Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Italien - Sardinien - Trekking, mountainbike og havkajak

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til denne Sardinien rejse. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Bagagen kan med fordel pakkes i en blød sportstaske/duffelbag, rygsæk eller vadsæk - men en kuffert kan også bruges. På vandreturene bærer du blot på din dagstursrygsæk, der indeholder alt det, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg under vandreturene. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage. Rygsækken skal være regntæt, så man bør medbringe et regnoverslag til rygsækken.
Et godt tip til din håndbagage

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Dagstemperaturer mellem 25 og 30 grader, nattemperaturer ned til ca. 20 grader. Da det meste af turen foregår i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Dog vil sandsynligheden for solskin være meget stor på denne tur til Sardinien.
Støvler

Gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte. Vi anbefaler kraftigt vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til. Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Udover vandrestøvler skal man medbringe noget let fodtøj, f.eks. sandaler når hhv. vandreturene og cykelturene er overstået, og fødderne trænger til frisk luft. Til cykelturene SKAL man medbringe lukkede sko, såsom tennissko. Sandaler må IKKE benyttes til cykelturene pga sikkerhedshensyn ifht. risiko for skader på tæer.
Feltflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 l danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Alm. drikkedunke til cykler kan også bruges, da der er drikkedunks stativ på cyklerne.
Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.
Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges
Tøj til de aktive dage

  2-4 par tykke vandresokker
  Evt. 2 par tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
  2-3 tynde (uld)trøjer
  2-4 svedabsorberende T-shirts
  1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke (til aftenerne i bjergene)
  1 vind- og vandtæt jakke med hætte
  1 par åndbare regnbukser
  Et par cykelshorts
  Evt. et par tynde cykelhandsker
Andet tøj

  Badetøj
  Håndklæde (gerne letvægts)
  Rejsetøj/tøj til bybrug
  T-shirts
  Skjorter/langærmet bluse
  Strømper
  Undertøj
  1 par lette sandaler til pauserne
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med faktor (min. faktor 30)
Diverse

  Toiletartikler
  Skrivesager
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape og vabelplaster og evt. knæbind.
  Myggebalsam
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Kamera og evt. ekstra batterier/ evt. oplader
  Evt. vådservietter
  Evt. piller mod transportsyge
  Sysæt til mindre reparationer
  Energibarer/yndlingssnack
  Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier
Specifikke turbemærkninger

Mountainbiketur:
Cykelhjelm er til rådighed på cykelturen. Man skal selv medbringe cykelbukser, cykelhandsker og drikkedunk. Medbring lukkede sko til MTB turene, såsom tennissko - IKKE sandaler til MTB turene.

Kajaktur:
Der udleveres redningsvest og skørt/spraydeck til alle deltagere. Kajakkerne har 2 vandtætte rum.
Lagenpose

Der er sengelinned og tæpper/dyner i både hyrdehytten og hotellet i Cala Gonone. Hvis man ønsker det, kan man evt. medbringe lagenpose i bomuld eller silke.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig