Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

TOPAS

Indien - Ladakh trekking, Stok Kangri bjergbestigning & Taj Mahal

Dalen omkring byen Leh er fyldt med grønne oaser i det ellers golde landskab.
 
Tibetansk kloster. Området omkring Leh kaldes Vi kører i jeeps på Alle pas i Indisk Himalaya (og Nepal) er markeret med tibetanske bedeflag. Leh by. Vi starter trekket med at lade alt vores grej krydse en biflod til områdets dominerende flod, Indus. ...og vi følger selv ufortrødent efter - og tager hul på vores adventure.... På den anden side af floden venter vores mulddyr, som transporterer bagagen for os. Selv bærer vi dagstursrygsæk.
 
Dramatisk landskab i Indisk Himalaya. Teltcamp på ægte bjergmanér - in the middle of nowhere... Én af vores dygtige lokale guider. Vi begynder efter få timers vandring at fornemme hvilke udsigter, der venter os.
 
Vi passerer den lille landsby, Rumbuk. Vidderne er store. Læg mærke til vores camp i baggrunden. Eftermiddagshygge i campen. De farvestrålende blomster står som en skærende kontrast til det golde og barske landskab. Billedet fortæller selv....fantastisk landskab... Ved opstigningen ind til Stok Kangri Base Camp viser Stok Kangris top sig endeligt.
 
I High Camp tjekker vi alt udstyr og gør os klar til den kommende topbestigning.
 
High Camp ligger perfekt, lige ved foden af gletsjeren, som vi skal starte med at krydse på topnatten. Aftensmad i rustikke omgivelser i High Camp. Topforsøget er i gang. Vi nyder de første solstråler. Fantastisk! Toppen af Stok Kangri er nået. Glade og tilfredse guider og turleder. 100% topsucces (2007). Topudsigten byder på frit skue til Zasnskar, Tibet, Karakom og Himalaya. Topudsigt. På nedturen krydser vi igen gletsjeren - nu i dagslys. Turdeltagere, lokale hesteførere, kokke, assistentguider og klatreguider.