Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage på denne rejse i 2017. Besøg venligst siden igen.

Lignende ture

Vietnam Adventure
Trekking, mountainbike og havkajak
Marokko
På cykel fra Høje Atlas til Sahara
Vietnam
Vandring, mountainbike og snorkling i Sydvietnam
Frankrig
Korsika - Vandring og cykling i Castagniccia
Italien
Trekking i Dolomitterne, Mountainbike på Cansiglio Sletten og Havkajak i Venedig


Kontakt Topas

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

           

Italien - Sardinien - Trekking, mountainbike og havkajak

Ref. ITMA

Hyrdehytten på Golga Højsletten.

Hyrdehytten på Golga Højsletten.

Traditionel grillstegt pattegris.

Kulsvierstien på Monte Giradili.

Udsigten over Pedra Longa klippen.

Kystvandring når det er bedst.

Frokost ved Cala Luna på kajakturen.

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Sardinien – Middelhavets næststørste ø, smukt placeret stik syd for Korsika. Varmt klima, turkisblåt vand, flotte bjerge og dramatiske kyststrækninger – det er rammerne for denne tur til Sardinien, der har udgangspunkt i området ved Golfo di Orosei på østkysten.

På Sardinien er der ældgamle hyrdetraditioner i bjergene omkring fåre- og gedeavl, og det er i udstrakt grad de gamle klassiske vandreruter og stier vi vil benytte på vandreturene. På første del af turen bor vi på højsletten Golgo i en hyrdehytte hos en moderne hyrde, der har stolte traditioner i denne metier lang tid tilbage i slægternes led. Vi spiser aftensmad 2 gange i hyrdehytten, og her vil værtsfamilien servere alverdens lækre sardiske specialiteter – alt sammen hjemmelavet, naturligvis. Man vil helt sikkert også få mulighed for at smage på den lokale rødvin, cannonau, og måske en lille ”avec”, der har trukket saft og kraft på bjergenes urter.

På anden del af turen bor vi helt nede ved kysten i byen Cala Gonone. Herfra tager vi på flotte og moderat udfordrende mountainbiketure og ikke mindst en super kajaktur ned langs kysten som afslutning på en eventyrlig uge. Undervejs på hele turen vil man få talrige muligheder for forfriskende dukkerter eller snorkelture i havet. Alle frokoster på de 6 ”aktivitetsdage” er indbydende picnics, hvor man i løbet af ugen får smagt på et bredt udvalg af de lækre lokale specialiteter. Denne Sardinien rejse byder på:
  • 8-dages multiaktivitetstur på Sardinien, hvor transporten foregår i Landrovere, men aktiviteterne er til fods, på mountainbike og i havkajak!
  • 3 overnatninger i charmerende hyrdehytte på Golgo-højsletten
  • 2 dages fantastiske vandringer på nøje udvalgte strækninger af ”Il Selvaggio Blu”/”Den vilde Blå”, Sardiniens flotteste vandretur, samt 1 dag med storslået vandring til en af Europas dybeste slugter, Goroppu, med stejle klippevægge op til 500 meters højde
  • Utallige udsigter over Middelhavet og masser af bademuligheder
  • Lækre velsmagende picnics hver dag på turene, bestående af sardiske specialiteter, som pølser, lufttørret skinke, fåre- og gedeoste, lækkert brød, solmodne tomater m.m.
  • 4-dages ophold i kystbyen Cala Gonone på et mindre hotel et stenkast fra stranden
  • 2 mountainbiketure; en i den smukke og fredede Lanaitto-dal og en tur i de fantastiske høje og vilde landskaber i bjergene ved Urzulei.
  • Flotte og afvekslende naturscenerier i bjergene og langs kysten
  • Havkajaktur i Orosei-bugten

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Ankomst til Sardinien og transport til Golgo højsletten

Fra lufthavnen i Olbia i nordøst kører vi mod syd til Nuoro-provinsen, hvor vi skal tilbringe den næste uges tid.

Turen går via motorvej, hovedvej og til sidst via grusveje op over Golgo-højsletten. Heroppe på plateauet er hyrdehytten beliggende på en bjergside, omkranset af spidse tinder og klipper, som rejser sig brat rundt om sletten.

Aftensmaden spiser vi i hyrdehytten hos Silvano og Maria og tilbringer vores første overnatning på Sardinien i disse skønne omgivelser.

-/-/A
Dag 2. Vandring fra Golgo højsletten til kystbyen Santa Maria Navarrese

Efter morgenmaden er det endelig tid til at komme ud på vandrestierne. Vi vandrer fra Golgosletten i ca. 500 m højde i retning af kysten, hvor vi følger stien på siden af Monte Giradili og ned til den høje fritstående klippe – Pedra Longa, der rejser sig 127 m op fra kysten. Undervejs dertil går vi på gamle stier fra 1800-tallet, anlagt af kulsviere, der skulle fragte trækul fra bjergene ned til havet, hvor det blev udskibet.

På turen i dag ser vi flere af de karakteristiske planter og træer på Sardinien, såsom figenkaktus, johannesbrødtræ samt vortemælk, og vi får også duften af vild rosmarin i næsen! Nede ved Pedra Longa klippen er det tid til frokost, og man kan også nå en dukkert, hvis man har lyst. Herfra vandrer vi videre mod syd, og afslutter dagens vandring i kystbyen Santa Maria Navarrese, hvor vi kan slappe lidt af på stranden og kigge nærmere på de over 1000 år gamle oliventræer der står her, inden vi bliver kørt tilbage til vores logi hos hyrden i bjergene.

Aftensmaden, der er for egen regning i dag, indtages på en nærliggende landrestaurant, hvor vi spadserer til.

M/F/-
Dag 3. Vandring via Punta Salinas til Cala Goloritzè og retur

Vi vandrer fra hyrdehytten over bjerget mod havet på dagens fantastisk smukke tur. Undervejs på vandreturen ser vi flere karakteristiske hyrdehytter.

Et af dagens delmål er toppen Punta Salinas (ca. 466 m.o.h.), hvorfra vi fint kan overskue dagens vandreterræn og ikke mindst stranden nede ved Cala Goloritzè, hvor vi skal have en velfortjent pause et par timer senere.

Ud på eftermiddagen er det tid til at snøre støvlerne igen og påbegynde vandringen opad bjerget igen, så vi kommer ”hjem” til Silvano i passende tid, til at få skyllet saltet af kroppen inden aftensmaden.

M/F/A
Dag 4. Vandring i Goruppu slugten og transfer til vores hotel i Cala Gonone

Efter morgenmaden kører vi fra højsletten i vores pakkede landrovers. Vi kører op ad den smukke østkystvej mod det 1.017 meter høje pas, Genna Silana. Efter at have set hvad landroverne skal bruges til, følger vi nu floden Flumineddu ind til en af Europas dybeste slugter, Goroppu, med stejle klippevægge på op til 500 meter.

Når vi har været inde i slugten, er det tid til frokost og til at dyppe fødderne i en af de naturlige små pools i flodsengen, inden turen går tilbage til landroverne og videre til den lille havneby Cala Gonone, hvor vi skal bo de næste fire nætter. Vandretid i alt cirka 5 timer inkl. pauser.

M/F/-
Dag 5. Mountainbiketure i Lainatto dalen og frit program i Cala Gonone om eftermiddagen

Vandrestøvlerne er sat til side for denne gang, og i stedet er det nu cykling, det handler om. Bilerne har fået en trailer med mountainbikes hægtet på, og vi kører over bjergpasset og ned til Lainatto-dalen, hvor den første mountainbiketur udfolder sig.

Turen er et stort loop, hvor vi starter med at køre opad ledsaget af flotte udsigter over landskabet under os. Kort tid efter går det ned igen og på grusveje kører vi nu ind i skovområdet omkranset af bjergkamme til alle sider. Turen tager et par timer og der er god mulighed for, at blive ”dus” med cyklen under ”kontrollerede” forhold, og således være godt forberedt til turen næste dag. Undervejs på turen kommer vi forbi et sted, hvor vi kan købe en forfriskning.

Tilbage ved bilerne venter en velfortjent picnic i træernes skygge. Transfer til Cala Gonone, hvor eftermiddagen er fri til at bade, shoppe og nyde stedet. For dem der har lyst, er cyklen til rådighed, og der er bl.a. mulighed for at cykle hjem fra frokoststedet. En kajaktur kunne også være en oplagt mulighed (tilkøb).

M/F/-
Dag 6. Mountainbiketur i Nationalparken Golfo di Orosei e Gennargentu

Efter morgenmaden kører vi op mod Genna Silana-passet igen i retning mod Urzulei, hvorover dagens mountainbiketur foregår. Turen starter i ca. 1.000 meters højde. Foran venter der os ca. 6-7 timers udfordringer inkl. småpauser, frokost m.m. Ruten er et stort loop, der følger grus/stenveje rundt i det store og vilde naturområde.

Turen går igennem et typisk sardisk landskab bestående af steneg, enebær m.m. Landskabet har et vildt og råt udtryk, der bl.a. dannede rammerne i nogle af Sergio Leones spaghettiwesterns. Parken rummer en lang række dyrearter, hvoraf vi kan være heldige at se bl.a. ørne, vildsvin og mufloner (vilde bjergfår).

Midtvejs på turen samles vi ved kæmpegravene Fenau for at nyde frokosten i træernes skygge. Turen ender tilbage ved bilerne, og efter et evt. kaffestop sætter vi kursen hjem til Cala Gonone.

M/F/-
Dag 7. Havkajaktur i Orosei-bugten til Cala Luna med stranden og grotterne

Så er det tid til at få rørt nogle nye muskelgrupper og få vand under kølen! Dagens havkajaktur starter fra stranden 5 minutters gang fra hotellet. Efter en grundig instruktion og pakning af picnic samt badetøj, søsætter vi kajakkerne og padler mod syd.

Vi følger den imponerende kyststrækning og nyder den uberørte natur og de drastiske landskaber. Efter godt et par timer kommer vi frem til Cala Luna, som er en fantastisk bugt med en super flot strand og ikke mindst store grotter. I disse dejlige omgivelser spiser vi den medbragte picnic for sidste gang på turen, og vi hhv. bader, udforsker grotter eller ”leger” i kajakkerne, til vi padler tilbage til Cala Gonone.

M/F/-
Dag 8. Hjemrejse

Vi tjekker ud og kører fra Cala Gonone til Olbia, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –
Overnatning

De første 3 nætter overnatter vi i ”sovesale” (4 personer pr. værelse) i en bjerghytte hos hyrden Silvano på Golgo-højsletten. Der er gode toilet- og badefaciliteter. Hytten er bygget i natursten og danner den helt rigtige ramme om vandredelen i bjergene. Der er en hyggelig stemning, og Silvano og hans kone vil forkæle os med god mad i form af lokale specialiteter, såsom helstegt pattegris, der laves i den åbne pejs, og naturligvis deres hjemmeproducerede oste, pølser m.m.

De sidste 4 nætter på turen tilbringer vi på et mindre familiedrevet hotel et stenkast fra stranden i Cala Gonone. Her overnattes i dobbeltværelser med eget bad og toilet. Der er mulighed for enkeltværelse ved overnatningerne på hotellet i Cala Gonone mod et enkeltværelsestillæg angivet nederst på siden.
Vandreturene

To af vandreture foregår med udgangspunkt fra Golgo-højsletten på det østlige Sardinien, og turen til Goroppu, en af Europas dybeste canyons udgår fra dalen under passet ved Genna Silana. De to første ture er udvalgte delstrækninger af den kendte vandrerute "Il Selvaggio Blu"/"Den vilde Blå", som er karakteriseret ved superflot og moderat krævende bjergvandring igennem typisk Middelhavsvegetation med mange spektakulære udsigter over havet. Turene vil typisk tage 8-9 timer per tur inkl. pauser, picnic m.m.

På de to første vandredage kommer vi ned til havet, så det er oplagt at medbringe badetøj og håndklæde til en forfriskende dukkert i det indbydende Middelhav. Der er også mulighed for at dyppe fødderne i naturlige pools i Flumineddu-floden uden for Goroppu-slugten.
Mountainbiketurene

Cykelturene udgør 2 dage på denne rejse. Den første tur er ca. 18 km lang, og den anden ca. 27. På den første tur (dag 5) vil man cykle ca. 2 timer. På den 2. tur (dag 6) cykler man ca. 6 timer. De to cykelture vil nogenlunde fordele sig på 1/3 nedkørsler, 1/3 op ad bakke og 1/3 lige ud. De flotte mountainbikes i aluminium er udstyrede med gode skivebremser, så man til enhver tid kan kontrollere hastigheden og med affjedring i forgaflen.

Undervejs på cykelturen vil gruppen som udgangspunkt have en guide forrest til at vise vej m.m. og en guide bagerst til at afhjælpe evt. punkteringer/reparationer m.m. Ruterne vil foregå på en blanding af cement- og sten-/grusveje.

Cyklerne er moderne og forholdsvis nye mountainbikes af god kvalitet (uden "klik" pedaler), og der udleveres cykelhjelme på Sardinien.

Vi anbefaler kraftigt, at man medbringer cykelbukser, cykelhandsker og drikkeflaske til cyklen fra DK.
Havkajakturen i Golfo di Orosei

Kajakkerne er plastik-havkajakker i "single/enkelt"-udgaver, med 1-2 vandtætte skots, og de er meget stabile. Der udleveres ”skørt” og redningsvest til alle. For at deltage aktivt på kajakdelen er det en forudsætning, at man kan svømme, men ellers stilles der ikke krav til forhåndskundskaber i kajakroning.

Til info er havtemperaturen ved Sardinien omkring 22 grader celsius om sommeren, og om foråret skal man regne med en vandtemperatur på godt 13 grader. Vi anbefaler en påklædning med badetøj, badeshorts, lycra t-shirt og tynd kajakjakke eller langærmet trøje og hat om foråret.

Sikkerheden har altid 1.prioritet, så i meget sjældne tilfælde kan kajakturen aflyses pga vejrliget. Alternativt kan vi evt. bytte om på aktivitetsdagene, hvis det giver mening mht den aktuelle vejrudsigt.

Turlederne er selv erfarne kajakroere, og alle deltagerne vil få en grundig introduktion til teknik og kajakker, inden turen påbegyndes. Vores kajakrute går fra Cala Gonone til Cala Luna og retur i Orosei-bugten. Ved ”vendepunktet” holder vi en god frokost-/badepause, og ser nærmere på de spektakulære grotter i området.
Varighed

8 dage – heraf 3 vandredage grad 3, hvor vi vandrer mellem 7-9 timer om dagen.
De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Om foråret kan dagtemperaturerne variere mellem 10 og 20 grader, nattemperaturerne ned til ca. 10 grader. Da hyrdehytten ikke er isoleret, anbefales det til disse ture at medbringe varmt tøj, gerne termoundertøj og sokker til natten samt en god varm trøje til aftenhyggestunden. På sommerturene (juli, august og september) vil dagtemperaturerne ofte ligge mellem 25 og 35 grader og nattemperaturerne ned til omkring 20 grader. Da det meste af turen foregår i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Lag-på-lag-beklædning er derfor den bedste løsning. Sandsynligheden for solskin og varme er meget stor på denne tur til Sardinien.
Adgang til el

I hyrdehytten på Golgohøjsletten er der begrænset adgang til el, da el bliver produceret via solceller og generator og prioriteres til madlavning m.m. I Cala Gonone (anden halvdel af turen) er der udmærkede muligheder for at få opladet batterier til digitalkamera, telefon m.m.
Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke, at vore vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor det kun er tilladt at sende SMS og samtale, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
WIFI

Der er mulighed for WIFI på hotellet på denne tur.
Kort

Barbagia, Supramonte, Golfo di Orosei e Gennagentu. 1:50.000
Sardegna, Zonza Editori (oversigtskort/roadmap). 1:200.000

Købes bedst lokalt.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark - Sardinien t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger (3 i bjerghytte og 4 på hotel i Cala Gonone)
3 vandredage som angivet i programmet
2 dages mountainbiking (cykelhjelm er til rådighed på turen)
1 dags havkajaktur i Golfo di Orosei
Måltider som angivet under dagsbeskrivelserne
Lokal transport i Landrover og/eller minibus
Dansktalende turleder + lokal turleder
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn ca. DKK 130 -200,- pr. måltid
Entré til museer og lignende
Evt. rejse og afbestillingsforsikring
Evt. enkeltværelsestillæg: 1.000 DKK (gælder kun for de 4 overnatninger i Cala Gonone - ikke muligt i bjerghytten).
Gå til toppen og Book rejse
Mona Haugerud

En god tur med kundskapsrige turledere og en fin variation med vandre, cykel og kayakturer.

Karina Julius Andersen

Vandre i klipperne ned mod havet, og kaste sig i det turkisblå vand, er da den ultimative badeferie for en vandrer

Eskil Eggert Fjord Pedersen

Super forårstur til et blomstrende og grønt Sardinien. Fantastisk lokal guidning, flotte ture, fortællinger, god formidling, fin samling af gruppen, dejlig og hyggelig stemning, introduktion til lokal mad - varieret med diverse fysisk aktivitet. Vi nød det hele med stor respekt for naturen og folket.

 

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622

Topas er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening l Tilsluttet rejsegarantifonden, reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort

Webdesign & CMS by MCB

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig