Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Kroatien — Dalmatien - Sejlads og cykling

Ref. HRCS
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores cykelture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til cykling som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Du skal ikke transportere din bagage på cyklen, så du kan pakke din bagage i en kuffert eller hvad du ellers ønsker.
Vi anbefaler desuden at medbringe en lille dagstursrygsæk, som kan bruges som håndbagage på flyrejsen og undervejs på rejsen på diverse ture og ekskursioner. I håndbagagen på flyrejsen er det altid en god idé at have lidt "nødtøj" såfremt bagagen, hvad sjældent sker, skulle være forsinket i lufthavnen.
Klima

Dagstemperaturer mellem 25 og 30 grader, nattemperaturer mellem 15 og 20 grader (maj)
Dagstemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer mellem 10 og 15 grader (oktober)

NB! På denne tur spiller vejret en stor rolle, og vejret til søs kan variere. Der kan forekomme vejrforhold, hvor vi vil vælge at undlade at sejle pga. hensyn til passagernes sikkerhed og komfort.
Fodtøj

Sportssko eller lign. til cykling (cyklerne har almindelige pedaler). Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når man er færdig med dagens cykeltur.
Evt. badesko, da der findes en del søpindsvin. Kan med fordel købes i Kroatien.
Drikkedunke

Medbring egen drikkedunk, som kan sættes på cyklen i eksisterende holder (standard str.)
Cykeludstyr

Cykelhjelme af god kvalitet kan lånes. Du er velkommen til at medbringe egne pedaler, cykelsko, handsker, refleksvest samt saddel.

Drikkedunk kan medbringes, da der er dunkholder på cyklen eller man kan have en vandflaske i sin turrygsæk.
Tøj og fodtøj

  Cykelbukser
  Svedtransporterende undetøj
  Vind- og vandtæt jakke og evt. et par regnbukser
  Sandaler eller sportssko er normalt dækkende til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og cykelsko med
Andet tøj

  Rejsetøj
  Tøj til aftenbrug
  T-shirts
  Skjorter
  Strømper
  Badetøj
  Badehåndklæde til brug på strand. Der udleveres et stk stort OG lille håndklæde til brug ombord på skibet.
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med høj faktor
Diverse


  Toiletsager
  Ørepropper
  Skrivesager
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark)
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Sysæt til mindre reparationer
  Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
  Desinficerende gel til at vaske hænder i før picniclunch (Kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Vådservietter
  Evt. køresygepiller til bustransport og søsygepiller til sejladsen
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Det er ikke nødvendigt at medbringe sovepose på turen, da der er linned og tæpper ombord på båden. Der er også håndklæder til rådighed ombord på båden.
Kort

Croatia Coast - Istria/Dalmatia/Dubrovnik - Road Map, Nordisk Korthandel
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en cykeltur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig