Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Vandreferie i Europa med fast base - Hvad er det og kan jeg være med?


Topas udbyder en række forskellige vandreferier i Europa med såkaldt fast base. Den faste base består i, at vi på hele ferien bor på det samme hotel eller pensionat og derfra tager ud på dagsvandreture i området.

Kan jeg være med?
Vandreturene med fast base henvender sig til dig, som er glad for at vandre og elsker naturen, og drømmer om en naturoplevelse og ferieform ud over det sædvanlige. Dit helbred og form skal selvfølgelig være i orden, da det er en aktiv rejse, men det kræver ingen tekniske forudsætninger eller vandreerfaring at være med.

Den faste base giver dig endvidere mulighed for at vælge en vandredag fra, hvis du skulle få behov for det. Alle dagsvandreturene foregår i roligt tempo, og vi prioriterer, at der er tid til at stoppe op og nyde bjergene og naturen.
Printvenlig version
Overnatning

Vi har nøje udvalgt overnatningsstederne og prioriteret at beliggenheden, atmosfæren og ikke mindst stemningen på stederne er helt i top. Vi bestræber os på, at oplevelsen på overnatningsstedet er ligeså autentisk og lokal som de oplevelser du får ude på selve vandrestierne, samtidig med at transporttiderne holdes nede til et minimum.
England - Trekking i Lake District National Park

På denne vandreferie i England bor vi i den charmerende landsby Ambleside i den bjergrige region, Lake District.

Her overnatter vi på det hyggelige Bed and Breakfast"The Rothay Garth", som drives af den imødekommende familie Dixon, som byder på ægte engelsk gæstfrihed. Stedet er kun få minutters gang fra centrum af Ambleside. Byen har et stort udbud af forskellige restauranter, hyggelige pubs, butikker og kulturelle seværdigheder. Vi overnatter i dobbeltværelser med eget bad og toilet og der er mulighed for tilkøb af enkeltværelse mod et tillæg.

Læs mere om Trekking i Lake District Nationalpark
Frankrig - Korsikas hjerte - Hotellet i Corte

Overnatningen på denne tur foregår på Hotel de la Paix, et hyggeligt og centralt hotel, som er beliggende lidt trukket tilbage fra hovedgaden Cours Paoli, der er byens livsnerve. Vi har kun få minutters gang til Place Paoli og byens centrum. Corte er en relativt lille by med ca. 7.000 indbyggere og er derfor ganske overskuelig at finde rundt i. Der er masser af små smalle gader med spændende restauranter, hyggelige cafeer og butikker. Med udgangspunkt i denne base tager vi på spændende dagsture i området, og vi benytter bus og tog for at komme ud og se de bedste steder på øen.

Læs mere om vandreferien på Korsika - skønhedens ø
Frankrig - Pyrenæerne - Val d’Azun - Auberge l'Arragnat

På denne tur indkvarteres vi i Madame Danielles hyggelige pensionat, som hun driver sammen med sin mand Louis. Stedet har været i familiens eje i flere generationer, og Madame Danielles mormor drev det også som pensionat. Faktisk blev Madame Danielles selv født i et af værelserne. I haven bag pensionatet er der en terrasse og en swimmingpool, hvorfra der er en smuk udsigt til de omkringliggende bjerge. I tilknytning til Auberge l'Arragnat er der en lille bar, hvor de lokale kommer for at nyde et glas vin, pastis eller kaffe. Der er også en restaurant, hvor mange kommer for at spise, og dette er alt sammen med til at skabe den hyggelige stemning på stedet. Vores måltider indtager vi ved et langbord, mens forfriskninger mv. evt. kan nydes ved udendørsserveringen.

Læs mere om vandreferien i Frankrig - Pyrenæerne - Val d’Azun
Færøerne - Natur og kultur i Nordatlanten


På denne tur indkvarteres vi hos Eirik og frue på Hotel Gjáargarður i bygden Gjógv (udtales "djøf" på færøsk). Bygden Gjógv ligger på nordspidsen af Eysturoy - ca. 67 km. fra hovedstaden Tórshavn og 75 km fra Vagar lufthavn. Gjógv er kendt for en storslået natur og en speciel naturhavn, som bygdenavnet også har sin oprindelse efter. Denne mere end 400 år gamle maleriske bygd ligger ved den kløftede kyst ubeskyttet ud mod det nordlige Atlanterhav på den ene side og omgivet af nogle af Færøernes højeste fjelde på den anden side. Gjógv er en klassisk færøsk bygd, hvor de ældste huse er bygget langs elven der løber ned gennem bygden — til tider brusende og dramatisk, andre dage stille og fuld af legende børn og ænder. Topas har haft et fortrinligt samarbejde med Eirik i mange år omkring turene til Færøerne, og Eiriks lokalkendskab, gæstfrihed og engagement, er virkelig noget, som turdeltagerne bemærker og sætter pris på.

Læs mere om vandreferien på Færøerne - Natur og kultur i Nordatlanten
Irland - Vandreferie i Donegal - Irlands vilde nordvest


Vi har base midt i den lille by, Dungloe. Byens livsnerve er den lange hovedgade, hvor butikker restauranter og pubber er koncentreret. Turismen har ikke rigtigt nået Dungloe, så på vores overnatningssted The Midway er det mest lokale der mødes, og det er snakkesalige folk der gerne fortæller om tingenes tilstand over en Guinness og et glas whisky. Lige udenfor døren er der gode shoppingmuligheder og et godt udvalg af pubber og barer, hvor man kan opleve livemusik i løbet af ugen. Vi bor hos Paula og Oisheen på The Midway B&B, som nærmest er et lille hotel med dobbeltværelser på første sal og enkeltværelser på anden sal. Værelserne er med eget bad og toilet og enkeltværelserne er kun med tagvindue. I stueetagen kan vi hygge os i pubben og nyde Paulas gode mad i restauranten ved siden af. B&B, pub og restaurant har været i familien Sweeney´s eje i generationer og man møder stadig Paulas far bag baren nogle dage om ugen.

Læs mere om vandreferien til Irland - Donegal - Irlands vilde nordvest
Italien - Amalfikysten og besøg ved Pompei - B&B

Vores opholdsted på Amalfituren er den lille landsby Nocelle. Kun 7 km fra Positano og flot placeret på en "naturlig balkon", ligger Nocelle lige ved områdets mest kendte vandrerute, “Gudernes sti". Man kan kun gå ind i landsbyen da det er umuligt at køre ind igennem de smalle gader og trapper. Derfor er Nocelle ideel som base, hvor man efter vandredagene værdsætter de fredelige omgivelser, og hvor den fantastiske udsigt skaber de bedste præmisser for en vellykket vandreferie. I Nocelle findes ikke store hoteller, men kun mindre familiedrevne B&B.
Vi er indlogeret i 2 forskellige B&B, som ligger cirka 5-7 minutters gang fra hinanden. Trappetrin er der mange af ved Amalfikysten og Nocelle er ikke en undtagelse. Derfor skal vi vænne os til at gå op og ned igennem landsbyen, men det er en god træning til vandredagene! Begge vores B&B har værelser, som byder på den smukkeste udsigt over havet. Fordelene ved at bo i Nocelle er så store i forhold til andre byer eller landsbyer i området, at vi hurtigt vænner os til, at vi først mødes efter morgenmaden for at starte vores vandredag. På det ene B&B bliver morgenmaden serveret på værelset, og på det andet B&B, er det værtsparret Carmela og Salvatore som tager sig af det.

Læs mere om vandreferien i Italien - ved Amalfikysten og besøg ved Pompei
Italien - Barolo, Barbaresco - Vin og vandring i Piemonte - huse i Nieve


Vi bor i "borgbyen" Neive. Flere værelser er indrettet i gamle og charmerende huse i nærheden. Indretning og restaurering er blevet udført med omhu og kærlighed for at byde gæsterne på værelser med stemning og unikt præg. Værelserne er indrettet i gamle charmerende huse i Centro historico — den ældste bydel, på toppen af Neive. Værelserne er med eget bad og toilet. Der vil være mulighed for tilkøb af enkeltværelse mod et tillæg.

Byen Neive har også sit eget enoteca (butik) på en af byens hyggelige torve, hvor man, ud over vin, kan hamstre områdets mange delikatesser, lige fra trøfler til pasta, pølser, ost og meget andet.

Læs mere om vandreferien i Italien - Barolo, Barbaresco - Vin og vandring i Piemonte
Italien - Dolomitterne - Sætere og bjergtinder - Albergo Vittoria

Vi bor på det hyggelige Albergo Vittoria i bjerglandsbyen Claut, en by med ca. 1100 indbyggere, hvor der er flere indkøbsmuligheder. Hotellet vi bor på er familiedrevet og der hersker en afslappet og hyggelig stemning. I baren møder vi mange lokale indbyggere, der kommer forbi til et glas prosecco eller en expresso og en snak. Vores rare vært Aldo styrer, ofte med hjælp fra sin kone Bertila, baren og værelsesfordelingen, mens den altid smilende mamma Emma, Aldos søster, tryller i køkkenet. Emma har også en meget imponerende urtehave, hvor hun selv dyrker grøntsager og krydderurter. Claut ligger i en gryde med bjerge omkring sig, så langt øjet rækker. Byen er i sig selv en rejse tilbage i tiden, og bevæger man sig ind i de små sidegader, får man en fornemmelse af at tiden står stille og den norditalienske kultur træder frem, hvor end man vender blikket hen.

Læs mere om vandreferien i Italien - Dolomitterne — Sætere og bjergtinder
Italien - Let vandring i Veronas bjerge og i Valpolicella vindistriktet - Costa degli Ulivi

På dette norditalienske eventyr bor vi på Costa degli Ulivi, som er en nyrestaureret vingård pragtfuldt beliggende lige midt i Valpolicellas fredelige og grønne dale. Vingården er nænsomt istandsat med fokus på stedets varme atmosfære og med respekt for bygningernes originale struktur. Værelserne er lyse, rummelige og med udsigt til den smukke, åbne Valpolicella dal. Alle værelser har eget bad og toilet. Stedet har ligeledes en pool, hvor man eventuelt kan tage sig en afkølende dukkert sidst på eftermiddagen efter en varm og solrig dag. Costa degli Ulivi ejes og drives af ægteparret Luciana og Giorgio, som ud over at kræse om sine gæster også har deres egen produktion af vin (Amarone, Recioto og Valpolicella), olivenolie og honning på gården. Costa degli Ulivi ligger i de mest naturskønne omgivelser godt en kilometer fra landsbyen Fumane, som er en typisk landsby for området med sine knap 4.000 indbyggere og omgivet af vinmarker og olivenlunde. Her findes flere storartede restauranter, cafeer samt små købmænd og delikatesser.

Læs mere om vandreferien i Italien - Amarone - Vin og vandring ved Valpolicella
Italien - Ligurien - Vandring i Cinque Terre - Villa Margherita

På denne tur bor vi i den lille by Levanto, som ligger lige nord (5 minutter med tog) for Monterosso - den første by i Cinque Terres nordvestlige del. Levanto er en af områdets hyggeligste, mest afslappede og ’autentiske’ italienske byer med knap 6.000 indbyggere. Byen har den optimale placering i forhold til vores vandreture i både Cinque Terre og Portofino og har et godt udvalg af butikker, cafeer og restauranter. I Levanto bor vi i Villa Margherita, som er en charmerende klassisk, italiensk villa fra 1906. Villaen er for nyligt blevet restaureret af den italienske Campodonico familien, og det er Federico Campodonico, som står for den daglige drift. Hvert værelse er unikt og stilfuldt dekoreret og har privat bad og toilet. Villaen ligger i et grønt og frodigt område og har tre helt fantastiske haver på forskellige niveauer, hvor man kan slænge sig i liggestolen under palmetræets skygge og nyde udsigten over Levanto og havet eller fordybe sig i en god bog. Villa Margherita ligger knap en kilometer fra togstationen og ti minutter fra byens historiske centrum. Levantos sandstrand - kendt som en af de bedste i miles omkreds — ligger også lige om hjørnet, så skulle du lade dig friste til en dukkert efter dagens vandretur, er det absolut også at anbefale.

Læs mere om vandreferien i Italien - Ligurien - Vandring i Cinque Terre
Italien - Sardinien - Trekking, mountainbike og havkajak

De første 3 overnatninger på turen er hos hyrden Silvano i hans charmerende hyrdehytte på Golgo-højsletten. Her bor vi i 4-personers værelser med gode toilet- og badefaciliteter. Den hyggelige hytte er bygget i natursten og over den åbne pejs laver Silvano og hans kone helstegt pattegris og andre lækre sardiske specialiteter, som de vil forkæle os med under vores ophold. Fra hyrdehytten er er adgang til fantastiske vandreture på højsletten

De sidste 4 dage opholder vi os i den lille kystby Cala Gonone på et mindre familiedrevet hotel et stenkast fra stranden. Fra Cala Gonone tager vi på mountainbiketure og havkajaktur til bugten Cala Luna.
På hotellet overnatter vi i dobbeltværelser med eget bad og toilet. Der er mulighed for tilkøb af enkeltværelse.

Læs mere om Trekking, mountainbike og havkajak på Sardinien
Italien - Sicilien - Vulkanen Etna, Middelhavskysten og bjerglandsbyer - Vingården

På denne tur bo
Turens første del (4 nætter) — Etna Nord: 4 km udenfor bjergbyen Randazzo har vi base i en historisk nyrestaureret siciliansk villa, der smukt omkranses af oliventræer og vinmarker. Vi overnatter i dobbeltværelse med eget bad og toilet. Værelserne er udstyret med moderne faciliteter og i restauranten tilberedes traditionelle retter fra området. En pool i den store have er til rådighed for gæsterne efter vandre- og cykelturene. Villaen ligger flot i landskabetog er et charmerende opholdssted og en perfekt base i fredelige omgivelser.

Turens anden del (3 nætter) — Siracusa: I Siracusa bor vi på den lille ø Ortigia, hvor byen oprindeligt blev grundlagt af grækerne 734 f.Kr. Vi bor på et mindre hotel, der er flot placeret ved havnen, og der er en dejlig tagterrasse, hvorfra vi frit kan nyde udsigten. Lige overfor hotellet er der et meget levende og autentisk marked, som hver dag byder på friske fisk, grøntsager, frugt, ost m.m. Siracusas historiske centrum med Domkirkepladsen m.m. ligger inden for kort gåafstand fra hotellet. Hotellet er i øvrigt familieejet og familien varetager selv den daglige drift, så vi får rig lejlighed til at hilse på dem.

Læs mere om vandreferien i Italien - Sicilien - Vulkanen Etna, Middelhavskysten og bjerglandsbyer
Italien - Toscana - La Fontanella

Denne tur er opkaldt efter overnatningsstedet, da dette udgør en meget stor del af oplevelsen. Vi bor på madame Gemmas charmerende pensionat La Fontanella, hvor vores charmerende vært og hendes søn Andrea serverer lokal vin og 4-retters menuer fra det traditionelle toscanske landkøkken. Vi bor i 3 hyggelige huse i den hyggelige, gamle landsby Roggio - midt i det smukke toscanske bjergområde Alpi Apuane. Roggio er med sine små kroge og snørklede gader en oplevelse i sig selv og i tilknytning til La Fontanella er der også en lille bar, hvor de lokale kommer for at få et slag kort eller for at nyde et glas vin. Priserne i baren er yderst rimelige og der kan betales med kreditkort. Der er endvidere mulighed for trådløst Internet på stedet.

Læs mere om vandreferien i Italien - Toscana - La Fontanella
Italien - Vandring i Umbrien - Toscanas nabo og Italiens grønne hjerte

På denne vandretur i Umbrien har vi base i nærheden af landsbyen Castel San Felice. Meget passende bliver vi indlogeret på "Abbazia SS. Felice e Mauro", som er et æstetisk smukt og nænsomt restaureret kloster fra det 12. årh. som ligger på en Klosteret er forpagtet og bestyret af Monica, som er opvokset i området og lever og ånder for stedet. Her drives også en lille restaurant, hvor man har mulighed for at smage de lækre retter området byder på. Om aftenen er det hyggeligt at sidde i klostrets gård og sippe et godt glas af den lokale Sagrantino di Montefalco rødvin, eller nyde en øl. Priserne i restauranten/baren er yderst rimelige, og der kan betales med kreditkort. Der er endvidere mulighed for trådløst internet på stedet. Vi overnatter i delte dobbeltværelser. Enkeltværelser kan tilkøbes mod et tillæg angivet nederst på siden.

Læs mere om vandreferien på De Kanariske Øer - Vulkanen Teide og Grønne La Gomera
Madeira - Majestætiske tinder og Levadavandring

På denne vandreferie til Madeira overnatter vi først 3 nætter på et charmerende hotel i bjergene og de sidste 4 nætter på et hyggeligt hotel i Funchal, Madeiras største by.

Hotel Encumeada er smukt beliggende i bjergene med nem adgang til områdets imponerende kløfter og dale, højsletter og levadastier. Hotellet har en restaurant og en hyggelig bar.

Funchal, hvor vi bliver indlogeret på vores hyggelige hotel, der ligger centralt i byen og kun få hundrede meter fra havnen i marinaområdet. Hotellet har en tagterrasse med panoramaudsigt over Funchals maleriske midtby. Der er gratis trådløs internetadgang overalt på hotellet

På begge hoteller overnattes der i dobbeltværelser med eget toilet & bad. Der er mulighed for, mod et tillæg, at booke enkeltværelse på turen.

Læs mere om vandreferien på Madeira - Majestætiske tinder og Levadavandring
Skotland - Highland Trekking - Caladonian Hotel


Vi overnatter alle 7 nætter på det familiedrevne Highland Hotel Caladonian Hotel i Fort Augustus, som ejes og drives af ægteparret Johanna og Chris MacLellan. Hotellet er meget centralt placeret med kun få minutters gang til hyggeligt restaurant & pubmiljø ved sluseområdet ned til Loch Ness. Om sommeren spilles der live musik om aftenen flere steder i byen.

Læs mere om vandreferien i Skotland - Highland Trekkingr
Spanien - Andalusien - Sierra Nevada - Albergue Mecina Fondales

Vi har base i landsbyen Mecina i La Alpujarra dalen på det hyggelige, lille familiedrevne hotel Albergue Mecina Fondales. Hotellet ligger i smukke, grønne og stille omgivelser, men stadig yderst centralt i forhold til vores vandreture. Hos vores værtspar, Teresa og Victor, kender gæstfriheden ingen grænser, og ligesom de vil kræse om os, har de kræset om indretningen af hvert et lille hjørne af hotellet. Værelserne er rummelige og smagfuldt dekoreret, og har enten terrasse eller balkon samt eget bad og toilet. Til hotellet hører en dejlig have, terrasse, pool og flere hyggelige indendørs opholdsarealer, hvor man kan fordybe sig i stedets spansk/arabiske dekor eller en bog fra reolen. Restaurantens bar vil være åben både før og efter middagen, og kan blandt andet byde på økologisk vin, som Victor producerer fra sin egen vinmark. Med udsigten til at slappe af enten med en øl på terrassen, en kop kaffe på balkonen, en bog i haven under kirsebærtræerne eller en dukkert i poolen er det ganske enkelt et af de steder, man glæder sig til at komme ’hjem’ til efter en god, lang vandretur!

Læs mere om vandreferien i Andalusien - Sierra Nevada
Spanien - De Kanariske Øer - Vulkanen Teide og Grønne La Gomera

På denne tur overnattes på hotel i topersoners værelser med undtagelse af overnatningen i bjergrefugiet, hvor der overnattes på sovesal.

Hotel i La Laguna, Tenerife
Hotellet i La Laguna ligger i byens gamle kvarter i en tre hundrede år gammel, stilfuld bygning, hvor de enkelt indrettede værelser omkredser en skøn, fransk inspireret indendørs gård, der fungerer som hotellets café og morgenmadsrestaurant.

Bjergrefugiet Alta Vista
I 3.260 meters højde ligger bjergrefugiet Alta Vista i Teide nationalpark. Stedets oprindelige refugium blev bygget i 1892 af en englænder, som havde bosat sig på Tenerife. Refugiet er sidenhen blevet overtaget af Cabildo Insular (som også opererer svævebanen) og restaureret i 1950 og igen i 2007. Refugiet består af tre sovesale med plads til i alt 60 overnattende, et lille, simpelt køkken, opholdsrum og toiletter (ingen bad). Der er gode madrasser, dynetæpper, lagner og hovedpuder i refugiet - medbring evt. din egen lagenpose. Man kan købe enkelte læskedrikke, vand, te eller kaffe i refugiet til priser lige så høje som refugiets beliggenhed!

Hotel i Hermigua, La Gomera
Vores hotel Los Telares i Hermigua ligger billedskønt med udsigt til bananplantager og grønne bjerge. Hotellet har god plads med flere opholdsrum både inde og udendørs. Der er også en lille pool (ikke opvarmet). Værelserne er store og smagfuldt indrettede og de fleste med et lille køkken og balkon. Hotellet er ejet af familien Gámez og startet af Doña Gámez som på trods af sine snart 90 år stadig er involveret i driften. Det er dog primært datteren Luisa og hendes datter Ana, som står for driften. Fem minutters gang fra hotellet ligger deres restaurant (kun åben for hotellets gæster), hvor vi spiser morgenmad og enkelte dage også til aften. Familien dyrker selv deres grøntsager og frugter, laver deres egne marmelader samt bager lækkert groft brød af hjemmemalet korn. Som mange andre steder på la Gomera hersker her en ’grøn tankegang’ og hotellet gør meget ud af genbrug. Et rigtig hyggeligt og familiært sted, hvor servicen er i top, og man føler sig rigtig godt tilpas.

Læs mere om vandreferien på De Kanariske Øer - Vulkanen Teide og Grønne La Gomera
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig