Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

TOPAS

Bolivia - Adventure i Andesbjergene

På eventyr i Andesbjergene! Sejlads i sivbåde på Titicaca søen. Bjergkæden Cordillera Royal i baggrunden. Besøg hos den berømte sivbådsbygger Paulino Esteban, der byggede Ra og Kontiki sammen med Thor Heyerdahl Sivbådene ligger meget stabilt på vandet og udgør derfor en god arbejdsplads til f.eks. fiskeri. Der dannes flåde midt på Titicaca søen, og så er det tid til en velfortjent pause.

Mountainbike på Copacabana halvøen. Tjuhej, hvor det går! Hele familien er samlet, og bilen er pyntet flot op, når Aymara præsten døber bilen i Copacabana. Det særprægede Hotel Cupola i Copacabana. Videre på mountainbike ud mod Llampupata. En gang imellem er man nødt til at stille cyklen og bare nyde den smukke udsigt!

Lejren på Isla del Sol. Børn af solen. Trekking på Isla del Sol, hvor landskabet varierer time for time. Den nordlige del af Isla del Sol.

På vej gennem bjergkæden Cordillera Royal til Huyana Potosi. Køkken, telte, mad og bagagen bæres frem undervejs af lamaer og mulddyr.

Lejr ved den smukke sø Chiar Khota. Mulddyr med lejren pakket på ryggen på vej op igennem de 2 Endelig oppe i det første 5000m pas. I horisonten ligger sneklædte Huyana Potosi. Der, helt oppe på toppen skal vi op om 3 dage... Spændingen stiger! Hvil ved smukke Lago Livinosa. Lejr i dalen før Pampa Leon. Krydsning af floden på vej til Botijclaca. Ved Campo Alto - den høje base camp i 5130m overnattes i en lille, trang hytte, væk fra vinden. Der hygges, hviles ud og gøres klar til at gå op på Huyana Potosi i nat. Tidligt op for at nå solopgangen fra toppen, og for at nedturen ikke bliver alt for varm! Grejet er på - vi er klar til afgang! Flotte isformationer på vej op af gletsjeren. Gennem alpint landskab på vej mod toppen. Så går det for alvor op...! De sidste 15 m. Vi er der næsten! Der er en enestående udsigt oppe over skyerne. Yaaaaaaaah! Velkommen på toppen, 6.088 m! Tilbage i civilisationen for at hvile ud. La Paz er en skøn blanding af nyt og gammelt, lige fra forretningsfolk i jakkesæt til traditionelt klædte indianere.

Plaza San Francisco i La Paz.

TURBESKRIVELSE

Bolivia – Adventure i Andesbjergene
Læs