Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage på denne rejse til næste sæson. Kontakt os gerne for yderligere information.

Lignende ture

Italien
Toscana - Bike & Hike - Kombineret cykel- og vandreferie
Spanien
Mallorca Bike & Hike - Kombineret cykel og vandreferie
Italien
Sardinien - Bike & Hike


Sportscykel - Nishiki

Læs mere her!

Elcykel MBK

Klik og læs mere her!

Racercykel - BTWIN

Læs mere her!

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

         

Slovenien - Julian Alps - Bike & Hike

Ref. SIBH

De Julianske Alper i al deres pragt

Klassisk Alpint terræn

Aftenstemning ved Bohinj søen

Mt Triglav (2864 m) – Sloveniens højeste bjerg

Bistader i en skovlysning

Johannes Døber kirken i landsbyen Ribcev Laz, hvor vi bor

Bohinj – et mekka for outdooraktiviteter

Frokost à la bjerghytte

Kabelbanen op til Vogel giver imponerende udsigter

Høslet er udbredt i Bohinj dalen

Tørring af hø på traditionel vis

Lokal cykelmekaniker

Landsbyidyl

Fluefiskeri er nærmest national sport i denne del af Slovenien

Der er krystalklare vandløb i hver en dalbund

Stara Fuzina – en af nabolandsbyerne

Vi bor i Triglavski Nationalparken

Den historiske by Skofja Loka, som vi cykler til på turen

Soca floden, som vi cykler langs i Soca dalen

Kunstfærdig brændestak

På vej mod toppen af Vogel

Der findes masser af mindre veje og cykelstier i Bohinj dalen

Grøntsager til tørring

Et velfortjent hvil på cykeltur

Vandrestierne er generelt godt markerede

Udsigt fra bjergtoppen Prsivec

Bjergrefugiet Planimski Dom

Koca Na Planini Pri Jezeru, hvor vi spiser frokost på en af vandreturene

Masser af uberørt natur

Den historiske by Radovljica

Bronzestatue i Ljubljana

Aftenstemning ved floden i hovedstaden Ljubljana

Ny sending friske grøntsager til køkkenet på vores hotel

Det slovenske flag

Vores gæstfrie værtsfamilie

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Er du til vandreferie eller cykelferie? Eller måske begge dele? Så tag med os på denne kombinerede vandre- og cykeltur til de Julianske Alper i Slovenien, hvor du i løbet af turen dagligt kan vælge, om du ønsker at nyde de smukke landskaber fra vandrestierne eller fra cykelsadlen.

Slovenien er et nyt spændende land i Topas program med udsøgte muligheder for virkelig gode vandre- og cykelture. Vi skal se og opleve det nordvestligste hjørne af Slovenien, der hvor de østlige alper kommer ind fra Italien, og lokalt kaldes "De Julianske Alper" efter den romerske feltherre Julius Cæsar. Vi bor i en landsby nær Gletsjersøen "Bohinsko Jezero" (Bohinj Søen), beliggende i Triglav Nationalparken, der er opkaldt efter landets højeste bjerg, Mt. Triglav (2.864 m), hvis top vi kan se fra vores hotel. Vi bor nede i bunden af en dal kaldet Bohinj, et område som Slovenerne selv sætter stor pris på.

Landskabet vi oplever på turen her, er domineret af bjerge, skove, mindre landbrug med små velpassede marker, søer, brusende floder og små landsbyer langs landevejene. Området er rigeligt forsynet med gode vandrestier og smukke udsigter til forrevne bjergtoppe, og for de cykelglade venter der også masser af flotte udsigter samt nogle fantastiske og til tider udfordrende cykelture ad landevejene i Bohinjs alsidige terræn.

Vores base på turen er den lille landsby Ribcev Laz, hvor der kun bor nogle få hundrede indbyggere. Byen ligger flot placeret ved Bohinj Søen med den flotte "Johannes Døber Kirke", som byens vartegn. Der ligger flere små caféer ved søen, hvor man kan hygge sig om aftenen.

Nyd din sommer med spændende oplevelser og aktivt udeliv i Slovenien - 1 uge i Slovenien med cykel og/eller vandring. Valget er dit!


  • Fast base på et hyggeligt familiedrevet hotel og dagsture som tager dig vidt omkring i det nordvestlige Slovenien
  • Vandring i Sloveniens bjerge — De Julianske Alper
  • Oplev Triklav Nationalparken
  • Skønne vandredage med storslåede udsigter til de Julianske Alper og Sloveniens højeste bjerg Mt. Triglav (2.864 m)
  • Fællesmiddag i landsby med smagning af lokale snapse/bjeske ved kokken Jozé
  • Hygge og gæstfrihed i særklasse hos værtsfamilien på Hotel Kristal
  • Test din form i bjergene på en let carbonracer (tilkøb)
  • Hygge og afslapning i landsbyen Ribcev Laz ved Bohinj søen

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Slovenien var indtil 1991 en del af det tidligere Jugoslavien, men gik heldigvis næsten uberørt igennem Balkankrigen. Hovedårsagen var, at ca. 90 % af befolkningen var Slovenere, og der derfor ikke var stridigheder mellem 2 eller flere etniske minoriteter. Landet er meget naturskønt og rent, og for denne regions vedkommende, virker det som om, at man har taget noget af det bedste fra de nære naboer Italien og Østrig. Der hersker en meget venlig og imødekommende stemning, og slovenerne virker med rette meget stolte af deres land. Hvis man tænker et klassisk "østeuropæisk land" om Slovenien, må man tænke om igen! Alt er velfungerende og levestandarden på højde med det, vi kender i DK og et godt mix af alpestemning og sydeuropæisk livsstil.

På turen deltager to danske turledere og en cykelmekaniker samt en lokal guide på udvalgte ture. De danske turledere vil henholdsvis cykle og vandre de programsatte ture, og du vælger selv, om du vil deltage på dagens cykel- eller vandretur. For dig, der holder af landevejskørsel på racercykel, vil der være mulighed for at leje en let racercykel — og måske prøve kræfter med nogle af stigningerne i bjergene? Det er også muligt at leje elcykel på turen.

Turen er ideel for dig eller jer, som ønsker en aktiv ferie med masser af variation og valgfrihed i pragtfulde Slovenien. På cykelturene vil vi oftest have en følgebil med mekanikerassistance - og dermed mulighed for back up, hvis en deltager eller 2 skulle have brug for et lift.
Dag 1. Med fly til Ljubljana, Slovenien — Transfer til landsbyen Ribcev Laz (knap en time)

Vi ankommer til lufthavnen i Slovenien lidt uden for hovedstaden Ljubljana. Herfra har vi godt 1 times kørsel på gode veje til vores hotel i landsbyen Ribcev Laz. Ved ankomsten tager vores værter imod, og værelserne bliver tildelt. Herefter vil turlederne afholde et kort informations- og velkomstmøde i restaurantområdet på hotellet. Der vil også være mulighed for, at slentre ned til søen og gøre sig bekendt med de dejlige omgivelser, som skal være vores base den næste uges tid.

-/-/A
Dag 2. Vandring rundt om Bohinjsko Jezero søen om formiddagen og cykling i Bohinj dalen om eftermiddagen.

Turens første aktivitets dag bruges til, at kigge nærmere på lokalområdet i dalen hvor vi bor. Om formiddagen går hele gruppen (delt op i et par grupper) ind mod dalbunden og rundt om søen. Om eftermiddagen cykler hele gruppen (delt op i et par grupper) et loop rundt i dalbunden, og kommer gennem landsbyer og landbrugsområder. Erfaringen fra 2017 var, at tur deltagerne var meget begejstrede for dette set up, hvor man dels blev bekendt med lokalområdet fra starten af turen, og dels at hele gruppen tilbragte 1.dag sammen og således lærte hinanden lidt at kende, inden man får valgmulighederne mellem cykel- og vandreture på resten af turen. Læs venligst om turene i afsnittet nedenfor.
VANDRETUR om formiddagen DAG 2
Start/slut: Vores hotel.

Efter morgenmaden er det tid til at snøre vandrestøvlerne. Vi skal i dag se nærmere på de flotte nære omgivelser vi bor midt i. Vores dal hedder Bohinj, og dalbunden domineres af den smukke gletsjersø "Bohinjsko Jezero", eller blot kaldet "Bohinj søen".

Vandreturen begynder fra hotellet og vi går gennem landsbyen Ribcev Laz’ spredte bebyggelse ned til søen, hvor byens kirke også ligger. Fra søen løber floden "Sava Bohinja", og fra broen vi går over, kan man ofte se store ørreder i det krystalklare vand. Floden er kendt for sit fine fluefiskeri, men man kan også prøve kræfter med fosskajak senere på ugen (tilkøb)! Vi går mod uret rundt om søen og har udsigt til de mange bjergtoppe på over 2.000 meter, der danner kulissen i baggrunden, og et par af dem får vi mulighed for at vandre op til i løbet af de kommende dage. For enden af søen har man valget imellem at fortsætte til fods, alternativt at sejle med den lille turistbåd tilbage til landsbyen (tilkøb). Vi er tilbage ved hotellet i passende tid til en god frokost.
M/-/A
CYKELTUR om eftermiddagen DAG 2
Start/slut: Vores hotel.

Efter frokosten - ud på eftermiddagen begynder dagens cykeltur, som er en meget flot rundtur i Bohinj dalen hvor vi bor. Vi starter med at cykle ned til søen denne gang, og så vil vi ellers cykle på et mix af mindre landeveje og cykelstier gennem det flotte landskab. Vi cykler igennem en perlerække af små landsbyer, hvis beboere dyrker markerne i dalen. Høslæt er en udbredt dyrkningsform, og de karakteristiske træstativer til tørring af hø pryder landskabet overalt. Vi gør et pit stop undervejs på en lille beværtning, så man kan få smagt på det gode slovenske øl. Turen er, ganske praktisk, et loop rundt i dalen, så vi slutter ved vores hotel.

Så er det tid til et bad inden restauranten er klar med aftensmaden.

M/-/A
Dag 3. Vandring til bjergtoppen Prsivec (1.761 m) eller cykling til den historiske by Skofja Loka

VANDRETUR DAG 3
Vandring til bjergtoppen Prsivev (1761 m). ). Start/slut: kørsel ca. 30 min. fra hotellet. Der er mulighed for at vandre hele vejen tilbage til hotellet, hvis man ønsker det.

Efter en tidlig morgenmad, kører vi fra hotellet via landsbyen Stara Fuzina lidt oppe i bjergene, til vores udgangspunkt for dagens vandretur. Er vejret godt, kan vi overveje at gå lidt nedad til udsigtspunktet "Vogar", hvor paragliderne også starter fra. Ret interessant, at se dem lette ud over dalen! Godt 20 min. gang herfra kommer vi til en beværtet hytte - Planimski Dom - Vogar i 1.050 m. Her kan tankes drikkevand, kaffe m.m. Første del at turen foregår i skovklædt terræn, men inden længe kommer vi op i et relativt åbent sæterlandskab. Her følger vi en grusvej et stykke tid, inden vi går ad en sti ind i skoven, som fortsætter op til hytten, Koca Na Planini Pri Jezeru i 1.453 m. Her spiser vi vores frokost i utroligt flotte omgivelser, når vi kommer tilbage fra turen til toppen. Herfra har vi yderligere godt 1 time til toppen - Prsivec (1.761 m).

Fra toppen har man fantastiske udsigter over hele dalen, søen og over mod Vogel toppen, som nogen af os, sikkert skal vandre op på i morgen. Hvis vejret er godt, lægger vi os i det grønne græs, og nyder stilheden og de spektakulære omgivelser. I klart vejr kan vi faktisk se helt ned til vores hotel, der ligger i godt 500 meters højde for enden af søen! Når appetitten begynder at melde sig, vandrer vi tilbage til Koca hytten og spiser en god frokost. Ud på eftermiddagen bliver vi hentet i bil ved udgangspunktet - men man kan også vælge at vandre hele vejen tilbage til hotellet, hvis lysten og kræfterne er til det.
M/-/A
CYKELTUR DAG 3
Cykling fra Start/slut: Vores hotel/ den historiske by Skofja Loka (ca. 1,5 times kørsel fra hotellet). Ca. 50 kilometer i alt, 361 m (laveste punkt på dagen), 1.147 m (højeste punkt på dagen), 964 m + (stigning total), 1.139 m - (nedkørsel total), estimeret tid 5-6 timer i alt inkl. pauser.

Vigtigt — dagens cykelprogram byder på flere muligheder. Middel eller hård tur, asfalt eller grus som underlag. Læs mere herunder:
Har man lyst til at udfordre en af turens hårdeste stigninger kan man i dag starte med at cykle fra hotellet og mod Bohinjska Bistrica. Herfra starter bjergvejen mod Tolmin, og den udfordrer benene fra starten. Flere strækninger kommer op på 14-15% stigning, og stigningen falder sjældent under 9-10%...

Efter cirka 8 stejle kilometer opad møder vi skiltet til venstre mod Skofja Loka. Det er starten af vejen til den gamle og hyggelige historiske by som er dagens mål. Det bliver snart til en grusvej, som med blide stigninger går igennem store skovområder. Vi møder ikke mange biler, men der kan komme en traktor eller lastbil med tømmer indimellem. Efter cirka 5-6 kilometer flader ruten ud, og vi cykler nu igennem et skønt naturområde under høje træer. På den anden side af bjergene begynder så vores nedkørsel mod den kønne lille bjergby Rudno, som ligger i bunden af dalen.

Fra Rudno fortsætter vi til den gamle jernmine by, Zelezniki, hvor vi krydser hovedvejen til Skofja Loka. Vi følger nu den smukke dal skabt af bjergfloden Selska Sora i cirka 13 kilometer. Grønne områder og ægte slovensk stemning præger området. Inden længe er vi fremme i Skofja Loka, som er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Slovenien. Man kan vælge at gå op til det gamle slot og besøge museet der, eller bare slentre gennem de stemningsfulde gader og finde en hyggelig café at hvile ud på. Når tiden er passende, bliver vi kørt tilbage til vores hotel i minibus.

Alternativer:
Hvis man IKKE ønsker den hårde opstigning omtalt i afsnittet ovenfor, er der et godt alternativ. Der er også mulighed for at køre med minibus fra hotellet op til passet Boh. Sedlo i 1.277 meters højde og i stedet for begynde turen herfra. Videre herfra har man så 2 valg: Du kan enten cykle ind ad grusvejen til Skofja Loka, eller alternativt vælge kun at cykle på asfalt og derfor fortsætte fra passet nedad mod byen Sp. Sorica. Denne rute giver mulighed for at nå Solska Sora dalen via en spændende og lang nedkørsel på asfalt. Turen går igennem smukke områder med små og hyggelige bjergbyer. Fra jernmine byen, Zelezniki, følger vi den samme rute som beskrevet ovenfor.

NB: Dem der ønsker at cykle den hårde rute fra hotellet kan også vælge imellem asfaltruten og ruten ad grusvejen.

M/-/A
Dag 4. Vandring til bjergtoppen Vogel (1.922 m) eller cykling over Poplujka højsletten til Mojstrana

VANDRETUR DAG 4
Vandring til bjergtoppen Vogel (1922 m) — Mulighed for en let eller en mere udfordrende vandredag. Start/slut: kørsel ca. 10 min. fra hotellet.

I dag skal vi op og opleve det højalpine terræn. Vi kører fra morgenstunden den korte strækning hen til liftstationen (der ligger i ca. 540 m) og tager kabineliften op til skisportsstedet i 1.533 meters højde. Der er en række vandreture i området, men hvis vejret er godt og med rimelig sigtbarhed, er vores mål bjergtoppen "Vogel" i 1.922 m. Vi går hen til en stolelift og tager den op til Orlova Glava i 1.596 m. Herfra er det vores ben, der skal klare resten af turen.

Turen herfra til toppen af Vogel og retur hertil tager godt 4 timer i alt. Ruten er lidt teknisk, men der er opsat trappetrin og wire som støtte, hvor det er nødvendigt. På toppen bliver man i klart vejr belønnet med en absolut storslået udsigt! Mod nord på den anden side af Bohinj søen kan man tydeligt se toppen af Sloveniens højeste bjerg Mt. Triklav på 2.864 m., og mod syd kan man se næsten til Italien og Adriaterhavet. Paragliding er udbredt i Slovenien, og her på toppen kan man ofte se paraglidere svæve tæt forbi på de opadgående luftstrømme, præcis som de store rovfugle. Et både fascinerende men også lidt skræmmende syn!

Efter at have tilbragt lidt tid i græsset på toppen, vandrer vi tilbage til stoleliften, hvor der ligger et hyggeligt spisested, hvor man kan få sig en god og velfortjent frokost. Der serveres bl.a. varm suppe eller man kan vælge ost, charcuteri m.m., evt. ledsaget af en kold "Lasko" eller "Union" (velsmagende slovensk øl). Hvis nogen har overskud/lyst til mere vandring, kan man vandre fra kabineliftstationen gennem skoven til byen Rincev Laz og hjem til hotellet. Har man derimod fået tilpas med motion for i dag, tager man liften ned til udgangspunktet, og bliver kørt den korte tur hjem til hotellet. Aftensmad i vante omgivelser på hotellet.

I aften skal vi ud at spise. En god ven af hotellet, som tidligere har været kok der, driver en rigtig god, mindre restaurant i en af nabolandsbyerne. Der skal vi ud og hygge os. Da der er stolte traditioner for produktion af snaps/bjedsk i regionen, starter vi med en lille snapsesmagning ved kokken Jozé. Der arrangeres fælles transport tilbage til hotellet.

M/-/A
CYKELTUR DAG 4
Cykling fra Koprivnik over Poplujka højsletten til Mojstrana. Start/slut: Koprivik (ca. 20 min. kørsel fra hotellet)/Mojstrana (ca. 1 times kørsel fra hotellet). 65 kilometer i alt, 621 m (laveste punkt på dagen), 1.369 m (højeste punkt på dagen), 1.156 m + (stigning total), 1.478 m - (nedkørsel total), estimeret tid 6-7 timer i alt inkl. pauser.

Bemærk: Hvis man gerne vil have lidt ekstra km i benene, kan man vælge, at cykle fra hotellet til Koprivnik. Turen er på ca. 14 km, hvor de første 7 km er relativt flade, og de sidste 7 km har en jævn stigning på 8 % op til Koprivnik.

Vi starter dagen med at køre til landsbyen Koprivnik (ca. 20 min). Vi sætter cyklerne af tæt på kirken. Nu får vi muligheden for at varme benene op de første knap 4 kilometer, inden vi starter stigningen som fra 920 meters højde over en strækning på cirka 7 km leder os op i 1.145 meters højde. Herfra cykler vi videre over Pokljukas skovdækkede plateau og videre mod Krnica. Her venter en flot nedkørsel på os med storslåede udsigter til alpine områder. Lige før Krnica drejer vi mod byen Mojstrana. Den lille asfaltvej går snart over i en grusvej, som følger Radovna floden i dalen mellem bjergene. Her er der næsten ingen trafik, og vi nyder naturen og de grønne omgivelser. Efter ca. 45 km cykling i alt når vi til et T-kryds.

Hvis tiden, vejret, og benene taler for det, kan vi evt. cykle ad en lille grusvej op til hytten "Kovinarska Koca" der ligger smukt placeret på en alpin slette i 870 meters højde ved foden af imponerende kalkklipper. Her er der mulighed for at nyde omgivelserne og en forfriskning. Herefter cykler vi tilbage mod Mojstrana igen. Vejen krydser herefter en flot slette inden dagens stejleste stigning (den er heldigvis kun på ca. 1 kilometer) fører os over en bakketop til den hyggelige landsby Mojstrana i 640 meters højde. Her puster vi ud, og gør et café stop, inden vores bil kører os tilbage til hotellet. God fornemmelse at gense det landskab, vi har cyklet igennem i dag.

I aften skal vi ud at spise. En god ven af hotellet, som tidligere har været kok der, driver en rigtig god, mindre restaurant i en af nabolandsbyerne. Der skal vi ud og hygge os. Da der er stolte traditioner for produktion af snaps/bjedsk i regionen, starter vi med en lille snapsesmagning ved kokken Jozé. Der arrangeres fælles transport tilbage til hotellet.
M/-/A
Dag 5. ’Fridag’ med mountainbike, kajak, white water kajak eller besøg i Bled eller hovedstaden Ljubljana (tilkøb)

I dag er vi lige godt midtvejs på turen, og der er bevidst ikke planlagt et fast program for i dag. Dvs. at alle turdeltagere frit kan tilbringe dagen på den måde, der passer dem bedst - med afslapning eller med fortsat aktivitet.

Man har nu kendskab til nærområdet i Bohinj, og med evt. vejledning fra turlederne, er der mulighed for selv at tage på vandre- og/eller cykelture i området. Ligeledes er der mulighed for at tilkøbe en række aktiviteter. Er du til vandsport, kan vi anbefale kajak- eller kanotur på Bohinj søen, og er du til lidt mere action, er der mulighed for en tur i foss kajak på floden overfor hotellet. Man kan også tilkøbe en lokal guidet mountainbiketur ude i terrænet.

Endelig er der muligheden for at tage bussen til den yderst charmerende hovedstad Ljubljana, hvor området i den gamle bydel ved floden uden tvivl vil falde i de flestes smag. Man kan selvfølgelig også bare slappe af med en god bog på hotellet eller ved søbredden — valget er dit.

M/-/A
Dag 6. Vandring i Voje Valley eller cykling i Soca Valley til den hyggelige by Kobrid

VANDRETUR DAG 6
Vandring i Voje Valley til vandfaldet Mostniski Slap (802 m). Start/slut: Vores hotel.

Fra morgenstunden vandrer vi til nabolandsbyen Stara Fuzina. Vi er snart væk fra biltrafikken og i bjergene bag Stara Fuzina gemmer sig en smuk dal, som vi vil besøge i dag, nemlig Voje Valley. Fra en historisk gammel stenbro, kan vi betragte den smalle slugt, som Mostnica vandløbet har gravet igennem klipperne. Den fint anlagte sti leder os langs vandløbet i dalen længere og længere op ad. Nogle gange breder bæklejet sig ud, og vi kan komme helt ned til vandet og holde en pause ved bredden. Andre gange løber vandet dybt ned i kløften, og vi kan kun høre vandets rislen mellem klipperne.

Efter cirka to timers vandring når vi op til Planinska Koca i 690 meters højde. Ved den hyggelige hytte kan vi sidde og nyde en kop kaffe eller en kold drink. Herfra kan vi nu kigge op til de smukke høje bjerge, som omkranser dalen. Landskabet er meget kontrastfyldt, bestående af skovklædte bjergsider, åbne sæterlandskaber i dalbunden og de nøgne golde bjergtinder øverst oppe. Efter pausen går vi videre ad en grussti, som fører os videre igennem skove og sætere op til den meget hyggelige bjerghytte ved vandfaldet Mostniski Slap i cirka 800 meters højde. I disse grønne omgivelser, indtager vi en god og velfortjent frokost i bjerghytten midt i de slovenske alper.

Efter frokosten går vi op ad stien til vandfaldet, hvis vandmængde naturligt varierer meget, da den afspejler nedbørsmængden i bjergene over os. Vi vandrer nu via Planinska Koca igennem dalen tilbage til Stara Fuzina og videre tilbage til hotellet, hvor middagen i dag står på lækker BBQ!
M/-/A
CYKELTUR DAG 6
Cykling fra Start/slut: Vores hotel. Vi cykler til nabolandsbyen Bohinjska Bistrica og tager toget (med cykler) igennem bjergene til Most Na Soci, hvorfra vi cykler igennem Soca dalen til byen Kobarid og retur. Ca. 50 kilometer i alt, estimeret cykeltid 5-6 timer i alt inkl. pauser.

Man kan i dag vælge imellem en nem tur og en lidt hårdere tur.

Nem tur:
Vi cykler fra hotellet til togstationen i Bohinjska Bistrica og tager toget (med cykler) på en flot tur gennem bjergene til landsbyen Most Na Soci. Turen tager cirka 45 min.

Fra stationen cykler vi langs floden ad en lille grusvej (1.5 km) til centrum af Most na Soci. Herfra følger vi landevejen mod Tolmin, og vi kører også en lille del af strækningen på cykelsti. Fra Tolmin cykler vi nu ad en mindre landevej der løber parallelt med Soca floden i dalbunden, som vi får adskillige flotte udsigter til undervejs. Strækningen er næsten flad, så der er masser af energi og overskud til at nyde de flotte fredelige landbrugslandskaber, vi cykler igennem. Vi passerer også igennem en perlerække af landsbyer, såsom Zatolmin, Gabrje, Volarje osv.

Efter ca. 25 kilometers cykling er vi fremme i den særdeles hyggelige by Kobarid. Byen er udgangspunkt for mange friluftsaktiviteter, og den ligger meget tæt på grænsen til Italien, hvilket bl.a. afspejles i caféernes menukort. Vi finder en base til cyklerne, og så er der ellers et par timer til at hygge sig i byen. Udover en oplagt frokost, kan det også stærkt anbefales at besøge det moderne og velansete museum for 1. Verdenskrig. Turen tilbage til toget er ad den samme rute som i formiddags. Ud på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, hvor middagen i dag står på lækker BBQ!


Hård tur:
Hvis man i dag er interesseret i en lidt hårdere tur, tager man en "bjergsløjfe" inden vi ankommer til Tolmin. Fra stationen i Most Na Soci cykler vi mod Kneza, og herfra op i bjergene mod Ljubinj: 3 kilometer med stejl stigning - op til 10%. Der er også en flot flad strækning med imponerende udsigter, inden vi påbegynder nedkørslen gennem skovene til Tolmin. Herfra følger vi den flotte rute mod Kobarid beskrevet ovenfor. I Kobarid mødes de 2 grupper igen, og kan således hygge sig sammen under opholdet i byen, og følger det samme program resten af dagen.

M/-/A
Dag 7. Vandring fra Bohinjska Bistrica til Ribjev Laz eller cykling mellem landsbyerne bag Bled

På turens sidste aktivitetsdag tilstræbes det at både cyklister og vandrere er tilbage på hotellet ud på eftermiddagen, så der er god tid til hyggeligt samvær på turens sidste aften.
VANDRETUR DAG 7
Vandring fra nabobyen Bohinjska Bistrica gennem skove og marker til Ribcev Laz: Start/slut: kørsel ca. 20 min. fra hotellet/vores hotel. Turen er på i alt cirka 15 kilometer.

Vi kører fra vores hotel til den lille samling huse, kaldet Ravne (beliggende i ca. 700 meters højde). Herfra vandrer vi ad en lille grusvej, som byder på flotte udsigter undervejs. Efter de første blide stigninger flader vejen ud, og i det fjerne kan vi skimte Sloveniens højeste bjerg Mt. Triglav. De lyse kalkbjerge omkring Triglav kan også anes i horisonten, og langt under os løber Sava Bohinjka floden igennem den grønne dal, hvor vi sikkert kan genkende flere af de landsbyer vi har oplevet i løbet af ugen. Vi er snart oppe i 850 meters højde og kan fornemme udsigterne igennem træernes grene.

Efter nogle kilometer følger vi en sti ned til Bistrica kilden. Undervejs krydser vi en sæter med åbne og grønne marker og når bunden af dalen, hvor vi kan hvile os ved Bistricas kilden — "Izvar Bistrice". Lige ved foden af et vandfald er der en frisk pool med køligt og rent kildevand. På varme dage er det oplagt at tage badetøj med på denne tur og nyde en dukkert her ved Izvir Bistrice.

Efter en god pause går vi videre ad ruten, som følger Bistrica dalen. En lille grusvej fører os op og ned gennem grønne sætere med udsigt til bjergtoppen Crna prst (1.844 m) højt oppe til venstre for os. Vi går nu gennem et par små landsbyer og småskove, der adskiller landsbyerne. Ruten fører os direkte til vores hotel, hvor vi nu kan tage støvlerne af på terrassen, og nyde en forfriskning med god samvittighed, efter turens sidste vandretur.

M/-/A
CYKELTUR DAG 7
Cykling i smukke landskaber mellem landsbyerne bag Bled. Start/slut: Bled (ca. 45 minutters kørsel fra hotellet). Ca. 40 - 45 kilometer i alt, estimeret tid 5 timer i alt inkl. pauser.

Vi kører til turistbyen Bled, hvor vi starter dagens cykeltur. Byen er flot placeret ved en gletsjersø, og er i dag basis for en massiv turisme, karakteriseret ved de mange hoteller og butikker. Dagens cykeltur er på ca. 45 km og vil tage os på en flot og varieret rute gennem landskaber og landsbyer øst for Bled. Vi kommer til at cykle på landeveje såvel som grusveje gennem skove og dyrket land og langs krystal klare floder.

Ca. halvejs på turen holder vi meget passende en frokostpause i den historiske by Radovljica, hvor der på byens torv ligger en række hyggelige caféer og vinbarer. Herefter fortsætter turen mod nordvest, hvor vi kommer gennem landsbyerne Lesce, Doslovce og Zirovnica, inden vi er tilbage i Bled. Herfra går turen tilbage i bil til hotellet, hvor hele gruppen efter turens sidste aktivitetsdag, kan mødes og hygge sig over en forfriskning på hotellets terrasse. Har man "gode ben" i dag og lyst til lidt mere cykling, kan man dog også vælge at cykle hele vejen tilbage til vores hotel.

M/-/A
Dag 8. Afrejse fra Slovenien

Tidligt om morgenen, tager vi afsked med Hotel Kristal og vores værter og påbegynder turen mod lufthavnen uden for Ljubljana og dermed hjemrejsen til Danmark.

M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -. Bemærk, at alle aftensmåltider er inkluderet i rejsens pris.

Morgenmaden spiser vi på Hotel Kristal, hvor vi bor hele ugen. Den består af juice, kaffe, te, forskellige slags brød, ost, pålæg, marmelade, æg, yoghurt og mysli m.m. Frokosterne vil vi i udpræget grad spise i bjerghytter eller på små caféer. Alternativt kan man selv købe sandwich eller lignende i et nærliggende supermarked (ca. 10 min gåafstand fra hotellet).
Overnatning — "Hotel Kristal" i landsbyen Ribcev Laz i Bohinj området tæt ved søen Bohinjsko Jezero"

Hotel Kristal er et hyggeligt hotel i alpestil. Hotellet er smukt beliggende i rolige og fredelige omgivelser i udkanten af landsbyen Ribzev Laz, med storslået udsigt til de omkringliggende bjerge, heriblandt Sloveniens højeste, Mt. Triklav (2864 m), og under 10 min gang fra Sloveniens største og flotteste gletsjer sø — Bohinjsko Jezero. Hotellet har god plads ude såvel som inde, og drives af en særdeles venlig og gæstfri familie på 4 (Alenka, Ludvig, Jan og Luka), som vil hygge om os under vores ophold. Alle 4 taler udmærket engelsk (Jan og Alenka rigtig godt), og de elsker at tale med deres gæster. Alle værelser er rummelige, og har eget bad & wc. Enkeltværelser kan tilkøbes mod et tillæg angivet nederst på siden.

Hotellets køkken laver glimrende mad med udgangspunkt i friske lokale råvarer, og der er inkluderet aftensmad på hotellet 6 aftener i turens pris. Den sidste aften spiser vi på restaurant i en nabolandsby, og dette måltid er også inkluderet i rejsens pris. Luka er i køkkenet og ofte giver "far Ludvig" også en hånd med, idet han også er kok. Hotellet har en lille bar, og der er tilmed et hyggeligt udeområde i tilknytning til restauranten, så man kan spise ude såvel som inde. Priserne i baren er yderst rimelige og der kan betales med kreditkort. Der er endvidere gratis wifi overalt på hotellet. I øvrigt har "mor Alenka" en passion for, at lave chokolader i top kvalitet!
Ribcev Laz - Bohinj

Ribcev Laz er navnet på den lille landsby vi bor i, i dalen kaldet Bohinj. Bohinj er kendetegnet ved skovklædte bjergsider, golde fjeldtoppe, og små dyrkede marker i dalbunden. Der ligger en række små landsbyer i området, og termen "idyllisk" kommer altså til sin ret her. Husene er velholdte og i haverne og på de nærliggende marker er masser af sirligt passede køkkenhaver med alverdens friske grøntsager. Her hersker en dejlig ro og fredsfyldt stemning.

Vores hotel ligger ca. 10 minutters let gang fra Bohinj søen, og vi er omkranset af høje bjerge til 3 sider. I bunden løber floden "Sava Bohinjka", med sit krystalklare vand, som Slovenien er så berømt for. Ved søen ligger flere små udskænkningssteder og caféer, hvor man også kan hygge sig efter dagens aktiviteter. Her ved søen ligger også et lille supermarked, så man kan købe snacks m.m. til turene, hvis man ønsker det.
Turens varighed og sværhedsgrad

8 dages tur med moderat vandring og cykling grad 2-3. Det er vigtigt at pointere, at dette er Topas' subjektive vurdering, og at man som deltager måske kan have en lidt anden opfattelse af et let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.

Der er programsatte cykel- og vandreture på 5 af turens 8 dage - dvs. ikke på rejsedagene i begyndelsen og slutningen af turen, samt på dag 5, som er en såkaldt "fridag", hvor man individuelt har mulighed for at tilkøbe, nogle af de mange spændende aktiviteter, der er i området (MTB, kajak på søen, white water kajak i floden, tur til hovedstaden Ljubljana m.m.). Bemærk at man har vores egne cykler til rådighed på denne dag også, ligesom man kan vandre direkte ud på ture fra hotellet også, så man behøver altså ikke, at have ekstra udgifter på denne dag.
Maksimal fleksibilitet

Denne tur henvender sig bredt — til dig som enten cykler eller vandrer eller som både cykler og vandrer. Måske plejer du at tage på cykeltur, men kunne godt tænke dig at prøve at vandre — eller omvendt — så er her mulighed for at forsøge sig med ’den nye disciplin’, uden at give afkald på den kendte. Er I flere som gerne vil rejse sammen, men med forskellige interesser eller aktivitetsniveauer, kan I på denne tur vælge at være aktive sammen, enten hele ugen eller dele af ugen. Tager du alene afsted, så er det ofte rart at være på en tur, hvor deltagerne (som på denne tur) bliver godt blandet i løbet af ugen. Kort sagt — turen er åben for alle! Vi har på denne tur en maximal gruppestørrelse på 30 turdeltagere.

Vi har sammensat et program af vores favoritture i Bohinj området i Slovenien. Turene er af vekslende sværhedsgrader, så også her kan du i et vist omfang selv bestemme dig for, om din dag skal være i den lettere eller lidt mere udfordrende ende af skalaen. Det gælder på de fleste af både vandre-/ og cykelturene. Hver morgen melder du dig til næste dags cykel- eller vandretur. (Af hensyn til transfers er vi nødt til at vide det dagen i forvejen). Bemærk venligst, at vi måske bliver nødsaget til at ombytte eller ændre i dagsprogrammet på grund af vejr, sti/vejforhold eller andre uforudsete årsager.

På cykelturene cykler turlederen med alle dage i ‘roligt tempo’, således at alle kan følge med i denne gruppe. Denne gruppe mødes jævnligt på aftalte steder, således at også dem, som kører bagerst, hele tiden har føling med gruppen. På vandreturene vandres oftest mere samlet, men også med aftalte mødesteder, til generel opsamling og fælles pause. Turlederen følges som hovedregel med de bagerste i gruppen, men til tider vil turlederen også gå forrest, for at vise vej m.m.

Der er naturligvis også mulighed for at springe en aktivitetsdag over i løbet af ugen. I det tilfælde er en tur til den yderst charmerende hovedstad Ljubljana et godt bud. Med bus tager det ca. 1t og 40 min hver vej, og koster ca. 20 Euro t/r. Man kan selvfølgelig også tilbringe en rolig dag hjemme på hotellet i det pragtfulde nærområde.

Som vi ser det, så har denne tur kun én ulempe - nemlig at du måske vil finde det svært, at skulle vælge mellem de gode og spændende alternativer hver dag i løbet af ugen. Men så er du naturligvis velkommen tilbage på turen en anden god gang!
Mulighed for leje af racercykel og elcykel

Der er ligeledes mulighed for, at du kan leje en decideret racercykel eller elcykel (tilkøb) til turen. Vil du være sikker på at kunne leje en racercykel eller elcykel til turen, anbefaler vi derfor, at du booker den i god tid hjemmefra på www.topas.dk.
Klima

Dagtemperaturer 18-30 grader C
Nattemperaturer 10-20 grader C
Der er som regel varmest i juli/august og lidt køligere i maj, juni, september og oktober. Vejret er generelt stabilt i Slovenien, især i sommerperioden, men som altid i bjergområder kan der forekomme pludselige vejrskift.
Adgang til el

På hotellet er der god adgang til strøm til opladning af batterier osv.
Mobiltelefon

Der er mobildækning næsten overalt på denne tur. Vi henstiller dog til, at man af sikkerhedsmæssige grunde ikke snakker i mobil, mens man cykler eller vandrer, og i øvrigt tager hensyn, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
WIFI

Der er gratis WIFI på vores hotel i reception/restaurant såvel som på værelserne.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København - Ljubljana t/r, inkl. skatter og afgifter
Bustransport mellem Ljubljana lufthavn og vores indkvartering i landsbyen Ribcev Laz i Bohinj t/r
Relevant transport i forbindelse med alle vandre-/ og cykelture
Kabinelift + stolelift til Vogel Mountain (hvis man tilvælger denne tur)
Togtur fra Bohinska Bistrica til Vo na Soca (hvis man tilvælger denne tur)
Cykelleje af sportscykel ifølge program (evt. leje af racercykel og elcykel er tilkøb)
Alle overnatninger på Hotel Kristal i landsbyen Ribcev Laz i delt dobbeltværelse
Måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne (morgenmad og aftensmad er inkluderet), heriblandt middag på restaurant i nabolandsby og lokal snapse/bjesk smagning
2-3 dansktalende turledere
1 lokal turleder på udvalgte dage
Mekanikerassistance i følgebil på de programsatte cykelture
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
Måltider ikke inkluderet ifølge dagsbeskrivelserne (beregn ca. €12-20 pr. måltid)
Entré til museer og andre seværdigheder
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. leje af racercykel og elcykel (DKK 500,-/cykel)
Evt. tillæg for enkeltværelse, DKK 1.200,-
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig