Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Norge - Vinterferie på langrend i Gudbrandsdalen

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

04.01.2019

Hjemkomst:

11.01.2019
 
DKK 9.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

11.01.2019

Hjemkomst:

18.01.2019
 
DKK 10.470 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

18.01.2019

Hjemkomst:

25.01.2019
 
DKK 10.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

27.01.2019

Hjemkomst:

03.02.2019
 
DKK 9.970 ,-

Lignende ture

Grønland
Hundeslædetur til Indlandsisen ved Diskobugten


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Norge - Vinterferie på langrend i Gudbrandsdalen

Ref. NOSS

Vinterferie med langrend på Venabygdsfjellet i Gudbrandsdalen

Mere end 150 kilometer velpræparerede løjper lige udenfor døren

Vi går på skin-ski - det sidste nye indenfor langrend og top lækkert

Der overnattes på det familieejede og smagfuldt indrettede Spidsbergseter

Der tilbydes 2-3 timers gratis niveauinddelt løjpevisning dagligt

Varme og hygge foran pejsen i hotellets gamle trækamre

Fri adgang til Spidsbergseters wellness center - pool, sauna og boblebad

Vi laver en afstikker til Rondane nationalpark på kanten af Vengabyfjellet

Fuldpension og masser af lækkerier som rensdyrkølle med vilde tyttebær

Kør dit eget slædehundespand gennem sneen! (Tilkøb).

Efter grillfrokost i det fri er der konkurrence i fjeld-curling

Januarlyset på fjeldet med sine klare røde og blålige toner

Vi har frokosten med os ud i terrænnet

Snapsesmagning på Akvavitfjøset - 145 destillerier er repræsenteret

Januar og frost betyder luftig sne af den allerbedste kvalitet

Fællestur hver eftermiddag - eller gå ud på egen hånd

Er du rigtig, rigtig heldig - måske også nordlys på den mørke stjernehimmel

Kom med på vintereventyr i Norge og oplev vores sidste nye skud på stammen indenfor aktiv ferie — langrend.

Gudbrandsdalen og Venabygdsfjellet, godt 200 kilometer nord for Oslo og på kanten af Rondane nationalpark, byder på et af de mest varierede og velholdte langrendsterræner i verden. Her vil vi indsnuse den friske vildmarksluft på velpræparerede løjper gennem dybe dale, til toppen af sneklædte fjelde og blandt ranke skovfyr i de store, lægivende skove.

Turen henvender sig til alle jer, som er friske på at skifte en dansk, mørk januar-uge ud med en vinterferie i broderlandet fyldt med aktiviteter, motion og udeliv i sne af den allerbedste kvalitet. På turen tilbydes maksimal fleksibilitet på løjperne, så uanset om du er begynder, øvet eller veteran indenfor langrend, kan du se frem til spor, terræn og gode udfordringer tilpasset dit niveau. Og med skin-ski - den sidste nye udvikling indenfor langrend - er glæden ved at gå på ski blevet, om muligt, endnu større.

Vi bor i underskønne omgivelser på det hundrede år gamle og smukt renoverede Spidsbergseter fjeldhotel, der ligger centralt og højt placeret i løjpenetværket. Efter en dag i vildmarken kan man se frem til at slappe af foran pejsen, nyde en varm chokolade eller pleje sin dejligt brugte krop med en tur i boblebad, sauna eller den opvarmede pool.

 • Ægte vildmark, majestætisk klædt i hvidt, i snesikre Gudbrandsdalen
 • Brænd julesulen af på Venabygdsfjellets godt 150 km velpræparerede løjper
 • Daglige, niveauinddelte løjpevisninger
 • Nyd stilheden og skienes lette glid i let kuperet terræn gennem dale og skov
 • Test formen på topture til de omkringliggende fjeldtoppe (op til 1.400 moh)
 • Er du meget heldig…måske nordlys på stjernehimlen i den mørke, frostknasende nat
 • Sunde, røde kinder og god samvittighed — aktiv livsstil nu også i januar
 • Snapsesmagning i Akvavitfjøset, vinterpicnic over bål og konkurrence i fjeld-curling
 • Fuldpension på Spidsbergseter — masser af lokale lækkerier
 • Skin-ski pakke inkluderet (støvler, ski og stave)
 • Fri adgang til wellness center med pool, sauna, dampbad og jacuzzi
 • Hundeslæde. Mulighed for at styre dit eget hundespand gennem sneen (tilkøb)

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Med fly og tog til Gudbrandsdalen, Norge

Vi flyver fra København til Oslo og forsætter derefter med toget 200 kilometer længere mod nord over Lillehammer til Ringebu. Ved ankomsten til Ringebu Station kører vi i bus de sidste 20 minutter op til Spidsbergseter Resort, som ligger i den store Gudbrandsdal. Her indkvarteres vi på fjeldhotellets hyggelige værelser samt får tilpasset og udleveret det i forvejen forberedte skiudstyr. Om aftenen mødes vi til middag om bordets glæder i restauranten og turlederen giver efterfølgende information om området, langrend med skin-ski og ikke mindst de oplevelser, der venter forude.

-/-/A
Dag 2. Introduktion til langrend og skin-ski — Guidet løjpevisning

Efter morgenmaden er vi klar til at kaste os ud i det norske vinterlandskab. For at sikre en god oplevelse fra første dag og et solidt overblik over terrænet, tilbydes der introduktion til aktiviteten samt løjperne, de forskellige områder og deres sværhedsgrader. Herefter deles gruppen i henholdsvis øvede og begyndere og de to ture ledes af henholdsvis Topas turlederen og lokalguiden fra Spidsbergseter. Ved frokosttid vil begge grupper være i nærheden af hotellet og man bestemmer derfor selv, om man vil nyde sin medbragte mad (på norsk ’nistepakke’) på løjperne eller tilbage på værelset. Om eftermiddagen kan man vælge, om man vil med Topas turlederen på fællestur eller udforske løjperne på egen hånd. Vi mødes til ’afterski’ i baren efter solnedgang og giver dagens røverhistorier frit løb inden aftensmaden.

M/F/A
Dag 3. Løjpevisning & Skiløb på Venabygdsfjellet — Snapsesmagning i Akvavitfjøset

Dagen er afsat til de store skioplevelser, nu du er bedre bekendt med både teknik og terræn. Turlederen og lokalguiden står igen til tjeneste hele formiddagen med råd og vejledning angående terrænet samt løjpevisning. Efter en dag ude i det fri er der mulighed for at få lidt ekstra røde kinder, når vi inden aftensmaden samles til snapsesmagning. Smagningen finder sted i Spidsbergseters gamle kostald fra 1850, der i dag er bygget om til det atmosfærefyldte snapsehus, Akvavitfjøset. Ikke mindre end 145 regionale destillerier er repræsenteret (bare rolig — vi smager ikke på dem alle…) og oplevelsen krydres med Gudbrandsdalens rige tradition for gode fortællinger om overtro, trolde og mystiske hændelser.

M/F/A
Dag 4. Løjpevisning & Skiløb — Måske hundeslædekørsel eller snesko? (tilkøb)

Vanen tro tilbydes der løjpevisning om formiddagen i to hold for henholdsvis begyndere og øvede samt fællestur med Topas turlederen om eftermiddagen. Du er selvfølgelig også velkommen til at løbe på egen hånd hele eller det meste af dagen. Skulle du i løbet af ugen få lyst til en pause fra skiløbet, kan vi varmt anbefale nogle af Spidsbergseters alternative vinteraktiviteter som fx at køre dit eget slædehundespand gennem sneen eller en guidet vandretur med snesko til vandfaldet Myfallet. (Se detaljer og priser nederst på siden.) Hver dag har du desuden gratis adgang til hotellets boblebad, pool, sauna og dampbad. Er vejret ikke det allerbedste udenfor, er der intet galt i at unde sig selv en lille ’morfar’ eller en hyggestund med favoritbogen godt henslængt i kanen på værelset.

M/F/A
Dag 5: Løjpevisning & Skiløb — Frokost ved samertelt — Turnering i ’fjeld-curling’

Efter morgenmad og formiddagens fælles eller personlige skioplevelser mødes vi ved det hyggelige samertelt (’lavvu’) til den helt store frokost tilberedt over udendørs grill. Vi håber, du har spist let til morgen og efterfølgende brændt en masse kalorier af på løjperne, så du med stor appetit kan kaste dig over kokkens mange lækkerier. Efter frokost deler vi os op i mindre hold og konkurrerer i fjeld-curling på den 40 meter lange curlingbane. Fjeld-curling kommer fra Østrig, hvor over 1 million mennesker spiller ’Eisstockschiessen’ hvert år. Resten af dagen er på egen hånd — til mere skiløb alene eller sammen med turlederen, måske hundeslæde eller snesko, en tur i poolen eller man kan slå mave foran pejsen.

M/F/A
Dag 6. Fællestur på ski i Rondane Nationalpark

Sidst på ugen tilbydes en fælles skitur (enten formiddag eller eftermiddag), hvor vi går ind og runder et hjørne af Rondane nationalpark, der grænser op til Spidsbergseter i nord. Rondane ligger udenfor Venabygdsfjellets løjpenetværk og en fællestur dertil er vejrbestemt og dermed ikke garanteret. Men på en dag med klart vejr midt eller sidst på ugen, tager vi afsted. Rondane er Norges ældste nationalpark fra 1962 og dækker i dag knap 1000 kvadratkilometer vildnis af dale, kløfter og bjerge med ti toppe over 2.000 meter. Foruden rensdyr er parken hjemsted for en række andre sky og sjældne sete væsner som jærv, elg, den famøse ulv og bjørnen (men den sover…) Tilbage på Spidsbergseter mødes vi i baren til ’afterski’ inden aftensmaden, som består enten af en delikat tre-retters menu eller det helt store ’ta-selv-bord.’

M/F/A
Dag 7. Sidste dag på ski

Dagen er helt din på egen hånd. Du har nu lært området og løjperne at kende og kan samtidig høste frugterne af det fulde tekniske niveau og den gode form, du har oparbejdet i løbet af ugen. Vi mødes til en festlig og munter afskedsaften på Spidsbergseter — sikkert både før, under og efter aftensmaden.

M/F/A
Dag 8. Hjemrejse - Med tog til Oslo og fly til København

Efter morgenmad køres vi til Ringebu Station og hopper på toget til Oslo. Undervejs på togturen kan vi nyde et sidste kig til den norske vildmark - langs elven mellen fjeldene i den snævre og sneklædte Gudbrandsdalen, over Lillehammer og videre til Gardermoen Station. Her står vi på flyvet hjem og lander i Kastrup efter blot en time. Sikken et vintereventyr og så lige rundt om hjørnet!

M/-/-
Med Topas på langrend i Gudbrandsdalen

At gå på ski har meget tilfælles med vandring, som ligger dybt i vores DNA. Begge aktiviteter er en unik måde at være ude i naturen på og nyde de omkringliggende landskaber, mens man bruger sig selv fysisk, indånder den friske bjergluft og lever i nuet med stilheden omkring sig.

Langrend er ikke svært at lære — tværtimod. Den grundlæggende teknik er tæt på at gå, så kan man at sætte én fod foran den anden, vil selv den mest uerfarne skiløber indenfor et relativt kort tidsrum glide fornøjeligt afsted på løjperne.

Norge er en af verdens førende destinationer, når det kommer til langrend. Kort rejseafstand og førsteklasses sneforhold tilsat et ’bare hyggelig’ norsk glimt i øjet. Denne tur til Gudbrandsdalen på kanten af Rondane Nationalpark byder derudeover på stor variation i terrænet, hvor valget af løjper kan tilpasses de enkelte deltageres niveau og ønsker.

Vi har seks hele dage til rådighed på turen til skiløb. Skiturene starter efter morgenmaden, hvor turlederen gennemgår dagens mulige løjper og vejrforhold på kort. Der arrangeres to formiddagshold med løjpevisning og instruktion for henholdsvis øvede og begyndere, begge af cirka tre timers varighed. Efter frokost kan man sammen med turlederen tage på en fælles skitur af et par timers varighed eller udforske området og løjperne på egen hånd/i mindre grupper.

I ægte Topas stil har vi yderligere inkluderet nogle lokale, underholdende og delvis lærerige fællesaktiviteter udenfor løjperne som fx akvavitsmagning i den stemningsfyldte, tidligere stald, udendørs grill-frokost omkring bål ved samerteltet og en lille turnering i fjeld-curling.

Turen afvikles med en Topas turleder og suppleres af en dansktalende lokalguide på de daglige løjpevisninger og instruktion. Sammen vil de sørge for, at alle deltagere får et godt begreb om langrends teknikken samt forholdene og sikkerheden i fjeldet.
Overnatning

På turen overnattes på det smagfulde, familiedrevne Spidsbergseter Resort, der ligger på toppen af Venabygdfjellet midt i den skønnest vildmark. Hotellet er ’ski in/ski out’ med mere end 150 kilometer langrendsløjper lige udenfor døren, så vi skal på intet tidspunkt køres til eller fra løjperne.

Efter en dag ude i den friske natur er Spidsbergseter et af de steder, man ser frem til at komme hjem til. Stedets historie går tilbage til 1919 og de gamle trækamre fungerer i dag som fællesstuer og små hyggekroge, hvor man kan hænge ud i de bløde sofaer. Varmen fra den knitrende pejs og hotellets imødekommende personale bidrager yderligere til den personlige og ’koselige’ stemning, Spidsbergseter er kendt for. Et stilfuldt indrettet wellness center tilbyder dampbad, sauna, boblebad samt en opvarmet pool og der findes ikke noget bedre end en tur i spabad efter en aktiv dag på løjperne.

På denne tur bor vi på to-personers værelser med eget bad og toilet. Der er et begrænset antal enkeltværelser mulige på turen mod et tillæg angivet nederst på siden.
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

På denne tur er der helpension på Spidsbergseter, der især ynder at fremtrylle et hav af lokale norske specialiteter, så som rensdyrkølle med vilde tyttebær. Morgenbuffeten er et udvalg af både continental og lokale norske godbidder. Frokosten tages i form af ’nistepakker’ (medbragte madpakker), som man selv forbereder fra nistepakke-buffeten om morgenen inden afgang. Til aftensmaden serveres enten en tre retters menu eller restaurantens berømte aftenbuffet. Drikkevarer er ikke inkluderet. Forvent almindelige danske priser på drikkevarer og måltider ikke inkluderet i turens pris.

Ud over restauranten er Spidsbergseters café og bar, Villreinen, mødested for både hotellets gæster og forbipasserende. Her kan man blandt andet mæske sig i vafler, kaffe og varm chokolade.

Chokolade, energibarer og diverse snacks kan købes på Spidsbergseter eller i supermarkedet ca. 45 min. fra hotellet. Har du klare favoritter indenfor genren, anbefales det at tage dem med hjemmefra.
Varighed

8 dage med 6 dage på ski.

Grad 2-4. Man bestemmer selv turens sværhedsgrad, da programmet har maksimal fleksibilitet i forhold til både løjper, antal timer i sporet, hældninger og tempo.
Klima & Sneforhold

Mange afskriver måske aktiviteter og udeliv i nordeuropa i januar grundet opfattelsen af, at det er for koldt. Men har man først stukket næsen udenfor på en sprød vinterdag i vores norske broderland, kan man ikke undgå at forelske sig hovedkulds i dets naturskønne landskaber klædt i hvidt. Det kan da hænde, at sneen daler og Fenrisulven må ryste pelsen eller at modvinden midt i elementernes favntag giver lidt udfordringer og nipper i kinderne. Til gengæld er sneforholdene på denne tid af året af den ypperste kvalitet og skiløb i den luftige, krystaliserede sne det mest optimale. På denne tid af året vil der ligeledes være færre mennesker i området end i februar og marts, hvilket garanterer en mere fredfyldt og uberørt oplevelse.

I januar vinder solen stille frem og du har godt syv timers udeliv i dagslys. Temperaturen ligger i snit på minus 5 til minus 10 grader om dagen og minus 10 til minus 15 om natten. Forvent både solrige dage, klart vejr, snevejr og blæst — alt er muligt. Med en god portion held ser du måske det magiske Nordlys danse i mørket på stjernehimlen. Og selv om dagen er januarlyset her helt unikt med sine klare pink og blålige toner.

Som i alle bjerge er det mere vindforholdene end de lave temperature, der kan give vejrmæssige udfordringer. Men det fantastiske ved løjpenetværket på Venabygdsfjellet er, at man på vindstille dage kan løbe i de åbne dale og til toppen af de rå fjelde. Og på dage med vind er der et utal af fine skovløjper, hvor de høje og tætte skovfyr beskytter mod elementerne. Uanset vejret, kan man altså altid komme ud på ski — hvis man vil. Når det så er sagt, så kan ekstreme vejrforhold gøre udendørsaktiviteter sikkerhedsmæssigt uansvarlige og forårsage ændringer i programmet. Vi forventer, at du som deltager er indstillet på dette.
Om Skin-ski & udstyr

På denne tur er leje af udstyr (ski, støvler og stave) inkluderet i turens pris. Du behøver derfor ikke slæbe dit gamle, støvede udstyr med til Norge eller investere i nyt/leje hjemmefra. (Ønsker du at medbringe egne ski, kontakt da venligst vores flyafdeling på info@topas.dk ved booking af rejsen for yderligere oplysninger og priser.)

Spidsbergseter har opdateret deres skiudstyr til det sidste nye indenfor langrend— de såkaldte ’skin ski’ — der er den rene revolution indenfor skiløb! I stedet for som tidligere at skulle smøre skiene med voks for at få dem til at glide i sneen, kommer skin-ski med en fælle af mohair under hver ski. Med denne ’pels’ under dig har du et langt bedre fæste, sneen klumper ikke på samme måde under skiene, der er ingen løbende vedligeholdelse på skituren og du vil opleve at skiene glider langt bedre og mere lydløst end smøreski. Summa summarum — fornøjelsen er bare større, du kan komme længere ind i vildmarken og uanset om du er begynder eller garvet på langrend, bliver du bare en bedre skiløber med skin-ski.

Spidsbergseter råder over 30 nye sæt skin-ski. Har du behov for udstyr i ekstra stor størrelse eller er der i gruppen stor efterspørgsle på en specifik størrelse, så vær opmærksom på, at du måske får udleveret et sæt alternative, men stadig smørefri, ski end skin-ski.
Alternative vinteraktiviteter (tilkøb)

For det ultimative vintereventyr er det muligt at supplere sin ferie med en eller flere af følgende aktiviteter på Spidsbergseter:

HUNDESLÆDE
Kør dit eget slædehundespand. Efter en grundig instruktion kører to personer i egen slæde, hvor man (kan) skiftes til at styre hundene. Turen guides af en erfaren hundefører. Vælg mellem tre ture på hhv 6 km/30 min/NOK 790, 12 km/60 min/NOK 1.290 og 18 km/90 min/NOK 1.590. Instruktion til hunde og slædekørsel og lidt varmt at drikke efter turen (i alt ca. 45 min) er inklusiv i prisen, som er per person.

SNESKO TIL MYFALLET
En guidet tur på et par timer med snesko til det (forhåbentligt) frosne vandfald, Myfallet. NOK 250 p.p. Leje af snesko og stave (for hele dagen) er inkluderet.

PRIVAT GUIDE
Lej en privat skiguide — til en rolig tur eller en, hvor du/I ønsker at give den fuld gas. Prisen afhænger af antal deltagere og turens længde.

Bemærk — ovenstående priser er vejledende. Aktiviteterne skal bookes på forhånd (ved ankomsten til Spidsbergseter) og er baseret på, om der er plads til rådighed på de ønskede tidspunkter. Booking foretages direkte med Spidsbergseter i receptionen. Turlederen eller hotellet står til rådighed med yderligere oplysninger på destinationen.
Mobil, WIFI & El

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur i løbet af dagen ude på løjperne. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Vi henstiller til, at man i respekt for stilheden i naturen og de øvrige deltagere undlader at tale i mobil, når man er i selskab med gruppen.

Der er WIFI på alle værelser og god mulighed for at oplade mobil, kamera osv undervejs på turen. Husk at kulde hurtigt tapper batterier i både mobil og kamara, så det kan være en god ide at medbringe ekstra batterier i en varm lomme på skituren.
Deltagerpriser inkluderer

Flyrejse København - Oslo t/r
Togrejse Gardermoen - Ringbu t/r
Transfer Ringebu - Spidsbergseter t/r
7 overnatninger i delt dobbeltværelse
Fuld pension på Spidsbergseter (måltider som indikeret i dagsprogrammet)
Leje af Skin Ski Pakke (ski, støvler, stave)
Fri adgang til Spidsbergseters spa område (pool, sauna, dampbad og boblebad)
Snapsesmagning på Akvavitfjøset
Udendørs grill frokost dag 5
Deltagelse i fjeld-curling turnering
Dansktalende Topas turleder
Dansktalende lokalguide
2-3 timers daglig løjpevisning (undtagen dag 7)
Instruktion i langrend for hhv begyndere og øvede (frivillig)
Fem dage med fællestur om eftermiddagen (frivillig)
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge herunder udgifter til drikkevare (øl, vin, vand, kaffe osv)
Ikke indikerede måltider (se dagsprogrammet)
Tilkøb af udflugter (hundeslæde, snesko, privat skiguide og lignende)
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Enkeltværelsetillæg DKK 1.900
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig