Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Pakkeliste: Vietnam - Det tropiske syd og Mekong Deltaet

Ref. VNCG
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores cykelture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til cykling som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Du skal ikke transportere din bagage på cyklen, så du kan pakke din bagage i en kuffert eller hvad du ellers ønsker.
Vi anbefaler desuden at du medbringer en lille dagstursrygsæk, som kan bruges som håndbagage på flyrejsen og undervejs på rejsen på diverse ture og ekskursioner. I håndbagagen på flyrejsen er det altid en god idé at have lidt "nødtøj" såfremt bagagen, hvad sjældent sker, skulle være forsinket i lufthavnen.
Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9ºNord og 23ºNord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt egen vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Saigon/HCMC & Mekong:

Klimaet i det sydligste Vietnam er tropisk, med temperaturer året rundt mellem ca. 21ºC og 32ºC, og kan opdeles i hhv. en regnsæson og en "tørsæson".

Regnsæsonen er typisk mellem maj og november, og nedbøren udgør i denne periode gennemsnitligt 1800 mm. Oftest er regnen kraftig og kortvarig, som man kender det i troperne.

Den tørre sæson udgør perioden fra december til april, og her falder der normalt meget begrænset nedbør.
Tøj og fodtøj

  En trøje eller jakke til og fra lufthavnen er fuldt tilstrækkelig overtøj. Du kan samtidig have brug for dette ved aircondition i fly og i busser.
  Cykelbukser
  Lette lange bukser/kjoler (godt når mørket falder på, og der måske kommer enkelte myg).
  Sandaler eller sportsko er normalt dækkende til cykelferien.
Cykeludstyr

Cykelhjelm forefindes ikke på stedet, men Topas anbefaler at du selv medbringer en godkendt cykelhjelm.
Mod solen

  Hat eller kasket
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepromade med høj faktor
  Let langærmet skjorte
Lagenpose og håndklæde

Lagenpose:
Med en enkelt nats undtagelse Dag 6. overnatter vi på hoteller. Vi anbefaler at man medbringer en lagenpose af bomuld eller silke. Sidstnævnte er meget behagelig i varmen (kan evt. købes i Vietnam: ca. 50,- kr.). Endvidere medbringes et håndklæde til denne overnatning på Ong Ho Island, hvor der er imprægnerede myggenet.
Diverse

  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
  Medbring en kopi af billedsiden i passet.
  Medicin til eget brug inkl. plaster og andet første hjælp
  Alkoholgel til håndvask før picniclunch (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Vådservietter
  Myggebalsam
  Ørepropper
  Lommelygte
Specifikke turbemærkninger

Vi anbefaler tyndt løstsiddende bomuld/lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en cykeltur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig