Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Nordspanien - Højrutetrek Picos de Europa & Bilbao Baskerlandet

Ref. ESPH
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin og lignende, som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse og lignende i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Din hovedbagage bliver fragtet til de forskellige overnatningssteder pånær til natten mellem dag 2 og 3, hvor vi overnatter i refugiet Vegarredonda. Vi anbefaler, at du pakker denne bagage i en vadsæk, sportstaske eller rygsæk så den fylder mindst muligt og er lettere at laste i den firehjulstrækker, som vil transportere vores bagage fra sted til sted.

Medbring derudover en rygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af vandredagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skuldre og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

September er en af de bedste måneder på året for en højrutetur gennem Picos bjergkæden — vejret er oftest klart, stabilt og behageligt og der ligger sjældent sne i højderne. Regn og tåge kan dog altid forekomme. Temperaturerne ligger på mellem 15 og 25 grader nede i dalen og 10-20 grader oppe i højderne. Aftenerne og nætterne kan være en smule køligere. Vær opmærksom på, at vejret i bjergområder altid kan skifte hurtigt fra solskin til regn og tåge, og omvendt — og at du altid skal have tøj med i din rygsæk til eventuelt vejrskifte.
Støvler og fodtøj

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader.
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten og lignende fordeles. Derudover er sålernes grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til. Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Medbring derudover gerne et par sandaler eller andet let fodtøj til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Feltflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 3 liter væske. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ.
Vandrestave

Udbyttet ved at bruge vandrestave er meget individuelt, og om man i givet fald benytter en eller to vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og brug af vandrestave øger balanceevnen betydeligt i ujævnt, stejlt eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb. Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt på såvel op som nedstigninger - især på højrute og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med mere vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig. Er vandrestaven(e) til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen.
Tøj til vandring

  2-3 par komfortable vandresokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  Svedabsorberende undertøj (evt. i uld)
  2-3 T-shirts (hurtigttørrende kunststof eller uld er at foretrække fremfor bomuld)
  1-2 toppe med lange ærmer (uld eller kunststof)
  1 tynd fleece trøje/ulden sweater
  1 varm fleece trøje/ulden sweater til evt. kølige aftener
  1 vind- og vandtæt anorak eller jakke MED hætte (ikke regnponcho, da denne er uegnet til vandring)
  1 par regnbukser
  Hue
  Et par tynde fingervanter
  Hat med bred skygge (mod solen)
  Et tørklæde mod sol og til kølige dage
  Evt. tynde indersokker
  Evt. tynde lange underbukser til refugie overnatningen
Diverse

  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med høj faktor
  Pandelampe eller lille lygte
  Evt. lagenpose til overnatningen i refugiet
  Evt. pudebetræk (stoppet ud med din fleece er det er rar hovedpude)
  Regnovertræk til dagstursrygsækken og/eller en sort plastiksæk til rygsækkens indhold
  Desinficerende gel til vandreturen (købes på apoteket/Matas).
  Toiletartikler
  Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
  Pas, valuta/hævekort, rejsedokumenter
  Rejsetøj
  Evt. piller mod transportsyge
Helbred

Medicin og lignende skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler


1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen "fri". Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som ex. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig