Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Cykelferie oversøisk

Cykelferie oversøisk
På de oversøiske cykelferier findes cyklerne på stedet. Det vil enten være almindelige cykler eller mountainbikes, alt efter hvad der i det pågældende land er muligt at skaffe.
Vi cykler rundt i de områder hvor vi bor og hvor også de lokale cykler. Kun i få tilfælde cykler vi fra sted til sted. Når vi skifter bosted foregår det med bus, båd, tog eller fly.
På alle rejser er der danske turledere, lokale guider og servicefolk. Vær opmærksom på, at cyklen på de oversøiske rejser mest er at betragte som et oplevelsesmiddel. Det betyder ikke, at du ikke får en god gang motion, men vi cykler rundt i smukke dale, og i lavlandet hvor folk bor, og ikke i bjergene, der oftest er ufremkommelige på cykel.

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Indonesien - Bali - Cykelferie på Gudernes ø

Ref. IDBA

En cykelferie på Bali er noget helt specielt — og af mange grunde. Øens umiddelbare skønhed, de gode strande, det stærke køkken, risterrasserne, kulturen, de utallige kunsthåndværkere og først og fremmest de venlige, humoristiske og ekstremt gæstfri balinesere. Et folk og en kultur, vi kommer tæt på, når vi cykler derude.
Med base i kunstnerbyen Ubud, Balis kulturelle hovedstad, og med en længere rundtur på mountainbikes over 6 dage til den nordøstlige del af øen kommer vi godt omkring på Bali til rolige og fredelige egne. Pga. sine mange attraktive steder er Bali på backpackernes og masseturismens landkort, men vi skal ikke langt væk fra turistcentrene på sydkysten for at finde det traditionelle Bali og den oprindelige kultur, der stadig står stærkt og levende - måske både på trods af og på grund af turismen.
Bali kaldes ikke uden grund for Guderne Ø. Hinduismen, som er altdominerende på Bali, er en meget kompleks religion, men handler i høj grad om harmoni. Harmoni på 3 plan - harmoni mellem mennesker, harmoni mellem mennesker og natur og endelig harmoni mellem mennesker og guder. Ikke noget dårligt udgangspunkt, og vi benytter da også, med hjælp fra vores lokale guider turen til Bali til at få et indblik i såvel kultur som religion. At sige at der et tempel på hvert et gadehjørne er en underdrivelse, der er et i hvert hjem!
Naturligvis kan vi ikke være på en ø som Bali, uden at skulle til havet — og nyde det dejlige vand og flotte strande, hvor vi også oplever, at de lokale nyder livet. Vi cykler langs nordøstkysten til et par gode strande med mulighed for både badning og snorkling, og vi bor tilmed et par dage i Amed helt tæt på stranden.

 • 6 cykeldage, hvor vi oplever Balis alsidige landskaber
 • Cykling gennem nogle af Balis smukkeste risterrasser
 • På cykel til den spændende nordkyst med mulighed for snorkling på koralrev
 • 2 koretere vandreture i hhv. Amed og Sidemen med lokal guide
 • Underholdning med balinesisk musik og dans
 • En formiddag i det balinesiske køkken incl indkøb på lokal marked
 • Cykeldag i det store vulkanske kraterområde Batur
 • Strandtur på østkysten og sejlads i Jukungs (lokal bådtype)
 • Rafting på Ayung River gennem skove og mellem rismarker
 • 5 overnatninger i kunstnerbyen Ubud
 • Mulighed for selvforkælelse i Ubud i form af massage m.m. (aktiviteterne er tilkøb)
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.dk
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Afrejse fra København.

-/-/-
Dag 2. Ankomst til Denpasar på Bali og videre til Ubud.

Vi afhentes i lufthavnen i Denpasar - efter vi har fået vores visum ved ankomst. Ubud er Balis oprindelige kunstnerby, og det var her de første europæiske kunstnere slog sig ned — stærkt inspireret af den lokale kunst, der altid har haft et center i Ubud og de nærliggende landsbyer. I dag er Ubud på backpackernes rejseplan, men vi kan sagtens finde de fredelige steder i den interessante by. Vi bor på det smagfulde Hotel Greenfield i Ubud.
-/-/A
Dag 3. Cykeldag rundt om Ubud

Vi cykler - denne første dag - en guidet tur rundt i omegnen af vores by Ubud. På hotellets p-plads får vi udleveret cyklerne, og vi finder os tilrette med hjelme, cykler og generel teknisk instruktion. Herefter lægger vi ud med at køre en tur op gennem byen, men efter et par kilometer forlader vi den asfalterede verden for et stykke tid og finder vej ad små stier og diger, der snor sig mellem rismarkerne. Bali er kendt for sine rismarker, så vi giver os god tid til at udforske livet her ude i terrasserne, hvor de fleste balinesere tjener til livets ophold. Overalt er her aktivitet i det meget intensive landbrug. Vi stiger jævnt op gennem terrasserne og snart er her mindre bebygget og den hektiske by Ubud synes langt væk. Vi finder et lille sted til en fælles frokost, inden vi forsætter højere op gennem markerne mod betagende udsigter. Hjemturen til Ubud er ned ad bakke det meste af vejen.
M/F/-
Dag 4. På cykel fra Geriana til kystbyen Amed.

Vi forlader Ubud i biler efter morgenmaden (cyklerne er med), og efter en times kørsel er vi et stykke oppe ad skråningerne mod Mt. Agung (3.142 m) og bliver sat af i den lille landsby Geriana, hvor dagens 35 km lange cykeltur begynder. Og hvilken begyndelse; nedad bakke gennem risterrasserne til Selat, hvor vi et stykke tid følger den lidt større vej rundt om Mt. Agung. Vi fortsætter gennem byerne Duda, Sibetan til Bebankam, som vi besøger og måske ser det lokale marked, inden vi kører videre til landsbyen Tuggak, der er kendt for sine mange knivsmede. Til frokost er vi nået frem til et af den sidste balinesiske konges vandslotte. Den balinesiske kongefamilie lever i bedste velgående. De har siden uafhængigheden i 1946 ingen magt eller officiel titel, men nyder stadig stor respekt i befolkningen og ejer stadig den lille restaurant, der vil servere en let frokost for os. Resten af turen er mest nedad bakke, til vi når kysten, hvor der igen er et par små bakker, mens vi kører østpå til vores lille hotel, der ligger helt tæt på stranden. Her kan vi bade eller cykle lidt tilbage til et fint snorklested, hvor vi fra kysten kan bevæge os ud på et lille, men farve- og fiskerigt rev. I Amed indkvarteres vi på Hotel Puri Wirata, hvor vi skal bo i 2 nætter.
M/F/-
Dag 5. Med fiskerbåde på havet og vandring i Ameds bagland

Meget tidligt om morgenen lægger fiskerbåde (Jukungs) fra land for at være på havet allerede i solopgangen. Vi har fået den enestående mulighed at tage med de lokale fiskerbåde på havet og dermed få en flot sejltur, og opleve Bali fra søsiden. Fiskerne vil demonstrere deres fiskeri, så måske får vi også lidt eksotiske fisk at se? Vi er hjemme til en sen morgenmad, og lidt afslapning på hotellet. Om eftermiddagen tager vi op i bakkerne bag kysten ved Amed og vandrer en rigtig flot tur på 2-3 timers varighed. Alternativt kan man tage på snorklingtur. Vi finder en hyggelig restaurant til aftensmaden.
M/F/-
Dag 6. Cykling fra Jungutan til Perasi Beach og videre i bil til Tenganan og Candidasa

Vi kører i biler tilbage på Agungs skråninger, inden vi sættes af i en lille bambuslund, hvorfra vores tur til østkysten begynder ad småveje og stier. På vejen passerer vi endnu et vandpalads, der ganske upåagtet og uberørt ligger midt i rismarkerne. Flere gange har vi flotte kig op mod Mt. Agung (3.142 m) og til andre tider ned over risterrasserne. På et tidspunkt skal vi vælge mellem den lige vej til kysten eller en mindre, men lidt krævende omvej med et par heftige stigninger — vi skeler til dagsformen og deler evt. gruppen i to. Ved frokosttid når vi frem til en skøn strand - Pasir Putih (hvilket betyder 'det hvide sand', red.), som er som taget ud af en turistbrochure med palmer og hvidt sand og endda et par caféer. Efter frokost nyder vi de næste timers rene badeferie, inden vi i biler køres til Tenganan. Tenganan bebos stadig af de oprindelige balinesere, agafolket, som levede på Bali før Majapahit’erne (dagens balinesere) ankom. Selve den mur-omkransede landsby består at to rækker af huse med flere åbne pladser imellem — og i helt sin egen stil. Det samme er landsbyens vævninger, som sælges fra mange private hjem. Der er tale om "en dobbelt ikat", der er meget tidskrævende at væve. Gå bare ind i væverierne og kig! Herefter kører vi til Candidasa for her at tilbringe aftenen og natten på det lille bungalow-hotel Alam Asmara, smukt beliggende i vandkanten. Vi kan ikke bade i havet fra hotellet, men der er en fin pool som alternativ. Dagens cykeletape er på ca. 30 km. M/F/-
Dag 7. Cykling ved Baturkrateret - ca. 35 km

På Bali er denne tur efterhånden en klassisk mountainbikerute og lad det være sagt med det samme — de 35 km er ikke i sig selv så langt for en heldagstur, men terrænet stiller sine krav. Visse steder er ruten ganske teknisk, det går både op og ned, men ingen af bakkerne er dog så lange, at vi ikke blot kan hoppe af cyklen og trække, hvis det driller. Vi kører, lige efter morgenmaden i bil mod Kintamani, hvor vores tur starter - og så går det ellers op og ned, heldigvis mest ned mod krateret. Første plateau er det høje krater, og her kører vi gennem flere landsbyer og har vidunderlige udsigter både over havet mod nord og hele kraterområdet mod syd. Her, halvvejs på turen, nyder vi en picnic. Andet niveau er helt i bunden af krateret, hvor vi kører gennem de smukke landsbyer, der ligger her — midt i al lavaen, inden vi slutter cykelturen af med 2 km. gennem en ren lavaørken - en meget spændende, men også noget bumpet oplevelse. Hele det krater vi kører i, er resultatet af to enorme vulkanske udbrud for ca. 20.000 år siden, men den lava, vi stadig ser rundt omkring, stammer fra langt nyere udbrud - blandt andet et meget ødelæggende et i 1927 og det seneste større udbrud fra 1963. Vi slutter cykelturen i området og kører til Kintimani, hvor vi indlogeres i Apung Retoran Bungalows. Indkvarteringen her, er nok den mest enkle på turen, men der er pæne og rene forhold, samt venlige værtsfolk, og ligger tilmed tæt ved kratersøen. M/F/-
Dag 8. Cykling fra Batur til Sidemen

Ovenpå gårsdagens kongeetape venter nu en cykeltur, hvor det primært går nedad og kun en lille smule op indimellem.
Vi forlader Kintimani og køres i biler ud af krateret. Dagens cykeltur begynder straks vi er oppe på kraterkanten og efter det sidste vue ud over kratersøen, går det nedad mod mere beboede egne og med flotte udsigter til Balis højeste bjerg, vulkanen Mt. Agung, der med sine godt 3.000 meters højde ofte befinder sig i en sky. Vi passerer flere småbyer på vejen, og ikke mindst Muncan med det imponerende tempel, er et stop værd. Vi er fremme ved vores hotel først på eftermiddagen, så der er god tid til en tur i de smukke rismarker, enten til fods eller på cykel — Hotel Kihat Sawah ligger midt i markerne ved Sidemen. Dagens cykeletape er på ca. 30 km.
M/F/-
Dag 9. Cykling fra Sidemen til Ubud, og traditionel dans om aftenen

Vi kører i biler tilbage mod Kintamani, og derfra har vi en skøn tur nedad bakke hele vejen til Ubud. Vi begynder i 1.100 meters højde og kører ad de små veje, mellem rismarkerne, tager en picnicfrokost undervejs og efter bambuslunde og frugtplantager venter Ubud og mere rolige dage rent cykelmæssigt, med tilbud om kultur, afslapning og indkøb. Vores base i Ubud er igen Hotel Greenfield, som vi kender så godt fra starten af turen. Dagens cykeletape ligger også i dag på ca. 30 km. Vi går ud i Ubud i aften og spiser aftensmad, og derefeter skal vi opleve en traditionel danseforestilling.
M/F/-
Dag 10. Ubud — leisure day med kokkeskole m.m.

Fra morgenstunden tager vi på det lokale marked og køber ingredienserne til den balinesiske frokost, som vi selv skal være med til, at forberede på Warung Enak Restaurant. En oplevelse helt i særklasse! Tiden efter frokost vil være til fri disposition, og det giver god mening. Dels har vi nu været aktive i en uges tid, så nogen vil måske gerne slappe lidt af, men også fordi der findes et stort udbud af forskellige aktiviteter, som deltagerne kan vælge imellem (tilkøb).
M/L/-
Dag 11. Rafting tur på Ayung River og afslapning og shopping i Ubud

I dag skal vi på raftingtur på Ayung River. Efter morgenmaden bliver vi hentet i bil og kørt til floden, hvor vi introduceres til rafting i en let udgave i gummibåde med plads til 4-6 passagerer og en lokal guide. Selve raftingturen varer et par timer og er en både smuk og sjov oplevelse. Vi spiser frokost ved landgangsstedet, inden vi returnerer til Ubud, hvor vi er tilbage ved 13 — 14 tiden og har her tid til en tur i poolen eller hvad der nu falder for. Herefter har vi nu alle muligheder for at slappe af, shoppe, se på kunst, gå i poolen eller læse en god bog. Det er måske også dagen til den store selvforkælelse, hvis du ikke har prøvet det endnu, spa og massage. På Bali er massage en del at livet, en kunnen, der går i lære fra mor til datter (mændene kan faktisk også) og som folk fra hele jorden kommer til Bali for at lære, ligesom mange balinesiske kvinder tjener til livets ophold som massører på spa’er og på internatonale hoteller kloden rundt. Massage findes i mange variationer og fra ½ time til over 2 timer for den helt store omgang, men så er man også som født på ny. Vi afslutter Bali turen og vores sidste aften på øen med en lækker afskedsmiddag m.m.
M/L/A
Dag 12. Ubud og hjemrejse

Efter morgenmaden, og en måske sidste tur rundt i Ubud, pakker vi og sætter kursen mod Denpasars internationale lufthavn og flyafgang til København.
M/-/-
Dag 13. Ankomst København

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

Alle steder overnatter vi på gode centralt beliggende hoteller. Ønskes enkeltværelse påregnes et enkeltværelsestillæg som angivet nederst på siden.
Varighed

13 dage. inkl. udrejse og hjemrejse.
Lidt om maden

Det balinesiske køkken er stærkt krydret og rigt varieret og på rejsen får vi fine muligheder for at udforske den mangfoldighed af kulinariske oplevelser, som det balinesiske køkken kan byde på. Til os nordboere serveres ofte en knap så stærk udgave af retterne, men bare sig til, hvis du ønsker den fulde styrke af krydderier.
Cyklerne - mountainbikes

At cykle på Bali kan være en udfordring, da trafikken sine steder er ganske tæt, og der tilmed er venstrekørsel. Vi har derfor valgt at lave denne tur på mountainbikes, så vi kan søge væk fra de trafikerede veje. Det betyder, at vi ofte ikke har asfalt under dækkene, og at vi derfor er bedst hjulpne med mountainbikes, der har bedre vejgreb end sædvanlige cykler. Det er ikke vanskeligt at cykle på en mountainbike, men hvis man ikke har prøvet at cykle på mountainbike før, så anbefaler vi, at man enten låner eller lejer en mountainbike i Danmark inden turen, og får prøvet det, så man er bekendt med/ tryg ved gearskifte og håndbremser på MTB. Der er ikke bagagebærer på cyklerne, så man kan evt. selv medbringe en lille og let rygsæk/rygpose. Der er følgebil på cykelturene.
Klima

Tropisk klima. Regnen falder især fra december til februar.
Dagtemperaturer mellem 28-32 grader. Nattemperaturer ned til ca. 22 grader.
Visum

Visum til Indonesien opnås ved indrejse, 25,- USD. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta

Indonesiske Rupiah, men medbring gerne US dollars eller Euro til at veksle. Et lavt prisniveau gør, at lommepenge forbruget normalt er ca. 300-600 USD.
Såvel i lufthavnen som i Ubud, samt mange andre steder, kan du hæve kontanter på VISA eller MasterCard, samt veksle kontanter.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark — Bali t/r
Overnatninger iflg. turbeskrivelsen
Dansktalende turleder
Al transport som nævnt i turbeskrivelsen
2 lokale engelsktalende guider på de 6 cykeldage
lokal guide på vandreturene ved hhv. Amed (dag 5) og Sidemen (dag 8).
Trail snacks, vand m.m. på de 6 cykeldage
Fiskeudflugt ved Amed
Traditionel danseforestilling (dag 9)
Rafting på Ayung River (dag 11)
Måltider som er indikeret i turbeskrivelsen
Leje af cykler
Mekanikerassistance og transport af cykler
Entréer til vand paladser på dag 4 og 6, samt Perasi Beach
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke inkluderede måltider i følge dagsbeskrivelserne
Omkostninger til visum (købes i lufthavnen ved indrejse): ca. 25,- USD
Lufthavnsskat (ved afrejse): ca. 150.000,- Rupiah (ca. 80,- DKK)
Entré til diverse museer, som ikke er nævnt i afsnittet "Deltagerprisen inkluderer"
Rejseforsikring og evt. tilkøb af bagageforsikring og feriekompensation
Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 3.800,-
Georg Sangill Jensen

Fantastisk klima døgnet rundt, lækre hoteller med god beliggenhed, cykelturene i top med god service og planlægning. Der var styr på alt og man følte sig tryg.

Wenche Hummertangen

Nydelige Mountain bikes. Flotte sykkelførere som virkelig visste hva service var. Engasjert reiseleder.

Lisbet Wilken

Bali er et meget eksotisk land med alverdens frugter lige uden for døren og på morgenbordet.
Fantastisk at cykle rundt mellem rismarkerne, stoppe spontant og få vild luksus når man er fremme på hotellet.

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig