste — nyd synet af de gigantiske isfjelde på klods hold
 • 2 dage i Diskobugtens perle, Qasigiannguit
 • Byvandring i Ilulissat med besøg i den travle fiskerihavn og evt. på byens to interessante museer: Ilulissat Museum og Kunstmuseet med Emmanuel A. Pedersens samling af grønlandsmalerier.
 • 4 dages uforglemmelig hundeslædetur ved Tasiussaq fjorden — tæt ved Indlandsisen
 • Oplev grønlandske fangeres kontrol og samarbejde med deres hundespand
 • Aurora Borealis — nordlys på nattehimlen i den grønlandske vildmark
 • Oplev sæler på fjordisen i Tasiussaq
 • Råhygge i fangsthytterne akkompagneret af hundenes hylen
 • Overnatning i bygden Ilimanaq syd for Ilulissat Isfjord

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. København — Kangerlussuaq — Ilulissat

Vi flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenlands store Airbus. Efter et kort stop stiger vi ombord i Dash-8 flyet, der skal flyve os endnu længere mod nord — helt op til Ilulissat i Diskobugten.

På turen passerer vi Ilulissat Isfjord med dens verdens berømte isfjelde, der kontinuert kælves ud fra den gigantiske iskappe: Indlandsisen. I den kommende uge skal vi stifte nærmere bekendskab med isfjorden på tætteste hold, dels på et par isfjords sejladser, og dels på en helt unik hundeslædetur.

I Ilulissat bliver vi hentet i den lille lufthavn og kørt ned til havnen, hvor vores skib venter. Vi har ca. 2 timers uforglemmelig sejlads foran os ned til bygden Ilimanaq. Undervejs passerer vi isfjeldsbanken i mundingen af Ilulissat Isfjord, hvor vi har absolut 1.parket til de enorme isbjerge. Hvis det imod forventning ikke er muligt, at gennemføre sejladsen ex. pga isforhold, vil Topas forsøge at sørge for helikopter transport til Ilimanaq istedet for.

I Ilimanaq indkvarteres vi i et par små huse, og spiser en hyggelig middag i bygden - turen er for alvor begyndt!

-/-/A
Dag 2. Slædeturen til Tasiussaq fjorden begynder.

De morgenfriske kan kigge lidt nærmere på Ilimanaq eller Claushavn, som den hed tilbage i kolonitiden. Her huserede Hans Egedes bror tilbage i 1700-tallet, og Ilimanaq er i dag den bygd, som kan dateres længst tilbage, og som stadig er beboet (ca. 65 sjæle).

Livet går sin stille gang, og man får her et indblik i bygdelivet, som også er en vigtig del af det grønlandske samfund i dag. Vi skal nu gøre os klar til de forestående 3 dages slædetur, således at vi kan køre ved 10.00 tiden.

Vi efterlader den bagage i bygden, som vi ikke skal bruge på selve slædeturen (vi kommer tilbage til Ilimanaq sidst på turen). Man medbringer ikke unødvendig vægt på slæderejser - rule number one!

Vi får udleveret sælskindstøj og støvler (tilkøb) og er ved at være klar. Mens slæderne bliver pakket, kan man tydeligt mærke uroen i hundene. De vil af sted, og det giver et kraftigt ryk i slæden når startsignalet lyder. Et helt spand sætter i gang simultant. Kommandoerne råbes og ledsages af piskesmæld, der motiverer hundene til at yde deres bedste, hvilket bashunden også nok skal hjælpe med!

Inden længe indfinder roen sig, og hundene traver i "rejsegear". Tungen hænger ud til siden, og ånden står som en sky i frostvejret - landskabet glider forbi i adstadigt tempo - vi er på vej! Det er en gammel slæderute vi benytter. Den samme som bygdens hellefiskere kører ad, når de på slæde skal op til isfjorden for at fiske hellefisk på langline.

Efter 1 times tid kører vi ned på fjordisen, og herfra er der godt et par timers kørsel til fangsthytten hvor skal vi sove i nat. Imens kuskene spænder fra, og sætter hundene i rejsekæde bærer vi grejet indenfor og får os installeret. Primussen tændes, og inden længe er der varme og dampende kaffe i krusene.

Her i marts/april langt væk fra civilisationen har vi optimale muligheder for at opleve nordlyset danse over nattehimlen, så det er med at holde udkig om aftenen. Måske bjæffer en polarræv i det fjerne, og langsomt begynder man at forstå det univers, som Knud Rasmussen og Jørn Riel m.m. hver på deres måde har beskrevet så levende.

M/F/A
Dag 3. Slædetur på fjordisen ind mod Indlandsisen og dens imponerende bræer.

Efter morgenmaden fyldes te og kaffe på thermoen, og slæderne pakkes igen. Alt har sin faste plads og bestemte funktion. For eksempel bliver man hurtigt glad for det bløde og "varme" rensdyrskind man sidder på.

Vi begynder med en kort nedkørsel til fjorden og et lille bump over isfoden — så har vi den flade fjordis under mederne. Det er hundeslædernes motorvej. Ingen bakker og fint glid betyder, at tempoet forøges væsentligt uden at hundene skal anstrenge sig yderligere.

Folkene i Ilimanaq kalder Tasiussaq-fjordsystemet for deres paradis. Her fisker de hellefisk ved udløbet til isfjorden, og om sommeren fisker de fjeldørred, som ryges over lyngplanter. Den delikatesse bliver revet væk, når den handles på "brættet" i Ilulissat.

Her i marts nyder ringsælen at ligge på isen og sole sig ved siden af åndehullet. Det giver fangerne mulighed for at jage den med riffel og skydesejl, simpelthen ved at snige sig ind på skudhold. Sælkød er det ubetinget bedste slædehundefoder, og hundene elsker det.

Vi skal også holde udkig efter ryper, der typisk findes langs strandbredden, de steder hvor sneen er føget væk, og føden i form af knopper og skud er tilgængelige for dem.

Vi kører ind mod Indlandsisen, så vi ved selvsyn kan danne os et indtryk af dens ubegribelige størrelse. Vi gør holdt på fjordisen i forsvarlig afstand af bræen, som går direkte ud i fjorden og nyder storheden. Hvis kuskene vurderer at forholdene er til det, kan vi evt. gå lidt op på selve isen. Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til fangsthytten for overnatning, hvor vi igen skal nyde nogen af de gode sider ved det frie fangerliv - måske krydret med jagt- og røverhistorier!

M/F/A
Dag 4. Slædetur til Qasigiannguit

Allerede her på tredjedagen er de praktiske gøremål blevet rutine. Alle ved, hvad der skal laves hvornår, således at tingene glider optimalt. Morgenmaden er som altid vigtig, og vi giver os god tid til at få lavet kaffe, te m.m. så vi er klar til endnu en dag i det fri.

Dagens etape byder på primært landkørsel til Qasigiannguit. Turen er meget flot, med høje stejle fjelde til begge sider, og hvis havisens beskaffenhed er i orden, kører vi via Laksebugten ind til byen.

Turen ender ved de respektive hundekuskes hundepladser, hvor vi bliver afhentet i bil og kørt til Hotel Diskobay som ligger højt placeret på fjeldet ved indsejlingen til byen.

På modsatte side af havnen ses det gamle krudthus, som af sikkerheds hensyn var placeret uden for byen. Byen har ca. 1.000 indbyggere og giver et meget godt billede af en typisk grønlandsk by i dag.

Vi checker in på hotellet, og begiver os igen ud i byen, hvor vi skal høre og se om såvel nutiden som den spændende historie byen også har.

M/F/-
Dag 5. Qasigiannguit

Efter tre dages slædetur i Grønland er roen nok kommet til de fleste. Stilheden, den ekstremt friske luft og den gæstfrihed man møder, har helt naturligt en positiv indvirkning på folk.

Vi skal se nærmere på byen, og dermed hvordan mange ting er tilpasset de ekstreme arktiske forhold med hård og langvarig frost. Vi skal også besøge det meget interessante museum, som huser en flot samling af palæo-eskimoiske effekter, som er udgravet i området. Her er de tre hovedkulturer, Saqqaq, Dorset og Thule, flot repræsenteret.

Hvis der er islæg på havet foran Qasigiannguit, kan der være mulighed for at opleve byens befolkning fiske med langline og net samt pilke. Typisk er det hellefisk man går efter, men der kan også fanges havkat, rokker, torsk, uvaq mm.

M/-/-
Dag 6. På hundeslæde til Ilimanaq og sejlads til Ilulissat

Vi nyder morgenmaden på hotellet med udsigt til Diskobugten og selve Diskoøen i horisonten. Umiddelbart herefter skal vi på turens sidste slædetur, nemlig ad det gamle slædespor fra Qasigiannguit til Ilimanaq, hvorved slædeturens "loop" fuldendes.

Turen tager ca. fire timer og fører os skiftevis over land, søer og fjordis. Undervejs får vi mange spektakulære udsigter over Diskobugten såvel som over fjeldlandskaber.

I Ilimanaq får vi udleveret den opbevarede bagage, og nyder vores madpakker, inden vi skal sejle retur til Ilulissat. Vi tager også den endelige afsked med vores kuske og ikke mindst hunde, som vi nu har tilbragt mange herlige friluftstimer med.

På sejladsen til Ilulissat passerer vi isfjorden igen. Ilulissat Isfjord kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 2004 for dens "unikke skønhed" og "videnskabelige vigtighed", og har siden været eksponeret ekstremt meget i medierne. Hvis det imod forventning ikke er muligt, at gennemføre sejladsen ex. pga isforhold, vil Topas forsøge at sørge for helikopter transport til Ilulissat istedet for.

Videnskabsfolk, filmfolk og ikke mindst miljø- og toppolitikere fra hele verden har valfartet til området for ved selvsyn at opleve de kolossale isbjerge og danne sig et indtryk af de klima forandringer, der diskuteres så intenst.

Fremme i Ilulissat indlogeres vi på det dejlige Hotel Icefiord, som er beliggende direkte ned til Diskobugten. Efter checkin er der mulighed for, at se nærmere på Grønlands tredjestørste by, som også er Grønlands største slædedistrikt med godt 3.000 slædehunde.

M/F/A
Dag 7. Ilulissat

I dag skal vi på en kortere vandretur ud til Sermermiut, den gamle boplads ved Isfjorden. Her foretog man i 1950'erne nogle enestående udgravninger, som betød at man for første gang kunne datere palæo-eskimoernes indbyrdes tilstedeværelse, og bruge resultaterne som reference i resten af Grønland.

Der er selvfølgelig også mulighed for at shoppe lidt fx grønlandsk kunsthåndværk, som er meget eftertragtet. Endeligt er der en oplagt mulighed for at besøge de to museer, som er et must: Ilulissat Museum, i hvis bygning Knud Rasmussen blev født tilbage i 1879, samt Ilulissat Kunst Museum, som er beliggende i den flotte gamle kolonibestyrerbygning med udsigt over havnen.

Vores Grønlandstur er ved at lakke mod enden. I morgen forlader vi Grønland — Kalaallit Nunaat — "menneskes land", med masser af indtryk og oplevelser i bagagen.

M/-/-
Dag 8. Hjemrejse til Danmark

Turen går syd over. Først med Dash 8 til Kangerlussuaq, hvor vi i klart vejr kan kigge ind over Tasiussaq mod øst, hvor vi slædede rundt for få dage siden. I Kangerlussuaq stiger vi ombord i Danmarksmaskinen og lander i Kastrup godt fire timer senere.

Takuss Grønland — immaqa…

M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.
Overnatning

Der overnattes på Hotel Icefiord i Ilulissat (2 nætter) og Hotel Diskobay i Qasigiannguit (2 nætter). På slædeturen er der to overnatninger i fangsthytter i fællesrum, samt 1 overnatning i hus/indkvartering i bygden Ilimanaq.

Standarden på indkvartering varierer på denne tur. På hotellerne bor man på delt dobbeltværelse med eget bad og toilet. I Ilimanaq bor vi på steder, hvor wc-faciliteterne er tørkloset/gule poser, som stadig er udbredt i de fleste bygder i Grønland i dag.

Der vil være mulighed for enkeltværelse på hotellerne mod et tillæg angivet nederst på siden.
Generel information ved kørsel på hundeslæde

Ved hundeslædekørsel er det vigtigt, at man overholder nedenstående, få forholdsregler, for at sikre sig mod skader og kulde, samt for at få en optimal kørsel på slæderne.
 • Slædekusken vil oftest sidde forrest på slæden, løbe ved siden af slæden, eller "hænge" i opstanderen bagest på slæden for at styre den.
 • Passagererne sidder med front mod køreretningen.
 • Hvis der køres over jævnt terræn, kan du skifte position og sidde på tværs af slæden.
 • Placer altid dine ben oppe på slæden, så fødderne ikke slår mod sten, klipper, is el.lign.
 • I ujævnt terræn, eller på vej op ad bakke, skal du holde i de dertil indrettede snore/liner. Hold ALDRIG på siden af slæden, da dette kan give skader på fingrene, hvis de kommer i klemme under slæden.
 • I ujævnt terræn kan du hjælpe slædekusken med at holde balancen, ved at læne dig til den modsatte side af, hvor slæden krænger.
 • Ved stejle stigninger i terrænet kan det være nødvendigt at stå af slæden og gå ved siden af denne til stigningen er ophørt.
 • Når der køres på is, kan man nu og da passere sprækker i isen. Det er vigtigt at du bliver på slæden (medmindre slædekusken giver specifik, anden information), da det oftest er lettere at passere disse sprækker siddende på slæden.
 • Hvis det er koldt, bør man stå af slæden regelmæssigt for at løbe / gå sig til varmen ved siden af slæden.
 • Gå aldrig hen til hundene uden tilladelse fra kusken.
 • Giv aldrig hundene godbidder, eller rester fra din madpakke.
 • Brug altid solbriller og husk solcreme med høj faktor.
 • Kamera og videoudstyr bør opbevares under overtøjet, så batterierne sikres mod kulde.
 • Medbragt mad opbevares bedst under overtøjet eller nedpakket mellem tøj, hvor det kan holde sig frostfrit.
Varighed

8 dage. Heraf 4 dage med hundeslæde (grad 1-2).
2 dage i Ilulissat.
2 Isfjords sejladser (Ilulissat-Ilimanaq; Ilimanaq - Ilulissat).
Klima

Middeltemperaturen i Diskobugten er i marts måned -18 grader. Temperaturen er angivet, som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige væsentligt over det angivne. På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen ikke så koldt som i det øvrige Europa. Nattemperaturer kan komme ned på - 30 grader. På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigt og meget gode chancer for at se nordlys om aftenen.
Adgang til el

Kamera og lignende kan lades op på hotellerne i Ilulissat og Qasigiannguit, samt husene i Ilimanaq.
Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor det kun er tilladt at sende SMS og samtale, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Kort

Saga Map nr. 10, Diskobugten. 1:250.000 og evt. vandrekort Nordgrønland, Ilulissat. 1:100.000
Købes hos Nordisk Korthandel, Studiestræde 26-30, København, Tlf. : 33 38 26 38
Antal deltagere

Turen afvikles med 7-12 personer.
Deltagerprisen inkluderer

Fly transport: København — Kangerlussuaq T/R, inkl. skatter og afgifter
Fly transport: Kangerlussuaq — Ilulissat T/R
Isfjordssejlads: Ilimanaq - Ilulissat T/R (evt. helikopter transport ved aflysning af sejlads)
Dansktalende turleder på hele turen
2 overnatninger i Ilulissat på Hotel Icefiord
2 overnatninger i Qasigiannguit på Hotel Diskobay
2 overnatninger i fangsthytte ved Tasiussaq fjorden
1 overnatning i hus i bygden Ilimanaq (Claushavn)
4 dages slædekørsel på Tasiussaq fjorden ved Indlandsisen m.m.
Grønlandske slædekuske og ca. 10-14 hunde pr. hundespand — 2 deltagere pr. slæde
Byrundtur og Sermermiut vandring i Ilulissat
Byrundtur i Qasigiannguit
Måltider som angivet under dagsbeskrivelserne
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge — herunder udgifter til drikkevarer
Beregn ca. 1.000 DKK i alt for ikke inkluderede måltider
Leje af varmt vintertøj ved hundeslædekørsel (sælskindsbukser, anorak og støvler) — beregn ca. 700 DKK
Evt. Entré til museer (ca. 250 DKK), afhængig af hvilke og hvor mange museer man vælger at besøge (tilkøb)
Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
Evt. enkeltværelsestillæg, 2.000 DKK. (Kun på hotellerne i Ilulissat og Qasigiannguit)
Bemærk

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af vejr og is/sne - forholdende. Der kan derfor forekomme ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly/helikopter og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Din turleder på turen, vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedst mulige vis. Hvis det imod forventning ikke er muligt, at gennemføre sejladserne mellem Ilulissat og Ilimanaq (ex. pga isforhold), vil Topas sørge for helikopter transport som alternativ.
Gå til toppen og Book rejse
Britta og Palle Dujardin

Det er en enestående oplevelse at bevæge sig i den smukke og uberørte natur alene med hunde, kusk og slæde i et udstrakt område uden spor af mennesker.

Ole Thomsen

Natur, natur, natur, som gl. spejder var det en stor oplevelse at komme så tæt på det store smukke land.

Martin Tommerup

Det var en super oplevelse for livet

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig