Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Kroatien - Dalmatien - Sejlads og vandring

Status:

Turen er åben for booking

Afrejse:

23.05.2015

Hjemkomst:

30.05.2015
 
DKK 8.470 ,-

Status:

Turen er åben for booking.

Afrejse:

19.09.2015

Hjemkomst:

26.09.2015
 
DKK 8.470 ,-

Status:

Turen er åben for booking

Afrejse:

26.09.2015

Hjemkomst:

03.10.2015
 
DKK 8.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking.

Afrejse:

03.10.2015

Hjemkomst:

10.10.2015
 
DKK 8.470 ,-

Status:

Turen er åben for booking.

Afrejse:

10.10.2015

Hjemkomst:

17.10.2015
 
DKK 8.470 ,-

Pakkeliste: Kroatien - Dalmatien - Sejlads og vandring
Kontakt Topas

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

         

Kroatien - Dalmatien - Sejlads og vandring

Ref. HRSP

Det er denne type skib vi sejler med

Byen Split og Diocletianus Paladset

Sejler ud...

På vej mod øen Brac

En af Adriaterhavets smukkeste strande "Zlatni Rat" (Det gyldne horn)

Overnatning i en hyggelig havn

Af sted på nye maritime eventyr!

Kneza Bugten ved øen Korcula

Vi sejler langs smukke kyststrækninger

....og kan kaste anker, når vi får lyst til en dukkert!

Udsigt fra bjergkæden Biokovo

På vej mod bjergtoppen Vožac

Og endnu en svømmetur i det blågrønne Adriaterhav

Aftenstemning i havnen

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Den historiske region Dalmatien på Kroatiens sydlige kyst er en af Europas smukkeste og mest imponerende kyststrækninger. Her finder man flere hundrede kilometer rå klippekyst, mere end tusind idylliske øer spredt hist og pist i et azurblåt Adriaterhav, små søvnige fiskelejer, uspolerede strande, dramatiske bjergkæder knejsende højt til vejrs få kilometer fra kysten og hyggelige kystbyer, som, begavet med historiske levn helt tilbage til Romerrigets tid, næsten fungerer som levende museer over Middelhavets kultur. Støvet fra den politiske uro i Balkan i 1990erne har lagt sig, og Kroatien får nu sin fortjente renæssance som en af Middelhavets mest spektakulære destinationer.
Man kan rejse rundt i Dalmatien på mange måder, men den bedste er uden tvivl til vands ombord på et mindre skib, hvis størrelse og fleksibilitet giver adgang til ellers svært tilgængelige fiskelejrer, kystbyer, vige og strande. På denne tur sejler vi fra ø til ø, og hver dag byder på en ny og spændende vandretur i Dalmatiens enestående natur, hvor vi vil nyde mange førsteklasses udsigter samt opleve små, uberørte ø-samfund og velbevarede, historiske must see monumenter.

  • Syv dage ombord på nyrenoveret motorsejler - et lyst, charmerende, rummeligt og velindrettet træskib.
  • Seks spændende og alsidige vandreture på Dalmatiens smukke og frodige øer, hvor vi oplever alt lige fra jagten på medicinalplanter til bestigningen af mindre bjergtoppe.
  • Kulturperler på rad - fra det UNESCO-indskrevne romerske Diocletian Palads, renæssancen og barokkens kirker og franciskanske klostre til Marco Polos formodede fødested.
  • Svømmeture i det blågrønne Adriaterhav, hvis tempererede vand er så klart, at selv en fisk ville få svært ved at gemme sig.
  • Mærk historiens vingesus iblandet nutidens puls i den gamle bydel i Split.
  • Udsigter ud i det uendelige - fra toppen af Biokovobjergkæden (1.762 m) kan man på en klar dag se mere end 200 kilometer væk.
  • Sejlads langs den smukke Markarska Riviera med udsigt til kystens idylliske vige, landsbyer og sandstrande og den bombastiske bjergkæde Biokovo som bagtæppe.
  • Vandretur til toppen af Vidova Gora (777 m) på øen Brac, hvorfra man kan se Dalmatiens smukkeste og mest særegne strand ‘Zlatni Rat’, som skifter form afhængig af vind, vejr og strømforhold
  • Nyd en kold forfriskning, skibets blide vuggen og dansende solstråler på en spejlblank havoverflade, når vi ankrer op i en af Dalmatiens små, idylliske bugter.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Appetizer – se zoomudgave på maps.google.com
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Ankomst til Split, indkvartering på skibet - Den gamle bydel og Diocletianus Paladset

Afgang fra Kastrup med fly til den kroatiske by Split. Vi bliver afhentet i lufthavnen og kørt til Splits palmebeklædte havn, hvor vi går ombord på skibet, et smukt træskib der vil være vores hjem den næste uge. Vi tjekker ind i vores kahytter og får hilst på skibspersonalet. Vi kigger herefter nærmere på Split, som er en livlig og charmerende by med en alenlang og fascinerende historie, der strækker sig lige fra græsk bosættelse til Romeriget, diverse kongedømmer, besættelser og udenlandske regeringer til i dag, hvor Split er den største by i Dalmatien i den selvstændig stat Kroatien. Vi vil primært bruge tid på de imponerende grøntsags- og fiskemarkeder i den gamle bydel, og det 1.700 år gamle Diocletianus Palads - bygget af den sen-romerske kejser Diocletianus (søn af en frigiven slave fra Dalmatien), så han havde et sted at tilbringe sine sidste leveår. Gennem tiderne er flere bygningsværker i forskellige stilarter blevet inkluderet i paladset, og sammen med Splits gamle bydel blev paladset i 1979 indskrevet på UNESCOs liste over verdensarv. Man kan også vælge at tage en gåtur til toppen af parken Marjam, hvor der er en formidabel udsigt over byen og havet. Overnatning ombord i Split havn.
-/-/A
Dag 2. Øen Brac - Havnebyen Bol - Vandring til toppen af Vidova Gora (777 m)

På vores første dag sejler vi tidligt om morgenen fra Split, og de morgenfriske kan nyde solopgangen fra dækket inden skibsklokken ringer til morgenmad kl 08. Kursen er syd mod den knap 400 km² store ø Brac, som er den største ø i Dalmatien og den tredje største i Adriaterhavet. På øen dyrkes de mest velsmagende oliven og citrusfrugter, og der fiskes efter ansjoser, der senere nedsaltes. Også Kroatiens berømte vin ’Bolski Plavac’ - en dybrød, kraftig vin med en høj alkoholprocent - bliver produceret i her.
Men det, som øen er mest berømt for, er ‘Zlatni Rat’ (det gyldne horn), som er en af Adriaterhavets smukkeste strande. Krystalklart vand omkranser en stor, hvid, tungeformet strandpromenade, hvis yderste tip skifter form og position afhængigt af, hvordan bølger, vind og strømme leger med strandens sten. Vi passerer stranden på nærmeste hold få minutter før vi lægger til kajs i havnebyen Bol.
Bol er en idyllisk landsby med lidt over 1.500 indbyggere på øens sydside. Den er kendt for mange ting - først og fremmest stedets hvide kalksten, der er blevet brugt i konstruktionen af kejser Diocletianus Palads i Split og Det Hvide Hus i Washington.
Tæt på byen finder man også det højeste bjerg i øgruppen, Vidova Gova, en limstensgigant, der rejser sig 778 meter over havoverfladen, og fra hvis top man har den mest fantastiske udsigt ned over Bol, Zlatni Rat stranden og de omkringliggende øer i Adriaterhavet, som er målet for den næste uges ferierejse. Så der skal vi selvfølgelig op. Det er en smuk vandretur med rig mulighed for at stoppe op undervejs og nyde udsigten. Hvis vejret er godt, spiser vi vores medbragte mad på toppen, inden vi igen begiver os ned til vores skib, hvor man kan tage en svalende dukkert i det krystalklare vand.
Sidst på eftermiddagen sejler vi til Stari Grad, som ligger på øen Hvar syd for Brac. Her lægger vi til kaj og kan nyde en ’sun-downer’ eller to inden aftensmaden ombord på skibet. Overnatning ombord i Stari Grad. Dagens vandretur: 5 timer og 777 højdemeter. M/F/A
Dag 3. Øen Hvar Grad – Byen Hvar

Efter morgenmaden går vi i land i kystbyen Stari Grad som ligger smukt i en lille bugt på nordsiden af øen Hvar. Vi skal på historisk vandring i byen, der blev grundlagt af grækerne ca. 300 år f. k. under navnet Faros, og siden har været hjemby for flere af Dalmatiens store digtere og kunstnere fra middelalderen. Vi spiser frokost ombord, og sejler derefter rundt om øen Hvar og når efter et par timers sejlads byen af samme navn. Med lidt over 3.500 indbyggere er Hvar den største by på øen og har ligesom Split en lang historie bag sig, som gennem tiderne har efterladt smukke og imponerende bygningsværker.
Vi bruger eftermiddagen på at kigge nærmere på det berømte Franciskaner Kloster fra 1461, der har et 500 år gammelt cyprestræ voksende i baghaven med grene så store og tunge, at de må understøttes. Senere vandrer vi op på det 16. århundredes Fortezza ”Spanjola” hvorfra vi har en uforglemmelig udsigt ned over byen, havet og den nedgående sol. Vi spiser vores aftensmad i Hvar på en af byens hyggelige restauranter, inden vi går til køjs. Overnatning i Hvar havn. Dagens vandretur: 3 timer i Stari Grad + 2 timer i Hvar. M/F/-
Dag 4. Øen Korcula - Landsbyerne Racisce, Kneza og Purnat - Marco Polo

Fra morgenstunden sejler vi længere sydpå - denne gang med den smukke, grønne ø Korčula som mål.
Det er de første bosættere, grækerne, som har navngivet øen. Korčula kommer af ‘Korkyra Melaina’, som betyder noget i retningen af ‘Sorte Ø’, inspireret af øens lidt mørke fremtoning fra de mange tætte fyrretræsskove. Vores skib lægger til i den lille by Racisce, hvor vi går fra borde og starter dagens vandretur. Vi går ad fin vej langs kysten til den lille kystperle Kneza, hvorfra en god vej føre os op til landsbyen Purnat. Her nyder vi den medbragte frokost på en Café inden vi fortsætter gennem Korčulas imponerende ‘tunneler’ af middelhavsplanter, krydderurter og vildtvoksende skove, indtil vi kommer til byen Korčula. Vi har tid til at udforske byen, som er omringet af den mest imponerende honningfarvede mur. Størstedelen af byen blev bygget i det 15. århundrede, og øens daværende lokale befolkning var berømt for deres dekorative stenudskæringer, som den dag i dag stadig pryder enkelte af byens facader. Vi har god tid til bare at lade eftermiddagen gå, mens vi slentrer gennem de stemningsfyldte smalle brostensgader. Man kan også sætte sig på en cafe og studere landsbylivet, mens man nyder en kop kaffe eller et glas af den lokale vin ‘GRK’, der på kroatisk betyder bitter, men faktisk er det en yderst delikat tør hvidvin med en svag aroma af fyrretræ. Hvis man har tid og lyst kan man også prøve at grave lidt i fortiden og måske finde bevis på, hvor Marco Polo er født. Nogle mener, at den berømte forfatter, handels-og opdagelsesrejsende kom til verden i Venedig, og andre (ikke mindst kroaterne) er overbeviste om, at Marco Polo blev født her på øen. Så overbeviste, at hans påståede barndomshjem er ved at blive lavet om til et Marco Polo museum.
Vi spiser til aften på en restaurant i Korčula, og måske vi er heldige, at aftenen byder på en opvisning af ‘Moreska’ - en dramatisk sværddans, som var udbredt i middelhavslandene i 1200-tallet, men som den dag i dag kun opføres her på øen. Overnatning ombord i Korčula havn. Dagens vandretur: 5 timer og 410 højdemeter. M/F/-
Dag 5. Halvøen Peljesa - Franciskansk Kloster - Makarska Riviera

Vi starter dagen med en kort sejltur til halvøen Pelješa, der som en lang arm strækker sig ud fra fastlandet nord for øen Korčula. Her lægger vi til ved havnen i den lille maleriske havneby Orebić - oprindeligt grundlagt af skibskaptajner, som fandt at denne solrige og idylliske plet måtte være det ideelle sted at slå sig ned og nyde sit otium.
I det 19. århundrede var Orebić et af Middelhavets vigtigste områder inden for sejlads og shipping, men efterhånden som dampskibene udkonkurrerede sejlskibene, mistede byen sin position i skibsindustrien. Ikke desto mindre fornemmer man straks ved ankomsten til havnen, at byens indbyggere har bibeholdt deres store kærlighed for skibe og sejlads.
Fra Orebić vandrer vi op mod det berømte kloster ‘Gospa od Anđela’ (Englenes Madonna), som ligger indhyllet i en skov af fyrretræer på en stenet klippetop 150 meter over havets overflade med udsigt til øerne Korčula, Mljet og Lastovo. Klosteret blev bygget i år 1470 af Franciskanerne (Gråbrødrene) og huser ikonet ‘Englenes Madonna’, som beskyttede datidens søfolk mod skibsbrud. Historien fortæller, at når et skib passerede under klosteret, hilste sømændene ved at lade skibssirenen lyde tre gange, og franciskanermunkene svarede tilbage med klosterets klokker. Klosteret har også et mindre søfartsmuseum, som helt sikkert er et besøg værd.
Fra klosteret fortsætter vi vores vandring gennem cypres- og mandeltræslunde, og støder undervejs på både lauerbærtræer, vild rucula, rosa peber, rosmarin og passerer en lokal hjemmebrænder, der, hvis familien er hjemme, gerne giver en smagsprøve på hjemmebryggen. Vi fortsætter ned til kysten, hvor skibet og en lækker frokost venter. Om eftermiddagen sejler vi videre langs Pelješahalvøen og den 60 kilometer lange Makarska Riviera, hvor vi fra søsiden kan nyde synet af fredfyldte vige og små kystbyer klemt ned mellem det funklende hav og ryggen af fastlandets kolossale bjergmassiv Biokovo. Er vi heldige med vejret, venter der i aften en solnedgang af format, da det helt rigtige lys vil male Biokovos dramatiske limstenstinder i en smuk orange nuance. Vi lægger til ved den palmestrøede promenade i Makarska og spiser aftensmad på en af byens restauranter. Overnatning ombord i Makarska havn. Dagens vandretur: 3 timer og 180 højdemeter. M/F/-
Dag 6. Bjergkæden Biokovo - Udsigt fra Sankt Jure (1.762 m) - Vandring til Vosac (1.421 m)

I dag er det blevet tid til at kigge nærmere på Biokovobjergkæden, som vi indtil videre har kunnet nyde på afstand fra vores skib og fra havnebyen Makarska. Biokovo er Dalmatiens højeste bjergkæde med 16 toppe over 1.400 meter, som skyder stejlt i vejret få kilometer fra Makarska Rivieraens kyst. Den 25 km lange og godt 7 km brede bjergkæde er en del af de Dinariske Alper, som strækker sig fra Slovenien gennem Kroatien, Bosnia Herzegovina, Montenegro og Albanien. Biokonos geografiske position midt imellem et Middelhavsklima og et kontinentalt klima resulterer i en helt unik flora, hvor plantearter fra begge klimazoner mødes og vokser side om side. Dette er en af årsagerne til, at Biokovo i 1981 fik den fornemme status som kroatisk ‘Natur Park’.
Efter morgenmaden skal vi først ud på en spektakulær køretur i minibus fra Makarska til toppen af Sankt Jure (1.762 m), som er Biokovos højeste top. Udsigten fra toppen er nok en af de bedste i Middelhavsområdet. Her kan man se byerne Vrgorac og Imotski og den centrale del af Bosnia Herzegovinas højland, alle Dalmatiens øer og en stor del af dens kyststrækning og på en rigtig klar dag helt over til bjerget Monte Gargano i Italien, som ligger mere end 250 kilometer væk.
Efter dette ‘kodak moment’ begynder vi dagens vandretur, som tager os tæt på bjergets smukke klippeformationer og forbi hemmelige huler og grotter ned til den 1.421 meter høje bjergtop Vosac, hvor minibusserne venter og kører os tilbage til havnen. Vi spiser frokost ombord på skibet og bruger eftermiddagen på endnu en smuk sejltur - denne gang til den lille ø Šolta som ligger vest for Brač. Vi lægger til i Stomorska Bugt (som er det optimale sted at søge ly for vinden fra syd...) og nyder en god middag på en af byens gode restauranter, inden vi går til køjs. Dagens vandretur: 3 timer og 300 højdemeter (op/ned i godt 1.500 m). M/F/-
Dag 7. Øen Šolta - Vandring til landsbyerne Stomorska, Necujam, Grohote og Rogac – Sejlads til Split

Den knap 20 kilometer lange og fem kilometer brede Šolta er en hyggelig lille ø, hvor alt ånder fred og idyl i øens seks små landsbyer. Šoltas 1.500 indbyggere ernærer sig primært ved landbrug, fiskeri, turisme og produktion af honning, vin og oliven. Vi starter dagens vandretur i Stomorska, hvor vi har overnattet i øens ældste havn, og begiver os derfra ind mod øens midte. Den svage duft af lavendel, rosmarin og fyrretræ slipper os aldrig helt. Vi fortsætter vandringen på øens højderyg langs olivenlunde til vi kommer til kystbyen Necujam, hvor vi kan snuppe en svalende dukkert inden den sidste lille stigning op mod byen Grohote - den ældste og største af Šoltas landsbyer og nuværende center for administration af øen. Her finder man også øens mest frugtbare dal ‘Sridnje Polje’, hvor der dyrkes vin og grøntsager, og i efteråret drives der jagt på harer, vildsvin og fasan. Fra Grohote følger vi vejen til den pittoreske havneby Rogac - hvor vi går ombord på skibet, spiser frokost, og sætter ud på vores sidste sejlads tilbage til Split på fastlandet.
I Split bliver der måske tid til at besøge bymuseet, shoppe eller bare slappe af og nyde feriens sidste solstråler og varme. Vi spiser til aften samlet på skibet. Overnatning i Split havn. Dagens vandretur: 3 1/2 time og 220 højdemeter. M/F/A
Dag 8. Afrejse Split - Ankomst København

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets personale, det smukke blå Adriaterhav og Dalmatiens dejlige øer. Vi bliver kørt til lufthavnen i Split, hvor vi går ombord på flyet tilbage til København.
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

Vi overnatter i dobbeltkahytter med eget bad og toilet ombord på båden.
Varighed og generelt om tidsangivelser

8 dage — heraf 6 vandredage, grad 2. Vi vandrer på denne tur 3-5 timer om dagen. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur. Derudover 7 dage med nogle timers sejlads hver dag.

Tiderne angivet i turbeskrivelsen kan variere fra tur til tur afhængigt af den enkelte gruppe, vejret etc. Derfor skal tidsangivelserne tolkes som vejledende.
Klima

Dagstemperaturer mellem 25 og 30 grader, nattemperaturer mellem 15 og 20 grader. (Maj)
Dagstemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer mellem 10 og 15 grader. (Oktober)

NB! På denne tur spiller vejret en stor rolle, og vejret til søs kan variere. Der kan forekomme vejrforhold, hvor vi vil vælge at undlade at sejle pga. hensyn til passagernes sikkerhed og komfort.
Valuta

Medbring kreditkort og/eller kontante Euro og DKK, som kan veksles til den lokale valuta Kuna, som benyttes. Der vil være mulighed for at veksle/hæve penge enten i lufthavnen eller på havnen, før I stiger ombord på båden. Bemærk at det ikke kan forventes, at kreditkort kan benyttes ombord på båden. Her betales kontant med den lokale valuta, Kuna.
Skibet

Vores skib er en motorsejler i træ med plads til 20-30 passagerer. Skibet er udstyret med 2-personer kahytter med eget bad og toilet, varmt vand, et spise/opholdsrum, en bar som er åben hele dagen (medbragte egne drikkevarer må ikke indtages ombord) og et lækkert stort soldæk. Maks. sejlehastighed er ca. 9 knob. Personalet ombord består normalt af kaptajnen, en styrmand, kok, tjener og sømand. Vi sejler kun om dagen og kaster anker i vige og bugte, når ‘bade-trangen’ ombord melder sig. Adgang til vandet fra skibet går via en trappe, så man ikke skal springe i fra dækket. Natten ombord tilbringes i havnen eller for anker ved de steder, vi besøger.
Rejselitteratur

Politikens Rejsebøger: Turen går til Kroatien og Slovenien
Rough Guides: Croatia
Lonely Planet: Croatia
Time out: Croatia
Moon Handbooks: Croatia & Slovenia
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark — Split t/r, inkl. skatter og afgifter
Dansktalende turleder
Transport med bus mellem lufthavn og Split t/r
Sejlads med motorsejler alle dage
Overnatning i dobbeltkahytter med eget bad og toilet ombord på båden
Måltider som indikeret i dag-til-dag programmet
Morgenmad og frokost spises ombord på båden og tilberedes af skibskokken (undtagen de dage, hvor vi medbringer picnicpakke)
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge - herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dag-til-dag programmet
Beregn ca. 100-150 DKK pr. måltid til aftensmad eller frokost
Drikkepenge til restauranter og lign., beregn ca. 10%
Drikkepenge til besætning, beregn ca. 100 DKK
Entré til museer og lignende
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. Kahytstillæg:
Twin/dobbeltkahyt topdæk, 1.000,- DKK pr. person
Twin/dobbeltkahyt hoveddæk, 500,- pr. person
Twin/dobbeltkahyt under dæk, 0,- DKK
Enkeltkahyt topdæk, 2.500,- DKK
Enkeltkahyt hoveddæk, 2.000,- DKK
Enkeltkahyt under dæk, 1.500,- DKK
Gå til toppen og Book rejse
Elsebeth Popowicz

Veltilrettelagt tur, i meget smukke omgivelser. God rejseleder, gode rejsefæller.

Grete Krag Jacobsen

Fin kombination af sejlads og vandring af passende sværhedsgrad i forskellige områder - kan stærkt anbefales

Rolv Pettersen

Kombinasjonen vandring, seilas, meget positiv guid (Anders) og en hyggelig og varm gruppe ga en god opplevelse

Topas Travel

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622 l Fax (+45) 8689 3688

Topas er tilsluttet:

REJSEGARANTIFONDEN


Reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort Webdesign & CMS by MCB
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig