Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Cykelferie i Vietnam mellem eksotiske landsbyer og øer i Halong bay, ref. VNXA

Ref. VNXA
Få lande fremmaner billeder på nethinden som Vietnam gør det. Smertefulde billeder af krig. Et lille og fattigt folks ulige kamp mod overmagten. I dag er Vietnam et fredfyldt land, gæstfrit og åbent.
I storbyerne går det stærkt. Alle er i gang fra tidlig morgen til sen aften og der handles på alle tænkelige niveauer - fra nye kontorer, på gadeplan, på farverige markeder og af folk, der hver dag kommer ind fra landet med friske varer. Det er fascinerende at opleve det nye Vietnam, et land der for blot få år siden var på afgrundens rand efter krigene og den økonomiske boykot. Ude på landet går udviklingen langsommere, ja, nogle vil hævde, at der slet ingen er, men langt de fleste vietnamesere har, trods disse store forskelle, fået et klart bedre liv.

Vi færdes på cykel gennem de sceniske landskaber med floder, vilde bjerge, rismarker i terrasser og tropiske frugthaver, gennem landsbyer hvor traditionerne lever og rundt i travle, nogle vil sige kaotiske, byer i det store kor af stadig færre cykler og masser af Hondaer. Vi møder et kulturland, der i dag er under hastig forvandling, men stadig trækker tydelige spor flere tusinde år tilbage i tiden.
Efter nogle dage i Hanoi tager vi vores egen bus vestpå, ind mod den laotiske grænse, ind i Mai Chau dalen, en smuk og eksotisk risdal hos Hvid Tai´erne og Muong minoriteterne, nogle af de etniske grupper i Vietnam, der har klaret sig bedst. I 3 dage cykler vi med hjælp fra følgebussen fra sted til sted, og bor i forskellige landsbyer, primitivt men i smukke rene huse. En enestående og uforglemmelig oplevelse, som du vil huske længe efter, at minderne fra et luksushotel har fortonet sig.
I nationalparken Cuc Phuong Forest møder vi regnskoven, som i Vietnam kun har overlevet i disse beskyttede områder. Turen til Ha Long Bugten fører os til en af verdens allersmukkeste kyststrækninger med grønne palmer på hvide sandstrande, masser af farvestrålende fiskerbåde og små primitive bambusbåde, alt sammen indrammet af de skulpturelle små og store limstensbjerge, der springer ud af vandet. Vi har vores helt egen båd med små fine to-mandskahytter, spisesal og soldæk. Herfra går vi i land på et par af øerne, hvor det er muligt at cykle eller vandre.

-Guidede cykelture i Hanoi
-Besøg i Ho Chi Minhs hus og have
-Besøg i en silkelandsby
-Ophold hos Thai og Muong minoriteterne
-Cykling på den gamle Ho Chi Minh rute
-Cykelture i risdalen ved Mai Chau
-Besøg i etniske landsbyer og værksteder
-Nationalparken Cuc Phuong Forest
-Besøg i Primate Rescue Center for truede abearter
-Sejldage i Halong Bay med besøg i grotter og badning
-Cykelture på øerne, Quan Lan og Cat Ba
-Cykling på diget ved Den Røde Flod
-Morgentur til vietnamesisk motion ved Hoan Kiem Søen
Printvenlig version
Dag 1. Afrejse

Afrejse fra København.
-/-/-
Dag 2. Ankomst Hanoi

Vi ankommer til Hanoi, hvor vi indkvarteres på et centralt beliggende hotel i Hanoi’s gamle bydel. Vi mødes i receptionen efter et forfriskende bad. Vi tager en fælles cyclotaxitur i Hanoi. Cycloer var tidligere byens “offentlige" transportmiddel, men bruges i dag mest til sightseeing. Cycloturen bringer os til en hyggelig restaurant hvor vi sammen begiver os ud i det vietnamesiske køkken.
-/-/A
Dag 3. Rundt i Hanoi - på cykel

Hanoi’s trafik kan virke kaotisk og uden regler for den rejsende, og vi prøver derfor at give nogle vink og gode råd om den lokale trafikkultur, imens vi udleverer cyklerne. Vi forsøger sammen at navigere os igennem byens trafik, og det lykkes forbavsende godt. De fleste oplever uden tvivl, at vi sagtens kan være med i det store kor af cyklister og Hondaer - og stadig flere biler. Det går støt og roligt i tempo, og vietnameserne synes, det er skægt, at sådan nogle store hvide også kan og vil cykle.

Nok er Hanoi en storby (6 mill.), men bymidten og kvarteret, hvor vi bor, minder fortsat mest af alt om en driftig provinsby, hvor folk kender hinanden. De første kontor/hotelhøjhuse er bygget, men ellers er det nye og smukke gamle franske huse mellem hinanden (ofte lidt klondikeagtigt ), samt en række smukke søer med tilhørende parker, der dominerer byen. Først og sidst et pulserende og ubeskriveligt liv på gaden. Husk at vi kommer tilbage til Hanoi inden afrejsen. Om aftenen spiser vi hos en privat familie i Hanoi. Aftenen slutter i Water Puppet Theater, Hanois imponerende flotte og internationale kendte vanddukketeater.
M/-/A
Dag 4. Hos Hvid Thai´erne i landsbyen Pom Cong

Vi skal ud på landet, vestpå til Mai Chau-dalen. Busturen er i sig selv en oplevelse, kun 180 km, men med en trafik af cyklende, gående osv. ta´r det sin tid at kringle sig udenom. Der er forretninger overalt og små håndværksvirksomheder og på markerne stor aktivitet. Vi holder pause undervejs i en landsby, hvor man har specialiseret sig i silkeproduktion. (Her kan man evt. købe silkelagenposer til opholdet i Mai Chau).
Vi indkvarteres i landsbyen Pom Cong, hvor Hvid Tai´erne bor i deres flotte stolpehuse. Familier i landsbyen har med baggrund i den begyndende turisme lavet lidt gæstgiveri, og der vil være andre turister/nationaliteter i samme landsby. Vi bor og spiser hos en familie, sover som dem under myggenet i det store flotte rum på tynde madrasser. Der er vattæpper til at lægge over sig, men de fleste vil sikkert foretrække et lagen eller en lagenpose. Det er primitivt som i gamle dage, ikke som hjemme eller på hotellet i Hanoi, men overalt er her rent og pænt - og gæstfriheden er storslået - maden ligeså.
Frokost og middag i huset i Pom Cong. Aftenstemningen og natten er uforglemmelig.
M/F/A
Dag 5. Cykeltur i Risdalen

Vi vågner tidligt op, men landsbyens beboere er for længst i gang med dagens arbejde. Efter morgenmaden, skal vi ud i omegnen, og cyklen er det rigtige transportmiddel. Stille og roligt triller vi ad småveje og stier rundt imellem rismarkerne, hvor der altid er stor aktivitet og gennem landsbyer, hvor man kun sjældent ser fremmede.
Overalt er vi genstand for stor interesse fra den lokale befolkning, men alle steder møder vi en åben og venlig befolkning, der ofte har noget at sælge: små hjemmedyrkede aromatiske bananer, appelsiner, Cola og amerikanske cigaretter - Vietnam i en nøddeskal! På cykelturen har vi picnic med fra værterne i Pom Cong.
Middag hos værterne.
M/F/A
Dag 6. På cykel i Pu Luong national parken

Vi tager afsked med familien i Pom Cong, og cykler dybere ind i Mai Chau dalen. Ruten går på forholdsvis gode asfalterede veje, og efter cirka 20km ankommer vi til landsbyen Sai, som fungerer som port til Pu Luong nationalparken, hvor vi vil spise vores frokost.

Eftermiddagen bringer os igennem smukke landskaber, hvor Thai minoriteterne igennem århundrede har levet i deres smukke stolpehuse, med udsigten over deres grøntsager og rismarker. Vi cykler af hovedvejen, og fortsætter via småstier ned til Hang landsbyen. Stierne er bumpede og vi må være indstillet på at løfte cyklen over stiens værste huller. Landbyens indbyggere er af Muong minoriteten, og vi indlogeres lokalt.
M/F/A
Dag 7. Cykling på dele af den gamle Ho Chi Minh rute

Vi vågner op til lyden af kaglende høns og gryntende grise. Hvis vejret tillader det, vil vi fortsætte længere ud af de små, hullede stier, og opleve flere af områdets små landsbyer, inden vi igen begiver os tilbage på rute 15C som er en del af den historiske Ho Chi Minh rute. Ruten har ikke længere den samme trafikale vigtighed og vejen har derfor over tid, fået en del huller som gør, at den tunge trafik har fundet andre veje. Det giver os ro til at studere de forskellige minoriteters levevis. Hen på eftermiddagen ankommer vi til Hin, hvor vi vil blive indlogeret.
M/F/A
Dag 8. Cykling til La Han broen og ankomst til Cuc Phuong

Vi spiser tidlig morgenmad, og kører til La Han broen over Black River, hvor vi møder vores bus. Bussen kører os det sidste stykke til Cuc Phuong Nationalparken, hvor vi vil være fremme omkring frokosttid. Indkvartering er på det beskedne, men udmærkede guesthouse ved indgang til nationalparken.
Eftermiddagen bruges til et guided besøg i Primate Rescue Center for truede abearter.
M/F/A
Dag 9. Regnskoven i Nationalparken Cuc Phuong Forest

Cuc Phuong Forest er en af Vietnams største og mest spændende nationalparker med mange forskellige og fremmedartede planter og dyr, hvoraf nogle kun findes på dette sted. En forhistorisk grotte fuldender billedet af et fantastisk sted velegnet til både vandre- og cykelture.
Efter morgenmaden laver vi en guidet cykeltur/vandretur ind i regnskoven. Her er virkelig mulighed for at stifte bekendtskab med alle disse fantastiske ting, som beklageligvis er forsvundet fra stort set alle andre områder i Vietnam end nationalparker. Vi medbringer på turen picnic-lunch.
M/F/A
Dag 10. Sejltur i Halong Bay

Vi skal ud til kysten til Halong Bays storslåede landskab. Undervejs står vi af bussen og cykler ca. 20 km ad en smuk smuk vej gennem et af Vietnams ananasområder. Vi ankommer til Halong City hen på eftermiddagen og stiger straks ombord i vores helt egen båd med små fine to-mandskahytter, spisesal og soldæk. De næste dage giver os masser af tid til at slappe af med en god bog, postkort der ikke blev sendt og masser af snak med hinanden. Sejlturen er en trestjernet oplevelse i sig selv. Vi sejler ude i den fantastiske bugt med de over tusinde små og store øer. Hele tiden synes vi at sejle mod land, mod en ø, men udenom og udenom. Hvordan finder skipperen mon rundt her? Men det gør han, og vi kan trygt læne os tilbage - og nyde det hele! Vi besøger en fantastisk grotte og holder badepause. Vandet er rent og varmt. Til frokost står menuen på alt godt fra havet: kæmperejer, krabber, blæksprutter og fisk, altsammen helt friskt og lavet på stedet af lokale fiskere - glæd jer!
Om natten ligger vores båd parkeret sammen med andre både, under behørigt opsyn, og når solen står op kaldes der til morgenmad.
M/F/A
Dag 11. Cykeltur på Quan Lan øen

Vi går i land på et par af øerne, hvor det er muligt at cykle og vandre. Quan Lan øen er en ren perle. På yderste rev ud mod Stillehavet og med rene naturskønne hvide strande. Vi laver en fælles cykeltur ad den fine cementvej bygget til militærmanøvrer efter den kinesiske invasion af Nordvietnam i 1979 (der endte med et ydmygende tilbagetog mindre end tre uger efter). Undervejs gør vi holdt i den lille bys smukke pagode og borgerhuset, videre til den smukkeste strand, og efter badning er der fælles picnic med medbragt mad. På hjemturen gør vi hold ved en lille beskeden café - måske har de kolde øl!
NB: På denne dag kan der være problemer med at ramme den fornødne vandstand til landgangen på Quan Lan. Vi er nødt til at justere ankomst og afgang i forhold til tidevandet.
M/F/A
Dag 12. Cat Ba øen og flot cykeltur til landsbyen

Vi våger op til forhåbentlig endnu en flot solskinsdag til søs. For de morgenfriske vil der være mulighed for en svømmetur inden morgenmaden. Vi går i land på Cat Ba øen, hvor over 50% af øen er dækket af nationalpark, som er hjem til blandt andet den yderst udrydningstruede hvidhovedet langur abe. Vi cykler ad en lille flot kystvej igennem dele af øens imponerende Nationalpark.
M/F/A
Dag 13. Vi cykler på Den Røde Flods dige ind mod Hanoi

Allerede kl. 9 sejler vi ind i Halong City og stiger ind i den ventende bus tilbage til Hanoi. Men efter et par timers kørsel drejer vi fra hovedvejen og sættes af sammen med cyklerne på en lille vej, der fører til Den Røde Flod. Her på diget ind mod Hanoi spiser vi vores medbragte picnic-lunch, inden vi cykler de 20-25 km ind mod Hanoi. En enestående cykeltur med udsyn over rismarker, bananplantager og smukke gamle landsbyer. Minimal trafik næsten udelukkende af cykler og Hondaer. De sidste 15 km til Hanoi og vores hotel foregår i bus.
Middag på restaurant.
M/F/A
Dag 14. Tidlig morgen ved Hoan Kiem Søen og afrejse

Det er blevet dagen hvor vi skal sige farvel Vietnam. Vi står tidligt op (kl. 5) og cykler ind til Hoan Kiem Søen, hvor tusinder af vietnamesere allerede er igang med dagens motion: Tai Chi, sværddans, gymnastik, løb og badminton.

Vi skal med flyet hjemad ved frokosttid, så man kan lige nå at få købt de sidste souvenirs inden vi skal mod lufthavnen.
M/-/-
Dag 15. Ankomst DK

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.
Overnatning

Overnatning i Hanoi er på et godt centralt hotel. I Pom Cong/Hang/Hin landsbyerne samlet i ét smukt teak/bambushus. I Nationalparken Cuc Phuong Forest på et statsejet beskedent hotel.

I Halong Bugten overnattes der på "drage-båd" i kahyt. Enkeltværelse er muligt mod et tillæg angivet nederst på siden, dog ikke i Halong Bugten samt i Pom Cong/Hang/Hin.
Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9ºNord og 23ºNord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt egen vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi området:

Forår: Marts - April
17 — 27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.
Cyklerne

På rejserne til Vietnam er cykler til deltagerne inkluderet i prisen.

I Vietnam har vi vores egne gode, traditionelle cykler, lavet på fabrik i Hanoi. Vi har alle steder folk til at forestå transport og service samt nødvendige reparationer. Man skal dog ikke forvente cykler af normal vestlig standard, ligesom det kan være svært at finde størrelser til folk, der er specielt høje (over 190 cm).
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 15 dage. Passet skal være gyldigt i 3 mdr. ved indrejse, og du skal have en flybillet, der viser, at du har hjemrejse senest 15 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 15 dage, skal du ansøge om visum.

NB. Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas
Befolkning & sprog

Der er 54 forskellige etniske grupper i Vietnam, hvoraf den største Viet, repræsenterer 90 % af befolkningen. Disse grupper har alle forskellige sprog, traditioner og ritualer. Oprindeligt kommer de fleste fra bjergegne i Kina og Tibet. Det officielle sprog er vietnamesisk. Fransk tales af en del, guider, gadesælgere og nogle ældre fra den franske kolinitid, der sluttede brat i 1954, men det er engelsk, der i dag og fremover vil være det dominerende fremmedsprog. Mange børn og unge har allerede lært sig engelsk til husbehov.
Det vietnamesiske køkken

Vietnamesisk mad afspejler i høj grad landets kultur og kontakten med andre kulturer. Der er ris og spisepinde som i Kina, men brugen af friske krydderurter og alle tænkelige østasiatiske krydderier gør køkkenet til noget helt specielt. Vietnams lange kystlinje og utallige vandløb giver overalt mulighed for et stort og varieret udbud af friske fisk og skaldyr. Små lækre, veltillavede retter ledsaget af forskellige eksotiske dypsaucer er kendetegnet for det vietnamesiske køkken, og så har også den franske kolonisering sat sit præg. Intetsteds udenfor Frankrig får man så lækre baguettes som her.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark - Vietnam t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger iflg. turbeskrivelse
Dansktalende turleder
Måltider som er indikeret i turbeskrivelsen
Entré til Ho Chi Minh hus og have
Al planlagt transport
Bådtur med overnatning i Halong Bugten
Leje af cykler
Mekanikerassistance
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører, beregn ca. USD 30-40
Rejseforsikring
Evt. afbestillingsforsikring
Entré til museer m.v.
Enkeltværelsestillæg for overnatninger i Hanoi og Cuc Phuong DKK 800,-
Bemærk: Det er ikke muligt at få enkeltværelse på båden i Halong Bugten samt i landsbyerne Pom Cong/Hang/Hin.
Ønsker du at rejse individuelt rundt i Vietnam?


Ønsker du en individuel rundrejse i Vietnam? - klik her.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig