Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk
Kontakt Topas

Lars Lihme

Lars Lihme
Du kan være heldig at møde Lars i Marokko, Korsika og Rumænien.

George Meldrum

George Meldrum
Du kan være heldig at møde George i Spanien, Frankrig, Rumænien, Tanzania, Kroatien, Italien, Laos, Marokko, Madagaskar, Peru, Vietnam og Sydafrika.

Laila Dalgaard

Du kan være heldig at møde Laila i Georgien, Spanien, Frankrig, Italien, Madeira, Borneo og Rumænien.

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Rumænien - Vandring i Transsylvanien

Ref. ROKA

8 dages vandring i Transsylvanien, Rumæniens kulturelle smeltedigel hvor rumænsk, saksisk og ungarsk kultur blandes i en spændende historisk baggrund for vores oplevelser. Med udgangspunkt i landsbyen Magura begiver vi os ud på vandreture i de vilde Piatra Craiului bjerge, hvor bjørne og ulve stadig lever side om side med fårehyrderne, der vandrer med deres flokke på de høje sætere. Området er gammelt saksisk land, hvor byggestil og kultur har rødder i indvandringen fra det nuværende Tyskland i 1200-tallet. Historien om Grev Dracula har sit udspring i området og vi vandrer til Bran Castle, som i virkeligheden tilhørte grev Vlad Tepes familie og hvor den fiktive historie om greven udspiller sig.
Dagene byder også på hestevognskørsel, besøg på bjørnereservatet og landsbyen Vulcan med den befæstede kirke. Vi bor hele ugen hos Hermann og Katarina i Villa Hermani.

  • Vandring i landsbyerne for foden af Piatra Craiului bjergene
  • Sætere og fårehyrder i Piatra Craiului
  • Med hestevogn ned i lavlandet og besøg hos munken i Colti Chiliilor
  • Landsbyen Vulcan – typisk saksisk med befæstet kirke
  • Bjørne ”Sanctuary”, hvor man bl.a. har reddet gamle cirkusbjørne fra kummerlige forhold
  • Vandring til Branslottet - ”Grev Draculas slot”!
  • Vandretur gennem Zarnestikløften til Curmaturahytten
  • Mulighed for at se vilde brunbjørne fra bjørneskjul
Printvenlig version
maps.google.dk
Dag 1. Afrejse fra København

Afrejse fra Danmark til Bukarest i Rumænien. Vi kører mod nordøst fra lufthavnen mod byen Brasov og landsbyen Magura i 1.020 m, hvor vi skal bo. Køretid ca. 3½ time.
-/-/-
Dag 2. Omkring Magura

Dagsvandring i området omkring Magura med udsigter til de kommende dages vandring. Vi befinder os på en højslette gennemskåret af små kløfter. På de grønne græsmarker ligger gårdene spredt langs grusvejene og vi går i en cirkel til landsbyen Pestera og over højdedragene tilbage til Magura. Vi møder på turen livet i det landlige Rumænien, hvor transport stadig foregår med hestevogn og hvor hestene bruges til pløjning o. lign. Høhøsten til kvæget foregår til gengæld med håndkraft og høet stakkes i traditionelle stakke overalt på markerne. Dagens vandring ca. 6 -7 timer højeste punkt 1.200 m.
M/F/-
Dag 3. Sæterbrug og hyrder

Fra Magura går vi sydpå ud af byen til vi når dalen i ca. 700 m, hvorfra vi sætter kursen mod Pestera i ca. 1.000 m. Herfra begynder vi opstigningen til hyrdernes lejrplads for foden af det høje Piatra Craiului massiv. Hyrdernes lejr ligger i ca. 1.500 m, hvor vi møder hyrden, der holder til med sine får på den grønne sæter. Hyrderne lever et primitivt liv og laver selv ost af den mælk, som de flere gange om dagen malker fra fårene. Vi får lejlighed til at smage ostene der fremstilles efter ældgamle metoder.
Efter en god frokostpause dykker vi igen ned i skoven og begiver os ned til den smukke Zarnesti Gorge, som vi følger nedad, til vi befinder os under Magura. Vi mangler nu kun den korte og stejle opstigning til vejen gennem landsbyen. Dagens vandring ca. 8 timer inkl. frokost og besøg hos hyrden.
M/F/-
Dag 4. Hestevogn og vandring til hermitage Colti Chiliilor - Valgfri bjørnesafari!

Vi vandrer et stykke ned ad vejen til byen Zarnesti, hvor vi møder vores hestevogne, der er af samme traditionelle konstruktion, som dem man ser overalt i landområderne. Vi kører ud i dalen mod Zarnesti, som vi passerer og fortsætter ud på engene vest for byen. Vi kører på spor, hvor kun hestevogne kommer og oplever den rolige rytme, der hører til transportmidlet. Vi efterlader hest og vogn ved asfaltvejen og fortsætter til fods ind i skoven, hvor vi ad stierne kommer frem til Colti Chiliilor. Her møder vi den enlige munk og besøger også det nærliggende lille kapel, der er placeret i en klippe. Vi sætter kursen tilbage mod Zarnesti, hvor vi igen møder hestevognene, der kører os tilbage mod Magura. I dag har vi mulighed for at komme helt tæt på de vilde rumænske brunbjørne! Ved stenbruddet på vej op til landsbyen bliver de, som har valgt at besøge bjørneskjulet, hentet af busser og transporteret langt ind i skoven sammen med en lokal guide fra nationalparken. (De der fravælger bjørneskjulet fortsætter hjem til Magura). Vi bliver ført op i bjørneskjulet, der har panoramavinduer ud til den lysning, hvor vi kan være heldige at spotte de store brune bamser. En stor og imponerende oplevelse! Dagens vandring ca. 4 timer.
M/F/-
Dag 5. Vandring til Bran Castle – Grev Draculas slot!

Vi forlader Villa Hermani og sætter kurs op over de stejle marker nord for landsbyen. Opstigningen bringer os op på kammen i ca. 1.200 m, hvorfra vi har udsigt over den store slette med Zarnesti og den store by Brasov i det fjerne. Stien fører os forbi gamle hytter og vi kan se hyrderne med deres store flokke af får, der græsser på de grønne bjergsider. Vi følger kammen og kommer efterhånden ind i tættere bøgeskov. Efter ca. 3½ times vandring kan vi skimte det smukke Branslot mellem grenene, og vi har nu kun den stejle nedstigning til dalen og landevejen. Herfra har vi kun få hundrede meter ind i den lille by Bran, hvor indgangen til slottet ligger mellem souvenirboderne. Slottet er bygget som et ægte slot skal se ud, med tårne spir og det hele. Historien om Grev Dracula er fri fiktion og er skrevet i 1898 af den engelske forfatter Bram Stoker, der i øvrigt aldrig havde sat sine ben i Transsylvanien. Bran Castle blev senere udråbt som Grev Draculas slot, sandsynligvis pga. dets autentiske udseende, samtidig med at det i virkeligheden var ejet af en frygtindgydende rumænsk krigsfører og prins, Vlad Dracula (også kendt som Vlad Tepes, der groft oversat betyder ”Spidderen”). Navnet Dracula har to betydninger: Søn af dragen og Søn af djævelen. Siden starten af 1970'erne er Vlad Dracula ofte blevet associeret med den fiktive vampyrgreve fra Bram Stokers roman Dracula. Man har nemlig troet, at Bram Stoker var inspireret af den historiske Vlad Draculas liv. Nyere forskning har imidlertid vist, at dette næppe var tilfældet. Stoker stødte bare på navnet og brugte det til den roman, han allerede var i gang med. Associationen har dog fortsat stor betydning for rumænsk turisme, som vi vil opleve ved Branslottet.
Efter besøget bliver vi kørt tilbage til Villa Hermani. Dagens vandring ca. 4 timer.
M/F/-
Dag 6. Bjørnesanctuary og den saksiske landsby Vulcan

Vi starter med at køre en ½ time forbi Zarnesti og stopper i en egetræsskov nord for Zarnesti. Vi er i et bakket område, hvor vi finder bjørnereservatet. Her finder vi bjørne, som er reddet fra private zoologiske haver eller cirkus og som har levet tæt på mennesker hele livet og derfor ikke kan sendes tilbage til naturen. I forskellige indhegninger findes bjørne, der i forskellige stadier er på vej til et mere normaliseret ”bjørneliv”. Vi får en masse info om deres baggrund og de metoder, der bruges for at give bjørnene et så værdigt liv som muligt. Der findes også et kobbel ulve, som ligeledes er reddet fra et liv under kummerlige forhold. Hele området er på 69 hektar, så her er god plads til både ulve og bjørne.
Vi vandrer fra skoven ud i mere fladt område, hvor vi måske møder hyrder med deres fåreflokke Tre timer efter kommer vi ind i den saksiske landsby Vulcan på ca. 5000 indbyggere, hvor vi har tid til kaffe og kage og til at se os om, før vi mødes i den befæstede kirke. Hvis præsten er hjemme, vil han fortælle os nærmere om kirken, landsbyen og saksernes historie i Transsylvanien. Vi bliver herefter kørt tilbage til Magura. Dagens vandring ca. 3 timer.
M/F/-
Dag 7. Cabana Curmatura

Vi skal i dag på turens sidste vandretur længere ind i Piatra Craiului massivet. Fra Magura finder vi indgangen til Zarnesti Gorge og følger den i modsat retning end for et par dage siden. Der er et rigt dyreliv – masser af fugle, bjerggeder, og her ses også både bjørne og ulve med jævne mellemrum. Klippesiderne i kløften er lodrette og bruges til klatring, et stykke inde har det karakteristiske sceneri med klipperne og skoven været brugt i flere film. Vi drejer fra stien, der følger bunden af kløften og drejer ind i skoven. Det er blandet skov, der står helt uberørt og veksler mellem løv og nåletræ. Stien stiger jævnt og snart dukker der små lysninger op som tegn på, at vi er ved at nå plateauet for foden af Piatra Craiului. I ca. 1.300 m når vi ud af skoven og den imponerende bjergkæde åbenbarer sig rundt om os. I udkanten af det store åbne plateau når vi frem til Cumatura hytten i 1.470 m, hvor vi kan nyde udsigten med en kop kaffe eller en forfriskning. Der er nu mulighed for at fortsætte op igennem skoven bagved hytten og følge stien op til et lille pas, hvorfra vi har udsigt langs bjergkammen i begge retninger. Vi er nu på ren klippe og selvom terrænet ser ufremkommeligt ud, er det muligt at komme helt op på en lille top i 1.800 m. Efter den imponerende udsigt over Piatra Craiului massivet og de dybe grønne dale med de store skove begiver vi os ud på turen tilbage til Magura og vores velfortjente afskedsmiddag. Dagens vandring ca. 7-8 timer inkl. pauser.
M/F/A
Dag 8. Fra Rumænien til Danmark

Vi forlader Villa Hermani i Magura og rejser mod Danmark via Bukarest – mange oplevelser rigere og med den rumænske natur og måske de imponerende vilde brunbjørne indprentet i hukommelsen.
M/F/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.
6 Aftensmåltider tilkøbes på hotellet Villa Hermani till ca. 14 EURO pr. person. Det samlede beløb opkræves af turlederen den første aften.
Villa Hermani

Med udsigt kompasset rundt har Herman og Katharina Kurmes i 2007 bygget et hyggeligt guesthouse med dobbelt- og tripleværelser der alle har eget bad og toilet. I spisesalen eller terrassen serverer de traditionelle måltider tilberedt af personale fra landsbyen. Der er en hjemlig atmosfære og stedet er af god standard.
Al transport foregår i Villa Hermanis egne to minibusser.
Transsylvanien og sakserne

Denne del af Rumænien er bjergrigt, og vi har fra Magura ikke alene udsigt til det nærliggende Piatra Craiului, men også Karpaterne længere vestpå. Historisk set er området gennem historien blevet påvirket af mange forskellige folkeslag som romere, ungarere og rumænere op til år 1000. I det 12. århundrede rekrutterede ungarerne de såkaldte saksere i det nuværende vestlige tyskland, til at befolke det dengang øde Transsylvanien og hjælpe med at forsvare passene i Karpaterne mod tatarer og det ottomanske rige. Det udviklede sig til en egen kultur der stadig kan ses i mange af landsbyerne.
Natur og dyreliv

Piatra Craiului Nationalpark, hvor flere af vandreturene foregår, er et beskyttet område hvor skoven stort set får lov til at passe sig selv. Sammen med det lavintensive landbrug giver det især gunstige levesteder for mængder af fugle, sommerfugle og insekter. På markerne, der bruges til hø, gødes der med husdyrgødning, hvilket vilde blomster i mange farver også nyder godt af.

Fra Ceauşescus tid er der bevaret en stor bjørnebestand, der blev brugt til jagt for pamperne i de kommunistiske lande. Både bjørn og ulv findes i egnen omkring Magura, hvor det er kvæg og får der må holde for, når ulvene og bjørnene strejfer i de lavere områder om vinteren. Man kan møde bjørne og mere sjældent ulve, uden at det udgør en fare for vandrere og andre. Mere påpasselig skal man være overfor hyrdehundene, der er opdraget til at forsvare fåreflokkene. Der findes også vilde bjerggeder, der dog ses sjældent.
Varighed og generelt om tidsangivelser

8 dage – heraf 6 vandredage, grad 2-3
På denne tur vandrer vi 3- 8 timer om dagen
Klima

Dagtemperatuerer 11 – 25 grader
Nattemperaturer 8 – 15 grader
Klimaet er centraleuropæisk og er normalt tørt og relativ varmt om sommeren
Adgang til el

Der er 220 V på værelserne i Villa Hermani.
Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi gerne ser, at man undlader at sende SMS og ringe, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Kort

Detaljeret vandrekort i 1:30000 kan købes i Villa Hermani.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse t/r København – Bukarest
Alle overnatninger i Villa Hermani
Alle måltider indikeret under dagsbeskrivelser
Al transport
Dansktalende turleder
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
Mad på flyrejsen (kan købes ombord)
Aftensmåltider på Villa Hermani ca. 14 EURO pr. person.
Entré til museer og lignende
Valgfri tur til bjørneskjul EUR 40,-
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. enkeltværelses tillæg DKK 1500,-
Indgang til Bjørnesanctuary ca. 10 EUR
 

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622

Topas er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening l Tilsluttet rejsegarantifonden, reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort

Webdesign & CMS by MCB

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig