Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Cykelrejse eller vandreferie med Topas - Hvad vil det sige og hvad skal jeg vælge?


Alle rejser med Topas bygger på samme koncept, nemlig aktive grupperejser med naturoplevelser, kulturoplevelser og det sociale i centrum.

Vi flyver til destinationen og har på vores rejser minimum én dansktalende* turleder, og på flere af cykelturene i tillæg en mekaniker. Da vandring og cykling er to forskellige aktive rejseformer er der visse forskelle på afviklingen af turene.
Printvenlig version
Generelt om gruppen

Størrelse
Topas står for kvalitet og nærvær, derfor rejser vi kun med mindre grupper, som typisk vil være på 16-18 personer for vandreferier og 20-40 personer for cykelrejser.

Solo/Par
På en typisk rejse er cirka halvdelen af gruppen solo-rejsende og resten rejser med en ven eller partner.

Tilgang
Rejsende med Topas er generelt meget åbne over for oplevelser, uanset om disse er kulturelle, fysiske eller sociale, så du vil derfor være omgivet af ligesindede, selvom du er taget af sted alene. Det, at man er aktive sammen, gør, at man hurtigt kommer til at kende hinanden.

Fysiske niveauer
Topas tilbyder rejser på alle fysiske niveauer, vi benytter et grad-system med skalaen 1 til 6. (1= Meget let .... 6= ekstreme udfoldelser) På turene venter vi på hinanden, nyder naturen og hygger os sammen. Konkurrence og hastighed er ikke vigtigt for Topas.
Læs mere om vores gradueringssystem
Overnatning og generel komfort

Ønsker du overnatning på et hyggeligt og komfortabelt hotel eller er du mere til en bjergvandring med overnatning på sovesal eller i bjerghytter? Du kan ud fra de enkelte turbeskrivelser læse, hvilken komfort der gør sig gældende på de enkelte rejser. På nogle rejser bor man på samme hotel hele rejseperioden, mens man på andre flytter sig fra sted til sted.

Generelt gør Topas meget for at finde smukt beliggende bjerghytter, eller autentiske og familieejede hoteller, langt fra charterhoteller og masseturisme.
Vandreferie

Dit første møde med Topas starter med at turlederen samler gruppen i lufthavnen, vi introduceres til hinanden og nu er turen for alvor i gang.

Gruppen begynder alle dage med en kort introduktion til dagens vandrerute. Turen kan have afgang direkte fra overnatningsstedet eller der kan være en mindre transport med bus ud til vandreruten.

Man vandrer samlet ud i bjergene. Hver time holdes der en mindre pause for at samle op på gruppen, hvis der er kommet en mindre spredning. Frokosten nydes oftest som picnic ude i bjergene eller på et mindre, lokalt spisested afhængig af den enkelte rejse. Gruppen er således samlet hele dagen, da turlederen kender og fører hele gruppen ad de mindre vandrestier.

Er personer i gruppen bedre gående end de øvrige, kan turlederen evt. lave en alternativ rute eller en ekstra vandretur til en nærliggende bjergtop. Turlederen vil dog altid blive ved hovedgruppen og vandre bagerst for at sikre at alle er med. Gruppen går typisk samlet eller i mindre grupper alt efter tempo eller spændende samtalepartnere.

Alt efter destination kan man om aftenen spise sammen hele gruppen eller vælge at gå på restaurant hver for sig. Vi oplever dog som oftest, at der i gruppen er et godt sammenhold, og at alle derfor spiser sammen.
Cykelrejser


Ankomsten er tilsvarende en vandreferie (se ovenfor).

Da hastigheden på en cykel kan variere meget fra gæst til gæst, er der på en cykelrejse ikke samme antal "fællesdage", som naturligt præger en vandretur.

Rejser inden for Europa
Cykelrejser starter altid med en fælles introduktion til området, udstyr og sikkerhed. Vi cykler derfor altid samlet den første dag, en rolig tur baseret på de samme principper som de ovennævnte vandreture, gruppe-cykling og fællespauser. Her falder man i snak og finder naturligt andre med tilsvarende tempo og mål for rejsen.

Den første aften mødes alle over den fælles middag. Alle får her udleveret rutebeskrivelser, turinformationer og kort. Turlederen fortæller nu om de forskellige cykelruter, man kan vælge imellem de kommende dage, herunder hvilke ture turlederen selv cykler. Herefter opstår der forskellige mindre cykelgrupper. Nogle gæster ønsker at træne hårdt, langt og hurtigt, mens andre foretrækker at cykle roligt, med stop i små hyggelige byer og ved flotte udsigter. Alle rejsende der ønsker at cykle sammen med andre har mulighed for det, hvad enten man kender de andre deltagere på forhånd eller ej.

Alle mødes hver aften til fælles information, hygge, middag, gode historier og anbefalinger fra dagens kørte cykelruter, fortalt og delt af de medrejsende.

Rejser uden for Europa
Cykelferier til den øvrige verden er for alle. Der er mere samling på gruppen alle dage, og turlederen sørger for, at alle smågrupper cykler med en lokalkendt eller har et kort. Der er frihed og tryghed alt efter den enkelte gæsts ønsker.
Eventyret venter..

Hvis du har lyst til en aktiv rejse enten med cykling eller vandring og har spørgsmål til turen, destinationen eller afviklingen, er du altid velkommen til at kontakte Topas for yderligere information på info@topas.dk eller tlf. 8689 3622


*Undtaget er dog enkelte rejser i Vietnam, hvor vi tilbyder lokale turledere. Yderligere info fremgår tydeligt af det enkelte dag til dag program.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig