Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Chris MacDonald

Chris MacDonald
Chris MacDonald kommer oprindelig fra USA, men har boet i Danmark siden 1999. Chris MacDonald er uddannet Cand. Scient i Human Fysiologi ved Københavns Universitet og er grundlægger af Sundhed i Balance og Strong Body Strong Mind koncepterne. Videnskaben og filosofien GRACE danner grundlag for alt hvad Chris MacDonald beskæftiger sig med.

Hvorfor vælge 'Kilimanjaro, Safari og Zanzibar' med Topas?

Hvorfor vælge 'Kilimanjaro, Safari og Zanzibar' med Topas?
’Kilimanjaro’ er vores mest populære bestigning og ’Kilimanjaro, Zanzibar & Safari’ en af vores mest efterspurgte ture. Vores ture i Tanzania er baseret på en erfaring, som ikke findes tilsvarende i Danmark.  

Da vi rejste til Tanzania for tyve år siden, var vi det første danske rejsebureau til at udbyde Kilimanjaro. I dag forsøger flere bureauer sig med lignende ture.

Vi ved, hvad vi gør. Vi står roligt og urokkeligt - på dét koncept og dén tur vi grundlagde, og som vi siden har udviklet og optimeret, med afsæt i feedback fra vores mange gode deltagere og turledere.

Fundamentet, vores Kilimanjaro ture hviler på:    

1. Vi har 20 års erfaring på Kilimanjaro og grundlagde: ”Kilimanjaro, Safari og Zanzibar”

2. Vi samarbejder med samme professionelle lokalpartner på tyvende år og har op til 20 grupper på bjerget årligt.

3. Vores erfaring og lokalkendskab i Tanzania er uden sammenligning i Danmark.

4. Vi leverer varen hver gang, bl.a. fordi vi imødekommer din konstruktive feedback og gør brug af den aktivt.

5. Vores dansktalende turledere er erfarne, professionelle og indlevende. De skaber et stærkt og synligt lederskab og sikrer en tryg oplevelse på Kilimanjaro.

6. Vores antal dage på bjerget kombineret med vores rutevalg giver den absolut bedste akklimatisering på Kilimanjaro.

7. Vi bestiger Kilimanjaro ad Machame ruten, som er bjergets mest varierede, tager dig igennem fem klimazoner og sikrer optimal højdetilvænning. Omkring 90 % af vores deltagere klapper skiltet på Uhuro Peak – toppen af Kilimanjaro – ”Roof top of Africa”.

8. Sikkerheden er bestigningens omdrejningspunkt, og den går vi ikke på kompromis med. Vi har udviklet vores egen sikkerhedssystem og procedurer på Kilimanjaro.

9. På Kilimanjaro medbringer vi egne vandfiltre og telte. Vandfiltrene sikrer god hygiejne og kvalitetsteltene sikrer god beskyttelse i alt slags vejr.

10. Vi er på safari i Tanzanias tre bedste nationalparker: Serengeti, Ngorongoro og Lake Manyara og kombinerer komfort med enestående naturoplevelser, På Serengetis savanne overnatter vi i gode safaritelte med senge, bad og toilet.

Vi kan ikke garantere solskin på bjerget og leoparder på safarien. Men vi garanterer, at du er i de bedste hænder hos os, og at vi har fuldstændig styr på fundamentet, vi står på.  

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Tanzania — Bestigning af Mt. Kilimanjaro med Chris MacDonald inkl. personlig BodyAge Test og træningsprogram

Ref. TZCM

Topas og Chris MacDonald tilbyder i samarbejde en unik bestigning af Mt Kilimanjaro - Afrikas højeste bjerg på 5895 m.

Udover selve turen til Tanzania med Kilimanjaro bestigningen, er der inkluderet en individuel BodyAge Test og 2 formøder med Chris MacDonald i rejsens pris.
På det 1. formøde, ca. 4 måneder før afrejse, vil der være en generel introduktion til turen med billedforedrag og introduktion til grej mm af turleder Klaus Andersen i samarbejde med Chris MacDonald samt fællestræning med Chris MacDonald.

Efter første formøde laver deltagerne en individuel aftale med fysiolog Mette Yun Johansen, omkring tidspunktet for BodyAge testen og udarbejdelsen af et individuelt træningsprogram på baggrund af denne (kan laves på én dag i Kbh.).

På det 2. formøde, ca. 4 uger før afrejse, vil der dels være et foredrag af Chris MacDonald samt en fælles træningsoplevelse med Chris MacDonald.

Chris MacDonald deltager på hele rejsen til Tanzania, og vil undervejs coache de enkelte deltagere på vejen mod toppen af Kilimanjaro. Topas erfarne Kilimanjaro turleder, vil lede bestigningen.

Her er således en enestående mulighed for at få pudset formen af, fysisk og mentalt, kulminerende med muligheden for at stå "på toppen af Afrika" - Mt Kilimanjaro!
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.com
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Denne tur på 10 dage til Tanzania har fokus på bestigningen af Afrikas højeste bjerg — Mt. Kilimanjaro på 5.895 m. Vi vandrer ad den utroligt smukke og varierede Machame Route, som Topas har rigtig gode erfaringer med gennem snart 17 år. På hjemrejsedagen tager vi på et lille game drive/safaritur i Arusha National Park — og får således en flot afslutning på turen, inden vi forlader det afrikanske kontinent.

  Bestigning af Kilimanjaro — Afrikas højeste bjerg, med Chris MacDonald
  Individuel BodyAge Test, samt indivduelt træningsprogram mhp. Kilimanjarobestigningen
  StrongBody StrongMind foredrag og personlig coaching af Chris Macdonald
  Daglig sparring og coaching af Chris MacDonald på bjerget
  Jungletur nær Moshi med god mulighed for at se de ellers sjældne Colobus aber
  Opladning og afslapning på det charmerende Springland Hotel i Moshi
  Akklimatiseringsture på "Kili" til hhv. "Shiraplateauet" og "Lava Tower"
  En af verdens flotteste solopgange fra "Stella Point", 5.745 m, på kraterkanten, hvor vi ser solen stå op over Mawenzi — én af de tre vulkantoppe på Kilimanjaro.
  Uhuru Peak, 5.895 m. — "Rooftop of Africa" og én af de berømte "Seven summits"
  Besøg på det lokale marked i Moshi, hvor alverdens eksotiske frugter og grøntsager bliver udbudt
  Safari/game drive i Arusha National Park
1. Formøde: Fællestræning og foredrag ved Chris MacDonald 12.00 - 18.00

Kl. 12.00-15.00: Velkomst og introduktion/billedforedrag til Kilimanjaro bestigningen ved Klaus Andersen og Chris MacDonald.
Kl. 15.30-18.00: Fællestræning med Chris MacDonald, hvor du får sved på panden sammen med de andre deltagere.
Få indblik i den kommende bestigning, mød de andre deltagere og få sved på panden i selskab med Chris MacDonald.
BodyAge Test: Fysisk forberedelse og test til bjergbestigning med Chris MacDonald: Dato: Aftales individuelt

Deltagerne får individuelt testet deres fysiske udgangspunkt. Herudfra udarbejdes et individuelt træningsprogram, så deltageren får den optimale forberedelse og oplevelse på bjerget. Testen og træningsprogrammet udarbejdes i samarbejde med fysiolog Mette Yun Johansen.
Test og opsætning af træningsprogrammet laves efter individuel aftale med Mette Yun Johansen. Testen kan kun foretages i København.
2. Formøde: Fortræning og foredrag ved Chris MacDonald 12.00 - 18.00

Kl. 12.00-15.00: Velkomst og foredrag ved Chris MacDonald. Mulighed for spørgsmål og svar.
Kl. 15.30-18.00: Træningsoplevelse med Chris MacDonald

Chris MacDonald introducerer sit syn på sundhed og giver dig den bedst mulige forberedelse på den kommende bestigning samt en træningsoplevelse med vandrestøvler og rygsæk.
Dag 1. Afrejse og ankomst til Tanzania

Vi rejser fra Danmark om morgenen og ankommer til lufthavnen nær Kilimanjaro om aftenen.
Med bus kører vi straks til byen Moshi, hvor vi skal bo, ca. en times kørsel fra lufthavnen. Moshi er en mellemstor by placeret for foden af Kilimanjaro og syder af østafrikansk kultur og atmosfære. Her bor vi på et hyggeligt, familiedrevet hotel i udkanten af byen med udsigt til Kilimanjaro fra haven.
-/-/-.
Dag 2. Klargøring til trekket og jungletur

Chris MacDonald og turlederen vil give en orientering om turens videre forløb — specielt en grundig beskrivelse af bestigningen af Kilimanjaro. Erfaringsmæssigt ved vi, at en grundig forberedelse er en nødvendighed.
Der arrangeres i dag en vandretur til et nærliggende skovområde, hvor der er mange forskellige slags aber, bl.a. den sjældne sorte og hvide Colobus.
Vi besøger også Moshi by, der er et spændende sted at gå på opdagelse. Blandt kræmmerne på det lokale marked eller i de små butikker, finder man mange spændende og lokale produkter.
M/-/A
Dag 3. Trekking til Machame Camp i 3.000 m

Efter morgenmaden pakker vi de sidste ting og er nu klar til bestigningen af Kilimanjaro. Vi bliver kørt med bus til Machame Park Gate, hvorfra de næste seks dages vandring starter. Her vil vi også møde kokken og vores bærere.
Vi har nu ca. 6 timers vandring gennem den afrikanske regnskov til Machame Camp. Vi medbringer madpakker, som vi nyder i regnskoven, inden vi når frem til campen, der ligger i en lysning i udkanten af regnskoven. Teltene er allerede stillet op, og kokken er i fuld gang med at lave te og forberede aftensmaden. I klart vejr har vi en flot udsigt til Kibo med Uhuru på toppen. Om aftenen vender vi dagens begivenheder i messeteltet over en kop te.
M/F/A
Dag 4. Shira Camp i 3.660 m

Dagen starter med et solidt morgenmåltid. Bærerne er allerede på vej, og vi følges med vores afrikanske guide. Snart er vi ude af regnskoven, og det åbne, alpine terræn ligger foran os med flotte udsigter til Kilimanjaro. Vi går langsomt — "pole pole", da vi nu er oppe i tyndere luft, så der er tid til at nyde floraen og fuglelivet. Vi finder et hyggeligt sted i det grønne til frokosten, og sidst på eftermiddagen når vi efter ca. 6-7 timers vandring frem til Shira Camp. Hvis vejret er til det, er der mulighed for en kortere akklimatiseringstur, hvor man når frem til et punkt med flot udsigt over "Shiraplateauet".
M/F/A
Dag 5. Barranco Camp i 3.860 m

Hele formiddagen følger vi en højderyg, hvorfra der er en fantastisk flot udsigt til Kilimanjaros sneklædte top. Vi spiser frokost nær Arrow Glacer i 4.350 m. I dag er det vigtigt at holde en lang frokostpause for at vænne sig til den tynde luft. De, der har lyst og luft, kan gå op til Lava Tower i 4.600 m og møde den øvrige del af selskabet igen nede ved Barranco Camp. Dagens etape byder på ca. 8 timers vandring. Den iltfattige luft har nok bidt sig fast i enkelte af os, så tempoet afhænger meget af den enkeltes tilstand. Derfor vil nogen sikkert nyde godt af lidt "sparring" med coach på nuværende tidspunkt!
M/F/A
Dag 6. Barafu Camp i 4.600 m

I dag fortsætter vi først op over Barranco Wall - en stigning på 250 m. Herefter går det snart lidt op og lidt ned til små vandløb. I Karangadalen møder vi kokken og bærerne. Efter en varm kop te og frokost fortsætter vi fra Karangadalen og op til Barafu Camp. På denne strækning er der intet vand, så alt vand til aftensmad og øvrigt drikkevand skal bæres op. Vegetationen er nu ved at forsvinde, og snart er vi oppe i det alpine landskab. Her er kun de nøgne, rå klipper, og landskabet er nærmest ørkenagtigt. Vi er fremme ved Barafu Camp sidst på eftermiddagen efter ca. 8 timers vandring. I dag er der udsigt til både Mawenzi og Kilimanjaros tinder samt "The Saddle", der udgør plateauet imellem disse 2 udslukte vulkaner. I nat påbegynder vi topbestigningen, og Chris vil uden tvivl holde en "pep talk", der motiverer os til den forestående udfordring!M/F/A
Dag 7. Uhuru Peak i 5.895 m

Efter få timers søvn er vi klar til den sidste store opstigning. Vi bevæger os langsomt opad mod Stella Point i 5.745 m, hvor vi kommer op på kraterkanten af Kilimanjaro. Fra Stella Point er der kun en times vandring til Uhuru Peak i 5.895m — Afrikas højeste punkt, som også kaldes "Rooftop of Africa". Herfra belønnes vores anstrengelser med en fantastisk flot udsigt til isblå gletsjere og kæmpemæssige snemasser — kun et stenkast fra ækvator. Der er ca. 7 - 8 timers vandring fra Barafu Camp op til Uhuru Peak.
Efter denne uforglemmelige oplevelse går vi tilbage til Barafu Camp, hvor et velfortjent hvil og et måltid mad venter os. Efter at have spist fortsætter vi ned til Mweka Camp i 3.100 m, hvor vi tilbringer vores sidste nat på bjerget. Vi er nu igen nede ved trægrænsen i lunere og mere iltrig luft. Fra Barafu Camp til Mweka Camp er der godt 4 timers vandring.
M/F/A
Dag 8. Fra Mweka Camp til Moshi via Mweka Parkgate

Vi fortsætter nedad gennem den tætte regnskov med mange eksotiske lyde fra insekter og dyr. Ofte er man heldig at kunne betragte Colobus aber på denne strækning. Ved middagstid kommer vi ned til Parkgate, hvor vi tager afsked med vores lokale hjælpere. Herfra bliver vi kørt med bus tilbage til hotellet i Moshi, hvor vi spiser frokost, og hvor et varmt bad og måske en skummende Kilimanjaro pilsner giver ro i sjælen til at fordøje de sidste dages strabadser og store oplevelser.
M/F/-
Dag 9. Safari i Arusha National Park og hjemrejse om aftenen

Efter nogle spændende og anstrengende dage på bjerget er formiddagen afsat til afslapning ved poolen på Springland Hotel. Sidst på formiddagen kører vi til Arusha Nationalpark, hvor vi skal tilbringe nogle spændende timer på safari. Vi medbringer madpakker, som vi nyder med udsigt til Momela Lakes og det rige fugleliv. Parken har også en stærk bestand af større pattedyr, såsom elefant, giraf, bøffel, zebra, aber, div. antilopearter og mange flere. Eftermiddagens safarioplevelse er en fin afslutning på turen, og den vil muligvis inspirere nogle til endnu en Afrika rejse ud i fremtiden. Først på aftenen kører vi til Kilimanjaro Airport og får checket ind til flyvningen tilbage til Europa.
M/F/-.
Dag 10. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark om formiddagen.
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

I Moshi bor vi på et familiedrevet hotel før og efter Kilimanjaro bestigningen. På selve bestigningen af Kilimanjaro overnattes der i 2-mands telte.
Lidt om BodyAge Testen og det individuelle træningsprogram

Formål:
Deltageren får testet det fysiske udgangspunkt og på denne baggrund udarbejdes et individuelt træningsprogram, så deltageren får den optimale forberedelse og oplevelse på bjerget. De fysiske tests og træningsprogrammer udføres af fysiolog Mette Yun Johansen, som har arbejdet sammen med Chris MacDonald i en årrække.

BodyAge Test:
Varighed: ca. 1,5 time
Der gennemføres 2 fysiske tests:
  Måling af maksimal iltoptagelse og maksimal puls på cykel (fysisk anstrengende test). Såfremt deltageren har kendskab til eventuelle hjertekarsygdom eller anden sygdom, hvor testen udgør en potentiel risiko, påkræves en lægeerklæring.
  BodyAge Testen er en række fysiologiske målinger, som tilsammen giver et billede af deltagerens kropsalder sammenlignet med dåbsattesten. BodyAge Testen indebærer måling af blandt andet styrke og smidighed.

Individuelt træningsprogram (Varighed: ca. 60 min.):
Der udarbejdes et individuelt styrketræningsprogram, samt guidelines til kredsløbstræning på baggrund af BodyAge Testen. Der vil være mulighed for at stille yderligere sundhedsrelaterede spørgsmål denne dag. Deltageren skal på forhånd have taget stilling til, hvorvidt træningen skal foregå i fitnesscenter eller i hjemmet.

Tidspunkt for BodyAge Testen:
Ovenstående vil finde sted efter det 1. formøde med Chris MacDonald. Den individuelle testning og gennemgang af træningsprogrammet bliver gennemført i dagstimerne i tidsrummet 8.00-17.00 i København. Tests og træningsprogram vil i udgangspunktet blive gennemført på to uafhængige dage, men denne opsætning kan modificeres, således test og træningsprogram ønskes gennemført på én dag af geografiske årsager.
Graduering og bjergbestigning - Mt. Kilimanjaro

Kilimanjaro bestigningen er en grad 4/5 efter Topas gradueringssystem. For at få det fulde udbytte af turen op på Kilimanjaro er det en absolut fordel at være i god fysisk form og gerne være bekendt med at vandre i bjerge, da vi har seks sammenhængende og lange vandredage i et til tider lidt udfordrende terræn. Når det så er sagt, så er Kilimanjaro er ikke noget teknisk svært bjerg at bestige, men man kommer relativt hurtigt op i den tynde luft. Som udgangspunkt har alle deltagere på en tur de samme muligheder for at nå toppen - det handler primært om, hvor god din krop er til at vænne sig til højden.
Topas og Kilimanjaro bestigning siden 1994

1994 var det første år Topas havde en gruppe gæster på toppen af Kilimanjaro, og siden da har vi hvert år haft mere end hundrede trekkere på bjerget. Dette har givet vore turledere og vores lokale partner stor ekspertise i at få så mange på toppen som muligt. En grundig gennemgang af udstyr inden trekkets start og en korrekt beskrivelse af, hvordan man færdes i stor højde og tynd luft er vigtig for at få så mange som muligt med helt op på toppen. Et stærkt team sikrer, at hele holdet ofte kommer op på toppen af Kilimanjaro.

Vores erfaring viser, at individuelle grupper, uden dansk turleder, har en langt lavere bestigningsrate. Iflg. vores statistik vil ca. 85-90% nå Uhuru Peak i 5.895 m. (toppen af Kilimanjaro) på vore ture.
Varighed og generelt om tidsangivelser

10 dage — hvoraf 6 udgøres af bjergvandring/trekking, grad 4/5. På trekket vandrer vi dagligt mellem 4-9 timer undtagen på "top natten", hvor vi (med pauser) vandrer i 15-18 timer i løbet af døgnet. Turen op til Uhuru Peak, kan man sagtens fravælge og stadig få en udbytterig tur.

Tiderne angivet i turbeskrivelsen kan variere fra tur til tur afhængigt af den enkelte gruppe, vejret etc. Derfor skal tidsangivelserne tolkes som vejledende.
Klima og sæsoner

På grund af sin tætte beliggenhed ved Ækvator er der ikke de store temperatursvingninger på Kilimanjaro fra sæson til sæson. Temperaturerne er nærmere bestemt af højden og tidspunktet på døgnet, og kan svinge lige fra 20-25 plusgrader ved bjergets fod til minus 15-20 på bjergets top i knap 6.000 meters højde. (Så koldt bliver det dog ikke i teltene om natten — generelt har vi kun en enkelt nat, hvor temperaturen kommer under frysepunktet.) Januar, februar og marts er de varmeste måneder med god chance for klar himmel og korte regnbyger. Juni til september byder ofte på koldere nætter men klar himmel over 3.000 m.o.h. September og oktober er igen varmere og ofte med et skydække over bjergets nedre del. December har oftest klare nætter/morgener med fantastisk sigt, men kan også byde på en regnbyge eller to i løbet af dagen. Vi har ingen bestigninger af Kilimanjaro i april-maj og november, som er regntidsmånederne i Tanzania. Det er vigtigt at pointere, at ovenstående kun er en rettesnor - Kilimanjaro danner helt sit eget vejrsystem, som er charmerende upålideligt og uforudsigeligt.
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta

Medbring US-dollars i kontanter.
Visum

Visum købes i lufthavnen ved ankomst til Tanzania. Pris: 50$ som skal medbringes i kontanter.
Litteratur & Kort

Lonely Planet: "Trekking in East Africa"
Lonely Planet: "East Africa"
Lonely Planet: "Tanzania"
Rough Guide: “Tanzania"
Politikkens Forlag: "Kenya og Tanzania"
Gyldendal: "Safari i Afrika. Vilde dyr - en håndbog" af Mogens Boman
Jakob Ejersbos Afrika triologi: “Eksil", “Revolution" og “Liberty" (skønlitteratur)
Det er muligt at købe div. "safari guides" og fotobøger i Tanzania.

Kort:
Vandrekort til Kilimanjaro samt kort over Arusha Nationalpark kan købes i Tanzania
Kilimanjaro og Machame ruten

Kilimanjaro er det højeste bjerg på det afrikanske kontinent og det fjerde højeste af verdens "Seven Summits"(efter Everest, Aconcagua og Denali). At se denne isdækkede vulkan rejse sig brat fra Tanzanias ellers flade slette er et imponerende syn - og i sig selv hele turen værd! Kilimanjaro har tre toppe - Shira på bjergets vestside er den ældste; Mawenzi i øst er med sine forrevne spir den mest dramatiske og endelig er Kibo, som ligger mellem de andre to toppe, bjergets yngste top og den højeste med det 5.895 (eller 5.892 afhængig af hvem du spørger) meter høje punkt "Uhuru Peak". Kibo er den eneste af toppene med et permanent is-dække, hvilket for cirka hundrede år siden fyldte et areal på godt tolv kvadratkilometer, og i dag er der lidt under to kvadratkilometer tilbage. Klimaforskere spår isdækket helt forsvundet indenfor de næste 10-30 år. Fra Kilimanjaros fod til bjergets top findes en unik kombination af vidt forskellige klimazoner - landbrug, regnskov, hede og højmose, alpin ørken og arktiske forhold - hvilket rent landskabsmæssigt svarer til at bevæge sig fra Ækvator til Antarktis.

Der findes omkring otte ruter på Kilimanjaro. Vi benytter "Machame ruten" på turen, og den tager sin begyndelse ved Machame Gate i 1.800 m højde, lige hvor kaffeplantagerne stopper og regnskoven begynder. Derefter går den mod vest op på det åbne Shira plateau og følger herfra den såkaldte ‘Southern Circuit’ fra vest til øst langs bjergets sydvendte fod. Ruten til toppen kommer fra øst og vi følger Mweka stien ned fra bjerget efter topforsøget.

Machame er hverken den mest benyttede, letteste eller korteste rute, men den som mange vælger på grund af de fantastiske udsigter og det meget varierede landskab, den byder på undervejs. Men en anden og lige så vigtig grund til, at vi vælger denne rute er, at dens opbygning giver dig optimale forhold for at akklimatisere. For det første har vi seks i modsætning til fem vandredage, dernæst sover vi i camps under 4.000 m højde (pånær den sidste ‘nat’) og endelig er vandredagen, hvor vi starter og ender i omkring 3.900 m højde men lige kommer op og snuse til luften i 4.600 m, en af de allervigtigste i hele akklimatiseringsprocessen.
Dato for formøder er som følger:

Tur til Mt. Kilimanjaro, afrejse 12/10-21/10-2012 - TZCM1202
Formøde den 16. juni 2012 kl. 12.00-18.00
Formøde den 1. september kl. 12.00-18.00
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark - Kilimanjaro Airport t/r, inkl. skatter og afgifter
Erfaren dansktalende turleder
Deltagelse på selve rejsen af Chris MacDonald med personlig coaching og sparring
Overnatning og måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne
Bestigning af Kilimanjaro m. guider, portere, kokke, telte, proviant m.m.
Adgangsgebyr til nationalparker (Kilimanjaro og Arusha National Park)
To formøder. Formøder afholdes på lørdage
Individuel BodyAge Test
Udvikling af et personligt træningsprogram til Kilimanjarobestigningen på baggrund af BodyAge Testen
Lokal transport
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge — herunder udgifter til drikkevarer
Drikkepenge til portere og lokale guides (bjerg & safari) — TSH 190.000 (ca. DKK 700)
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn fra DKK. 50 og op pr. måltid
Visum til Tanzania: 50$ - cirka DKK 300, købes i lufthavnen ved ankomsten (medbring US$ i kontanter)
Entré til museer o. lign.
Transport udgifter til formøde
Evt. afbestillingsforsikring
Rejseforsikring
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig