Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Italien - Cykelferie i italienernes eget Toscana

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

19.08.2017

Hjemkomst:

26.08.2017
 
DKK 8.470 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

26.08.2017

Hjemkomst:

02.09.2017
 
DKK 8.470 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Frankrig
Korsika - Cykelferie i bjergene og langs Middelhavet
Andalusien
På cykel blandt olivenmarker og Granadas hvide landsbyer
Italien
På cykel ad pilgrimsruten fra Pisa til Rom
Italien
Cykling gennem det klassiske Toscana med Chianti og Montepulciano


Kontakt Topas

Racercykel - IDEAL

Læs mere her!

Elcykel – Ideal

Læs mere her!

Sportscykel - Nishiki

Læs mere her!

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Italien - Cykelferie i italienernes eget Toscana

Ref. ITTC

Den smukke by Civita di Bagnoregio ligger som en ø på en isoleret bakketop

"Feltet" dukker frem mellem bølgende hvedemarker

Monte Amiata kan skimtes i horisonten

Pitigliano er en helt utrolig flot beliggende by

Vi finder de små hyggelige fortovscaféer alle steder på vores vej.

Flotte solsikker til olie og foder

Pitigliano er fortryllende med sine smalle gader, små pladser og labyrintiske gader

Den berygtede ”Garagebakke”

Der er mulighed for at tage en frisk dukkert i havet eller slappe af i skyggen ved Parco di Maremma

Det bakkede landskab kan godt give sved på panden

Pitigliano kaldes også for ’Lille Jerusalem’ , da byen har et jødisk samfund og synagoge.

Maleriske udsigter med skønne farver møder os overalt

Durum-, vin- og solsikkemarker. Toscana har det hele

Tomba Ildebranda er Italiens største etruskiske mausolæum.

Vores hotel i Pitigliano - ægte toscansk stemning

Der er kun adgang til Civita di Bagnoregio ad den imponerende gangbro.

Terme di Saturnia er en oase af velvære og afslapning midt i det sydlige Toscana

Udsigt over den grønne dal og de smukke røde tage i Sorano

Fyrretræerne giver mulighed for lidt skygge undervejs mod Middelhavet.

På cykel gennem Sovana

Stranden ved Marina de Alberese. Her er der mulighed for at bade eller vandre langs stranden.

Montefiascone er en af de mange etruskiske byer vi besøger....

Cykelruterne bringer os igennem mange spændende byer

Udenfor Pitigliano ligger 'Vie Cave' - etruskernes veje indhygget i klippen.

Pitigliano – by night

Smalle gader med plads til alle slags køretøjer

Vores gade i Pitigliano

Kort og ruter studeres grundigt i kaffepausen

På cykel med Pitigliano i baggrunden.

De ældre nyder en stille stund sammen med lidt håndarbejde.

Cykelturen rundt om Bolsena søen slutter i Civita di Bagnoregio

Sovana er en af de charmerende byer vi cykler igennem på vores tur

Pitigliano har et stort udvalg af specialforretninger

Hos den lille, gode og venlige vin- og olivenbonde, Marco Cencini

Små cykelveje gennem Parco di Maremma nær Middelhavet.

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Det ukendte Toscana findes ikke, ej heller det uberørte, men omkring den fantastisk beliggende middelalderby, Pitigliano i det sydvestlige hjørne mellem Siena og Rom, tæt på både Lazio og Umbrien, kan vi endnu finde det ”autentiske” Toscana. De mange småbyer med de kringlede gader, passager, trapper og rene kilder, den gode lokale restaurant, den beskedne bar og fantastiske iscafe, det storslåede toscanske landskab med de mange små slyngede og utrafikerede veje. Frem for alt møder vi toscaneren i dagligdagen. Turister? Selvfølgelig, men ikke i de mængder vi ser omkring mere kendte lokaliteter.

Det er her i italienernes eget Toscana, at vores cykelferie udspiller sig. Vi cykler til de spektakulært beliggende landsbyer, Sorano og Sovana og rundt om Lago di Bolsena. Vi kommer med bushjælp og på cykel til Maremma Nationalparken og til den uberørte middelshavsstrand. Her er både korte, slyngede og småbakkede cykelture og længere og mere udfordrende. Her er noget for alle i almindelig eller god cykelform.

Vi besøger etruskergrave, vincooperativet eller vinbonden med de mange specielle vine, som området er så rigt på, og hvor vi også kan finde de gode pecorinooste lavet på fåremælk.

Kort sagt: Toscana som i gamle dage - og lige nu.

 • 7 dage på Hotel Guastini i Pitigliano
 • Fællestur på cykel til de spektakulære landsbyer Sorano og Sovana
 • Besøg i Tomba Hildebrande - Italiens største etruskiske grav
 • Vandring ad Vie Cave - de etruskiske indhuggede veje
 • Besøg i Piccole Gerusalemme - det gamle jødiske kvarter
 • Med bus og på cykel rundt om Bolsenasøen
 • Mulighed for besøg i Terme di Sorana og Terme di Saturnia
 • Med bus og på cykel til Parco di Maremma og Middelhavet
 • Mulighed for at prøve kræfter med bjerget Monte Amiata kendt fra Giro dItalia
 • Vinsmagning på Cooperativet i Pitigliano eller hos vinbonde
 • Mulighed for at besøge forskellige kunsthåndværkere
 • Besøg i den fantastiske by Civita di Bagnoregio

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Afrejse

Vi ankommer til Pitigliano, Toscana, hvor vi indkvarteres og får udleveret vores cykler. Herefter tager vi på en lille byvandring i Pitigliano (ca. 4.000 indbyggere), som nærmest balancerer helt oppe på en stejl tufstensklippe. Oprindeligt blev Pitigliano grundlagt af etruskerne, hvilket området i høj grad stadig bærer præg af.

Hotel Guastini ligger, som det eneste hotel i byen, i centrum på en af byens pladser og på kanten af klippen og det har en fin restaurant med piatti tipici (typiske lokale retter). Cykelparkering og værksted har vi selvfølgelig i en af byens mange huler hugget ind i tufstensklippen – og lige rundt om hjørnet.

-/-/A
Dag 2. Fællestur til nabobyerne

Efter morgenmaden mødes vi på pladsen foran hotellet - med vores cykler. Vi begiver os op ad en lille bakke ud af byen, derefter har vi nogle lette kilometer henover højsletten mod Sorano. De grønne marker, kun afbrudt af velplejede vinparceller, byder på flotte udsigter nedover Lentedalen. En rigtig god start på denne første sociale cykeltur.

Soranos middelalderhuse klynger sig til de tre høje, som byen er bygget på. Vi gør holdt på byens fine torv og bruger her en times tid, dels på indkøb til dagens picnic og dels på at besøge den lille bys mange kunsthåndværkere i de kringlede gader og passager.

Fra Sorano cykler vi nedad den spektakulære vej, hugget ind i klippen, og mod Lentafloden. Her følger vi dagens drøje 2 km opkørsel, indtil vi igen er oppe på højsletten og kan trille af sted mod næste by, Sovana. Vi cykler dog i første omgang videre til en af de mange etruskiske nekropoler, hvor vi i skyggefulde omgivelser holder dagens frokostpause. Har du lyst til at se nærmere på disse etruskergrave, kan du mod en mindre entré komme ind til blandt andet Tomba Hildebrande, som er det største etruskiske mausolæum i Italien.

Efter besøget her cykler vi tilbage til den lille charmerende og stilfærdige by, Sovana, hvor vi nyder en fantastisk kaffe på en af byens caféer. Domkirken 500 udenfor byen er absolut også et besøg værd. Her slutter den samlede fællestur. Man kan vælge den direkte vej tilbage til Pitigliano (8 km), men der er også mange muligheder for at forlænge turen med flere flotte kilometer og udfordringer på cykel.

M/-/A
Dag 3. Individuelle cykelture eller i små grupper

Der er masser af cykelmuligheder i vores smukke område omkring Pitigliano og der er frit valg på alle hylder. Der er den lange tur rundt om naturparken Monte Civitella eller småvejene mod Onano og Acquapendente. Der er også mulighed for hyggelige småture til nabobyerne - i Sorano finder du bl.a. en række kunsthåndværkere og kunstbutikker af høj klasse, f.eks. en spændende keramiker.

Området er også kendt for sine termer og varme bade, hvilket også er en mulighed. Tættest på os, mellem Pitigliano og Sorano, finder vi Terme di Sorano og noget længere væk det berømte Terme di Saturnia, hvor du hele eftermiddagen kan nyde livet i vandet fra de naturlige varme kilder.

Vores "egen by", Pitigliano, fortjener afgjort også en rundtur - f.eks. et besøg i det jødiske kvarter eller i Palazzo Orsini, og ikke mindst findes her mange imponerende og flotte enoteca'er og specialforretninger.

Hvad man end vælger er vores turleder og mekaniker altid klar med gode råd og vejledning, og du vil helt sikkert have stor glæde af de udleverede Turforslag, som du inden afrejsen kan finde på "Min rejse", men som også, sammen med gode vejkort, vil blive udleveret på rejsen.

M/-/-
Dag 4. Rundt om Lago de Bolsena til Civita di Bagnoregio

Denne dag cykler nogle fra hotellet rundt om Bolsenasøen og videre til Civita di Bagnoregio, andre vælger, fra hotellet, at tage bussen op ad den lange seje bakke de første 15 km. Efter opholdet i fantastiske Civita di Bagnoregio bliver vi kørt i bus hjem til Pitigliano.

Vi cykler ad den smukke lille slyngede landevej langs Bolsenasøens nordlige bred og følger herfra søen, flere steder helt nede i vandkanten. Undervejs er der gode bademuligheder.
Capodimonte, der ligger på en halvø ude i søen, er den første egentlige by på ruten. Måske er det her, man tager dagens første cafépause.

Nogle kilometer længere fremme ser vi Montefiascone liggende spektakulært højt oppe på en bakketop, 300 m over søen, så her venter dagens store cykelmæssige udfordring. Det er en lang sej serpentiner-opkørsel men uden de store procenter. Til gengæld for strabadserne er udsigterne fra Montefiascone uforlignelige og byen med den imponerende domkirke øverst oppe er absolut et besøg værd.

Måske er det her, man vælger at spise frokost eller lave picnic på en af byens fine pladser. Overalt i området er der gode vine, men hvidvinen fra Montefiascone har sin helt egen historie. En tysk biskop skulle til Rom til Kejserens kroning. Han var tilsyneladende mere interesseret i god vin og sendte sin mundskænk en dag i forvejen. "Vinum Est Bonum", (vinen er god) skulle mundskænken skrive ved indgangen til de udvalgte kroer. I Montefiascone skrev han EST! EST! EST!, her var den særdeles god. Efter den kejserlige kroning vendte han tilbage til Montefiascone og blev her til sin død!

Dagens sidste mål er Civita di Bagnoregio, en hel fantastisk beliggende by på toppen af en klippe midt i et karskt vulkanområde. Grundlagt af etruskerne for 2500 år siden og op igennem middelalderen og ind i renaissancen en vigtig by i området. I dag efter krige og geologiske erosioner er her ganske få (14) helårsbeboelser samt en del sommerbeboelser for velhavende romere.

Vi cykler ned gennem dalen og kommer til Bagnoregio, som idag har overtaget Civitas rolle som hovedbyen i området. De sidste par hundrede meter må vi gå ud til Civita di Bagnoregio ad en bro og op af stejle trapper. Udsigten er ubeskrivelig og trods byen lidenhed (kælenavnet "den døde by") er her en fin lille cafe/restaurant i en gammel olivenmølle. Her kunne man nyde et glas kølig Est Est Est inden bussen bringer os tilbage til Pitigliano.

M/-/A
Dag 5. Den store badedag - og vinsmagning

Efter morgenmad starter vi ud fra Pitigliano i bus og kører til den lille by, St. d'Alberese, hvorfra vi begynder dagens rekreative cykeltur på kanten af Parco di Maremma og ud til Middelhavet. Vi følger den nyanlagte cykelvej langs landevejen og gennem Nationalparken.

Efter 7 km når vi den lille beskedne men fine sandstrand. På denne ellers turistede kyst er der perfekte muligheder for i fred og ro at tage et kølende bad eller en vandretur langs stranden grænsende op til Parco di Maremma. Vi arrangerer fælles picnic og kaffen, eller et glas, kan vi tage i de små mobile cafeer godt gemt inde i skovtykningen.

Efter et par timers ophold cykler vi tilbage til bussen, der bringer os retur til Pitigliano. Men undervejs nogle kilometer før byen Manciano stopper vi ind ved den lille oliven- og vinbonde: Marco Cencini. Her smager vi på den gode vin og olie ledsaget af brød, ost og skinke.

Skulle du ønske at cykle hjem til Hotel Guastini fra vinbonden eller fra Manciano anbefaler vi en smuk sløjfe på 35/45 km.

M/-/-
Dag 6. Flere smukke cykelture, individuelle eller i små grupper

Se Dag 3.
Der er masser af gode, smukke, lette og svære cykelture.

Hvad man end vælger er vores turleder og mekaniker altid klar med gode råd og vejledning, og du vil helt sikkert have stor glæde af de udleverede turforslag, som du inden afrejsen kan finde på "Min rejse", men som også sammen med gode vejkort vil blive udleveret på rejsen.

M/-/-
Dag 7. Flot cykling i mindre grupper - mulighed for cykling på Monte Amiata

Se Dag 3.
Vi har endnu en dag med mange fine muligheder for på cykel at udforske dette sydlige hjørne af Toscana.
Husk, at vores turleder/cykelmekaniker altid er behjælpelig med at foreslå korte eller længere cykelture.

En mulighed af de længere cykelture og også mere krævende, kunne være en tur til toppen af Monte Amiata (1738 moh.) kendt fra Giro d'Italia cykelløbet (bl.a. 2012-udgaven). Monte Amiata kan ses fra vores nordlige ruter. Bjerget er det højeste punkt blandt flere toppe i Amiata massivet - skabt ved vulkanudbrud for mere end 300.000 år siden.

I dag er Mt. Amiata ikke en aktiv vulkan, men undergrunden er stadig særdeles aktiv med varme kilder og svovlbade. Faktisk har områdets øvrige kilder deres udspring under Mt. Amiata. Turen derop er utrolig flot og spændende, og området er præget af de store skove, hvor svampe, kastanjer, valnødder og vildsvin findes i store mængder på skråningerne.

I dag er også den sidste hele dag i Pitigliano. Måske er der noget man skal nå at se, Orsini Museet eller Det jødiske kvarter, måske er der nogle små toscanske specialiteter, der skal købes med hjem.

M/-/A
Dag 8. Afrejse Pitigliano. Hjemkomst Kastrup

Vi kører i bus til lufthavnen for at vende hjem til Danmark.

M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.
Overnatning

Hotel Guastini har været i familiens eje i over hundrede år og den nuværende værtinde, Loretta Lazzeri-Guastini, giftede sig som 20-årig i 1945 ind i hotellet - og er stadig i fuld vigør. Hun er i en alder af 87 ubestridt den ansvarlige, den der om aftenen lukker og slukker, og den der møder os ved det gode morgenbord! Værelserne er små, men fine rene og med bad/toilet, og du vil overalt møde en unik venlighed og hjælpsomhed fra hele familien Guastini og de ansatte.

Alle hotellets værelser har eget bad/wc, og der er gratis WIFI i receptionsområdet.
Der er dobbeltværelser, samt mulighed for triple- og enkeltværelser. Ønskes enkeltværelse påregnes et tillæg som angivet nederst på siden.
Lidt om Pitigliano

Byens historien er lang og til tider ganske dramatisk. I 1293 blev byen overtaget af den magtfulde Orsini-familie, i 1455 en del af Sienas magtsfære og endelig i 1562 blev byen lagt ind under storhertugdømmet Toscana. I 1569 udviste Pave Pius IV jøderne fra Rom, hvoraf en del endte i den lille ghetto i Pitigliano med tilnavnet Piccolo Gerusalemme, Lille Jerusalem.

I dag ser vi et lille jødisk kvarter, som blev genopbygget i 1995 med bl.a. synagoge og et jødisk museum.
Flere restauranter, bl.a. vores egen Ristorante Guastini, har spændende hebræisk mad på spisekortet.

I udkanten af Pitigliano findes masser af spor fra etruskerne. Vi ser de imponerende gravkamre og de fantastiske ’Vie Cave’, veje der er indhugget i klippen - op til 20 meter dybe og 3 meter brede. Disse veje er såkaldte ”Hellige veje” der forbandt nekropolerne (gravpladser), men sandsynligvis også har været brugt som beskyttelse, således at man har kunnet flygte i skjul.
Lidt om cykelferie

Turlederen forestår fællesarrangementerne og er i det hele taget behjælpelig med såvel råd og vejledning som praktiske ting. På denne cykelferie udleveres et hæfte med kommenterede turforslag. Der er mulighed for ture for enhver, både for dem, der vil tage det med ro og nyde naturen, og for cykelmotionisten, der har mere travlt. På flere af dagene kører vi samlet, ellers i mindre grupper eller individuelt.

Bemærk: Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre "ombytning" på dagene eller ændringer i enkelte af ruterne.
Varighed

8 dage - heraf 6 cykeldage. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Dagtemperaturer sommer 20-28 grader, efterår 17-25 grader. Vejret er generelt stabilt på denne tid af året, men der kan også komme en regnvejrsdag i ny og næ - ellers var der ikke så smukt og grønt.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier på denne tur.
Wi-Fi

Der er mulighed for Wi-Fi på hotellet på denne tur.
Mobiltelefon

Der er mobildækning på denne tur. Vi henstiller dog, at man af sikkerhedsmæssige grunde ikke snakker i mobiltelefon, mens man cykler og i øvrigt tager hensyn, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Flytider

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København - Rom eller Bologna t/r, inkl. skatter og afgifter
Bustransport Rom/Bologna - Pitigliano t/r (ca. 2 timer)
Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
Dansktalende turleder
Mekanikerassistance
Bushjælp ifølge turbeskrivelse
Måltider som indikeret i turbeskrivelsen
Entre til Etruskisk nekropol ’Tomba Hilde'
Vinsmagning med ost og skinke
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
Måltider ikke inkluderet ifølge turbeskrivelse
Entré til museer og lignende
Leje af cykel DKK 785,-
Leje af E-bike DKK 1.285,- (begrænset antal)
Leje af racercykel DKK 1.285,- (begrænset antal)
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 1.600,-
Gå til toppen og Book rejse
Lola Jensen

Vi havde en perfekt tur med formidable turledere og smukke omgivelser og god turhjælp så tak fra os

Kirsten og Erik Andersen

Vi var meget spændte på turen til Toscana da det var vores første cykelferie. Var konditionen ok, var det for meget at cykle alle dage osv., men vi blev meget positivt overrasket, konditionen holdt fint, alle kunne køre i deres eget tempo..

Stig Bangsbye

Pitigliano og omegn er meget afvekslende på cykel. Tærræn og seværdigheder er passende for en 60+. En god blanding  af gruppe- og individuelle ture. Et godt hotel med god mad og meget venlig betjening.              

 

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622

Topas er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening l Tilsluttet rejsegarantifonden, reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort

Webdesign & CMS by MCB

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig