Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage på denne rejse i 2017. Besøg venligst siden igen.

Lignende ture

Italien
Sardinien - Trekking, mountainbike og havkajak
Italien
Sicilien - Trekking & mountainbike på Etna og havkajak ved Siracusa


Kontakt Topas

Mountainbike

Klik og læs mere her!

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

           

Italien - Trekking i Dolomitterne, Mountainbike på Cansiglio Sletten og Havkajak i Venedig

Ref. ITDV

Parco delle Dolomiti Friulane

Blødt højre sving i Venedig

Udsigt over Cansiglio Sletten

Dolomitterne når det er bedst

Velplaceret bjergrefugie

Gondol - et hverdagssyn i Venedig

Tid til frokost i Venedig

Stærke kontraster mellem de golde bjerge og de grønne sætere

Frisk bjergvand ad libitum

Steady opstigning til bjergpas

Venedig er virkelig et usædvanligt sted

Behagelig traversering

Sæterne bugner med urtevegetation om sommeren

Ensian - Gentiana Clusi

Hjemmebane for gemser, stenbukke og Topas vandrere

Klargøring af kajakkerne på Certosa Island

Forventningsglæden er i top

Kajak Guiden fortæller om Venedigs historie

Havkajakken er genial til, at udforske Venedigs små kanaler

Ciao ciao

O sole mio...

Alpeviol

Mere autentisk bliver det ikke!

Endnu én af Venedigs tusindvis af broer

Canal Grande

Edelweiss

Et af Venedigs mange paladser

Varer bringes ud - på vandet naturligvis

Kajakturen i Venedig varer ca. 3 timer ialt

Masser af flotte motiver

Venedig var i mange århundreder et handelscentrum mellem Europa og Afrika

"Il gondoliere" - gondolfører jobbet har eksisteret i mere end 900 år

En af Venedigs utallige kirker

Hverdagsliv bag facaden på Markuspladsen

Dolomitterne i al sin pragt

Bemærk vandrestierne på bjergsiden

Vandring i verdensklasse

Stemning fra køkken i bjerg refugie

Nyslået græs på sæteren

Dolomitternes karakteristiske savtakkede bjergtinder

Alpeidyl

Velfortjent frokost picnic "en route"

Turen er en multiaktivitetstur og byder på spændende aktive oplevelser i en meget varieret sammensætning af landskaber og naturmiljøer. Vi begynder med at vandre cirka 130 km nord for Venedig i Parco Naturale Dolomiti Friulane, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Her har vi 3 fremragende vandredage i højalpine miljøer, der tager pusten fra de fleste!

Midtvejs på turen sadler vi om til mountainbikes, og vi har 2 spændende cykeldage på mountainbike på den store skovbevoksede Cansiglio Slette, hvorfra tømmeret til størstedelen af husene og skibene i Venedig kommer.

Fra Cansiglio kører vi mod syd, hvor rejsen afsluttes med 2 overnatninger i selveste Venedig, hvor vi skal opleve denne særprægede og verdensberømte by fra havkajak – en suveræn måde at komme rundt i byen på og virkelig opleve det ægte og autentiske Venedig.

  • Fra Rifugio Pordenone til Valbinon sæterhytten: en hyggelig frokost i en af parkens ældste og mindste sæterhytter.
  • Dolomitterne, også kendt som de italienske alper, med 18 bjergtoppe over 3.000 meter - nu på UNESCOs Verdensarvsliste
  • Fredelige naturomgivelser og skønne landskaber ved Camporos Sletten
  • Vi krydser det meget øde Pramaggiore Massif og nyder den imponerende udsigt over parkens vildeste tinder fra 2250 meters højde
  • Kom fra Rifugio Pordenone til Rifugio Pussa på MTB eller vandretur – valget er dit!
  • Vandring mellem bjerglandsbyerne Erto og Casso
  • Vi overnætter ved Rifugio Città di Vittorio Veneto, hvorfra udsigten rummer hele lavlandet fra Venedig til Trieste
  • Mountainbiking igennem Cansiglios store skove, Venedigs gamle “træreservoir”
  • Udfordrende mountainbiking på grusstierne gennem skovene og de gamle sætere omkring Cansigliosletten
  • Venedigs hemmeligheder udforsker vi fra havkajak - via små kanaler og under broer, oplever vi det autentiske Venedig i øjenhøjde

Denne multiaktivitetstur har et virkelig spændende og afvekslende forløb. Vi starter i bjergene (Dolomitterne) i nord – mountainbiker mod syd og ror havkajak i Venedig! De første 5 overnatninger har vi på 3 forskellige bjergrefugier i Dolomitterne. De sidste 2 nætter tilbringer vi i Venedig på et hyggeligt hotel.

Turen har max. 16 turdeltagere, og de to dansktalende Topas-turledere vil køre de to minibusser, som også medbringer vores egne gode mountainbikes. Der er lagt op til en masse gode aktive timer ude i pragtfuld natur, samtidig med at vi tilbringer aftenerne i hyggeligt selskab med et glas rødvin og lidt lokale specialiteter efter dagens oplevelser.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Ankomst til Dolomitterne

Fra lufthavnen i Venedig kører vi cirka 150 km nordpå til Rifugio Pordenone, i hjertet af Parco Naturale Dolomiti Friulane.
Vi kører ind i Val Cimoliana og efter en kort strækning mellem store marker omkransede af smukke bjergformationer, bliver dalen smallere, og vi kører forbi høje klippevægge og langs med en brusende bjergbæk.

Vi parkerer bilerne i cirka 1.200 meters højde og vandrer cirka 5-10 minutter til det hyggelige bjergrefugie, Rifugio Pordenone. Området er stortset uden skisportsanlæg, som der ellers findes mange andre steder i Dolomitterne, og naturen er derfor uberørt og intakt.

-/-/-
Dag 2. Fra Cimoliana dalen til de høje forladte sætere ved Valbinon hytten: en rundtur igennem et af parkens smukkeste områder

Umiddelbart efter morgenmaden tager vi dagstursrygsækken på ryggen og begiver os ind i Nationalparken.

Dagen tilbringer vi i et af Dolomiti Friulanes mest kendte områder, hvor klippetårnene, også kaldet “campanili” (som betyder kirketårn på italiensk), står side om side. Vi vandrer gennem den brede dal fra Rifugio Pordenone. Allerede her rejser de takkede og barske bjergvægge sig imponerende omkring os.

Vi fortsætter op mod Bricadalen, hvor der udfolder sig endnu en fantastisk kulisse. Her møder vi “Truoi dai Sclops" ruten, også kaldet “De Blå Ensianers Rute”, som er en af Dolomitternes mest kendte vandreruter og opkaldt efter de mange farverige ensianblomster, der pryder området. Her går vi op i passet Val di Brica, 2.088 m, hvor et fantastisk panorama åbenbarer sig for os. Med udsigt over den nordlige del af Dolomiti Friulane indsnuser vi den sidste tynde bjergluft for denne gang, inden vi fortsætter ned til den hyggelige og meget særprægede sæterhytte Valbinon. Tidligere boede hyrderne i hytten og deres kvæg græssede på sletten Camporos.

Ved hytten spiser vi en rustik og god frokost, inden vi følger en skovsti tilbage til Rifugio Pordenone, hvor vi skal tilbringe natten og hygge os ved aftensbordet efter en god dag i bjergene.

Dagens vandring er på ca. 8 timer inklusiv pauser.

M/F/-
Dag 3. Vandring fra Rifugio Pordenone til Rifugio Pussa over det høje pas Forcella Pramaggiore (2275 moh.) – eller cykle på MTB fra Rifugio Pordenone til Rifugio Pussa (anden rute)

I dag skal vi krydse Pramaggiore-bjerget over passet af samme navn og vandre ned i bunden af nabodalen Val Settimana.

Vi starter i 1.200 meters højde og snart begiver vi os ind i en anden dal, hvor stien op til passet begynder. Stigningerne er krævende og vi tilbringer formiddagens første del til at vandre op over vegetationsgrænsen. Deroppe, over trægrænsen, venter os skønne udsigter over klipperne og bjergtoppene. Pramaggiore rejser sig majestætisk foran os og ved foden af det, ligger gigantiske klippeblokke spredt rundt på det store plateau.

Den sidste strækning mod passet byder på flotte udsigter og nu da vi har tilbagelagt den stejle strækning igennem de store skove kan vi endeligt nyde den smukke natur og den dejlige stilhed som hersker i disse højder.

Fra det smalle pas åbner udsigten sig over endnu større uberørte bjerge på den anden side og vi kan skimte en lille sæterhytte oven for trægrænsen – nemlig Casera Pramaggiore i 1812 meters højde. Det er vores første delmål langs den krævende men smukke tur ned ad bjerget, som leder os hele vejen ned i bunden af Settimana dalen, hvor Rifugio Pussa ligger i cirka 950 meters højde.

Ved den gamle sæterhytte Pramaggiore kan vi holde en velfortjent pause, og drikke det dejligste bjergvand fra en nærliggende kilde. Vi fortsætter det sidste stykke ned til vores bestemmelsessted Rifugio Pussa, hvor vi kan hvile benene og nyde stemningen i bjergene, og måske tage et forfriskende koldt bad ved et lille vandfald. Rifugio Pussa ligger placeret lige præcis der, hvor dalen slutter og bjergene rejser sig mod himlen til alle sider – en ideel beliggenhed for et bjergrefugie.

NB: Vi har også en god MTB-rute fra Rifugio Pordenone til Rifugio Pussa, så det er altså en mulighed at vælge mellem cykling og vandring i dag.

M/F/-
Dag 4. Vandring omkring landsbyerne Erto og Casso, samt cykling igennem de store skove på Cansiglio sletten

Vi kører fra Rifugio Pussa og langs Val Cellina mod landsbyerne Erto og Casso, hvor vi vil starte vores aktive dag med at vandre ad gamle kulsvier stier i skovene mellem de to landsbyer.

Fra den højtliggende landsby Casso fortsætter vi ned til resterne af den 265 meter høje dæmning Vajont, der i 1963 (kun to år efter den blev bygget) udløste et massivt stenskred og en efterfølgende flodbølge med katastrofale følger for den underliggende landsby Longarone og indbyggerne i området. Vi får fortalt historien om dæmningen og besøger de næsten mennesketomme landsbyer i dette ellers smukke og tillokkende bjergområde, inden turen går videre sydover til sletten Cansiglio.

Efter frokost, som vi indtager på en lokal restaurant i området, kører vi fra Erto og Casso i Dolomiti Friulane i retning mod Venedig og derefter op i bjergene igen. Sletten ligger ved foden af Alpago bjergene og er det første bjergområde man passerer fra Venedig til Dolomitterne. Vi er relativt tæt på Venedig nu, men stadigvæk i bjergene og i cirka 1000 meters højde.

Cansiglio har været meget vigtig for Venedigs historie. De store skove sikrede den magtfulde statsby Venezia en stor og ekstrem vigtig træreserve, som bl.a. skulle bruges til bygninger og skibe. Venedig styrede skovdriften med omhu og med en miljølovgivning, som var langt forud for sin tid. Hvert træ blev holdt under kontrol og der blev taget beslutninger om, hvornår det skulle fældes i forhold til dets alder, brugsformål osv.

Cansiglio byder på skøn natur, gode cykelstier i skovene, flotte udsigtspunkter og er stærkt knyttet til Venedigs historie. Derudover ligger sletten strategisk i forhold til vores rejse mod Venedig.

I Cansiglio området bliver vi indlogeret i Rifugio Cittá di Vittorio Veneto i cirka 1570 meters højde. Refugiet er placeret der, hvor en gammel NATO-base har været på grund af den strategiske position bjerget har - herfra kan man, på dage med god sigtbarhed, se meget langt - helt til: Venedig, Trieste, Adriater Havet osv. Fra højderne i nærheden har man udsigt til de store Dolomiti bjerge længere mod nord vest og til Alpago bjergene.

Senere på eftermiddagen cykler vi afsted igennem områdets smukke natur. Vi cykler ad den lille grusvej “Strada del Taffarel”, som snor sig langs bjergskråningen og følger konturerne af den store slette længere nede. Kun skovpersonalet har lov at køre i bil heroppe, så vi nyder de fredelige omgivelser og den rene bjergluft uden generende trafik. Vi krydser hovedvejen i Compon og følger den igennem den kæmpe, åbne slette, som ligger omringet af bjergene og skovene. Herfra kan man i klart vejr se de smukke og lyse Alpago bjerge i baggrunden. De danner den første “bjergvæg” mod kysten, og bagved dem ligger de områder, hvor vi har vandret de forrige dage.

Fra sletten vil der være mulighed for at køre i bil tilbage til Rifugio Citta di Vittorio Veneto, hvor vi har 2 overnatninger. Alternativt, hvis der er tid og kræfter til det, er det muligt at udfordre den stigningen tilbage på ca. 13 km fra 1000 til 1570 meters højde!

M/F/-
Dag 5. På mountainbike fra de høje sætere til lavlandet samt kilderne for Livenza floden ved Gorgazzo

Cansiglio Sletten danner et kæmpe karst-/kalkmiljø. Over sletten åbner sig dybe huler, hvor vandet forsvinder i undergrunden. Ved foden af bjergene og omkring den middelalderlige og charmerende gamle venezianske by Polcenigo findes kilderne for floden Livenza, som huleforskere nu har bevist dannes af de store vandmængder sletten absorberer.

Fra vores refugie starter vi dagen med at cykle ned ad det bjerg, vi bor på (Monte Pizzoc), og derefter krydser vi hele Cansigliosletten op til landsbyen Campon. Derfra går ruten ind i skovene, og underlaget skifter fra asfalt til grus. Formiddagen rummer en længere stigning som kommer i tre ’hug’. Heldigvis er der skyggefuldt og køligt på denne strækning. Efter en lang men moderat faldende nedkørsel kommer vi tilbage til hovedvejen nær passet Crosetta. Derfra er den kun et kort stykke vej – med en kort skrap stigning – op til vores frokoststed, som hedder Malga Cercenedo. Det er en rustik sæterhytte og husmandslandbrug, hvor vi møder Toni og hans familie, som stadig lever af sæter landbruget og som noget ganske usædvanligt bor her hele året.
Efter en menu med lækre hjemmelavede produkter tager vi hul på eftermiddagens cykling.
Vi skal gennem skoven op på den bare slette ad stier, hvor kun lodsejerne må køre. Ruten er afvekslende med en del stigninger og kortere nedkørsler. Underlaget er flere steder ret stenet og derfor mere krævende end tidligere på dagen, men det er også sjovt når det lykkes at finde den rigtige linje gennem udfordringerne.
Oppe på sletten åbner der sig en fremragende udsigt over lavlandet i Friuli. Er man heldig, kan man se helt til Adriaterhavet og den gamle habsburgiske hovedstad Trieste. Dagen afsluttes med en spektakulær nedkørsel på en smal asfaltvej på cirka 12 km, hvor vi ’smider’ omkring 1150 højdemeter.
Landsbyen Mezzomonte (navnet betyder “halvbjerg” og det passer…) passerer vi i 450 meters højde, og vi kan overveje et stop ved den lille lokale bar, inden vi tager den sidste strækning ned ad. Vi cykler videre til Gorgazzo, som er en af de tre kilder i området som bliver til floden Livenza. Her venter vores biler på os for at transportere os op i højderne igen efter en smuk og afvekslende dag på cyklerne.

M/-/-
Dag 6. Fra Cansiglio til Venedig – Markuspladsen, Markuskirken m.m.

Så er tiden kommet til, at vi igen skal skifte opholdssted. Vi skal flytte os fra bjergene i nord mod sydøst til den verdensberømte by Venedig.

Ved Lagunen tager vi vores bagage ud af bilerne (dét vi ikke skal bruge mere på turen) og stiger ombord i en Vaporetta (bus/taxa båd), og sejler en kort distance ud til selve Venedig.

Vi skal bo i Castello-bydelen, og det er meget bevidst, at vi har valgt at bo her. Dels er vi tæt på Vaporettoen til kajakturen imorgen, men måske endnu vigtigere, så bor vi i en bydel, som stadigvæk emmer af det rigtige Venedig, forstået på den måde, at her bor ”almindelige” venetianere, og der er stadigvæk mange små dagligvarebutikker og lokale caféer og restauranter. Det står i stærk kontrast til områderne omkring Markuspladsen, Rialto Broen m.m., hvor turister fra hele verden samles omkring de verdensberømte seværdigheder.

Vi kan altså vælge turiststederne til, når vi selvfølgelig skal se Venedigs seværdigheder, men når det er gjort, kan vi trække os tilbage til vores rolige og autentiske kvarter. Afhængig af turiststrømmen tager det 15-20 minutter at gå til Markuspladsen fra vores hotel.

Efter checkin på vores hotel er resten af dagen principielt fri til at gå på opdagelse i Venedig. Turlederen vil tage initiativ til en tur rundt i byen, så man får set de vigtigste steder og får et overblik over geografien, men man er også velkommen til selv at prioritere sin tid i byen.

I morgen vil man have ca. halvdelen af dagen til rådighed på egen hånd i Venedig, så det kan man planlægge lidt efter.

M/-/-
Dag 7. Se Venedig… fra en Havkajak!

I dag venter der os en stor oplevelse nemlig havkajakturen rundt i nogle af Venedigs mange kanaler. Havkajakken er en genial måde at opleve lige nøjagtig Venedig på. I kajakken kommer vi helt tæt på kanalerne, broerne, seværdighederne og især dagligdagslivet i Venedig, som jo i stor udstrækning foregår på og via vandet.

Vores gruppe på max 16 deltagere deles i to, således at den ene halvdel har fri til sightseeing (f.eks. Markuspladsen, Markuskirken osv.), imens den anden halvdel tager på kajaktur. Om eftermiddagen byttes rundt. Det gøres for at optimere oplevelsen for deltagerne i forhold til sejlende trafik, smalle kanaler, sikkerhed m.m.

Kajakgruppen sejler med Vaporetto ud til Certosa-øen, hvorfra kajakturen starter. Her klæder vi om til kajakturen og får samtidig en grundig briefing om turen og intro til kajakkerne.

Selve kajakturen tager ca. 3 timer. Vi ror først fra Certosa-øen over til selve Venedig, hvor rundturen begynder i Arsenalet, som var det sted man byggede skibe i stor stil til den venetianske flåde. Ellers foregår turen på små, helt små og lidt større kanaler, hvor vi kommer ”behind the scenes” i Venedig, og oplever hverdagslivet med flyttebåde, både med håndværkere og naturligvis gondoler med turister, vasketøj over hovedet osv. Den lokale guide vil også indføre os i den meget spændende historie som Venedig har.

Om aftenen mødes hele gruppen igen, og går ud og spiser sammen. Der er helt sikkert mange sjove og interessante oplevelser fra dagens kajakture, der skal udveksles!

M/-/-
Dag 8. Hjemrejse fra Venedig

Vi tager afsked med skønne Venedig og flyver retur til DK.
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Cykler - Mountainbikes

Vi cykler på gode mountainbikes med hydrauliske bremser og låsbare forgafler. Cyklerne bruges både på asfalt og i terrænet. Se i øvrigt den detaljerede beskrivelse af cyklerne til venstre for turbeskrivelsen.
Havkajakkerne

Kajakfirmaet, vi samarbejder med i Venedig, har både single- og dobbeltkajakker. Kajakinstruktøren bestemmer/vurderer suverænt, hvem der skal ro i hhv. single- og dobbeltkajak baseret på den enkeltes kajakerfaring, vejret på dagen m.m.

Når kajakkerne sættes i vandet, gives der en kort grundlæggende instruktion til kajakroning. Det er vigtigt, at alle hører og adlyder instruktørens instruktioner, når vi ror på tur i Venedig. Dels skal vi krydse nogle passager/kanaler, hvor det er vigtigt, at vi ikke kommer i vejen for trafikken, og dels skal vi placere os rigtigt i kanalerne samt runde sving og hjørner rigtigt i kanalerne.

Selve kajakturen forventes at tage ca. 3 timer. Det er en forudsætning, at man kan svømme for at deltage aktivt på kajakdelen, men ellers stilles der ikke krav til forhåndskundskaber i kajakroning. Når det er sagt, vil man som nybegynder få rigtig meget gavn af, at deltage på et kort kajakbegynderkursus i Danmark inden turen. Der findes et stort udbud af kajak begynderkurser fra få timers varighed til weekendkurser.
Transport

Al transport foregår i 2 minibusser (8 passagerer + 1 Topas turleder/chauffør i hver bil) med aircondition.
Overnatning

De sidste 2 nætter i Venedig overnætter vi på hotel i twin rooms. Undervejs (dag 1 – dag 5) overnatter vi i 3 forskellige bjergrefugier, hvor vi overnatter på sovesal, som det er kendt fra Topas højruteture. Standarden er lidt forskellig i de forskellige bjergrefugier. Vi starter med poletbruser og rustikke men velfungerende pedallokummer, og slutter med fine badeværelser. Der vil være tæpper på sovesalene, men det er en god idé, at medbringe en lagenpose i silke, fleece eller bomuld. Der er ikke mulighed for enkeltværelse på denne tur.
Varighed

8 dage – heraf 3 vandredage grad 3, 2 MTB dage grad 2/3, samt 1 kajakdag (ca. 3 timers roning) i Venedig.

På denne tur vandrer vi 4 - 8 timer om dagen. Vi tilstræber at organisere vandringen, så alle kan gå i deres eget tempo.

De angivne tider kan variere fra tur til tur afhængigt af den enkelte gruppe, vejret osv. Derfor skal tidsangivelserne tolkes som vejledende.
Klima

Dagstemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer ned til ca. 5 grader i bjergene. Da vi vandrer i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret hurtigt kan ændre sig. Solskin, regn eller tåge kan opstå i løbet af en halv time.
Adgang til el

Der er generelt god adgang til strøm til opladning af batterier på denne tur. I Rifugio Pordenone (de første 2 overnatninger) er mulighederne dog meget begrænsede, så sørg for, at have ladet batterierne op på forhånd.
Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi gerne ser, at man undlader at sende SMS og ringe, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
WIFI

Der er WIFI på hotellet i Venedig – ikke i bjergrefugierne.
Kort

Topografisk kort over vandredagene kan købes på Nationalparkens kontor i Cimolais og koster 9.50 Euro. Turlederne har kort over cykeldagene, som kan lånes eller fotograferes.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark – Italien (Venedig) t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger – dvs. hotel i Venedig og bjergrefugier
3 vandredage som angivet i programmet
2 dage på mountainbike incl. cykelleje
1 Havkajaktur i Venedig (ca. 3 timers roning) inkl. lokal kajakguide
Måltider som indikeret i dag-til-dag programmet
Al transport på turen (minibus med Topas turleder som chauffør)
To-dages kort til fri transport med vaporetto (bådbus) i Venedig
2 dansktalende turledere + lokal kajakinstruktør i Venedig
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke-indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn ca. DKK 100 – 160,- pr. måltid
Entré til museer og lignende
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Gå til toppen og Book rejse
 

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622

Topas er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening l Tilsluttet rejsegarantifonden, reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort

Webdesign & CMS by MCB

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig