Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk
Kontakt Topas

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Irland - Vestirske kystlandskaber

Ref. IEID

Se gæsternes egne fotos for denne tur

8 dage i det grønne og bakkede vestlige Irland i områderne Mayo og Connemara. Vi skal både opleve livet på øerne ud for kysten og vandre dele af den berømte vandrerute The Western Way. På disse kanter finder man masser af fine vandreruter, bjerge, tørvemoser, floder, søer og sagnomspundne steder. Der er også rig mulighed for at træffe irerne på hjemmebane såvel i terrænet udøvende fåreavl med fårehunde, såvel som på pubben med en pint Guinness til at afslutte dagen i hyggeligt selskab.

  • Bestigning af Croagh Patrick Mountain (764 m) - mål for pilgrimsvandringer i over 5000 år
  • Vandring på Clare Island, en tidligere sørøverø beliggende i Clew Bay
  • Langs “Hungersnødsruten” ved Irlands længste fjord, Killary Harbour
  • Gå på en del af The Western Way - den kendte 250 kilometer lange vandrerute
  • Irsk folkemusik og Guinness øl på den lokale pub
  • Mulighed for at besøge det imponerende Kylemore Abbey
  • Oplev samspillet mellem gammel irsk-keltisk historie og moderne irsk kultur
  • Besøg i Connemara National Park og bestigning af Diamond Hill (445 m)
  • Clew Bay med de 365 små øer og skær
  • En eftermiddag i den hyggelige kystby Westport med shopping muligheder m.m.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Appetizer – se zoom udgave på maps.google.com
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Ankomst til Dublin og videre til Westport på vestkysten

Vi flyver fra København til Dublin. I lufthavnen bliver vi mødt af vores irske guide, der umiddelbart efter ankomst kører os i bus direkte til byen Westport på Irlands vestkyst. Turen varer ca. 4 timer, og vi har undervejs god mulighed for at følge landskabets gradvise forandring undervejs. Først domineres landskabet af relativt små marker med kvæg, heste og får omkranset af læhegn. Længere mod vest bliver terrænet mere barskt og klippefyldt, og det er nu næsten udelukkende får, der græsser på skråningerne og i moseområderne. Undervejs på turen holder vi en lille pause med mulighed for at få lidt aftensmad m.m. Ud på aftenen checker vi ind på vores hyggelige Bed & Breakfast lidt uden for Westport.
/-
Dag 2. Connemara National Park – Diamond Hill

Vi kører fra morgenstunden til Connemara National Park, hvor vi vil bruge en times tid i visitors centret. Udstillingen omhandler Nationalparkens flora og fauna og den interessante historie omkring tilblivelsen og udnyttelsen af mosen til tørvegravning m.m. Selve turen op på Diamond Hill er et loop på ca 10 km. Fra toppen er der som sædvanlig en flot udsigt, denne gang ud over havet. Vel tilbage ved bussen lodder vi stemningen for en dukkert ved Tully stranden.
M/F/-
Dag 3. Sørøverøen Clare Island

Denne morgen skal vi ned til havnen, hvorfra færgen til Clare Island afgår. En kort sejltur på 20 min fører os over til denne lille og bjergrige ø syd for Achill Island, som danner rammen om dagens vandring. Øen har ca. 160 indbyggere. Clare Island er især kendt for at have huset den berømte sørøverdronning, Grace O’ Malley (Granuaile), som regerede over området i det 16. århundrede. Hvis vores sejltur til øen var foregået på den tid, havde det været nødvendigt at betale Grace O’Malley for at kunne passere i sikkerhed i dette farvand. Hun kontrollerede farvandet med 3 skibe og havde sin base i et relativt beskedent borgtårn, som stadig står rimeligt intakt.
Øen byder derudover også på et lille interessant cistercienserkloster fra det 12. århundrede, som vi vil besøge undervejs på vandreturen. Den medbragte frokost nyder vi ved det gamle fyrtårn på nordspidsen af øen med en formidabel udsigt over havet og op mod Achill Island. Vi tager færgen tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen.
M/F/-
Dag 4. Pilgrimsbjerget - Croagh Patrick Mountain

En lidt længere vandretur venter os i dag, men belønningen ligger forude i form af en fantastisk udsigt. Vi skal bestige det hellige Croagh Patrick Mountain, som har været mål for pilgrimsvandringer i over 5000 år. Lokalt kaldes bjerget ”The Reek”. Det siges, at Irlands skytshelgen, St. Patrick, bad og fastede her i 40 dage og nætter i år 441, og at han i denne proces fik kastet alle slanger ud over bjergets stejle sider, hvorved alle slanger i hele Irland blev udryddet – de er aldrig kommet tilbage. På toppen er der en fin lille kirke bygget i begyndelsen af 1900-tallet. Der er en stor tradition i Irland for et besøg på pubben sidst på eftermiddagen, hvor livets gang og de sidste sportsresultater ivrigt diskuteres. På turen vil der stort set hver dag være mulighed for at nyde en kold øl på en af de lokale pubber efter dagens vandring.
M/F/-
Dag 5. Vandring på Nordsiden af Clew Bay og resten af dagen til fri disposition i Westport

Efter morgenmaden kører vi ca ½ time nordpå til nordkysten af Clew Bay. Undervejs får vi en fin udsigt til de 365 småøer og skær i bugten. Vi starter med at se det gamle kloster ”Burrihoole Abbey”, som blev grundlagt i 1469 af Sir Richard De Burgo. Klosteret hørte til den Dominicanske order, og var aktiv i ca 300 år frem til 1793, da taget brød sammen. Dagens vandring er et ”loop”, hvor vi bla. krydser den gamle jernbane der førte til Achill Island. Undervejs vil vi se moseområder, hvor der i tidens løb er opgravet store mængder af tørv, hvilket i øvrigt stadig praktiseres i mindre omfang i Irland.
Efter dagens vandring kører vi tilbage til vores B&B med mulighed for et hurtigt bad m.m. Herefter er der mulighed for at blive kørt ind til Westport, hvor man kan tilbringe eftermiddagen med shopping i de hyggelige omgivelser og evt. et besøg i byens flotte kirke, som er protestantisk. Det kunne være en god idé at spise aftensmad på en af byens mange gode restauranter og evt. slutte af med en pint øl og irsk folkemusik på en hyggelig pub. Om aftenen kan man tage en taxi tilbage til vores B&B for relativt få euro.
M/F/-
Dag 6. En god vandredag ved Leenane Hill

I det bjergrige område ved Leenane bringer dagens vandring os ud på en fin rundtur. Hvis vejret er fint, venter der os en utrolig flot udsigt fra toppen. Imod nordøst ses søen "Lough Mask", som er meget berømt for sit fine ørredfiskeri ligesom "Lough Corrib" som ses mod sydøst. Mod vest ses "The 12 Bens" og nordpå det mægtige bjerg "Mweelrea", der vogter fjordmundingen til Killary Fiord. Terrænet er hede og mose i de lave områder.
M/F/-
Dag 7. Western Way Connemara

Vi starter i dag i Inagh dalen ved Maumturk, som oprindeligt betyder "stedet hvor vildsvinene bor". Dagens vandretur går gennem behageligt fladt terræn med mose og fyrreskov. Det sidste stykke vej stiger mere, men vi bliver imidlertid belønnet med fin udsigt over Killary Harbour. Stien snor sig gennem Maumturk bjergenes bakkede landskab og vi slutter turen af med at vandre igennem hhv. fyrreskov, mose/hede landskab og endelig ca. én km på landevej.
M/F/-
Dag 8. Hjemrejse til Danmark

Efter morgenmaden pakker vi de sidste ting og stiger ombord i bussen, der kører os til lufthavnen i Dublin. Vi finder et passende sted undervejs med mulighed for en let frokost. Det er blevet tid til at sige farvel til Irland efter gode oplevelser med fantastiske vandreture.
M/-/-/
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med - .

I Westport og Westport Key vil det være et væld af muligheder for at indtage aftensmaden. Fra mad på den lokale pub, italiensk, kinesisk, indisk til dyre fiskerestauranter eller take away - valget er dit.
Overnatning

Vi overnatter i irske bed & breakfast lidt udenfor Westport i dobbeltværelser, med eget bad og toilet. Afhængig af gruppestørrelsen og værelsesfordelingen (dobbeltværelser/enkeltværelser), vil man blive indlogeret på 2 forskellige B&B i Westport. Der er max. 5 minutters gang imellem de 2 B&B. Der er mulighed for tilkøb af enkeltværelse mod et tillæg angivet nederst på siden. I Westport vil der hver aften blive arrangeret fælles bustransport ind til Westport mht. restaurant og/eller pub besøg (inkluderet i turen). Man skal selv sørge for hjemtransport fra byen om aftenen – ca. 2-3 Euro/person i en fælles taxi.
Varighed

8 dage – heraf ca. 6 dages vandring, grad 2-3. Vi vandrer på denne tur ca. 4-6 timer om dagen. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur. Grundet vejrliget kan der forekomme ændringer i programmet, således at der byttes om på de enkelte dage. Turlederen vil naturligvis bestræbe sig på, at gennemgå det beskrevne program så godt som muligt, ud fra det aktuelle vejr m.m.
Klima

Dagstemperaturer mellem 17 og 23 grader, nattemperaturer mellem 10 og 15 grader. Vejret kan ændre sig hurtigt i de områder vi rejser i. Det kan skifte fra solskin, regn eller tåge i løbet af en halv time.
Valuta

Der er fire banker i Westport, der alle har hæveautomater. Kreditkort kan benyttes de fleste steder - også på restauranterne.
Drikkepenge

I Irland er det normalt at give min. 10 pct. i drikkepenge, når man spiser på restaurant, idet drikkepenge udgør en stor del af serveringspersonalets løn. Man giver normalt ikke drikkepenge på pubs.
Litteratur

Rejsen rundt i Irland – Insight Guides.
Turen går til Irland – Politikken.
WIFI

Der er mulighed for WIFI på overnatningsstedet på denne tur.
Kort

Vandrekort købes bedst forud for turen i DK
Nordisk Korthandel
Studiestræde 26-30
1455 Køebenhavn K
Tlf. 33 38 26 38
www.scanmaps.dk
eller på www.harveymaps.co.uk (Harveys Connamara, der dækker 4 af vandredagene) og sales@themapstore.ie (MAP no. 30 – Clare Island og Achill Island).
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark - Dublin t/r, inkl. skatter og afgifter
Bustransport fra Dublin Lufthavn til Westport t/r
Alle overnatninger på turen
Sejlads til Clare Island t/r
Engelsktalende turleder
Al transport i forbindelse med vandreturene
Måltider som indikeret i dag-til-dag programmet – frokosten består af madpakker på vandredagene
Prisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge - herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser. Beregn hertil ca. DKK 100,- for frokost og DKK 200-225,- pr. aftensmåltid excl. drikkevarer.
Drikkepenge/tip: Den irske trekkingguide vil påskønne ca.15 Euro/person i tip, hvis man er tilfreds med vedkommendes indsats i løbet af ugen.
Entré til museer og lignende, herunder evt. indgang til Kylemore Abbey beregn ca. 8 €.
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring.
Evt. enkeltværelsestillæg, 1.900 DKK.
Gå til toppen og Book rejse
 

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622

Topas er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening l Tilsluttet rejsegarantifonden, reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort

Webdesign & CMS by MCB

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig