Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Kroatien - Sejlads og øvandring

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

06.07.2019

Hjemkomst:

13.07.2019
 
DKK 9.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

13.07.2019

Hjemkomst:

20.07.2019
 
DKK 9.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Kroatien
Dalmatien - Sejlads og vandring


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Kroatien — Sejlads og øvandring

Ref. HRKK

Vores dejlige båd

På vej ind i en hyggelig havn

Så er der landgang!

Det kroatiske landskab er smukt og særpræget

På topppen venter en skøn udsigt

Og så er det tid til en dukkert!

Middag ombord

Forfriskning efter en herlig svømmetur

Sejler ud, sejler ud...

Indsejling til ny havn

Og så skal vi op og op!

Vi er på toppen!

Perfekt frokoststed

Afslapning ombord

Skål! Livet er skønt!

Endnu en svømmetur!

Solnedgang i det kroatiske øhav

Kroatien "By night"

Endnu en hyggelig by med caféer

Romerske ruiner

Vandring mod turens højeste punkt Osorcica

Et velfortjent hvil

Øen Rab

Krystalblåt vand

Tid til endnu en afkølende dukkert

Byen Rab

Vi ses til søs i Kroatien!

Se gæsternes egne fotos for denne tur

8 dage med en enestående kombination af sejlads og vandring i det betagende kroatiske øhav. Nyd livet til søs på en charmerende, nyrenoveret motorsejler i træ, der er perfekt til formålet.

Ombord på båden rejser vi med en dygtig besætning, og vi skal kun koncentrere os om at nyde de mange flotte landskaber, vi passerer forbi. Vi lægger til i de livlige havnemiljøer og kan herfra bevæge os op i højderne i det kystnære landskab på dagsvandreture. Ofte venter der os i højderne en imponerende udsigt over Adriaterhavet med de mange små øer spredt ud over det dybblå hav.
  • Sejlads omkring Istrienhalvøen i en charmerende motorsejler
  • Nyd livet i solen på dækket og tag en forfriskende dukkert i det klare hav
  • Vandring på "Lungo Mare" stien
  • Osor - den travle by beliggende ved bindeleddet mellem de to øer Cres og Losinj
  • Skovklædte bakker, gamle stenhuse og fine haver ved Vali Losinj
  • Krk, den største af de kroatiske øer i Adriaterhavet

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Ankomst til Kroatien og vandring på Lungo Mare ruten

Vi har afrejse fra Danmark og ankommer til Zagreb i Kroatien. Straks efter ankomst kører vi til havnen i Opatija, der ligger på den østlige side af Istrien halvøen.

Vi bliver indkvarteret på båden, som er en nyrenoveret motorsejler. Vi møder besætningen, der vil gøre deres bedste til at vores forestående sejlads bliver en stor oplevelse. Ud på eftermiddagen begiver vi os ud på Lungo Mare stien langs havet de ca. 7 km til byen Lovran, hvortil skibet er ankommet.

Vi spiser vores første aftensmåltid ombord i maritime omgivelser.

-/-/A
Dag 2. Ucka bjergenes grønne bjergskråninger

Efter vores første nat ombord på båden tager vi afsted på dagens vandretur, der fører os op i Ucka bjergene. En bus kører os fra Lovran det første stejle stykke. Dette bjergmassiv skiller sig ud fra de fleste andre bjerge langs kysten, idet man i Ucka bjergene finder en del grøn bevoksning.

Ucka bjergenes skovbevoksning giver behagelig skygge i de varme sommermåneder, mens man, så snart man når op i højderne, har den skønneste udsigt over havet og det omkringliggende landskab. Efter at have nydt udsigten fra toppen går vi ned til bussen, som kører os tilbage til Lovran.

Frokosten indtages på båden mens sejladsen fortsætter mod øen Cres, hvor vi lægger til i byen af samme navn og bliver natten over.

M/F/-
Dag 3. Vandring over bjerglandsbyen Lubenice og sejlads til Osor

Efter morgenmaden stikker vi til søs mod Valun, der vel nok kan betegnes som det mest idylliske fiskerleje på øen Cres. I dag har vi en lidt længere vandretur. Fra Valun starter vi vores vandring over den idylliske bjerglandsby Lubenice. Ruten fortsætter derefter mod højdedraget Helm (482 m), hvor vi spiser vores medbragte mad.

Efter en velfortjent pause forsætter vi gennem landskabet med de karakteristiske stendiger til den lille by Martinscica, hvor vi overnatter.

M/F/-
Dag 4. Storslåede udsigter på vejen mellem Osorcica til Nerezine

Vi sejler videre til Osor, der er beliggende lige ved en større bro, som forbinder øerne Cres og Losinj. I sin tid var Osor en travl by pga. sin beliggenhed lige ved bindeleddet mellem de to øer. I dag er indtrykket dog mindre tempofyldt, og om sommeren finder man seværdigheder som f.eks. fine udstillinger af billedhuggerværker.

Dagens vandring starter med en stigning op til bjerghytten Osorcica i 588 m. Mens vi vandrer i højderne fra Osorcica til Nerezine, har vi en storslået udsigt over det dybblå hav og flere øer, der ligger spredt i havet: Cres, Susak, Srakane og Unije. Vandringen mod toppen foregår på fine stier.

Vi spiser frokost ved det lille kapel Sv. Nikolai, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Losinj. Vi begiver os tilbage til Osor, og sejladsen fortsætter til Mali Losinj, hvor vi overnatter.

M/F/-
Dag 5. På vandretur i det maleriske område ved Vali Losinj

Fra Mali Losinj begiver vi os efter morgenmaden på en kortere vandretur, der fører os til Sveti Ivan på 234 m. Herfra går vi videre mod Vali Losinj, hvor vi skal opleve et malerisk område med skovklædte bakker, gamle stenhuse og fine haver. Vi kommer tilbage til båden ved frokosttid og sejler fra Losini videre til naboøen Rab.

M/F/-
Dag 6. Vandring til Rabs højeste punkt

Dagen starter med en tur gennem Rab, hovedbyen på øen af samme navn. Vi skal vandre til øens højeste punkt i dag, Kamenjak, der ligger i 410 m. Efter at have nydt den betagende udsigt fra toppen, går turen ned til båden igen, hvor frokosten nydes.

Båden skal nu sejle os videre mod øen, Krk, der er den største af de kroatiske øer i Adriaterhavet. Her lægger vi til i havnen i Punat, hvor vi overnatter. Landsbyen ligger dybt inde i en bugt, som er kendt for den lille ø, der ligger midt ude i den, og hvorpå der ligger et franciskanerkloster.

M/F/-
Dag 7. Punat ved den dybe bugt

I området ved Punat er der mange vandrestier, og vi tager en som fører os til højdedraget Obzova på 568 m. Herfra har vi, i klart vejr, en imponerende udsigt over de øer, vi har besøgt på vores tur. Vi fortsætter gennem det golde og særprægede landskab langs bjergkammene til toppen af Veli Vrh. Her nyder vi vores medbragte frokost med udsigt over Punat og Krk. Herfra går det på fine stier ned til Punat. Vi sejler til Opatija, hvor vi tilbringer sidste nat i Kroatien.

M/F/A
Dag 8. Hjemrejse

Tidligt om morgenen tager vi afsked med besætningen og kører mod lufthavnen for atter at rejse hjem til Danmark.
M/-/

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —
Overnatning

Vi overnatter i dobbeltkahytter, med eget bad og toilet ombord på båden.
Der er mulighed for enkeltkahyt mod et tillæg angivet nederst på siden.
Varighed

8 dage — heraf 7 vandredage, grad 2. Vi vandrer på denne tur 2-6 timer om dagen. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur. Derudover 7 dage med nogle timers sejlads hver dag.
Klima

Dagstemperaturer mellem 25 og 30 grader, nattemperaturer mellem 15 og 20 grader. OBS. På denne tur spiller vejret en stor rolle og vejret til søs kan variere. Der kan forekomme vejrforhold, hvor vi vil vælge at undlade at sejle pga. hensyn til passagernes sikkerhed og komfort.
Valuta

Medbring kreditkort og/eller kontante Euro og DKK, som kan veksles til den lokale valuta Kuna, som benyttes. Der vil være mulighed for at veksle/hæve penge enten i lufthavnen, på havnen før I stiger ombord på båden, men også i de fleste havnebyer I lægger til undervejs. Bemærk at det ikke kan forventes, at kreditkort kan benyttes ombord på båden. Her betales kontant med den lokale valuta, Kuna.
Skibet

Vores skib er en motorsejler i træ med plads til 20-30 passagerer. Skibet er udstyret med 2-personer kahytter med eget bad og toilet, varmt vand, et spise/opholdsrum, en bar som er åben hele dagen (medbragte egne drikkevarer må ikke indtages ombord) og et lækkert stort soldæk. Maks. sejlehastighed er ca. 9 knob.

Personalet ombord består normalt af kaptajnen, en styrmand, kok, tjener og sømand. Vi sejler kun om dagen og kaster anker i vige og bugte, når bade-trangen ombord melder sig. Adgang til vandet fra skibet går via en trappe, så man ikke skal springe i fra dækket. Natten ombord tilbringes i havnen eller for anker ved de steder, vi besøger.
Flytider

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse t/r København — Kroatien t/r
Transport med bus mellem lufthavn og Opatija t/r
Sejlads med motorsejler alle dage
Overnatning i dobbeltkahytter med eget bad og toilet ombord på båden
Måltider som indikeret i dag-til-dag programmet
Morgenmad og frokost spises ombord på båden og tilberedes af skibskokken. Undtaget er de dage, hvor vi medbringer madpakker.
Deltagerprisen inkluderer ikke:

Personlige lommepenge - herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dag til dag programmet
Beregn ca. 100-150 DKK til aftensmaden
Drikkepenge til restauranter og lign. beregn ca. 10%
Drikkepenge til besætning, beregn ca. 100 kr.
Entré til museer og lignende
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. Kahytstillæg:
Twinkahyt topdæk, 500,- DKK pr. person
Twinkahyt hoveddæk, 0,- DKK
Enkeltkahyt topdæk, 2.000,- DKK
Evt. flytilslutning til/fra København
Gå til toppen og Book rejse
Gerda Jensen

Kompinationen af vandring, sejllads, badning og hyggeligt samvær er perfekt. Der er ingen spildtid til transport. Naturoplevelser er der masser af og Turlederne er yderest kompetente. FANTASTISK TUR.

Hilda Hass

Fantastisk kombination at sejle og vandre, super oplevelse.

Joan Antonsen

Vandretur med smukke sejlture som transport fremfor bus samt svømmeture under vejs skønt skal bare prøves.

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig