Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Cykelferie oversøisk

Cykelferie oversøisk
På de oversøiske cykelferier findes cyklerne på stedet. Det vil enten være almindelige cykler eller mountainbikes, alt efter hvad der i det pågældende land er muligt at skaffe.
Vi cykler rundt i de områder hvor vi bor og hvor også de lokale cykler. Kun i få tilfælde cykler vi fra sted til sted. Når vi skifter bosted foregår det med bus, båd, tog eller fly.
På alle rejser er der danske turledere, lokale guider og servicefolk. Vær opmærksom på, at cyklen på de oversøiske rejser mest er at betragte som et oplevelsesmiddel. Det betyder ikke, at du ikke får en god gang motion, men vi cykler rundt i smukke dale, og i lavlandet hvor folk bor, og ikke i bjergene, der oftest er ufremkommelige på cykel.

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Nordvietnam - Cykelferie ved Hanoi og Halong Bay

Ref. VNNO

Få lande fremmaner billeder på nethinden som Vietnam gør det. Smertefulde billeder af krig. Et lille og fattigt folks ulige kamp mod overmagten. I dag er Vietnam et fredfyldt land, gæstfrit og åbent. Igen er der adgang til den kultur, der blomstrede før de franske kolonister, det amerikanske militær og kommunisterne satte dagsordenen. Det er nu Vietnam skal besøges!
I storbyerne går det stærkt.. Alle er i gang fra tidlig morgen til sen aften og der handles på alle tænkelige niveauer - fra nye kontorer, på gadeplan, på farverige markeder og af folk, der hver dag kommer ind fra landet med friske varer. Det er fascinerende at opleve det nye Vietnam, et land der for blot få år siden var på afgrundens rand efter krigene og den økonomiske boykot. Ude på landet går udviklingen langsommere, ja, nogle vil hævde, at der slet ingen er, men langt de fleste vietnamesere har, trods disse store forskelle, fået et klart bedre liv.

Vi færdes på cykel gennem de sceniske landskaber med floder, vilde bjerge, rismarker i terrasser og tropiske frugthaver, gennem landsbyer hvor traditionerne lever og rundt i travle, nogle vil sige kaotiske, byer i det store kor af stadig færre cykler og masser af Hondaer. Vi møder et kulturland, der i dag er under hastig forvandling, men stadig trækker tydelige spor flere tusinde år tilbage i tiden.
Efter nogle dage i Hanoi tager vi vores egen bus vestpå, ind mod den laotiske grænse, ind i Mai Chaudalen, en lille smuk og eksotisk landsby hos Hvid Tai´erne, nogle af Vietnams smukkeste folk og nogle af de etniske grupper, der har klaret sig bedst. I 3 dage bor vi her, primitivt i smukke rene stolpehuse. En enestående og uforglemmelig oplevelse, som du vil huske længe efter, at minderne fra et luksushotel har fortonet sig.
I nationalparken Cuc Phuong Forest møder vi regnskoven, som i Vietnam kun har overlevet i disse beskyttede områder. Turen til Ha Long Bugten fører os til en af verdens allersmukkeste kyststrækninger med grønne palmer på hvide sandstrande, masser af farvestrålende fiskerbåde og små primitive bambusbåde, alt sammen indrammet af de skulpturelle små og store limstensbjerge, der springer ud af vandet. Vi har vores helt egen båd med små fine to-mandskahytter, spisesal og soldæk. Herfra går vi i land på et par af øerne, hvor det er muligt at cykle eller vandre.

  • Guidede cykelture i Hanoi
  • Besøg i en silkelandsby
  • Cykelture i risdalen ved Mai Chau
  • Besøg i etniske landsbyer og værksteder
  • Nationalparken Cuc Phuong Forest
  • Sejldage i Halong Bay med besøg i grotter og badning
  • Cykelture på et par af øerne i Halong Bay
  • Cykling på diget ved Den Røde Flod
  • Besøg i Ho Chi Minhs hus og have
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave maps.google.dk
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Afrejse

Afrejse fra København.
-/-/-
Dag 2. Ankomst Hanoi

Vi ankommer til Hanoi lufthavn, og kører derefter til vores hotel centralt i Hanoi, ikke langt fra Hoan Kiem søen. Der er tid til at slappe lidt af efter den lange rejse inden vi tager ud og spiser aftensmad på en restaurant i byen.
-/-/A
Dag 3. Rundt i Hanoi - på cykel

Vi udleverer cyklerne og prøver inden den første fælles cykeltur at give nogle vink og gode råd omkring byens anarkistiske trafik. Stort set har man ingen færdselsregler, man prøver at finde ud af det sammen, og det lykkes forbavsende godt. De fleste oplever uden tvivl, at vi sagtens kan være med i det store kor af cyklister og Hondaer - og stadig flere biler. Det går støt og roligt i samme tempo, og vietnameserne synes, det er skægt, at sådan nogle store hvide også kan og vil cykle.
Nok er Hanoi en storby (6 mill.), men bymidten og kvarteret, hvor vi bor, minder fortsat mest af alt om en driftig provinsby, hvor folk kender hinanden. De første kontor/hotelhøjhuse er bygget, men ellers er det nye og smukke gamle franske huse mellem hinanden (ofte lidt klondikeagtigt ), samt en række smukke søer med tilhørende parker, der dominerer byen. Først og sidst et pulserende og ubeskriveligt liv på gaden.
Husk at vi kommer tilbage til Hanoi inden afrejsen. Om aftenen spiser vi hos en privat familie i Hanoi.
Aftenen slutter i Water Puppet Theater, Hanois imponerende flotte og internationale kendte vanddukketeater.
M/-/A
Dag 4. Hos Hvid Thai´erne i landsbyen Pom Cong

Vi skal ud på landet, vestpå til Mai Chau-dalen. Busturen er i sig selv en oplevelse, kun 150 km, men med en trafik af cyklende, gående osv. ta´r det sin tid at kringle sig udenom. Der er overalt forretninger og små håndværksvirksomheder og på markerne stor aktivitet. Vi holder pause i en landsby, hvor man har specialiseret sig i silkeproduktion. (Her kan man evt. købe silkelagenposer til opholdet i Mai Chau).
Vi indkvarteres i landsbyen Pom Cong, hvor Hvid Tai´erne bor i deres flotte stolpehuse. Familier i landsbyen har med baggrund i den begyndende turisme lavet lidt gæstgiveri, og der vil være andre turister/nationaliteter i samme landsby. Vi bor og spiser hos en familie, sover som dem under moskitonet i det store flotte rum på tynde madrasser. Der er vattæpper til at lægge over sig, men de fleste vil sikkert foretrække et lagen eller en lagenpose. Det er primitivt som i gamle dage, ikke som hjemme eller på hotellet i Hanoi, men overalt er her rent og pænt - og gæstfriheden er storslået - maden ligeså.
Frokost og middag i huset i Pom Cong. Aftenstemningen og natten er uforglemmelig.
M/F/A
Dag 5. Cykeltur i risdalen

Morgenen ligeså...Vi vågner op til lyden af kaglende høns,og folk der forlængst er i arbejde, og vi går direkte ud i et af Vietnams smukkeste landskaber, en utrolig oplevelse. Efter morgenmaden, skal vi ud i omegnen, og cyklen er det rigtige transportmiddel. Stille og roligt triller vi ad småveje og stier rundt imellem rismarkerne, hvor der altid er stor aktivitet og gennem landsbyer, hvor man kun sjældent ser fremmede.
Overalt er vi genstand for stor interesse fra den lokale befolkning, men alle steder møder vi en åben og venlig befolkning, der ofte har noget at sælge: små hjemmedyrkede aromatiske bananer, appelsiner, Cola og amerikanske cigaretter - Vietnam i en nøddeskal! På cykelturen har vi picnic med fra værterne i Pom Cong.
Middag hos værterne.
M/F/A
Dag 6. Cykeltur til markedet og over hængebroer

Endnu en dag i Mai Chau dalen. Måske skulle man besøge markedet i Vang, den nærmeste lidt større by, eller derfra cykle ind til den smukke og meget autentiske landsby af samme navn én kilometer ad en lille vej østpå direkte ind mod bjerget. Måske tager man på en længere cykeltur gennem dalen og ad den nu asfalterede vej vestpå ind i landet. Herfra er der flere muligheder for afstikkere over hængebroer til landsbyer og smukke sidedale. Begge dage tilbyder vi guidede cykelture.
På cykelturen har vi picnic med fra værterne i Pom Cong.
Middag hos værterne.
M/F/A
Dag 7. Cykeltur til Cuc Phuong Forest

Tidligt efter morgenmaden pakker vi bagagen i bussen og kører i bus mod nationalparken Cuc Phuong Forest. Ikke mange kilometer (140 km), men alligevel ta´r det på de endnu små snørklede veje ca. 4 timer. De sidste ca. 8 km til Cuc Phuong cykler vi ad små hyggelige veje. Vi spiser frokost i parkens restaurant.
Indkvartering på det beskedne, men udmærkede guesthouse ved indgang til nationalparken.
Guided besøg i Primate Rescue Center for truede abearter.
M/F/A
Dag 8. Regnskoven i Nationalparken Cuc Phuong Forest

Cuc Phuong Forest er en af Vietnams største og mest spændende nationalparker med mange forskellige og fremmedartede planter og dyr, hvoraf nogle kun findes på dette sted. En forhistorisk grotte fuldender billedet af et fantastisk sted velegnet til både vandre- og cykelture.
Efter morgenmaden laver vi en guidet cykeltur/vandretur ind i regnskoven. Her er virkelig mulighed for at stifte bekendtskab med alle disse fantastiske ting, som beklageligvis er forsvundet fra stort set alle andre områder i Vietnam end i nationalparker. Frokosten indtager vi på restaurant inden vi påbegynder cykel-/vandre turen.
M/F/A
Dag 9. Sejltur i Halong Bay

Vi får tidligt morgenmad og kører de ca. 260 km ud til Halong Bays storslåede landskab. Undervejs står vi af bussen og cykler ca. 20 km ad en smuk vej gennem et af Vietnams ananasområder. Straks ved ankomsten sen eftermiddag stiger vi ombord i vores helt egen båd med små fine to-mandskahytter, spisesal og soldæk. De næste tre dage har vi virkelig mulighed for at slappe af med en god bog, postkort der ikke blev sendt og masser af snak med hinanden. Sejlturen er en fin oplevelse i sig selv. Vi sejler ude i den fantastiske bugt med de over tusinde små og store øer. Hele tiden synes vi at sejle mod land, mod en ø, men udenom og udenom. Hvordan finder skipperen mon rundt her? Men det gør han, og vi kan læne os tilbage - og nyde det hele! Vi besøger en fantastisk grotte og holder badepause. Vandet er rent og varmt. Til frokost står menuen på lokal seafood. Om natten ligger vores båd opankret tæt ved Quan Lan øen.
M/F/A
Dag 10. Cykeltur på Quan Lan øen

Vi går i land på et par af øerne, hvor det er muligt at cykle og vandre. Quan Lan øen er en ren perle. På yderste rev ud mod Stillehavet og med rene naturskønne hvide strande. Vi laver en fælles cykeltur ad den fine cementvej bygget til militærmanøvrer efter den kinesiske invasion af Nordvietnam i 1979 (der endte med et ydmygende tilbagetog mindre end tre uger efter). Undervejs gør vi hold ved den lille bys smukke tempel/pagode og borgerhuset, videre til den smukkeste strand, og efter badning er der fælles picnic med medbragt mad. På hjemturen gør vi hold ved en lille beskeden café - måske har de kolde øl!
På denne dag kan der være problemer med at ramme den fornødne vandstand til landgangen på Quan Lan. Vi er nødt til at justere ankomst og afgang i forhold til tidevandet.
M/F/A
Dag 11. Cat Ba øen og flot cykeltur til Nationalparken

I dag går vi i land på områdets største ø, Cat Ba. Ad en lille flot kystvej cykler vi til øens imponerende Nationalpark. Herfra er gode muligheder for en ca. 5 km lang vandretur.
M/F/A
Dag 12. Vi cykler på Den Røde Flods dige ind mod Hanoi

Ved 9 tiden sejler vi ind til Halong City og stiger ind i den ventende bus tilbage til Hanoi. Efter knap et par timers kørsel drejer vi fra hovedvejen og sættes af sammen med cyklerne på en lille vej, der fører til Den Røde Flod. Her på diget ind mod Hanoi spiser vi vores medbragte picnic-lunch inden vi cykler de ca. 20 km ind mod Hanoi. En enestående cykeltur med udsyn ud over rismarker, bananplantager og smukke gamle landsbyer. Minimal trafik næsten udelukkende af cykler og Hondaer. De sidste 15 km til Hanoi og vores hotel foregår i bus.
M/F/-
Dag 13. Hanoi, Ho Chi Minh og Long Bien Broen

Den sidste hele dag i Hanoi. Dagen kunne f.eks. bruges til et besøg i parken, hvor Ho Chi Minhs sidste smukke bolig ligger, eller på mausolæet med hans balsamerede legeme (lukket nogle mdr. om året).
Udover cykling i Hanois centrum kan man cykle til dæmningen og over Long Bien broen, der krydser Den Røde Flod. Broen som igen og igen blev skudt sønder under Vietnamkrigen - og igen og igen blev bygget op.
Idag bruges den udelukkende af tog til Haiphong og af de mange Hondaer og cykler, der transporterer alt til og fra Hanoi. Og måske skulle man slutte besøget i Hanoi i et af byens små gallerier, hvor unge talentfulde vietnamesiske kunstnere udstiller.
Middag på restaurant.
M/-/A
Dag 14. Tidlig morgen ved Hoan Kiem Søen og afrejse

Dagen for afrejse, men stadig mulighed for at opleve Hanoi. Stå tidligt op (kl. 5) og cykel ind til Hoan Kiem Søen, hvor tusinder af vietnamesere allerede er igang med dagens opvarmning: Tai Chi, sværddans, gymnastik, løb og badminton. En varm oplevelse at have med i bagagen fra Vietnam.
Bussen kører os til lufthavnen.
M/-/-
Dag 15. Ankomst DK

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

Overnatning i Hanoi er på et godt centralt hotel. I Pom Cong landsbyen samlet på sovesal i et smukt teak/bambushus. I Nationalparken Cuc Phuong Forest på et statsejet beskedent hotel.

I Halong Bugten overnattes der på "drage-båd" i kahyt. Enkeltværelse er muligt mod et tillæg angivet nederst på siden, dog ikke i Halong Bugten samt i Pom Cong.
Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9ºNord og 23ºNord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt egen vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi området:

Forår: Marts - April
17 — 27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.

Sommer: Maj - September
24 — 34 °C. Sommer er regntid, hvilket betyder, at der forekommer byger og dagsregn, men også skyfrie dage.

Efterår: Oktober - November
18 — 29 °C. Generelt en tør periode med solskin, der kan dog forekomme ustadigt vejr.

Vinter: December - Februar
14 — 22 °C. Tør periode.
Cyklerne

På rejserne til Vietnam er cykler til deltagerne inklusiv i prisen.

I Vietnam har vi vores egne gode, traditionelle cykler, lavet på fabrik i Hanoi. Vi har alle steder folk til at forestå transport og service, samt nødvendige reparationer. Man skal dog ikke forvente cykler af normal vestlig standard, ligesom det kan være svært at finde størrelser til folk, der er specielt høje (over 190 cm).
Cyklerne har ikke bagagebærer og cykelkurv.
Visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 15 dage. Passet skal være gyldigt i 3 mdr. ved indrejse, og du skal have en flybillet, der viser, at du har hjemrejse senest 15 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 15 dage, skal du ansøge om visum.

NB. Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta og brug af kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for Vietnamesisk Dong — eller i daglig tale blot "Dong".

Én USD svarer til ca. 20,000 Dong — 21,000 Dong. For at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler, anbefaler vi at man holder sig fra gadevekslerne, og i stedet for benytter bankerne i Hanoi eller Ho Chi Minh City som samtidig har den bedste vekselkurs.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne forefindes der filialer af større banker, hvor man trygt kan veksle. Man kan alternativt medbringe EUR, men kursen er ikke så favorabel som USD.

Hæveautomater finder man på ethvert gadehjørne i de større byer og man kan efterhånden også bruge Visakort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på hvor meget man kan hæve per hævning. Loftet ligger på omkring 2,000,000 dong per hævning.

Et relativt lavt prisniveau gør, at lommepengeforbruget normalt er ca. USD 250 — 350,- pr. person.
Befolkning & sprog

Der er 54 forskellige etniske grupper i Vietnam, hvoraf den største Viet, repræsenterer 90 % af befolkningen. Disse grupper har alle forskellige sprog, traditioner og ritualer. Oprindeligt kommer de fleste fra bjergegne i Kina og Tibet. Det officielle sprog er vietnamesisk. Fransk tales af en del, guider, gadesælgere og nogle ældre fra den franske kolinitid, der sluttede brat i 1954, men det er engelsk, der i dag og fremover vil være det dominerende fremmedsprog. Mange børn og unge har allerede lært sig engelsk til husbehov.
Det vietnamesiske køkken

Vietnamesisk mad afspejler i høj grad landets kultur og kontakten med andre kulturer. Der er ris og spisepinde som i Kina, men brugen af friske krydderurter og alle tænkelige østasiatiske krydderier gør køkkenet til noget helt specielt. Vietnams lange kystlinje og utallige vandløb giver overalt mulighed for et stort og varieret udbud af friske fisk og skaldyr. Små lækre, veltillavede retter ledsaget af forskellige eksotiske dypsaucer er kendetegnet for det vietnamesiske køkken, og så har også den franske kolonisering sat sit præg. Intetsteds udenfor Frankrig får man så lækre baguettes som her.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark - Vietnam t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger iflg. turbeskrivelse
Dansktalende turleder
Måltider som er indikeret i turbeskrivelsen
Entré til Ho Chi Minh hus og have
Al planlagt transport
Bådtur med overnatning i Halong Bugten
Leje af cykler
Mekanikerassistance
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Drikkepenge til lokale guider/mekanikere/portere/chauffører, beregn ca. USD 30-40
Rejseforsikring
Evt. afbestillingsforsikring
Entré til museer m.v.
Enkeltværelsestillæg for overnatninger i Hanoi og Cuc Phuong DKK 1.250,-
Bemærk: Det er ikke muligt at få enkeltværelse på båden i Halong Bugten samt i Pom Cong
Ønsker du at rejse individuelt rundt i Vietnam?


Ønsker du en individuel rundrejse i Vietnam? - klik her.
Arne Damgaard Nielsen

En rigtig god tur, hvor man får fuld valuta for det man betaler.En fantastisk samspil mellem turleder og den lokale guide, og et besøg i den lokale guide private hjem, det var en kæmpe oplevelse, ligesom naturen vi kørte rundt i, samt alle informationer.

Thora Brendstrup

En fin kombination af by-land, cykling og tgransport i bus og på båd. Mulighed for at "stå af", når cyklignen bliver for vanskelig. Et helt unikt tæt indtryk af risbønder og byboer i Nordvietnam

Anne Dan

Godt sammensat tur: Hanoi, landområde, bjerge, rismarker,regnskov,Ha Long Bay og Hanoi. Man kommer tæt på naturen, boligforhold og dagligliv på cykel. Home Stay var en skøn oplevelse. Vi fik mange væsentlige historiske oplysninger af lokal guide. Østens m

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig