Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Italien - Sardinien - Trekking, mountainbike og havkajak

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

08.09.2018

Hjemkomst:

15.09.2018
 
DKK 12.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Vietnam Adventure
Trekking, mountainbike og havkajak
Marokko
På cykel fra Høje Atlas til Sahara
Vietnam
Vandring, mountainbike og snorkling i Sydvietnam


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

           

Italien - Sardinien - Trekking, mountainbike og havkajak

Ref. ITMA

Pedra Longo i syne. Den karakteristiske klippe er hele 130 meter høj og er nem at kende.

I Gorropu vandrer vi i en af Europas dybeste slugter

Det klare vand og de smukke omgivelser i Orosei-bugten er perfekt til kajak

Du behøver ikke at have roet i kajak før for at være med. Kajakkerne er meget stabile.

Grotterne ved Cala Luna med det smukke turkisblå hav

Kulsvierstien på Monte Giradili med udsigt til Pedra Longa

Supramontebjergene er perfekte til mountainbiketure

Landskabet har et vildt og råt udtryk og er fantastisk til mountainbikes

Frokosten er klar og er med sardinske specialiteter

Kajakkerne ligger klar bare få minutters gang fra vores hotel

Frokost og badetur ved Cala Luna på kajakturen

Pause på en lille strand

Afslapning efter frokosten ved en af de traditionelle hyrdehytter

Udsigten over Pedra Longa klippen

Kystvandring når det er allerbedst

Endnu et udsigtspunkt på mountainbiketurene. Der er fordele ved at komme op i terrænet

Hurtig dukkert mens frokosten bliver klar

Ud på tur - aldrig sur

Der er olivenlunde flere steder - her med bjergene som smuk baggrund

En lille snack på stranden

Vi vandrer på de gamle hyrdestier

På vej mod havet og endnu en velfortjent dukkert

Stranden ved Cala Goloritze ligner paradis og er et Italiensk nationalt monument

De stejle klippesider i Gorrpukløften er op til 500 meter høje

På vej mod Gorropu passerer vi store egetræer og gamle hyrdehytter

Hver dag ser vi det smukke blå Middelhav

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Sardinien — Middelhavets næststørste ø, er smukt placeret stik syd for Korsika. Varmt klima, turkisblåt vand, flotte bjerge og dramatiske kyststrækninger — det er rammerne for denne tur til Sardinien, der har udgangspunkt i området ved Golfo di Orosei på østkysten.

På første del af turen (de første 3 nætter) bor vi i kystbyen Santa Maria Navarrese. I baglandet i dette område af Sardinien er der ældgamle hyrdetraditioner i bjergene omkring fåre- og gedeavl, og det er i udstrakt grad de gamle klassiske vandreruter og stier, vi vil benytte på vandreturene. På anden del af turen (4 nætter) bor vi helt nede ved kysten i byen Cala Gonone. Herfra tager vi på flotte og moderat udfordrende mountainbiketure og ikke mindst en super kajaktur ned langs kysten som afslutning på en eventyrlig uge. Undervejs på hele turen er der talrige muligheder for forfriskende dukkerter eller snorkelture i havet. Alle frokoster på de 6 "aktivitetsdage" er indbydende picnics, hvor man i løbet af ugen får smagt på et bredt udvalg af de lækre lokale specialiteter. Denne aktivitetsrige rejse til Sardinien byder på:

  • 8 dages multiaktivitetstur på Sardinien, hvor transporten foregår i minibusser, men aktiviteterne er til fods, på mountainbike og i havkajak!
  • Tre overnatninger i den charmerende kystby Santa Maria Navarrese.
  • To dages fantastiske vandringer i bjergene, bl.a. på dele af "Il Selvaggio Blu"/"Den vilde Blå" - Sardiniens flotteste vandretur
  • En dag med storslået vandring til en af Europas dybeste slugter, Goroppu, med stejle klippevægge op til 500 meters højde
  • Utallige udsigter over Middelhavet og masser af bademuligheder
  • Lækre velsmagende picnics hver dag på turene bestående af sardiske specialiteter, bl.a. pølser, lufttørret skinke, fåre- og gedeoste, lækkert brød, solmodne tomater m.m.
  • 4 dages ophold i kystbyen Cala Gonone på et mindre hotel et stenkast fra stranden
  • To mountainbiketure i de fantastiske høje og vilde landskaber i Supramontebjergene ved Urzulei
  • Flotte og afvekslende naturscenerier i bjergene og langs kysten
  • Havkajaktur i Oroseibugten

VENLIGST BEMÆRK: Den første afgang på turen, ref. ITMA1801 er en pionértur. Læs nærmere herom.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Ankomst til Sardinien og transport til kystbyen Santa Maria Navarrese

Fra lufthavnen i Olbia i nordøst kører vi ca. 160 km syd til Nuoro provinsen, hvor vi skal tilbringe den næste uges tid. Turen går først via motorvej og siden landeveje til den lille kystby Santa Maria Navarrese, hvor vi skal bo de næste 3 nætter. Efter vi er blevet installeret på hotellet, er det oplagt at gå en tur til vandet eller lystbådehavnen og fornemme stemningen og se lidt på omgivelserne. Turlederen vil også give en kort introduktion til den kommende uges aktive ferie på Sardinien.

-/-/-
Dag 2. Vandring fra Santa Maria Navarrese til toppen af Monte Oro (669 moh)

Efter morgenmaden er det endelig blevet tid til at komme ud på vandrestierne. Vi går direkte fra hotellet og ind i naturområdet, der begynder umiddelbart uden for byen. Stien er omkranset af typisk Middelhavsvegetation, der dufter himmelsk som et højbed fyldt med krydderurter. Nogle af de mere karakteristiske planter og træer er figenkaktus, johannesbrødtræ samt vortemælk, og vi får også duften af vild rosmarin i næsen! Mange af disse små stier i bjergene er fra 1800-tallet, anlagt af kulsviere, der skulle fragte trækul fra bjergene ned til havet, hvor det blev udskibet. Stien fører os til toppen af Monte Oro, hvorfra vi får en pragtfuld udsigt over Arbatax Bugten, og der skal vi nyde turens første picnic bestående af lækre sardiske specialiteter.

Turens første vandredag er bevidst kun på 3-4 timers vandring, så vi er tilbage i Santa Maria Navarrese først på eftermiddagen, og vi kan slappe lidt af på stranden og kigge nærmere på de over 1.000 år gamle oliventræer der står her.
Aftensmaden, der er for egen regning, indtages på en af byens restauranter.

M/F/-
Dag 3. Vandring på Golgoplateauet i Baunei Supramontebjergene

Vi starter blidt ud med en køretur på ca. 20 min, der fører os op på Golgoplateauet i ca. 450 m. Vi starter vandreturen ad en grusvej, der senere bliver til en smal hyrdesti, der bringer os helt tæt under Giradilibjerget. Denne strækning er en del af den berømte vandresti "Il Selvaggio Blu"/"Den vilde Blå", hvor man vandrer i kystbjergene i en uges tid. Vi får således fantastisk flotte udsigter på hele vandreturen i dag, så det bliver ikke noget problem at finde et egnet frokoststed til picnicen. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

M/F/-
Dag 4. Vandring i Gorroppuslugten og transfer til vores hotel i Cala Gonone

Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet i Santa Maria Navarrese og kører op ad den smukke østkystvej op over det 1.017 meter høje pas, Genna Silana. Dagens mål for vandringen er Gorroppukløften, som er Europas 2. største kløft, kun overgået af Verdonkløften i Sydfrankrig.

Undervejs på vandringen passerer vi mange virkelig store egetræer samt gamle hyrdehytter, der blev benyttet indtil for ca. 30 år siden. Inde i selve Gorroppukløften venter der en stor oplevelse. Stejle klippevægge på op til 500 meters højde rejser sig lodret op, og i bunden af slugten ligger gigantiske klippeblokke, afrundet og poleret at brusende vand om vinteren i umindelige tider. Når vi har været inde i slugten, er det tid til frokost og til at dyppe fødderne i en af de naturlige små pools i flodsengen, inden vi kører til kystbyen Cala Gonone. Her skal vi bo de næste fire nætter. Dagens vandretid er cirka 5 timer inkl. pauser. Cala Gonone har også en række gode restauranter at vælge imellem til aftensmaden, og de fleste har superfrisk seafood på menuen.
M/F/-
Dag 5. Mountainbiketure i Urzulei Supramontebjergene og frit program i Cala Gonone om eftermiddagen

Vandrestøvlerne er sat til side for denne gang, og i stedet er det nu cykling, det handler om. Bilerne har fået en trailer med mountainbikes hægtet på, og vi kører op til bjergpasset Genna Silana, som er udgangspunktet for turens første mountainbiketur.

Inden start gives der en introduktion til dagens tur, men også til mountainbikecyklerne, og selve det at cykle i terræn, som i dag vil være et mix af asfalt, grusveje og stier. Turen tager ca. 3 timer og der er god mulighed for, at blive "dus" med cyklen under "kontrollerede" forhold, således at man vil være godt forberedt til turen i morgen, der er lidt mere krævende. Tilbage ved bilerne venter en velfortjent picnic i træernes skygge, hvorefter vi kører til Cala Gonone, hvor resten af eftermiddagen er fri til at bade, shoppe og nyde stedet. En kajaktur kunne måske være en mulighed? (tilkøb).

M/F/-
Dag 6. Mountainbiketur i Urzulei territory

Efter morgenmaden kører vi op mod Genna Silana-passet igen i retning mod Urzulei. Dagens mountainbiketur foregår henover dette pas. Turen starter i ca. 1.000 meters højde. Foran venter der os ca. 6-7 timers udfordringer inkl. småpauser, frokost m.m. Ruten er i alt ca. 35 km, der følger grus- og stenveje rundt i det store og vilde naturområde.

Turen går igennem et typisk sardisk landskab bestående af steneg, enebær m.m. Landskabet har et vildt og råt udtryk, der bl.a. dannede rammerne i nogle af Sergio Leones spaghettiwesterns. Parken rummer en lang række dyrearter, hvoraf vi kan være heldige at se bl.a. ørne, vildsvin og mufloner (vilde bjergfår), men også kvæg, får og geder.

Midtvejs på turen samles vi ved nogle nuragiske kæmpegrave for at nyde frokosten i træernes skygge. Herefter cykler vi endnu et par timer i det storladne landskab, inden turen ender tilbage ved bilerne, og vi sætter kursen mod Cala Gonone. Der er stadig tid til at skylle bjergstøvet af i havet, inden vi tager ud og spiser i byen.
M/F/-
Dag 7. Havkajaktur i Orosei-bugten til Cala Luna med stranden og grotterne

Så er det tid til at få rørt nogle nye muskelgrupper og få vand under kølen! Dagens havkajaktur starter fra stranden 5 minutters gang fra hotellet. Efter en grundig instruktion og pakning af picnic samt badetøj, søsætter vi kajakkerne og padler mod syd. Vi følger den imponerende kyststrækning og nyder den uberørte natur og de drastiske landskaber.

Efter godt et par timer kommer vi frem til Cala Luna, som er en fantastisk bugt med en super flot strand og ikke mindst store grotter. I disse dejlige omgivelser spiser vi den medbragte picnic for sidste gang på turen, og der vil være mulighed for at bade, udforske grotter eller "lege" i kajakkerne, hvorefter vi padler tilbage til Cala Gonone. Vi finder et hyggeligt sted at spise i byen i aften, hvor vi kan runde turen af på bedste vis.
M/F/-
Dag 8. Hjemrejse

Vi tjekker ud og kører fra Cala Gonone til Olbia, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —
Overnatning

De første 3 nætter bor vi på et mindre 3-stjernet hotel i kystbyen Santa Maria Navarrese. Hotellet ligger ca. 5 min. gang fra kysten. Her overnattes i dobbeltværelser med eget bad og toilet.

De sidste 4 nætter på turen tilbringer vi på et mindre familiedrevet hotel et stenkast fra stranden i Cala Gonone. Her overnattes i dobbeltværelser med eget bad og toilet.

Der er mulighed for tilkøb af enkeltværelse på hele turen. Se enkeltværelsestillæget der er angivet nederst på siden.
Vandreturene

Den første vandretur (dag 2) foregår i naturen bag byen Santa Maria Navarrese, hvor vi bor de 3 første nætter.

Den næste af vandreturene (dag 3) foregår med udgangspunkt fra Golgohøjsletten på det østlige Sardinien, og den 3. og sidste vandretur går til Gorroppu, en af Europas dybeste canyons, og udgår fra dalen under passet ved Genna Silana.

Den anden tur er en udvalgt delstrækning af den kendte vandrerute "Il Selvaggio Blu"/"Den vilde Blå", som er karakteriseret ved superflot og moderat krævende bjergvandring igennem typisk middelhavsvegetation med mange spektakulære udsigter over havet.

De 3 vandreture vil typisk tage hhv. 4,6 og 5 timer per tur inkl. pauser, picnic m.m. Det kan dog variere en del fra gruppe til gruppe.
Mountainbiketurene

Cykelturene udgør 2 dage på denne rejse. Den første tur er ca. 15 km lang, og den anden ca. 35. På den første tur (dag 5) vil man cykle ca. 3 timer. På den 2. tur (dag 6) cykler man ca. 5-6 timer. De to cykelture vil nogenlunde fordele sig med 1/3 nedkørsler, 1/3 op ad bakke og 1/3 lige ud. Mountainbike cyklerne er i aluminium , har gode skivebremser, så man til enhver tid kan kontrollere hastigheden og har affjedring i forgaflen.

Undervejs på cykelturen vil gruppen som udgangspunkt have en guide forrest til at vise vej m.m. og en guide bagerst til at afhjælpe evt. punkteringer/reparationer m.m. Ruterne vil foregå på en blanding af cement- og sten-/grusveje.

Cyklerne er moderne og forholdsvis nye mountainbikes af god kvalitet (uden "klik" pedaler), og der udleveres cykelhjelme på Sardinien.

Vi anbefaler kraftigt, at man medbringer cykelbukser, cykelhandsker og drikkeflaske til cyklen fra DK.
Havkajakturen i Golfo di Orosei

Kajakkerne er plastik-havkajakker i både "single/enkelt" og "dobbelt"-udgaver, med 1-2 vandtætte skots, og de er meget stabile. Der udleveres "skørt" og redningsvest til alle. For at deltage aktivt på kajakdelen er det en forudsætning, at man kan svømme, men ellers stilles der ikke krav til forhåndskundskaber i kajakroning.

Havtemperaturen ved Sardinien er omkring 22 grader om sommeren. Vi anbefaler en påklædning med badetøj, badeshorts, lycra t-shirt og tynd kajakjakke eller langærmet trøje og hat.

Sikkerheden har altid 1. prioritet, så i meget sjældne tilfælde kan kajakturen aflyses pga. vejrliget. Alternativt kan vi evt. bytte om på aktivitetsdagene, hvis det giver mening i forhold til den aktuelle vejrudsigt.

Turlederne er selv erfarne kajakroere, og alle deltagerne vil få en grundig introduktion til teknik og kajakker, inden turen påbegyndes. Vores kajakrute er på ca. 14 km og tager typisk omkring 4 timer. Turen går oftest fra Cala Gonone mod syd til Cala Luna og retur i Orosei-bugten. Ved "vendepunktet" holder vi en god frokost-/badepause, og ser nærmere på de spektakulære grotter i området.
Varighed

8 dage — heraf 3 vandredage grad 3, hvor vi vandrer ca. 4-7 timer om dagen.
De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Om foråret kan dagtemperaturerne variere mellem 12 og 24 grader, nattemperaturerne ned til ca. 10 grader. Vi anbefaler at medbringe lidt varmt tøj til forårsturene, så man også kan nyde aftenstunden, selvom det skulle være lidt køligt. På sommerturene (juni, august og september) vil dagtemperaturerne ofte ligge mellem 25 og 35 grader og nattemperaturerne ned til omkring 20 grader. Da en del af turen/aktiviteterne foregår i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Lag-på-lag-beklædning er derfor den bedste løsning. Sandsynligheden for solskin og varme er dog meget stor på denne tur til Sardinien.
Adgang til el

Der er naturligvis adgang til el på begge hoteller og således mulighed for at få opladet batterier til digitalkamera, telefon m.m.
Mobiltelefon

Der er sparsom mobildækning på dele af denne tur. Generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi henstiller til at man kun sender SMS og samtale, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
WIFI

Der er gratis WIFI på begge hoteller på denne tur.
Kort

Barbagia, Supramonte, Golfo di Orosei e Gennagentu. 1:50.000, R. Balzano Edizioni.
Sardegna, Zonza Editori (oversigtskort/roadmap). 1:200.000
Sardegna, Carta Stradale. 1:250.000, R. Balzano Edizioni

Købes bedst lokalt.
Fly

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Tjek mulighederne for flytilslutning under punktet 'Afrejselufthavn' på bookingens første side på den enkelte afgang eller kontakt Topas for at høre mere. Flytilslutning er altid med forbehold for pladssituationen.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København - Sardinien t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger (3 på hotel i Santa Maria Navarrese og 4 på hotel i Cala Gonone)
3 vandredage som angivet i programmet
2 dages mountainbiketur (cykelhjelm er til rådighed på turen)
1 dags havkajaktur i Golfo di Orosei
Måltider som angivet under dagsbeskrivelserne
Lokal transport i minibus
Dansktalende turleder + lokal turleder
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn ca. DKK 130 -200,- pr. måltid
Entré til museer og lignende
Evt. rejse og afbestillingsforsikring
Evt. flytilslutning til/fra København
Evt. enkeltværelsestillæg for alle 7 nætter: 1.400 DKK
Gå til toppen og Book rejse
Mona Haugerud

En god tur med kundskapsrige turledere og en fin variation med vandre, cykel og kayakturer.

Karina Julius Andersen

Vandre i klipperne ned mod havet, og kaste sig i det turkisblå vand, er da den ultimative badeferie for en vandrer

Eskil Eggert Fjord Pedersen

Super forårstur til et blomstrende og grønt Sardinien. Fantastisk lokal guidning, flotte ture, fortællinger, god formidling, fin samling af gruppen, dejlig og hyggelig stemning, introduktion til lokal mad - varieret med diverse fysisk aktivitet. Vi nød det hele med stor respekt for naturen og folket.

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig