Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk
Kontakt Topas

Racercykel - IDEAL

Læs mere her!

Elcykel - GIANT

Klik og læs mere her!

Sportscykel

Læs mere her!

Søren Lind

Søren Lind
Du kan være heldig at møde Søren i Frankrig, Cuba, Italien, Cambodia og Vietnam.

Gianni Nancesi

Gianni Nancesi
Du kan være heldig at møde Gianni i Italien, Frankrig, Tanzania og Peru

Hans Holm

Hans Holm
Du kan være heldig at møde Hans i Italien, Frankrig, Burma, Cambodia og Vietnam.

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Italien - Cykelferie i Umbrien - Toscanas grønne nabo

Ref. ITUM

Ønsker du en rigtig italiensk cykelferie, hvor der både er lette, smukke ture og meget udfordrende, er Umbrien det helt rigtige. Som i Toscana, er historien overalt nærværende. Den smukke natur er spundet sammen af et fint net af autentiske middelalderbyer. Kirker og klostre og pavens Roccaer (borge på toppen af byerne) findes i rigt mål, og tilsammen giver alt dette Umbrien sine særlige karaktertræk.
Landskabet er smukt varieret med bakker, bjerge og store dale, der omkranser "Den Umbriske Dal". Her er dybe skove, agerland, vin- og olivenskråninger - alt det der gør cykelture så herlige.

  • Ophold i Spello, en af Umbriens smukkeste historiske byer
  • Cykeltur til naboen, Assisi og den storslåede San Francesco kirke
  • Besøg i små historiske byer som Bevagna og Canare
  • Picnic på cykeltur til Umbriens vinby, Montefalco
  • Lette og smukke cykelture i "Den Umbriske Dal"
  • Cykel til Spoleto, Umbriens kulturby, og ta´ toget retur til Spello
  • Cykeltur til Nocera Umbra med Italiens bedste vand
  • Mulighed for at tage toget til “hovedstaden” Perugia.
  • Vinsmagning på en af Umbriens bedste vingårde
  • Besøg og rundvisning i olivenmølle
Printvenlig version
Appetizer – se zoomudgave på maps.google.dk
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Afrejse

Vi flyver fra Kastrup til Rom. Herfra bustransport til Spello, Umbrien (ca. 2,5 t).
Indkvartering på Hotel Cacciatore, et fint lille familieejet hotel, der ligger lige midt i byen
-/-/A
Dag 2. Fælles guidet cykeltur rundt om Spello

Dagens cykeltur, der som den eneste foregår i én stor gruppe, køres i området omkring Spello. Her er terrænet fladt eller småbakket og derfor velegnet til den første sociale cykeltur. Undervejs holder vi pause i en af Umbriens smukke byer. Her er der mulighed for cafépause og for at købe noget til frokost.
Selvom Umbriens mest kendte byer er Assisi og Perugia, så er vores by, Spello, måske den mest charmerende. Der er ca. 8.000 indbyggere og byen ligger op ad Monte Subasios sydlige skråning. Herfra cykler vi samlet, i små grupper eller individuelt, som man nu har lyst til. Spello var oprindelig en Umbrisk by ligesom Assisi. Et par hundrede år før vor tidsregning blev byerne dog romerske områder og jordene senere fordelt til krigsveteranerne fra Cæsars hære. Bymuren er fra denne tid, det samme er amfiteateret og de mange rester af villaer omkring byen.
Der er i forhold til byens størrelse ufattellig mange kirker. Tre er særdeles store, og går man en tur fra hotellet i Via Giulia mod Porta Consolare, må man ikke snyde sig selv for at se alteret med forgyldt træbaldakin i San Lorenzo kirken, som ligger på Via Garibaldi. Alteret er en kopi af alteret i Peterskirken i Vatikanet, udført af Teodosio Quintavilla i 1631. Kig også ind i det lille fine teater, der ligger et par hundrede meter fra hotellet ned mod torvet. Oppe fra byens højeste punkt, Roccaen, er der den smukkeste udsigt over den umbriske dal og de bjerge der omgiver den. Ellers er det altid en god idé at lade tilfældighederne råde, når man går gennem byen. Besøg de små vinudsalg i middelalderkældrene, kig i delikatesserne og gallerierne eller nyd livet på en af barene.
Og så har bystyret i Spello været særdeles fremsynede, og på byens plads, Piazza della Repubblica, etableret fri internet for byens befolkning og vi turister.
M/-/A
Dag 3. Individuelle cykelture – eller i små grupper.

Der udleveres detaljerede turforslag til deltagerne, og denne dag er man frit stillet til at vælge, hvilken rute og sværhedsgrad man ønsker. Der er masser at vælge imellem. Ofte aftaler man dagens etape under aftenens middag eller i forbindelse med morgenmaden. Vores turleder og mekaniker er altid klar med gode råd og vejledning.
Man kan vælge at cykle til Torgiano, en lille middelalderby, der ligger smukt, hvor floderne Chiascio og Tevere (Tiberen) løber sammen. I byen findes et af Italiens bedste vinmuseer, Museo del Vino, der ligger i et palads på Corso Vittorio Emanuele. Museet er åbent hver dag men lukket for siestaen mellem kl. 13 og 15 og indeholder dokumenter om vinens historie, redskaber og gennemgange af produktionsmetoder. En fin samling af maiolicakeramik er her også.
Nogle vil måske vælge at holde cykelfri dag og tage toget fra Spello til Umbriens “hovedstad” Perugia, som er en universitetsby, smukt beliggende op ad bjergsiderne i den nordlige ende af den Umbriske dal.
M/-/-
Dag 4. Cykelture med fælles picnic til Montefalco

Vi cykler via Bevagna til Montefalco, der ligger spektakulært i 500 m.
Udsigten er imponerende hele vejen rundt i Den Umbriske Dal, og byens plads med kirke, rådhus ect. ikke mindre.
Vi mødes på et af udsigtstederne, hvor der venter en god frokost/picnic af lokale produkter og egnens mange fine specialiteter.
Efter picnic fortsættes individuelt eller i små grupper. Nogle vælger måske en tur til Trevi eller Foligno, andre cykler direkte hjem til Spello.
M/F/-
Dag 5. Fælles cykeltur til Nocera Umbra.

Denne tur på 72 km byder på et smukt kuperet og bjergrigt terræn med moderate til svære stigninger, men naturen er ubeskrivelig smuk og Nocera er afgjort et besøg værd.
Cykelturen arrangeres således, at alle der har lyst, kan være med. Nogle starter fra Spello før andre, men vi mødes på torvet i den flotte by, Nocera Umbra, som blev voldsomt ødelagt under jordskælvet i september 1997. Byen er igen delvis åben og beboerne så småt i færd med at flytte tilbage til deres huse. Det er en helt speciel oplevelse med baggrund i endnu en historisk tragedie og ikke mindst i en italiensk politisk skandale.
Nocera Umbra har stadig Umbriens (måske Italiens) bedste vand, der kan tappes direkte fra den store fontæne. Efter frokost vælger nogle at cykle videre op til Colle Croce (korset på bakken). Foran os ligger en højtliggende opdyrket dal, herefter følger græsklædte bakker og dybe dale (sæterlandskab), mens de høje Appeninerbjerge tegner sig i horisonten. Andre vælger den mere direkte vej ned til cafélivet i vores fine naboby Foligno. Herfra er der kun få km tilbage til Spello.
M/-/A
Dag 6. Individuelle cykelture – eller i små grupper.

Se Dag 3.
Der er masser af gode, smukke, lette og svære cykelture.
Hvad man end vælger er vores turleder/mekaniker altid klar med gode råd og vejledning, og du vil helt sikkert have stor glæde af de udleverede Turforslag, som du inden afrejsen kan finde på "Min rejse", men som også sammen med gode vejkort vil blive udleveret på rejsen.
Måske er det dagen, hvor man vælger den lette cykeltur gennem den Umbriske Dal til Spoleto, byen der overalt i Italien er kendt for sin årlige kulturfestival. Synes man, at de 35 km retur til Spello er i overkanten, er der mulighed for at tage det lokale tog sammen med sin cykel. Vores turleder hjælper selvfølgelig med det praktiske.
M/-/-
Dag 7. Umbriens gode vine

De umbriske vine er, trods vores begrænsede kendskab til dem i Danmark, nogle af Italiens bedste. Vi cykler til vingården Dionigi, hvor Roberto og familien tager godt imod os med pølse, ost – og de bedste vine.
Sidst på eftermiddagen mødes vi på olivenmøllen i Spello. Her får vi en rundvisning og orientering om, hvordan de lækre umbriske produkter fremstilles. Her er også mulighed for at gøre et godt køb inden hjemrejsen.
M/-/A
Dag 8. Hjemrejse.

Vi forlader hotellet efter morgenmaden og kører mod lufthavnen i Rom, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –
Overnatning

Alle hotellets værelser har eget bad/toilet samt aircon.
Der er dobbeltværelser samt mulighed for triple- og enkeltværelser. Ønskes enkeltværelse påregnes et tillæg som angivet nederst på siden. Der er adgang til WIFI på hotellet.
Lidt om cykelferie

Turlederen forestår fællesarrangementerne og er i det hele taget behjælpelig med såvel råd og vejledning som praktiske ting. På denne cykelferie udleveres et hæfte med kommenterede turforslag. Der er mulighed for ture for enhver, både for dem, der vil tage det med ro og nyde naturen, og for cykelmotionisten, der har mere travlt. På flere af dagene kører vi samlet, ellers i mindre grupper eller individuelt.
Bemærk: Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre "ombytning" på dagene eller ændringer i enkelte af ruterne.
Ret til ændringer forbeholdes

Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre "ombytning" på dagene eller ændringer i enkelte af dagenes indhold.
Varighed

8 dage — heraf 6 cykeldage.
Klima

Dagtemperaturer: sommer 25-30 grader, efterår 17-25 grader.
Vejret er generelt stabilt i Umbrien, men der kan også komme en regnvejrsdag i ny og næ, ellers var der ikke så smukt og grønt.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier m.m. på denne tur.
Mobiltelefon

Der er mobildækning på denne tur. Vi henstiller dog, at man af sikkerhedsmæssige grunde ikke snakker i mobil, mens man cykler og i øvrigt tager hensyn, når man er i selskab med resten af gruppen.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København - Rom t/r, inkl. skatter og afgifter
Transport Rom - Spello (ca. 2,5 timer)
Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
Måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne
Vinsmagning
Besøg ved olivenmølle
Dansktalende turleder
Mekanikerassistance
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Udgifter til drikkevarer
Måltider ikke inkluderet ifølge dagsbeskrivelserne.
Entré til museer og lignende
Leje af cykel, DKK 785,-
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. tillæg for enkeltværelse, 1.300 DKK
Mette Garp

Vores hotel i Spello havde en betagende udsigt. At cykle i Umbrien var som at cykle i et levende guldaldermaleri. Peter og Helen var de perfekte værter "skytsengle". Vores uge har nok været velsignet af den hellige Franz af Asissi. Dejligt selskab, dejlig mad, dejligt vejr og smukke bjerglandsbyer.

Gert Hebeltoft

Der er utroligt smukt i Umbrien. Alle de antikke byer ligger på en bakke. Der er et stort udbud af god mad og ikke mindst rigtig god vin. Alle cykeldage kan varieres efter behov.

Lars Høvenhoff

Vil gerne anbefale stedet som uspoleret Italien. Gastronomiske udfoldelsesmuligehder og kulturoplevelser tilgængelige. Super guider der hjælper hele tiden. Spændende cykelture.

 

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622

Topas er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening l Tilsluttet rejsegarantifonden, reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort

Webdesign & CMS by MCB

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig