Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

New Zealand - Rundrejse på Sydøen

Ref. NZNH

21 dages aktiv rundrejse på sydøen i New Zealand. Vi kører rundt til øens smukkeste og bedste steder i bus og får den vilde natur og den afslappede new zealandske stil og atmosfære helt ind under huden. Turen er en afvekslende kombination af sejlads, mulighed for frivillige aktiviteter, naturmæssige seværdigheder, buskørsel, flotte udsigtspunkter og naturligvis en masse gode vandreture i landets nationalparker. New Zealands naturmæssige diversitet er uden sammenligning, og vi smager på det hele; fra frodige regnskove og mos i skovbunden til vestkystens 8 - 10 meter nedbør om året. Fra vilde og blæsende kyststrækninger til små laguner og turkisblåt hav i Abel Tasman Nationalpark. Fra tørre sletter og vinmarker til gletsjere og morænelandskaber ved Aoraki og New Zealands højeste bjerg, Mt. Cook (3.744 m).

Rammerne er sat og eventyret lever på denne tur.


 • Indsnus den new zealandske atmosfære i Christchurch
 • Kystbyen og hvalfangerstationen Kaikoura - mulighed for hvalsafari og svømning med sæler
 • Besøg hos en stor vinproducent i det berømte vinområde ved Blenheim
 • Sejltur og vandretur i Abel Tasman Nationalpark med strand, turkisblåt hav og tropisk regnskov
 • Vandretur ved den vilde og blæsende kyststrækning ved Cape Foulwind, Westport.
 • Punakaiki — Pancake Rocks og Blowholes.
 • Vandring ved Fox Glaciers — et unikt fænomen, hvor gletsjeren går ned i tempereret regnskov
 • Queenstown — New Zealands centrum for aktiviteter som paragliding, rafting, bungy jump o.m.a
 • Vandring i Mount Aspiring National Park
 • Sejlads ved Milford Sound og vandring i New Zealands største nationalpark: Fjordland National Park
 • Udsyn til Mount Cook på 3.744 m fra vores vandretur til Hooker Lake og Hooker gletsjeren.
 • Mulighed for hårdere vandretur til Mueller Hut med udsigt til Mt. Cook og Mt. Sefton

Turen ledes af dansk turleder og bussen køres af vores new zealandske chauffør. Bussen er vores på hele turen, og vi medbringer det, vi skal bruge, bl.a. køkkenudstyr. Vi er med på landets hyggelige camper-kultur og overnatter tæt på naturen og på forskellig vis på vandrehjem, i hytter på campingpladser og små, atmosfæriske hostels og bed & breakfasts.
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.com
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Afrejse

Afgang fra Danmark.
Dag 2. Singapore

Ankomst til Singapore tidligt om morgenen. Vi får et kort, men intenst indtryk af Østen og benytter måske muligheden for at shoppe lidt, før vi flyver videre til New Zealand. Ombord på flyet møder vi de første Kiwier - New Zealændere - og prøver kræfter med det drævende sprog og Kiwiernes positive tilgang til verden.
-/-/-
Dag 3. Christchurch

Vi ankommer til New Zealand og modtages i lufthavnen i Christchurch af turlederen og chaufføren på turen. Vi kører en halv time i bus til udkanten af Christchurch, den største by på Sydøen, hvor vi skal overnatte i hytter ved Holiday Park. Efter inkvartering informerer turlederen om turen og konceptet. Eftermiddagen og aftenen er til fri disposition og man kan få slappet af ovenpå den lange flyrejse. Man kan også spadsere ind bymidten og gå igennem Hagley Park, som er verdens tredje største park og Christchurch's stolthed. I området omkring vores overnatning findes adskillige spisesteder.
-/-/-
Dag 4. Kaikoura — Hvalfangerstationen, hvor bjergene møder havet

Vi skal på turens første køretur og sætter kursen mod Kaikoura, som ligger ved kysten og tre timers kørsel fra Christchurch. Vi hjælper hinanden med at få indarbejdet rutinerne og pakker sammen bussen fra morgenstunden. Hvalfangerne ankom til New Zealand blot nogle få år efter, at Cook havde været her første gang, og en del af dem valgte at have deres base i netop Kaikoura. Undervejs på køreturen spejder vi efter sæler på stranden og hvaler længere ude. I Kaikoura bliver vi indkvarteret i bungalows på en campingplads og vi har udsyn til 'The Southern Alps' fra campingpladsen. Vi spiser frokost på campingpladsen og om eftermiddagen vandrer vi en tur langs stranden på Kaikoura-halvøen. Vandreturen slutter ved 'Sealpoint', hvor vi med en smule held kan hilse på New Zealands pelssæler. M/F/-
Se video fra Kaikoura her:

Dag 5. Vældige hvaler - Lake Rotoriti. Første møde med de New Zealandske Alper

En afvekslende og spændende dag venter. Blot få hundrede meter ud for Kaikouras kyst er der en 1200 m dyb kløft i havbunden - en såkaldt "whale-highway". Havstrømmene her giver optimale føde-forhold for store kaskelothvaler og pukkelhvaler. For de interesserede arrangeres der en hvalsafari tidligt om morgenen. Vi sejler ud i båd og spotter forhåbentligt nogle eksemplarer af verdens største pattedyr. Vil man ikke med på hvalsafari tilbringes formiddagen i Kaikoura på egen hånd. Gruppen er tilbage sidst på formiddagen.
Videre nordpå kommer vi til området ved Blenheim, som præges af varme føn-vinde og er kendt for sin vinproduktion. Her produceres bl.a. Pinot Noir og Sauvignon Blanc, som vi får mulighed for at smage på, når vi aflægger en af områdets største vinproducenter et besøg. Efter en rundtur på det, der bedst betegnes som en 'moderne vingård', spiser vi frokost i restauranten på stedet. Derefter fortsætter vi i bus mod Nelson Lakes Nationalpark og Lake Rotoriti, hvor vi vil se hvordan landskabet ændrer sig og bliver mere alpint. Vi ankommer til den lille by St. Arnaud sidst på eftermiddagen og indkvarteres i sovesale på et vandrehjem. Mens dagens køkkenhold går i gang med at tilberede aftensmaden, kan de, der ikke har køkkentjans gå en tur ned til søen og se på området.
M/-/-
Dag 6. Tasmanbugten — Afslappet solkyst

Formiddagen bruges på en kortere vandretur i nationalparken. Naturen ved Lake Rotoiti domineres af gammel birkeskov. Træerne er beklædt med mos og den fugtige underskov er fyldt med krogede rødder. Her er meget stemningsfuldt og skoven er et at de steder, hvor den sjældne kiwifugl stadig findes. Her er mange andre fugle og vi bemærker især Tui-fuglens forunderlige sang. De friske og ikke kuldskære kan tage en dukkert i søen inden vi ved middagstid kører nordpå gennem Buller Gorge mod næste overnatningssted, Motueka. Det er en smuk køretur med nationalparker på begge sider af vejen. I området omkring Motueka stiftede hollænderen Abel Tasman et ganske kort bekendtskab med Nuiw Sealand i 1600-tallet. I dag er områdets nationalpark navngivet efter ham og den hører til blandt de mest populære nationalparker i New Zealand. Området er også kendt for sin afslappede livstil og i de senere år en spirende vinproduktion. Vi besøgte forleden en stor vinproducent og i dag aflægger vi en ganske lille, men ualmindelig god producent, et besøg. Vi ankommer til Motueka om eftermiddagen og skal overnatte tre nætter på et lille og stemningsfuldt familieejet hostel. Haven er i særklasse skøn - med frugt på træerne og udsigt til øens bjerge.
M/F/-
Dag 7. Abel Tasman — Sejltur og kystvandring med udsigt til turkisblåt vand

Vi skal på vandretur i den smukke Abel Tasman National Park og kører fra morgenstunden 18 kilometer i bus fra Motueka til parkindgangen. Vi har madpakker med i rygsækken og stiger ombord på speedbåden, der skal bringe os nordpå langs kysten ud for Abel Tasman Nationalpark. Det er en stor park og især den smukke kystlinie imponerer. Her er små, gemte laguner med hvide og gyldne bounty-sandstrande, hvor der bliver mulighed for svømmeture i det turkisblå hav. Med vandrestøvlerne på bevæger vi os sydpå mellem bregner og subtropiske regnskovstræer. Der vil være mulighed for en vandretur langs kysten på hhv. ca. 4 timer, 7 timer eller så langt/kort man har lyst til i forhold til, hvor lang tid man har lyst til at slappe af eller snorkle på stranden. Turlederen informerer om de forskellige muligheder aftenen forinden.
M/F/-
Se video fra Abel Tasman her:

Dag 8. Fridag i Motueka - mulighed for Abel Tasman, strand, mountainbike og havkajak

Dagen er til fri disposition i Motueka og mulighederne er mange. Turlederen er behjælpelig med forslag og anvisninger, men dagen disponeres frit og individuelt. Man kan vælge at bruge dagen på afslapning hjemme i vores hyggelige have. Er man til aktivitet kan man leje en mountainbike og cykle i området omkring Motueka eller til strandene ved Abel Tasman. Er man til strand og udfordringer på havet, kan en kajaktur langs kysten med en professionel instruktør varmt anbefales - og det er et populært tilvalg af mange denne dag. Alternativt kan kyststrækningen opleves fra båd eller man kan nyde strandene i den sydlige ende af nationalparken uden aktivitet. Vores buschauffør holder hviledag i dag, hvorfor det vil være nødvendigt at tage den lokale bus til Abel Tasman Nationalpark (18 km), hvis man vil på stranden. Vælger man en aktivitet (kajak eller lignende) er pick-up i Motueka som regel inkluderet i turen.
M/-/-
Dag 9. Langs Buller River til Cape Foulvind — Westport.

Efter tre dage i Motueka og Abel Tasman kører vi mod vestkysten. Målet hedder Westport og vi skal igennem Buller National park før vi ankommer til Cape Foulwind, som er et område navngivet af Cook pga. de problematiske vindforhold. Det er et markant anderledes landskab; vindudsat og ofte med store nedbørsmængder. Vi tager en vandretur i den dramatiske kystnatur ved Tauranga Bay og ender på den prisbelønnede "Bay House Café", som serverer god kaffe og kage. Efter vandreturen kører vi til Westport, hvor vi overnatter på et Hostel, der er mere end 150 år gammelt. Der er mulighed for at luske rundt i Westports gader. Westport, der blev grundlagt på minedrift af gulv og kul samt fiskeri, er noget af det mest typiske New Zealand, man kan opdrive. Slår man vejen forbi en af de lokale pub'er for at hilse på de lokale, kan man sagtens løbe ind i nogle spøjse vejrbidte 'Crocodile-Dundee'-typer med godt med hård hud i håndtrykket.
M/F/-
Dag 10. Fox Glacier

Vi kører sydpå langs vestkysten til Punakaiki. Vi vandrer et par timer inde i regnskoven omkring Paparora River og går videre til de berømte 'Pancake Rocks' sandsten, som er skudt op fra havbunden gennem milioner af år.
På dagens videre færd kommer vi tættere på de New Zealandske Alper, som tårner sig op over kystregionens plateauer med snetoppede tinder. I Hokitika stopper vi i jadeproduktionens centrum. Her er flere butikker, som sælger jadesten, og det er muligt at se forarbejdningen af Maoriernes grønne ædelsten.Vi fortsætter i bus til gletsjerområdet ved Fox Glacier. Her skabes stort snefald i højderne og i de smalle dale. Gletsjerne bevæger sig ud mod havet med stor fart. Faktisk så hurtigt, at de næsten når ned til havets overflade og ned i regnskoven, før de smelter. Dette fænomen findes ingen andre steder i verden. Vi går den korte tur gennem tempereret regnskov og vi oplever dette unikke moræne- og gletsjerlandskab inden vi kører til vores overnatningssted i den lille by, Fox. Vi overnatter i simple værelser på Holiday campingplads.
M/F/-
Se video fra Cape Foulwind & Fox Glacier her:

Dag 11. Vandring i guldgravernes fodspor i Mt. Aspiring Nationalpark

Vi forlader vestkysten og drejer ind i landet til Haast-området, også kendt som Lands End. Efter nogle timers kørsel ankommer vi til Haast Passet. Her tager vi vandrestøvlerne på og følger en vandresti, som oprindeligt er lavet af maori-jadejægere og siden også benyttet af guldgraverne i kolonitiden. Det er en kort vandretur på en times tid og sporet ender ved en åben eng. Her venter bussen på os, og vi spiser picnic-frokost i det grønne inden vi fortsætter med bus mod Wanaka. Vi kører langs Makarora floden via imponerende Lake Hawea til Wanaka, hvor vi overnatter midt i byen med udsigt til Lake Wanaka og bjergene som flot baggrundskulisse. M/F/-
Dag 12. Vandretur med udsigt til Mt. Aspiring og Lake Wanaka

Vi tager tidligt afsted og kører med bus til Matukituki dalen, som er området for dagens vandring. Det er en flot vandretur i åbent terræn og i det, der kan minde om et skotsk højland. Vi har det meste af turen gode udsigter til Lake Wanaka og Mt. Aspiring - den sydlige halvkugles Matterhorn. Vi tager et velfortjent hvil på toppen af bakken og vender herefter tilbage til bussen som venter, og til Wanaka by. Vi er retur i Wanaka først på eftermiddagen og frokosten indtages efter eget valg på en af byens mange hyggelige restauranter eller cafeer. Man kan også købe en sandwich med til søen. Valget er dit. Ønsker man mere aktivitet kan eftermiddagen bruges på en tur på mountainbike. Der er gode cykel- og vandreture af forskellige sværhedsgrader rundt om Wanaka sø. Alternativt kan der nemt lejes både kajakker på Lake Wanaka, mountainbikes til ture i området eller alternativt købes et fisketegn til lystfiskeri i en af floderne eller i søerne tæt ved.
M/-/-
Se video fra Wanaka her:

Dag 13. Gunns Camp — centralt i Fiordland Nationalpark

Vi skal tilbagelægge en lang køretur fra Wanaka til Fiordland Nationalpark. Med en størrelse svarende til Jylland, er det New Zealands største og vel nok mest barske og imponerende nationalpark. Vi starter tidligt og kører fra den tørre østside af de New Zealandske Alper via det centrale og flade Otago Plateau ved Lake Te Anau og igennem imponerende "Avenue og dissappering mountains" Fiordland Nationalpark. Før vi forlader civilisationen for et par dage, tager vi et frokost- og proviantstop i Te Anau. Chaufføren vil tanke bussen og turlederen foretage en række praktiske gøremål inden vi kan fortsætte. Herefter vinker vi farvel til civilisationen og kører ud til vores overnatning for de næste par nætter. Vi skal overnatte i det primitive, men charmerende Gunn's Camp. Campen ligger lige ved Hollyford River og består af et antal små hytter, fælles bad og toilet og et fælles køkken- og spiserum. Campen blev bygget i 1932 til de pionerer, der i årevis arbejdede på vejen fra Te Anau til Milford Sound og stilen er bevaret. Hvis vejret er med os, er det en oplagt mulighed at lave BBQ eller bål på den naturskønne camp.
M/-/-
Dag 14. Cruise på Milford Sound

På køreturen til Milford Sound bliver det let af forestille sig, hvor besværligt det må have været at bygge vejen ud til Milford. Det er et imponerende arbejde, der er lavet på denne strækning. Vi klarer turen på under en time og når undervejs at se imponerende vandfald, alpine bjerglandskaber, lodrette granitklippevægge på flere hundrede meters højde og hvis vi er heldige, får vi måske også den kække Kea-fugl at se.
Sejlturen på Milford Sound er et must. Vi sejler helt tæt på klipperne, der rejser sig lodret op til 1 kilometer over havet. Der er mulighed for at spotte sæler og hvis vi er heldige også delfiner og hvaler. Vi vender tilbage til Gunns Camp og spiser en hurtig frokost, inden vi fortsætter ud til startpunktet for det berømte lavlandstrek: Hollyford trekket. Vi vandrer blot et lille stykke af dette i alt 4 dage lange og berømte trek, før vi returnerer til vores camp ved Gunns. Måske endnu en aften med barbecue og hygge omkring bålet i dette fantastiske stykke natur?
M/F/-
Se video fra Milford Sound her:

Dag 15. Farvel til Gunns Camp og goddag til Queenstown

Mr. Morray Gunn lever stadig og til ham og hans camp knytter sig mange anekdoter og historier, som man kan læse sig til på stedets interimistiske museum. Det er blevet tid til at forlade Gunns Camp. Vi kører langs Eglinton floden med udsigt til lupinmarker ad Milford Road til Queenstown, der ligger ved Lake Wakatipu. Queenstown er en stor kontrast fra det øde land, vi kommer fra, og eftermiddagen bruges på at få et overblik i byen, spise frokost og booke sig ind på aktiviteter til fridagen i Queenstown næste dag. Byen og området er indbegrebet af 'adventure' og her kan grænser udfordres og flyttes. Her blev elastikspringet opfundet, og siden er der kommet flere halsbrækkende prøvelser til for dem, der har lyst. Efter mange dage i naturen er der i Queenstown mulighed for at gå i butikker og på restaurant.
M/-/-
Se video fra Queenstown her:

Dag 16. Fridag i Queenstown - mulighedernes centrum

Dagen bruges i og omkring Queenstown på et udvalg af byens mange aktivitetstilbud. Hvis man ikke ønsker at lave en aktivitet i Queenstown, er der rig mulighed for at tage på vandretur i området. Eller man kan blive hjemme på vores overnatningssted og slappe af. En populær aktivitet er fx speedbådsture på Dart River, som udgår fra Glenorchy, der ligger 1 times kørsel fra Queenstown. Landskabet omkring Glenorchy er storslået og det er én af grundene til, at Peter Jackson henlagde mange af optagelserne til Ringenes Herre i netop dette område. Det er også muligt at tage på en arrangeret tur rundt til forskellige 'optagelses-sights' fra Ringenes Herre filmene, som også går i området omkring Glenorchy i området 'Paradise'. Man kan også vælge mere actionprægede aktiviteter som fx faldskærmsudspring, elastikspring, river rafting, speedbådstur, hesteridning og lignende.
M/-/-
Dag 17. Vandretur i naturskønne Hooker Valley

Vi kører via det særprægede Lindis Pass mod nord og langs den smukke 'postkort-blå' Lake Pukaki til Mount Cook National Park, som er sidste store højdepunkt på turen. Eftermiddagen bruges på en vandretur i Hooker Valley, der fører os op imod imponerende flotte Mount Cook til Lake Hooker. Vandreturen går ad gode stier med udsigt til New Zealands højeste bjerg, Mount Cook (3.754 m) og hvide og forrevne gletsjere. Vi passerer undervejs et par gletsjerfloder på solide hængebroer. Det er tydeligt at se, at der er gjort et stort stykke arbejde for at bevare naturen i området (i hele New Zealand) og det er lykkedes til fulde. Et slaraffenland for den botanik- og geologi interesserede. Vandreturen tager cirka 3 timer og tilbage i bussen kører vi de sidste 15 minutter fra Hooker Valley ind til Aoraki by, hvor vi skal overnatte de kommende to nætter.
M/F/-
Dag 18. Mulighed for bjergvandring til Mullers Hut

Området omkring Aoraki og Mt. Cook byder på stor natur og noget af New Zealands bedste vandring. Der er mulighed for forskellige vandreture i dag. Turlederen vil lede den mest krævende vandretur til Mullers Hut, som er den hårdeste vandretur på den samlede tur. Fra Aoraki skal vi stige 1000 højdemeter og vegetationen ændrer sig på vej op fra frodige buske til et nøgent og højalpint terræn. Vi starter på Kea Point Trek og kommer hurtigt op i højden. Der er flotte udsyn til både Mueller Gletsjeren, ismasserne på Mt. Sefton og ikke mindst Mt. Cook. Det tager cirka 5 timer at nå Mullers Hut, hvor vi spiser vores medbragte mad i selve hytten. Mount Cook var det første af mange, som en Sir Edmund Hillary (førstebestigeren af Mt. Everest, red.) besteg. Det er en flot vandredag i et højalpint område, som dog er noget længere og hårdere end hidtil (grad 4). En anden vandretur til 'Red Tarns track' er knap så hård og tager 4 timer. Den er dog ligeså smuk og man vandrer også her igennem forskelligartet vegetation. Hvis ikke man vil vandre, er der mulighed for bl.a. havkajak foran Tasman gletsjeren, 4x4 biler rundt med en lokal guide i området eller som en af de mest populære aktiviteter (og med god grund): en bevægende helikoptertur fra Glentanner Park i området omkring Mt. Cook. Der er forskellige helikopterture - af forskellig varighed og prisklasse. Den helt store tur går rundt om selve Mount Cook massivet. WAUW. Efter en oplevelsesrig dag slutter vi dagen på værdig vis og holder 'afskedsmiddag' med den sidste hjemmelavede gruppemiddag.
M/F/-
Se video fra Mount Cook her:

Dag 19. Afslutning og indkøb i Christchurch

Fra Mt. Cook har vi ca. 5 timers kørsel tilbage til udgangspunktet i Christchurch. Vi ankommer ved middagstid og herefter er resten af dagen til fri disposition. Man kan slentre en tur ind til bymidten og gå igennem Hagley Park. Ellers kan dagen bruges på sightseeing og shopping og måske en gedigen lammesteak eller BBQ på en af byens mange gode restauranter om aftenen.
M/-/-
Dag 20. Farvel til New Zealand

Vi kører til lufthavnen i Christchurch. Tre ugers aktiv rundrejse i et af verdens mest imødekommende og smukke lande er slut. Og med mange nye oplevelser på nethinden, flyver vi hjem via Singapore til Danmark.
M/-/-
Dag 21. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Kastrup lufthavn.
PRAKTISKE OPLYSNINGER

....godt at vide og godt at være indstillet på.
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning og forhold

OVERNATNING: Der er stor variation i de overnatningssteder, vi bruger på turen. Vi sover på både vandrehjem, hytter på campingpladser, små hostels og Bed & Breakfast. Stederne er valgt efter deres historie, atmosfære og beliggenhed (tæt på vandreruter og adgang til aktivitet).

Vi overnatter ikke på hotel på noget tidspunkt på turen.

I videst muligt omfang indlogeres deltagerne på 2-mands værelser og det vil gøre sig gældende på størstedelen af turen. Flere gange på turen forekommer det dog, at man indlogeres flere sammen fx. i 4-mands-værelser. En sådan værelsesinddeling vil ske under hensyntagen til par og køn.

BADE- OG TOILETFORHOLD: På nogle overnatningssteder vil der være bad og toilet tilknyttet det enkelte værelse. På cirka halvdelen af overnatningsstederne vil toilet- og badefaciliteter dog findes på gangen og være på delebasis. Mange steder må man derfor være indstillet på at skulle forlade sit værelse/hytte for at frekventere toilet og bad.

En afslappet holdning til delefaciliteter er påkrævet på en tur som denne. Og ovenstående må man være indstillet på inden turens start.
Transport og køretid

Vi har vores egen bus på hele turen, hvilket er en stor fordel. Det giver frihedsfølelse og fleksibilitet og passer perfekt til en rundtur på New Zealand.

Turen er en aktiv rundrejse i New Zealand. Vi kører rundt og ser og oplever de smukkeste steder på Sydøen. Det er en spændende og komprimeret tur. Vi har meget på programmet og kommer vidt omkring på de tre uger. Man må selvsagt være indstillet på en del køretimer i bussen.

Køreturene krydres med vandreture og stop ved udsigtspunkter, seværdigheder og gode spisesteder. Programmet er alsidigt - visse dage er der ingen kørsel, men kun vandring og anden aktivitet. Andre dage kører vi fra A til B i bus, ofte med en kortere vandretur undervejs eller ved ankomst til vores nye sted. Andre dage igen (et fåtal) vil være længere køredage, hvor vi tilbagelægger mange kilometer på vejen før vi ankommer til næste overnatningssted.
Koncept 'camper-kultur'

Vi er med på 'camper-kulturen' i New Zealand. De fleste turister der rejser i New Zealand kører rundt og ser landet i bil eller autocamper. Vejene, forholdene og faciliteterne (overnatninger, vandreruter, seværdigheder) er tilpasset denne fascinerende 'kør-selv-kultur'.

Vi er hoppet med på bølgen i en mere kollektiv form og har vores egen bus med en god new zealandsk chauffør under hele turen. Det er en optimal måde at se og opleve landet på. Det skaber frihed og fleksibilitet, selvom vi naturligvis har et program, som skal tilgodeses og i en vis grad overholdes. Der er således mange fordele ved konceptet og rejseformen, men den stiller også et par krav til deltagerne på turen:

Vi er 100 % selvhjulpne. Vi medbringer bl.a. vores egne køkkenting fra sted til sted, så vi kan lave mad, hvor vi overnatter. Det er nødvendigt for turens gennemførsel og succes, at deltagerne er indstillet på at hjælpe lidt til. Og det forventes, at alle tager del i madlavning og opvask (på udvalgte dage) og hjælper med at pakke bussen, når vi skal fra A til B.
Maden

VI LAVER SELV MAD: Vi benytter os af de stedlige køkkenfaciliteter og gruppen inddeles fra turens start i 3-4 mindre madhold. Hver deltager vil således sammen med sit madhold stå for maden 3 - 4 gange på turen. Topas medbringer alt nødvendigt køkkenudstyr. Det ansvarlige madhold bestemmer, indkøber og laver menuen for en aften. Nogle aftener spiser vi enkle og velsmagende retter, andre gange nærmest overdådige middage, når madholdene skal imponere hinanden.

Fællesskabet omkring madlavningen og konceptet med at 'spise hjemme' er (eller bliver) stort set alle vores grupper i New Zealand vilde med. Og det er vi også.

RESTAURANT: Vi spiser enkelte måltider (ca. 6-7 stykker) på udvalgte restauranter, så der er mulighed for at smage lokale egnsretter som lam, Red Deer eller friske fisk, når vi er tæt på havet.

Når vi selv laver aftensmad, deles vi om udgifterne, ca. 80-90 kr. pr måltid alt efter hvad der fremtrylles i køkkenet. Ved restaurantbesøg betales egne udgifter og her er priserne mere eller mindre tilsvarende de danske.
Varighed og vandring

VARIGHED: 21 dage hvor 11 dage er med vandring. Der er primært tale om kortere vandreture på mellem 1.5 og 4 timer, grad 2.

Der er en enkelt dag mulighed for en hårdere vandretur (til Mullers Hut - grad 4). Denne vandretur gennemføres kun under stabile vejrforhold, hvilket vurderes af turlederen på dagen. Gennemførslen af enkelte andre vandreture kan også være vejrafhængige. Skulle vejret ikke tillade en programsat vandretur, findes der et alternativ.

VANDRING: Turen er en aktiv rundrejse med vandreture på programmet og ikke en decideret vandreferie. Vandreturene varierer i længde og sværhedsgrad. De fleste ture er kortere vandreture mellem 1 og 4 timer. Et par gange på turen er det muligt at vælge en længere vandredag på 5 - 8 timer.

Vandreturene foregår på gode og lettilgængelige stier. Enkelte dage byder på kortere opstigninger, men ellers er det vandring i den lette ende. Vi bærer kun på dagtursrygsæk. Man kan altid vælge en vandretur fra og foretage sig noget på egen hånd.
Aktiviteter - som tilvalg

New Zealand er indbegrebet af adventure og action-packed aktiviteter. Særligt området omkring Queenstown hænger uløseligt sammen med 'adrenalin-kick' og høj puls, hvis man vel at mærke vælger det. Vi har flere steder 'lagt lidt luft ind i programmet' så de deltagere, der gerne vil prøve en aktivitet, har mulighed for det. Blandt andet vil der være en dag i Queenstown, hvor tiden kan disponeres frit og diverse aktiviteter tilkøbes og prøves.

Drømmer man om at springe i faldskærm, flyve i helikopter, springe bungy-jump (elastikspring), sejle i havkajak, sejle på lavt vand i top-tunet speedbåd, rafte, paraglide eller kaste sig ud i multi-aktiviteter, er New Zealand det perfekte sted at gøre det. Udbuddet af aktiviteter findes ikke større og sikkerheden er i top hos de professionelle bureauer, der har tilladelse til at varetage aktiviteterne.

Aktiviterene findes i forskellige udgaver og priser. Og det er ikke billigt. Til gengæld er det for mange en oplevelse for livet. Fx koster en af de mest populære tilvalgsaktiviteter ved Aoraki, en helikoptertur ved Mount Cook ca. 1900 kr for den store tur (40 min) rundt om Mount Cook massivet inkl. landing på gletsjeren. En dag i havkajak ved Abel Tasman Nationalpark er en anden populær aktivitet blandt vores deltagere og koster ca. 1000 kr.

Turlederen informerer om mulighederne og kommer gerne med anvisning på, hvor det bedst kan betale sig at foretage en ønsket aktivitet. Både i forhold til programmet, tiden og pengepungen. Alle tilvalgsaktiviteter på turen er selvbetalt (se under "inkluderet" og "ikke inkluderet")

Man kan sagtens have en god tur rundt på New Zealand uden at springe i faldskærm, og der er mange oplevelser og højdepunkter i turens program. Mange af vores deltagere vælger en eller to tilvalgsaktiviteter i løbet af turen. Nogle deltagere vælger slet ingen, andre et utal. Valget er dit.
Klima

Det er sommer i den periode, vi besøger New Zealand. Det vil normalt betyde dagstemperaturer på 15 til 25 grader og nattemperaturer fra 0 - 10 grader.

New Zealand har bjerge og omgives af havområder, hvor vindene er kraftige. Det skaber et meget omskifteligt vejr, som man må være forberedt på, når man rejser til NZ. Vejret er altid et samtaleemne blandt lokalbefolkningen og de er stolte af deres vilde vejr. Som det siges blandt Kiwierne i New Zealand, kan de 4 årstider indtræffe på en enkelt time. Det ene øjeblik det smukkeste sommervejr, 5 minutter senere regn og hagl, hvorefter der er sne i 10 minutter efterfulgt af sol fra en skyfri himmel. Vejret i New Zealand er finurligt og utilregneligt på den fede måde.

Alle, der rejser i New Zealand, vil være forundrede over vejrligets magi.
"Ringenes Herre"

New Zealand er optagestedet for film-trilogien "Ringenes Herre". De tre film er optaget på locations rundt omkring på Sydøen, der naturmæssigt byder på et væld af forskellige landskaber og vegetation. Her findes alt fra frodig regnskov til golde og ørkenagtige områder, fra turkisblåt hav til hvide gletsjere. Denne diversitet og storhed fornemmes i filmene og man vil opleve den 'live' på denne Topas rundrejse på sydøen.

Det skal dog bemærkes, at turen ikke er en rundrejse til forskellige locations fra filmene, som ikke vil få særlig stor opmærksomhed - isoleret set. Man må heller ikke forvente at turlederen er ekspert på området.

Har man en særlig interesse i "Ringenes Herre" og filmoptagelsernes locations, er der særligt i Queenstown og Glenorchy (hvor mange scener er optaget), mulighed for at tilkøbe en sightseeing tur med et lokalt bureau. Dette kan arrangeres på fridagen i Queenstown.
Visum

Der kræves ikke visum til New Zealand. Dog skal passet være gyldigt tre måneder ud over opholdet.
Valuta

Medbring kontante NZD og kreditkort. Der findes pengeautomater (ATM) i de fleste større byer.
Litteratur

Lonely Planet: “New Zealand".
Lonely Planet: “Tramping in New Zealand".
Jane King, Moon: “New Zealand Handbook".
Politikens Forlag: "Turen går til New Zealand".
Kort

Infomap 242-3: North meets South.
Infomap 242-4: The South.
Collins Maps: New Zealand.
New Zealand 1:1300 000 Plastlamineret — (Kortet giver godt overblik).
Kort kan købes i Nordisk Korthandel, København eller over nettet på www.scanmaps.dk
(Herudover er det muligt at købe ganske udmærkede rutekort på div. tankstationer o. lign. på selve NZ.)
Deltagerprisen inkluderer

Fly Danmark — Christchurch t/r, inkl. skatter og afgifter
Cruise på Milford Sound i Fiordland National Park
Bådtransport langs Abel Tasman National Park
Vandreture og trekkingtilladelser
Transport med privat bus rundt på New Zealand
Al overnatning på New Zealand (hytter, vandrehjem, hostels, Bed & Breakfast)
Måltider som angivet i dagsprogrammet
Dansktalende turleder
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Måltider, som ikke er indikeret i programmet
Lommepenge — herunder udgifter til drikkevarer/vinsmagning
Forplejning og evt. aktiviteter i Singapore
Aftenmåltider — beregn kr. 70-90 når gruppen selv laver mad og kr. 130—150,- pr. måltid, når der spises på restaurant.
Drikkepenge ca. 30 USD
Diverse aktiviteter er IKKE inkluderet (fx. hvalsafari, vinsmagning, rafting, kajak, bungy jump, helikopter, m.m.)
Entré til museer m.v.
Evt. afbestillingsforsikring
Rejseforsikring
Evt. tilkøb af bagage- og feriegarantiforsikring
Bjørn Hansen

Hvis man er til natur og kan lige at røre sig samtidig er social anlagt, kan jeg stort anbefale denne tur.

Laila Grøntved

Gudesmukt land og dejlige mennesker

Maj Gilbe

Dækker alt hvad NZ sydø har at byde på af alsidig natur og smukke vandreture, dejlig afvekslende tur med mange muligheder for udfoldelse af sig selv i alle mulige fysiske afskygninger i natur samt adventure oplevelser

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig