Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Italien - Ligurien - Vandring i Cinque Terre

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

06.10.2018

Hjemkomst:

13.10.2018
 
DKK 9.470 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

13.10.2018

Hjemkomst:

20.10.2018
 
DKK 9.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

06.04.2019

Hjemkomst:

13.04.2019
 
DKK 9.470 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

13.04.2019

Hjemkomst:

20.04.2019
 
DKK 9.470 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Italien
Toscana - La Fontanella
Italien
Vandring i Dolomitterne - Sætere og bjergtinder
Spanien
Andalusien - Vandring Sierra Nevada & Las Alpujarras
Italien
Vandreferie ved Amalfikysten og besøg ved Pompeji
Italien
Vandring i Umbrien - Toscanas nabo og Italiens grønne hjerte
Vandreferie i Europa med fast base
Hvad er det og kan jeg være med?


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Italien - Ligurien - Vandring i Cinque Terre

Ref. ITCQ

Vandring med vinmarker på den ene side og et azurblåt Middelhav på den anden side.

Cinque Terres nok mest henrivende landsby er Vernazza

Vandring, når det er bedst!

Vandring langs smukke vinmarker

Liflig duft af citrusfrugter

Maleriske havne og gamle maritime traditioner

Toget kører gennem den ene tunnel efter den anden og giver korte glimt til det liguriske hav

Monte Portofino Naturpark

Vandring langs høje kalkklipper

Fantastisk udsigt ud over vores by Levanto

Byerne ligger som kulørte collager midt mellem de grønne bjergsider og det azurblå hav

Dramatiske klippesider, turkisblåt hav og skønne vandrestier er en del af kulissen på denne tur

Autentisk italiensk stemning i en af de smukke kystbyer

Hotellets hyggelige have

Idyl i Portofino

Vandrestierne er oftest velmarkerede

Bjergtagende udsigt

Smukke, farverige huse i kystbyerne

De okker- og abrikosfarvede byer klynger sig til klipperne ved den liguriske kyst

Turkisblåt badevand

Smalle og snoede stier og trapper smyger sig langs bjergsiderne.

En frisk citron likør eller grappa kan være en god afslutning på et fantastisk måltid.

Dejligt med en drink i Portofino

Manarola er formentlig den ældste by i Cinque Terre.

Smuk udsigt over middelhavet

Imponerende kystformation

Det er helt fantastisk at vandre i de her smukke omgivelser

Forrest grønne bjerge, dernæst den rosafarvede by og til sidst det turkisblå liguriske hav

Dramatisk og storslået kyststrækning med barske klipper

Bådene lægges til hvile for natten for at beskytte mod højvande og bølger

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Ved Ligurien i Italiens nordvest finder vi en af Middelhavets mest vidunderlige kyststrækninger. Her vil du se bjerge, der forsvinder brat ud i havet, frodig og afvekslende vegetation, den fortryllende kyst Riviera di Levante, et væld af historiske kulturklenodier og sidst men ikke mindst de billedskønne landsbyer kendt som Cinque Terre (’de fem lande’).

Cinque Terre er bestemt et af de mest imponerende eksempler på italiensk landsbyarkitektur. I mangel på plads mellem havet og bjergene er Cinque Terres høje, smalle huse ’stablet’ oven på hinanden og står nærmest i kø op ad kystens lodrette klipper. Sådan har det været siden det 11. århundrede.

Landsbyerne i Cinque Terre og det omkringliggende landskab har kun været forbundet gennem et netværk af stier. De stier danner i dag rammen om et af verdens mest kendte vandreområder. På denne tur vil du i bedste Topas-stil opleve Cinque Terre på dagsvandringer i området, men vi drister os også ud i Cinque Terres yderpunkter i bjergene langs kysten. Ikke mindst vil vandringen i den nærliggende og mindre besøgte naturpark Monte di Portofino byde på nogle helt spektakulære udsigter over rivieraens dramatiske klippekyst.

Cinque Terre-området har siden 1997 været på UNESCOs verdensarvsliste pga. “områdets enestående kulturelle og landskabelige værdi, der viser en harmonisk interaktion mellem mennesker og natur i skabelsen af et landskab af exceptionel kvalitet".

Vi samler appetit ude på vandrestierne og kan flere gange dagligt lade os forkæle med Cinque Terres lækre specialiteter.

  • Cinque Terre - fem maleriske landsbyer (Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore) i den allersmukkeste del af Liguriens dramatiske kystlinje.
  • Vandring mellem landsbyerne ad ældgamle stier i fodsporene af både ligurere, byzantinere, romere, normannere og tyrkiske pirater.
  • Stejle og frodige bjergskråninger bugnende af oliventræer og vinstokke.
  • En dag i naturparken Monte di Portofino med sjældent besøgte vandrestier og storslåede udsigter.
  • Cinque Terre på den ene side, alperne Alpi Marittime på den anden og Korsikas bjerge og azurblåt hav på den tredje — udsigten fra Punta Mesco er en af vandreturens højdepunkter.
  • Vandring ad klassiske Cinque Terre ruter, såsom fra Volastra til Corniglia.
  • Spis dig mæt i Liguriens specialiteter, der bl.a. inkluderer pesto, foccacia-brød, frisk fisk og pandolce-kage.
  • Vi bor i den skønne badeby Levanto, som er en af områdets få cittaslow-byer.
  • Mulighed for at besøge Genova, Lucca eller Pisa på fridagen.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Med fly til Milano - Indkvartering i landsbyen Levanto

Vi flyver til Milano med ankomst sidst på formiddagen. Fra lufthavnen har vi knap fire timers kørsel med bus (med en lille pause undervejs) i sydlig retning mod Levanto, som vil være vores hjemby den næste uge. Levanto har en hyggelig og afslappet atmosfære og ligger ganske få kilometer nord for det renommerede Cinque Terre og lige ud til den italienske riviera ’Riviera di Levante’.

I Levanto indkvarteres vi på vores hotel, som er en nyrestaureret klassisk, italiensk villa fra 1906 med masser af sjæl og karakter. Bagefter er det blevet tid til at kigge nærmere på nabolaget og måske nyde en sen frokost i byen. Turlederen vil også informere om de kommende dages program, og om aftenen finder vi en restaurant i byen, hvor vi kan spise vores første aftenmåltid sammen.

-/-/-
Dag 2. Vandring: Levanto til Bonassola — små vandrestier og ægte landsbystemning

Efter morgenmaden gør vi os klar til turens første vandring, som går til bjergene og langs kysten nord for Levanto i et område mindre kendt end Cinque Terre, men som byder på skøn vandring, flotte udsigter og små, uspolerede landsbyer med ægte ’ligurisk’ stemning.

Fra Levanto går vi først mod Bonassola — en lille by med godt tusinde indbyggere ved kysten, som ligger omkring en times vandring fra Levanto. Fra Bonassola fortsætter vi op mod landsbyen Montaretto (’det lille bjerg’), der ligger i omkring 300 meters højde med en fantastisk udsigt til bjerget Monte delle Suola. Montaretto ser ikke mange turister i løbet af året, så vi får lov til at opleve en helt anderledes og meget autentisk landsbystemning.

Montaretto er i dag kendt for sin produktion af det karakteristiske ’liguriske’ marmor og lokal vin. Sidstnævnte har vi måske mulighed for at prøvesmage under vores frokostpause i landsbyen. Fra Montaretto går vi ned mod kysten og følger stien videre mod Bonassola: Stien hedder "Il Salto della Lepre" på italiensk, som betyder "harens hop". Stien byder på rigtige flotte udsigter over havet og nede i landsbyen Bonassola kan vi nyde et glas vin på torvet, inden vi går tilbage til Levanto. Turen til Levanto følger de gamle togtunneler, som nu er restaurerede til cykel- og vandreformål.

Dagens vandretur: 5-6 timer.

M/-/-
Dag 3. Vandring: Cinque Terre — fra Portovenere til Riomaggiore

Vi kører i toget til La Spezia om morgenen og herfra tager vi så den offentlige bus, som kører os ud af byen og langs kysten. Målet er den maleriske by Portovenere, som de engelske digtere Byron og Shelley holdt meget af. Her danner de pastelfarvede gamle huse en flot kulisse ved det smalle stræde, som adskiller fastlandet fra den lille ø Palmaria.

I Portovenere (Venus Havn) får vi lidt tid til at fordøje morgenens køretur og vandre lidt igennem den smukke kystlandsby eller drikke en formiddagskaffe inden vandreturen begynder. Dagens vandrerute starter ved den lange trappe, som leder op til det gamle fort. Belønningen for denne første strækning opad er den fantastiske udsigt over kysten. Stien fortsætter opad fra fortet igennem middelhavsvegetation og med udsigt over det blå hav. Endelig flader stien ud og vi kan holde en velfortjent pause, idet den næste strækning er på en mindre asfaltvej og forbi et marmorbrud. Her i området har man i lang tid gravet en meget efterspurgt marmor kaldet Portoro.

Men vi bliver ikke længe på asfaltvejen. Snart skal vi til at trave højt op over den fantastiske kyststrækning mellem Portovenere og Cinque Terre. Høje kalkklipper (dette er et fantastisk klippeklatringsområde) og smukke udsigter over det store blå hav: sikkert en af de flotteste strækninger på turen. Stien langs kysten vil lede os til den lille by Campiglia, hvor vi vil nyde frokosten. Er der mulighed for det, så vil turlederen prøve at arrangere frokosten på den lille lokale købmandsbutiks terrasse.

Efter frokosten går turen videre mod Riomaggiore, den sydligste af de fem landsbyer som udgør Cinque Terre. Eftermiddagens tur vil fortsat byde på smukke udsigter og vandring. I Riomaggiore kan man selv bestemme, hvor længe man vil blive, inden man tager toget tilbage til Levanto. Hvis man vil, kan man tage sig god tid og nyde opholdet i den pittoreske landsby.

Dagens vandretur: 5-6 timer.

M/-/-
Dag 4. Vandring: Cinque Terres ’klassiske’ vandretur

Vi begynder dagen med at tage toget til Manarola, formentlig den ældste by i Cinque Terre, hvis grundsten er den gamle kirke ’San Lorenzo’ fra år 1338. Traditionelt var Manarola et fiskeleje, men er også kendt for sin produktion af den lokale vin ’sciacchetra’, som daterer helt tilbage til Romerrigets æra. Herfra går dagens vandretur opad igennem landsbyen.

Vi starter med at nyde morgenstemningen i Manarola, og en lille tur ned til marinaen for at dufte Middelhavet. Stien fra Manarola til Volastra bliver stejlere længere oppe og igennem olivenlundene men efter en relativt kort strækning flader ruten en lille smule ud og snart er vi i den hyggelige lille borg Volastra.

Heroppefra rummer udsigten en klassisk "Cinque Terre strækning" af kysten til Manarola, Corniglia og Monterosso. Længere henne af vejen kan vi skimte Corniglia længere nede, hvor den smukke landsby ligger på en afsats over kysten med dens pastelfarvede huse.

Efter nedstigningen holder vi vores frokostpause i Corniglia og hviler os lidt inden den næste spændende strækning. Efter frokosten går turen videre mod den næste pittoreske landsby Vernazza igennem de smukke olivenlunde i udkanten af Corniglia. Er der lyst til det og er vejret med os kan vi afslutte dagens vandring med en dukkert i Middelhavet. Fra Vernazza tager vi toget tilbage til Levanto senere på eftermiddagen.

Dagens vandretur: 4-5 timer.

M/-/-
Dag 5. En dag på egen hånd i Cinque Terre og omegn

På baggrund af de sidste dages vandring i området skulle du nu være godt rustet til at udforske Cinque Terres hemmeligheder på egen hånd, og mulighederne for aktiviteter på turens fridag synes utallige.

Måske har du lyst til at besøge den pulserende og mangeartede havneby Genova - Italiens sjette største by — som har alt lige fra en stor moderniseret havnefront og et væld af førsteklasses museer til en labyrint af smalle stræder, der gemmer på de mest fantastiske paladser og kirker. Det er også i Genova, at du finder Europas største akvarium.
Med toget kan du tage til den smukke by Lucca, hvor der er mulighed for en spadseretur på den imponerende og velbevarede bymur. Du kan også besøge Pisa, hvor det er oplagt at se det skæve tårn og nyde en italiensk is.

Er du interesseret i søfart og skibe kan du også vælge at tage tilbage til La Spezia og udforske flådebyens havn og museer. Havet lokker måske med en tur til stranden eller en sejltur langs kysten, hvorfra man kan nyde Cinque Terres landsbyer fra vandet? Og endelig kan du selvfølgelig også udnytte dagen til at nyde de hjemlige omgivelser i landsbyen Levanto eller stilheden og en god bog i en af hotellets mange hyggelige haver.

Din turleder vil være dig behjælpelig med at planlægge eventuelle detaljer og transport i forbindelse med fridagen.

M/-/-
Dag 6. Vandring: Monte di Portofino naturpark — Berømthedernes by Portofino

Selvom Ligurien først og fremmest er kendt for Cinque Terre, så kan man på ingen måde tage hertil uden også at vandre i bjergområdet Monte di Portofinos flotte natur.

Monte di Portofino ligger mellem de to byer Portofino og Camogli godt 80 kilometer nordvest for Levanto, så vi starter dagen med en lidt længere togtur end sædvanlig. Ved ankomsten til Camogli togstation begynder vores vandring, som følger hele den vestlige side af Monte di Portofinos forbjerg fra Camogli til Portofino — en tur der uden tvivl rangerer blandt de mest sceniske vandreture ved den italienske riviera.

Naturparken Monte di Portofino blev etableret i 1935 og beskytter en stor variation af fugle, insekter samt en af middelhavsområdets største koncentrationer af blomster (indtil videre har botanikerne identificeret mere end 700 arter, og de finder stadig flere). Skov af kastanje og fyrretræ vokser side om side med olivenlunde helt ned til havet, og endelig findes der også inden for naturparkens område en række arkitektoniske skatte samt en traditionel, stolt fiskeri- og landbrugskultur.

Vi kommer igennem den lille landsby San Rocco i lidt over 200 meters højde. Udsigten ud over haver er absolut imponerende. Ved Semaforo Nuevo punktet holder vi en lidt længere pause og nyder synet af den uberørte, rå klippekyst, og senere kommer det tusind år gamle kloster San Fruttuoso — smukt beliggende i en lille bugt ved bjergets fod og kun tilgængeligt til fods eller via båd — til syne.

Og endelig er der så Portofino by, hvis gæsteliste ikke kan undgå at imponere! Bogart, Bacall, Sophia Loren, Richard Burton, Elizabeth Taylor og prinsesse Grace har alle været her og er medvirkende årsag til, at du nok ikke får feriens billigste øl her på den italienske rivieras smukkeste torv! Fra Portofino har vi en lille times vandring langs kysten til byen Santa Margherita Ligure, hvorfra vi tager toget tilbage til Levanto.

Dagens vandretur: 7 timer.

M/-/-
Dag 7. Vandring: Cinque Terre - Punta Mesco - Landsbyerne Monterosso og Vernazza

På vores sidste dag i Ligurien tager vi på vandring fra Levanto og via den godt 300 meter høje klippetop ’Punta Mesco’ til byerne Monterosso og Vernazza i Cinque Terre.

Vi starter vandreturen direkte fra hotellet, krydser gennem Levantos centrum, og inden længe tager stien os stødt opad langs kysten til Punta Mescos spids. Turen op byder på storslåede udsigter over alle Cinque Terres fem landsbyer samt områdets rå kyststrækning, hvis klippevægge forsvinder brat ned i det vilde hav. På en klar dag kan man mod syd endda skimte bjergene på Korsika mere end hundrede kilometer væk!

Inden vi forlader Punta Mesco og udsigterne, kigger vi nærmere på ruinerne af San Antonio kirken, hvis munke helt op til 1400-tallet blandt andet havde til opgave at advare områdets befolkning mod Middelhavets pirater. Herefter fortsætter vi mod Monterosso, der med sine knap 2000 indbyggere er den største by i Cinque Terre.

I Monterosso finder du både brede strande og en skøn gammel bydel (Monterosso Vecchio), der blandt andet huser 1700-tallets kloster ’Convento dei Cappuccini’ tronende højt over byen. Monterosso er også hjem for den mere end 700 år gamle kirke San Giovanni Battista — berømt for sin helt unikke, stribede facade.

Vi spiser frokost i Monterosso og kan varmt anbefale fisk med focciabrød, som hører til de lokale specialiteter. Efter frokost fortsætter vi til Cinque Terres nok mest henrivende landsby Vernazza - et pragteksemplar på Cinque Terres typiske arkitektur af høje, pastelfarvede huse og stejle, smalle gader. Solide bastioner og udkigstårne fra Middelalderen kigger ned over byen og kyststrækningens eneste naturlige havn.

Dagens vandretur slutter i Vernazza, hvor du kan nyde stemningen i denne idylliske fiskerby, lige så længe du har lyst. Herfra tager vi lokaltoget (to stop) tilbage til Levanto - din turleder vil være dig behjælpelig med information omkring afgangstider. Om aftenen mødes vi på en af Levantos lokale restauranter til en hyggelig middag og passende afsked med hinanden og det smukke Ligurien.

Dagens vandretur: 5-6 timer.

M/-/-
Dag 8. Afrejse

Efter morgenmaden køres vi til lufthavnen og går ombord på flyet tilbage til Danmark.
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På denne tur er det muligt (og både hyggeligt og interessant) selv at købe ind til picnicfrokost i en de små lokale butikker. På mange af vandredagene vil vi ligeledes holde frokostpause i en landsby, hvor der er mulighed for at gå på cafe eller restaurant. Turlederen vil løbende informere om mulighederne for frokost og/eller indkøb til vandredagene. I Levanto er der mange gode restauranter at vælge iblandt til aftensmaden. Beregn omkring €15-20 for en hovedret og €25-40 for en 2-3 retters menu (ekskl. drikkevarer) pr. måltid.. Der er selvfølgelig også mulighed for at købe ind til en ’picnic’ aftensmad, hvis man foretrækker dette.
Klima

Appenniner-bjergene beskytter mod vindene fra nord: der for er klimaet ved Liguriens kyst oftest mildt og tempereret. De varmeste og mest tørre måneder er juli og august, og den bedste tid på året at vandre i er forår og efterår, hvor temperaturerne ligger på henholdsvis 15-20 og 20-25 grader C om dagen. Regn både forår og efterår kan forekomme, men hovedparten af den årlige nedbør falder om vinteren.
Overnatning

På denne tur bor vi i den lille by Levanto, som ligger lige nord (5 minutter med tog) for Monterosso - den første by i Cinque Terres nordvestlige del.

Levanto er en af områdets hyggeligste, mest afslappede og ’autentiske’ italienske byer med knap 6.000 indbyggere. Byen har den optimale placering i forhold til vores vandreture i både Cinque Terre og Portofino og har et godt udvalg af butikker, cafeer og restauranter.

I Levanto bor vi i Villa Margherita, som er en charmerende klassisk, italiensk villa fra 1906. Villaen er for nyligt blevet restaureret af den italienske Campodonico familien, og det er Federico Campodonico, som står for den daglige drift. Hvert værelse er unikt og stilfuldt dekoreret og alle værelser har eget bad og toilet.

Villaen ligger i et grønt og frodigt område og har to helt fantastiske haver på forskellige niveauer, hvor man kan slænge sig i liggestolen under palmetræets skygge og nyde udsigten over Levanto og havet eller fordybe sig i en god bog. Villa Margherita ligger knap en kilometer fra togstationen og ti minutter fra byens historiske centrum. Levantos sandstrand - kendt som en af de bedste i miles omkreds — ligger også lige om hjørnet, så skulle du lade dig friste til en dukkert efter dagens vandretur, er det absolut også at anbefale.

Levanto er en cittaslow-by, som er kendetegnet ved en bevidst byudvikling, hvor man har fokus på det gode liv og tiden til fordybelse. Man værner om identiteten og sjælen i det enkelte lokalsamfund og har ligeledes fokus på både historie, identitet og innovation. Meningen med cittaslow konceptet er at leve mindre hektisk og stressende og i stedet leve mere humant, miljømæssigt korrekt og fornuftigt for nuværende og fremtidige generationer.
Transport

En af Cinque Terres store fordele er et velfungerende og bekvemt togsystem, der forbinder byerne i området. Dette betyder, at vi undgår al bjergkørsel i bus på vandredagene og får i stedet en god og hyggelig oplevelse ud af at tage lokalbanen mellem landsbyerne. Topas betaler togbilletter og lokal bus transport til turene i programmet.
Varighed og graduering

8 dage — heraf 5 vandredage, grad 2-3.
På disse ture vandrer vi fra 4 til 7 timer (mellem 10 og 20 km) om dagen.
De angivne tider og kilometer antal er vejledende og kan variere fra tur til tur.
For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier m.m. på denne tur.
Mobiltelefon

Der er gode muligheder for mobildækning på denne tur.

Generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi henstiller til, at man tager hensyn, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
WIFI

Der er mulighed for WIFI på hotellet på denne tur.
Kort

Købes bedst lokalt.
Flytider

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Milano t/r, inkl. skatter og afgifter
Lufthavnstransfer t/r (Milano - Levanto)
Alle overnatninger på Villa Margherita i Levanto
Måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne.
Togbilletter ifølge program (se ovenstående afsnit ’Transport’ for detaljer)
Indgang til nationalparkerne Cinque Terre og Monte di Portofino
Bidrag til Rejsegarantifonden.
Dansktalende turleder
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
Måltider ikke inkluderet under dagsbeskrivelserne
Entré til museer og lignende
Eventuelt rejse og afbestillingsforsikring
Transport udenfor Cinque Terre på vandredagene (beregn ca. €10-15)
Transport og aktiviteter i forbindelse med fridagen på dag 5
Eventuelt tillæg for enkeltværelse 1500,- DKK
Gå til toppen og Book rejse
Flemming Kruse

Skønne vandreture i et fantastisk kystlandskab med skønne, charmerende landsbyer og flot natur.

Michael Bak

Dejlige vandreture med masser af skønne landskaber og god mad.

Hans Nielsen

Hvis du har lyst til den smukke men rustikke version af Italien, er Cinque Terre et charmerende og nemt sted at starte.

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig