Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Italien - Cykling gennem det klassiske Toscana med Chianti

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

13.10.2018

Hjemkomst:

20.10.2018
 
DKK 11.470 ,-

Lignende ture

Italien
Barolo, Barbaresco - Vin og vandring i Piemonte
Nordvest Spanien
Vin, Vandring og Gastronomi
Italien
Cykling i Castelli Romani og hjertet af Rom


Sportscykel - Nishiki

Læs mere her!

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Italien - Cykling gennem det klassiske Toscana med Chianti og Montepulciano

Ref. ITMC

Brunello-druer på vinmarker nær Montalcino

Vi bor på et historisk landsted omgivet af bl.a. oliventræer og der produceres olivenolie på stedet

Castello di Monsanto er en topproducent af Chianti

Ægte sydtoscansk landskab med åbne udsigter, bakker og cypresser

Oplev den ægte L'Eroica-stemning når vi cykler fra Castello di Brolio

Cypresserne er Toscanas symbol og tegner flotte motiver i landskabet

Katedralen i Siena er en af de smukkeste i Toscana. Både ude og inde er der et væld af detaljer.

Sienas charmerende gader kan du udforske på egen hånd inden vi tager på vinbesøg

Monte Amiata er et fast referencepunkt, når vi cykler rundt i Val d’Orcia

Le Potazzine er en af Montalcinos traditionelle producenter og producerer Brunellovine i topklasse

Podere Spedalone er nænsomt restaureret og drives med ægte og naturlig gæstfrihed af ejerne

I borgbyen Montalcino nyder vi en frokost og gåtur her inden vi cykler videre mod L'Eroica-ruten

Solnedgang over Monte Amiata og vinmarker i efterårsfarver

Castello di Monsanto med bl.a. Chianti fra 1988 i kælderen

'Le Potazzine' hentyder til lokale, livlige småfugle og er også kælenavnet for familiens to døtre

På denne 8-dages tur kombinerer vi cykling, kultur, mad og vin — alt sammen af højeste kvalitet.

Topas og Bichel Vine samarbejder omkring temaet "Vin & Cykling", og tilbyder i fællesskab en tur til Toscana, hvor vi sammen med cykel- og vinentusiaster, skal opleve, se, smage og dufte Toscanas landskaber og pragtfulde vine. Bichel Vine vil guide besøgene hos hhv. Brunello og Chianti producenterne Le Potazzine og Castello di Monsanto. Derudover vil Bichel Vine holde nogle oplæg og mindre improviserede smagninger undervejs på turene.

Vi har sammensat en smuk rundtur over 8 dage, som hhv. følger og krydser L’Eroica-ruten flere steder, og som leder os gennem regionens fantastiske landskaber og kulturskatte. Vi cykler mellem verdenskendte byer som Montepulciano, Siena, Pienza, Montalcino osv. flankeret af cypresser, vinmarker, olivenlunde og højderygge med vide udsigter over det bakkede landskab. Én dag i programmet er dedikeret til at besøge én af Toscanas vigtigste vinproducenter, hvor vi skal smage på deres elegante og fremragende vine.

Nogle strækninger er hårdere end andre, men med vores følgebiler som backup har vi masser af fleksibilitet og muligheder indtænkt i turen. Man cykler selve L’Eroica-løbet på vintagecykler iklædt vintage cykeltøj, men vi cykler selvfølgelig på vores sportscykler med skivebremser, gode gearinger m.m.

Kom med og oplev det sydlige Toscana via L’Eroicas smukke grus/- og asfaltveje.
  • Val d’Orcias bløde bakker ved foden af Monte Amiata udgør et fantastisk cykelterræn og er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste
  • På cykel forbi de smukke historiske byer Montepulciano og Pienza
  • Vinbesøg hos top Brunello-producenten Le Potazzine, samt top Chianti-producenten Castello di Monsanto
  • Indkvartering på det yderst charmerende Agriturismo — "Podere Spedalone", som er placeret midt i et klassisk sydtoscansk landskab med åbne udsigter til marker og olivenlunde midt i naturen
  • Oplev den ægte Chianti-stemning på cykel, når vi cykler L’Eroica-etapen til Castello di Brolio og gennem Crete Senesi - de nøgne bakker syd for Siena
  • Sienas charmerende gader oplever vi på egen hånd, inden vi smager Brunello i Montalcino
  • Afslutningsfrokost på restaurant i Montalcino, ejet af vinproducenten Le Potazzine, som vi besøger på turen
  • To Topas turledere der kyndigt vil lede cykelturene i Toscana, samt en repræsentant fra Bichel Vine, der i et par dage midt på turen vil indføre os i Brunello- og Chianti-vinenes spændende rejse fra vinmark til flaske

Turbeskrivelse

Printvenlig version
L’Eroica

I Toscana etablerede man i 1997 en fantastisk cykelrute, som er blevet udgangspunktet for cykelløbet L’Eroica. L’Eroica benytter sig af nogle af de smukkeste grusveje, som Toscana byder på, og disse grusveje danner et netværk på mange hundreder kilometer i hele distriktet mellem Firenze og den sydlige del af Sienas provins. Cykelruten er tilgængelig hele året og giver mulighed for at cykle på opdagelse i nogle af regionens smukkeste hjørner.
Dag 1. Ankomst til Pienza området i Toscana

Vi kører fra lufthavnen i Rom til Pienza-området i Toscana, hvor vi indlogeres på det meget charmerende agriturismo/landsted Podere Spedalone. Podere Spedalone har fungeret som landbrug i århundreder, og området har været beboet og beskrevet helt tilbage fra omkring år 600 e.Kr., og der er vidnesbyrd om en romersk bosættelse på stedet. Vi nyder en god aftensmad i stedets hyggelige restaurant, alt imens den hyggelige italienske landstemning langsomt men sikkert sniger sig ind på os…
-/-/-
Dag 2. Val d’ Orcias panoramarute: En spændende blanding af grus- og asfaltveje igennem Val d’ Orcias smukke natur

Efter en god morgenmad starter vi dagen på cykel direkte fra vores base, og sætter kurs mod San Quirico d’Orcia, som er en af de kønneste landsbyer i området og en vigtig etape langs den gamle middelalderlige pilgrimsrute til Rom, kendt som "Via Francigena". De ca. 14 kilometer til de gamle bymure er en flot rute igennem landbrugsområder og byder på smukke udsigter over dette klassiske landskab. Ruten er uden nævneværdige stigninger.

Fremme ved de gamle bymure i San Quirico cykler vi gennem byporten og ind i den gamle borg. Herinde i landsbyen er stemningen fra en svunden tid, og vi tager os lidt tid til at snuse rundt.

Fra San Quirico d’Orcia cykler vi til Bagno Vignoni, en meget speciel lille kurbadslandsby. I centrum af landsbyen er der en stor pool af kurvand, som blev brugt i gamle tider.

Fra Bagno Vignoni cykler vi videre ad en lige og flad strækning, inden vi forlader hovedvejen og cykler ud i landskabet via bivejene. Det går op og ned igen, og vi passerer igennem varierende områder, som kan beskrives som klassiske syd-toscanske med åbne landskaber bestående af bløde bakker og høje cypresser og senere småskove og mindre vinmarker. Undervejs besøger vi en vinproducent, som er beslægtet med vores værtsfamilie fra Spedalone. Fra denne vingård er der en fuldstændig fantastisk udsigt. Ud på eftermiddagen triller vi ned til vores logi efter en rigtig smuk cykelrundtur igennem Val d’Orcia området.

Val d’Orcia blev indskrevet på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2004 bl.a. på baggrund af områdets enestående æstetiske landskaber.
M/F/-
Dag 3. Fra Val d’Orcia til Crete Senesi - de smukke højder i nærheden af Siena

Dagens cykelområde ligger i Siena-området, der er kendt for sine dale, cypresser, men også Crete Senesi, som betyder kridt-/kalkjord. Vi kører i bil fra vores opholdssted til Bibbiano i nærheden af den kendte og charmerende middelalderborg Buonconvento. Herfra starter dagens cykeltur mod Murlo. Vi får med det samme en forsmag på dagens smukke udsigter over landskaberne.

I Murlo gør vi et kort stop ved den gamle borg, inden vi sætter kurs videre mod Radi. Herfra kan man på gode dage med høj sigtbarhed skimte Sienas tårne i horisonten. I Radi ser vi igen skiltene for L’Eroica løbet, men vores tur drejer herfra mod Monteroni d’Arbia. En flot "rutsjebanerute" gennem afvekslende landbrugsområder. Vi cykler gennem Monteroni i Arbia-dalen og fortsætter mod Asciano med udsigt til Crete Senesi-landskabet.

På bakkekammen finder vi et godt sted til vores picnic-frokost, og kaffen tager vi lidt senere i den lille landsby Asciano. Fra Asciano har vi først en lige og flad strækning, som derefter bliver afløst af en stigning på knap 4 kilometer.

Turen går gennem åbne arealer, hvor udsigten åbner sig op i takt med, at vi nærmer os toppen. Vi er på vej i retning mod Abbazia di Monte Oliveto Maggiore - et gammelt og dengang magtfuldt Benediktinerkloster grundlagt i 1393. Herfra går det ned ad mod Buonconvento, hvor vi slutter cykelturen i den gamle charmerende borgby med en forfriskning, inden vi vender tilbage til vores hyggelige Agriturismo.
Note: Hvis man har lyst til en lidt kortere og lettere tur i dag end ovennævnte, så er der et godt alternativ til en selvguidet cykeltur, der også ender i Buonconvento. Turen starter fra vores opholdssted og følger mindre landeveje, flankeret af betagende udsigter, landsbyer m.m. Turlederen vil naturligvis instruere dig grundigt mht. rute, kort osv.
M/F/-
Dag 4. Tur til Siena og vinbesøg hos Top Brunello producenten Gorelli (Le Potazzine)

I formiddag skal vi besøge en topproducent i Montalcino området, hvor San Giovese druen træder frem i de fineste klæder, nemlig i Brunello og Rosso di Montalcino.

Ikke langt væk fra Montalcino bor Gorelli familien på en smukt placeret vingård, hvor en af de mest interessante Brunellovine bliver produceret. Le Potazzine er navnet på vingården og her vil vi blive introduceret til Brunellos hemmeligheder. Familien Gorelli har også en lille restaurant i byen Montalcino, hvor vi vil nyde en god frokost den sidste cykeldag.

Herefter sætter vi kurs mod Siena, hvor vi skal besøge den smukke toscanske by på egen hånd - fra den verdenskendte Piazza del Campo til den smukke domkirke. Man kan frit vælge, hvor i byen man ønsker at spise frokost - mulighederne er mange!

Toscana bidrager til vinverdenen med flere elegante vine, der har deres oprindelse langt tilbage i historien. Forskellige appellationer som DOC, DOCG og IGT tegner en interessant konstellation af producenter og stilarter.

M/-/-


Lidt om Le Potazzine: Én af Montalcinos traditionelle producenter, som vægter elegance og friskhed over power og intensitet. Gorelli familien driver også en hyggelig restaurant midt i byen Montalcino.
Dag 5. Fra slot til slot i hjertet af Chianti. Vinbesøg og vinsmagning ved Castello di Monsanto

Vi starter dagen med at køre cirka 1 time og 20 minutter frem til startstedet for dagens cykeltur. I dag skal vi nemlig cykle og smage på vin i selve hjertet af Chianti, et fantastisk flot vinområde hvor druerne vokser på bjergskråninger mellem olivenlunde og vilde skove. Et kulturlandskab som udmærker sig ved at have bevaret en høj grad af biodiversitet og smuk natur.

Ved slottet Brolio starter dagens cykeltur. Vores første mål er Gaiole in Chianti og det er en ideel og blød start på dagen, da de første 10 km er stort set flade. Fra Gaiole sætter vi kurs mod den lille borgby Vertine og her møder vi dagens eneste lidt hårde stigning, idet vi stiger ca. 130 meter over en strækning på godt 1.500 m. Udsigten heroppefra over bjergene i Chianti er fremragende og vi cykler mellem vinmarker og oliventræer på skiftevis grus- og asfaltveje. Vi når frem til Chianti borgbyen Radda, hvor vi stopper og indsnuser stemningen i gaderne og finder et hyggeligt sted til frokosten.

Strækningen fra Radda til Castellina i Chianti forkæler os igen med meget flotte udsigter og de næste 11 kilometer forløber uden de store stigninger. I Castellina holder vi en pause i den gamle borgby, inden vi påbegynder en kort men stejl stigning. Ruten fører os ud af byen og op på toppen af en lang bjergryg. Udsigterne herfra er simpelthen fantastiske og vi kan stoppe undervejs for at tage panoramabilleder. Efter cirka 4 kilometer cykler vi ind i Monsanto området. Det sidste stykke cykler vi ad en mindre landevej mellem olivenlunde, vinmarker og skove. Først passerer vi Castello della Paneretta og endeligt når vi frem til Castello di Monsanto. Som en flot finale på dagen, venter der os her et interessant besøg hos en af Chiantis topproducenter og en spændende vinsmagning i selskab med Bichel Vine, der har samarbejdet med stedet i en årrække.

Fra Castello di Monsanto kører vi i bus tilbage til Lo Spedalone.

M/-/-
Dag 6. En flot cykeltur igennem det bakkede landskab i Val d’Orcia til de toscanske perler Montepulciano og Pienza

I dag cykler vi direkte fra vores base ad den asfalterede landevej mod Castelmuzio. Her gør vi et stop og besøger den hyggelige borgby. Mellem Castelmuzio og den næste lille landsby Petroio er udsigten meget smuk, og oliventræerne pryder begge sider af vejen.

Herfra går det videre mod den gamle landsby Montefollonico i 568 meters højde, der har bevaret en del af de gamle tårne og bymure og ligger rigtig flot placeret i landskabet. I det fjerne kan man skimte den kendte vinby Montepulciano, som vi nu cykler imod. Første del af ruten er ganske ligetil, men de sidste 4 kilometer til Montepulciano kan udfordre lidt, da Montepulcianos højeste punkt ligger i cirka 600 meters højde.

Stemningen i Montepulciano er meget charmerende og her produceres en af Toscanas mest kendte DOC vine, Rosso di Montepulciano. En lokal finesse er, at vinproducenterne i byerne har deres vinkældre nedgravet i tufstensoklen, som byen er bygget på.

Vi forsøger naturligvis at få mulighed for et besøg i en af disse underjordiske vinkatedraler. I Montepulciano vil vi også have mulighed for at spise en god frokost (ikke inkluderet).

Efter frokost cykler vi videre til den næste charmerende miniborgby Monticchiello. Har vi tid/lyst kan vi gøre et kort stop i Monticchiello, hvor den kendte finske billedhugger Eila Hiltunen boede i et gammelt middelalderligt tårn. Eila Hiltunen udførte blandt andet det kendte Sibelius Monument i Helsinki.

Efter besøget i Monticchiello cykler vi videre til Pienza. Ønsker man at afslutte cykelturen her, er der mulighed for at blive kørt til Pienza. Der vil også være mulighed for at spadsere en tur i den gamle by, der blev bygget under Pio den 2. Imens sørger turlederne for, at cyklerne bliver læsset på cykelanhængeren og er klar, når vi kører tilbage til L’Ospedalone.

M/-/-
Dag 7. Fra Spedalone til Brunello byen Montalcino og forbi middelalderborgen Buonconvento

Vi starter på cykel fra vores opholdssted, og den første etape af dagens rute fører os til den gamle middelalderlige borg Lucignano d’Asso. Turen hertil går ad en dejlig grusvej med god udsigt til Lucignano, hvor vi gør holdt for at nyde panoramaudsigten.

I dag foregår den største del af cykelturen på en del af ruten fra L’Eroica løbet. Vi cykler mod San Giovanni ad en flot rute via Buonconvento. Selvfølgelig venter små udfordringer undervejs. Det går op og ned, og den længste stigning er på knap 2 kilometer, men der er en pragtfuld udsigt fra bakkerne undervejs!

De sidste kilometer mod Buonconvento kører vi på asfalt igen, og vi cykler ind i den gamle borgby via den velbevarede bymur. Herinde i de gamle, charmerende gader finder vi en café, hvor vi kan holde en pause og nyde en velfortjent kop formiddagskaffe. Det er turens sidste cykeldag, og nu skal man fornemme dagsformen og træffe et valg: Enten cykler man de ca. 12 kilometer videre til Montalcino (se beskrivelsen lige nedenfor i næste afsnit), eller også får man et lift med følgebilen. Strækningen er nemlig ikke egnet til at læsse cykler på trailer m.m.

Fra Buonconvento følger vi hovedvejen de ca. 12 kilometer til Montalcino. Cirka halvdelen af distancen består af en stigning, som veksler mellem 5 og 8 %. Snart krydser vi de første vinmarker, hvor den kostbare San Giovese drue bliver dyrket med omhu og kærlighed. Terrænet er kuperet, og vi fortsætter opad. Af og til stopper vi op, får pusten, og nyder de flotte landskaber folde sig ud bag os. Endeligt cykler vi ind i den gamle borgby efter godt 40 kilometers cykling, og her har vi fortjent at sidde på en dejlig restaurant og nyde et glas Brunello eller Rosso di Montalcino ledsaget af en god pastaret. Vi spiser på restauranten som Le Potazzine driver ved torvet i centrum af byen.

Efter frokost og en hyggetur rundt i Montalcino, skal vi tage hul på turens sidste 11 km. cykling. Vi cykler de ca. 5 km nedad mod Buonconvento, hvor vi møder L’Eroica-ruten igen. Vi kører ad asfaltvejen og fortsætter ad den panoramiske og lette grusvej, som leder til Torrenieri. Denne distance er på cirka 6 kilometer med smukke udsigter og uden de store anstrengelser. Fra Torrenieri leder vejen igennem smukke landskaber uden de helt store stigninger hjem til vores logi Podere Spedalone.
M/F/-
Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader det sydlige Toscana med smagsindtryk og skønne billeder på nethinden. Skulle man komme til at savne Italia er det bare at åbne en god Brunello eller Chianti, der kan lede tankerne på vej…
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Frokost købes typisk hos lokale købmænd (brød, ost og lokale specialiteter), eller på små caféer. Mht. aftensmad på restaurant, så skal man generelt beregne ca. 15-20 euro for en hovedret og ca. 25-30 euro for en 2-retters menu (ekskl. drikkevarer). På denne tur vil vi spise aftensmad på Podere Spedalone 4 aftener, hvor vi vil få en specialmenu til vores gruppe til 30 euro pr. person ekskl. drikkevarer. De sidste 3 aftener kører vi ud til udvalgte restauranter i området.
Overnatning

Vi bor på et charmerende Agriturismo, der hedder Podere Spedalone og ligger smukt placeret på landet mellem Crete Senesi bakkerne og dalen Val d’Orcia i Sienaprovinsen i det sydlige Toscana.

Det historiske landsted er således nænsomt restaureret til et mindre landhotel, der drives af Alessandro og hans kone med ægte og naturlig gæstfrihed. Den historiske bygning tilhørte engang det nærliggende kloster Sant Anna in Camprena, hvor man optog nogle smukke scener til filmen “Den engelske patient" (9 Oscars i 1997).

Det omkringliggende landskab er fantastisk flot, og de nære omgivelser er fredelige og midt i naturen. Stedet har en betydelig produktion af honning og ekstra jomfruolivenolie, så vi kommer måske til at opleve olivenhøsten i området. Stedet har mange hyggekroge ude såvel som inde, hvor man kan slappe af efter en dag med spændende aktiviteter, og køkkenet frembringer yderst velsmagende toscanske menuer.

Værelserne er med eget bad og toilet. Der vil være mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet nederst på siden.
Varighed

8 dage — heraf 5 cykeldage, grad 2/3. Turens cykelture varer typisk fra ca. 4-6 timer pr. tur inkl. pauser. Vi cykler mellem 45-50 km pr. dag. Fra Podere Spedalone kan vi cykle 3 meget varierede rundture (ud af 5 cykeldage) uden at gøre brug af transport. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Klimaet i det sydlige Toscana er tempereret og området får ca. halvt så meget nedbør årligt som det nordlige Toscana.

Dagtemperaturer i oktober 15-20 grader C.
Nattemperaturer i oktober 8-15 grader C.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier på denne tur.
Mobiltelefon

Der er generelt udmærket mobildækning på denne tur.
Af hensyn til gruppens øvrige deltagere henstiller vi til, at vores vandreture ikke afbrydes af mobiltale og at man kun sender SMS og taler i telefon, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Wi-Fi

Der er gratis Wi-Fi i restauranten på Podere Spedalone.
Kondition

For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.
Kort og litteratur

Købes bedst lokalt.

Læs evt.:
Gunnar Steen Jakobsen: Smag på vin.
Roald Als: Kvinderne ud af køkkenet og jagten på den hvide trøffel.
Politiken: Politikens bog om Italienske vine.
Fly


Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Tjek mulighederne for flytilslutning under punktet Afrejselufthavn på bookingens første side på den enkelte afgang eller kontakt Topas for at høre mere. Flytilslutning er altid med forbehold for pladssituationen.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Rom t/r, inkl. skatter og afgifter
Lufthavnstransfer t/r (Rom - Pienza)
Alle overnatninger på Podere Spedalone.
Måltider som angivet under dagsbeskrivelserne.
Transport i forbindelse med cykelturene (følgebil) og udflugter.
Cykelleje
Besøg og vinsmagning hos Brunello producenten Le Potazzine samt Chianti producenten Castello di Monsanto
Bidrag til Rejsegarantifonden.
2 dansktalende Topas turledere der også fungerer som cykelmekanikere
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer.
Måltider ikke inkluderet under dagsbeskrivelserne.
Entré til museer og lignende.
Eventuelt rejse- og afbestillingsforsikring.
Eventuelt tillæg for enkeltværelse 1.700,- DDK.
Evt. flytilslutning til/fra København
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig