Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Nuuk


Én af verdens mindste hovedstæder i et af verdens største fjordsystemer.
Her bor lige knap 17.000 borgere. Nuuk er hovedsæde for mange offentlige instanser og større virksomheder. Og byen er i rivende udvikling. Nye boligområder skyder op, stort set hele tiden. Der er morgenmyldertrafik og ligeledes eftermiddag. Storbyen er levende på alle måder og kanter. Selvstændigheden oser og butikkerne er mangfoldige. Cafélivet eksploderer i Nuuk, både unge og ældre bruger dem nærmest dagligt.
Nuuk er også en by, hvor en del danskere har arbejdet i kortere eller længere perioder. Mange har én eller anden relation til Nuuk. Måske kender man én der bor der nu. Måske vil man gerne tilbage og se og vise, der man engang har boet og arbejdet i.
Printvenlig version
Udflugter på land

Guidet byrundtur, Nuuk
Guiden tager dig med i bus eller bil rundt omkring i Nuuk. Du vil se de nye bydele, hvor guiden fortælle lidt mere om arkitekturen og hverdagen for de ca. 17.000 indbyggere i Grønlands Hovedstad. Fra den nyere bydel, tager guiden dig hen til lidt ældre bydele og turen ender nede ved kolonihavnen, hvor vi skal helt tilbage til 1700-tallet.
Varighed: ca. 1½ time
Pris: kr. 300,-

Kaffemik hos en grønlandsk familie
Ordet "kaffemik" er dansk. Men ordet har sin oprindelighed fra Grønland. Kaffemik er noget man holder, for at fejre fx første skoledag, fødselsdag, bryllup, konfirmation og meget mere. Det er faktisk helt normalt, at lokale er til en kaffemik ca. 1 gang om ugen.
Kaffemik er "åbent hus", hvor man kommer og går indenfor et interval. Der bliver typisk serveret kaffe/the, kage og noget grønlandsk proviant. Denne "udflugt" her er lavet specifikt til dig/jer, på bestilling. Men det er ligeså hyggeligt.
Varighed: Ca. 2 timer
Pris: kr. 300,-

Vandreture i og omkring Nuuk
Vigtigt: Bevæg dig ikke på egen hånd ud at vandre. Fjeldene i Nuuk ser fredelige ud, men de er krævende og tærrennet kan være farligt for folk der ikke kender det. Vi vil til enhver tid anbefale guidede ture i og omkring Nuuk. Hvis du vil på en sådan tur — ring endelig til os. Vi skal nok finde en tur til dig.
Udflugter til vands

Isfjorden, Narsap Sermia
Fra Nuuk er der ca. 2 timer ind til bunden af fjorden og ind til Isfjorden. Sejlturen går forbi den forladte bygd; Qoornoq, hvor det er muligt at gå en tur. Videre mod bunden af fjorden, kommer man forbi et stort fuglefjeld med havfugle.
Båden flyder foran isbræen og den inkluderede frokost kan nu nydes.
Varighed: ca. 7 timer
Pris: kr. 1.600,- (inkl. frokost)

Fisketure
Grønlands største eksport-indkomst er uden tvivl fiskeri. Og dermed det største erhverv. Mange lokale tager selv ud og fisker for at fylde fryseren op.
Omkring Nuuk er der rig mulighed for at fiske. Nuuk Fjordsystem er uoverskueligt stort og ikke det værste sted at tage hen.
Der er både torskefiskeri og rødfisk-fiskeri.
Varighed: Ca. 3 timer (torsk) & ca. 4 timer (rødfisk)
Pris: kr. 400,- (torsk) & 600,- (rødfisk)
Udflugter i luften

Grønland ses (også) bedst fra luften med en helikopter. Der er mulighed for at tage gode billeder oppefra og nyde udsigten i fugleperspektiv. Også er det ingen hemmelighed at det at flyve helikopter i sig selv, er en spændende og lækker oplevelse.

Sermitsiaqfjeldet (stop), varighed 1 time, pris kr. 2.495,-
Nuuk fra oven/Nuuk twilight, varighed 20 min., pris kr. 1.295,-
Isfjorden, varighed 3 timer, pris kr. 4.495,-
Oplevelser på egen hånd

Byen emmer af historie og kultur. Grønlands Nationalmuseum & Arkiver delt op i flere bygninger og har en spændende at fortælle Grønlands historie på. Museet har en del samlinger, bl.a. de velbevarede mumier fra Qilakitsoq ved Uummannaq. Mumierne blev fundet af lokale tilbage i 1972, hvor de fandt en gravplads med 6 kvinder og 2 børn.

En gåtur i den gamle kolonihavn er et must i Nuuk. Nationalmuseet og andre fredet og velbevarede, farverige bygninger er at se dernede. Havets Moder står på havbunden, smukt placeret ved vandkanten med udsigt til nordlandet.
Der er flere spisesteder og caféer. Nuummiutter (Nuuk-borgerne) ynder at tage ud og mødes. En rigtig god måde at mødes eller observere de lokale på.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig