Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Marokko - Trekking i Høje Atlas og bestigning af Mt. Toubkal

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

01.09.2018

Hjemkomst:

08.09.2018
 
DKK 8.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

06.10.2018

Hjemkomst:

13.10.2018
 
DKK 9.970 ,-

Status:

Turen er udsolgt - kontakt Topas for at få hjælp til at finde alternativ rejse, eller hvis du ønsker at blive skrevet på venteliste. Udsolgt

Afrejse:

13.10.2018

Hjemkomst:

20.10.2018
 
DKK 9.470 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

06.07.2019

Hjemkomst:

13.07.2019
 
DKK 8.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

07.09.2019

Hjemkomst:

14.09.2019
 
DKK 8.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

12.10.2019

Hjemkomst:

19.10.2019
 
DKK 8.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Indien
Ladakh trekking, Stok Kangri bjergbestigning & Taj Mahal
Marokko
Høje Atlas - højrute
Marokko
Jebel Sahro ekspedition med muldyr


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

           

Marokko - Trekking i Høje Atlas med vandrebestigning af Toubkal

Ref. MATO

Vores lokalguide Muhammed og geder i forgrunden, Toubkal i baggrunden

Duften af Marrakech

Bagagen kommer på muldyrene

Så er der frokostpause

Aftenbuffet på hotellet

Bjerge og varmedis

Gå på opdagelse i de smalle gader i Marrakech

Koutoubia-moskéen er en af de mest berømte moskéer i verden

Der sælges krydderier overalt i Marrakech

Det emmer af stemning på de eksotiske gademarkeder

De smukke Atlas bjerge

En lang pause i 3.550 meter med fantastisk udsigt

En lille lur i skyggen efter frokost

Glade trekkere holder pause

Morgendagens rute gennemgås af den lokale guide Mohammed

Overraskelsesdessert

Souk'en i Marrakech

Spontant gruppebillede. Liv og glade dage over hele linjen

Topbillede på Jebel Toubkal. 4.167 meter

Udsigt til Berber-landsby

Udvalg af varer i Marrakech

Aftensmad i refugiet i Tacchedirt

Dejlig sti på vej mod vores teltlejr i Azib Tamzoult

Grillspyd over ild til aftensmad - mmmh!

Gruppen på toppen af Toubkal - 4167m

Ikiss hvor vi laver et testop - en typisk berberlandsby

Keramikhandel i Armed

Klar til afgang efter frokost med Toubkal i baggrunden

Lokal og lidt primitiv sodavandsbiks på vej til Azib Tamzoult

Muhammed hælder myntete op til os

Nedstigning efter at have været på toppen af Toubkal

Pause i "skyggen" af enebærtræer

På vej mod passet i 3.600 meters højde

På vej mod Tacchedirt

Sodavandskiosk

Vi skal "bare" lige der over

Vores frokost er lækker og meget sund!

Vores guide hælder te op i testuen

Vores hjælpere synger og spiller for os

Se gæsternes egne fotos for denne tur

8 dages trekking i Atlasbjergene i Marokko med vandrebestigning af Toubkal (4.167 m). Spændende og udfordrende trek som byder på det bedste af Høje Atlas bjergene og giver smag på nordafrikansk natur og kultur på blot en uge. Atlasbjergene er den største bjergkæde i Afrika og vi vandrer ad gode stier gennem det smukke og barske landskab. Vi passerer ødebeliggende landsbyer, forskellige agerbrug og terrassemarker og får et indblik i det hjertelige og venlige berberfolks måde at leve på.

Toubkal er med sine 4.167 m det højeste bjerg i Nordafrika. Det er relativt let at bestige og der er tale om reel - dog til tider udfordrende - vandring til toppen. Fra Toubkal er der formidable udsigter til Marrakech samt Anti Atlas og Høje Atlas bjergkæderne. Turen afsluttes i Marrakech, som er indbegrebet af arabisk eventyr. I denne atmosfærefyldte by støder det moderne og fransk-inspirerede sammen med traditionel islamisk kultur. Sanseindtrykkene er massive og et besøg på den berømte og farverige markedsplads, Djemaa el Fna, er et must.

  • Vandrebestigning af Toubkal (4.167 m.) - Nordafrikas højeste top
  • Spændende og udfordrende seks dages trek med det bedste af Høje Atlas bjergene
  • Det smukke pas Tizi-n-Tamatert (2.279 m)
  • Overnatning i Toubkal Base Camp — Nelther Refuge
  • Indblik i det hjertelige og imødekommende Berberfolks levevis i landsbyen Taccherdirt
  • Frodige grønne dale med figen-, nødde- og æbletræer
  • Trekkets højeste bjergpas - Tizi Aguelzim (3.545 m)
  • Marrakech — marokkansk smeltedigel af modernitet og traditionsrig islamisk kultur
  • Djemaa El Fna — Marrakech’s store, farverige marked med underholdning dagen lang
  • Marokkansk gastronomi i verdensklasse i Marakkech

Turen ledes af dansktalende turleder. På trekket har vi et erfarent og hjælpsomt marokkansk team med os bestående af guide, assistent guides og kok. Muldyr bærer hovedbagagen og deltagerne vandrer kun med egen dagtursrygsæk.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Ankomst til Marokko - Kort vandretur til Aramed

Vi ankommer til den nye lufthavn i Marrakech. Her møder vi turlederen og sammen kører vi små to timer i bus til landsbyen Imlil, der kan betegnes som indgangsbyen til Toubkal området. Her snører vi støvlerne og går det sidste stykke op til Aremd, hvor vores logi for natten ligger (bagagen bliver fragtet). Med udgangspunkt i den lille lodge bliver udstyret til trekket gjort klar.

Efter indkvarteringen vil turlederen informere om trekket og resten af dagen kan gå med at nyde udsigten til landsbyens lerklinede berberhuse på den anden side af floden og til toppen af Toubkal, som kan skimtes langt oppe i dalen.

-/-/A
Dag 2.Trek: Fra Imlil via passet Tizi-n-Tamatert til Tacchedirt (2.314 m.)

Dagen starter med at vi møder vores marrokanske team - lokalguide, hjælpeguider og en kok - som vi har med os de næste seks dage. Desuden har vi følgeskab af vores nye firbenede venner, muldyrene, som skal transportere vores bagage og grej på turen.

Allerede på denne første dag af trekket er der store kultur- og naturoplevelser i vente. Vi passerer bl.a. den traditionelle berberlandsby, Tamartert, og vi skal krydse trekkets første pas, Tizi-n-Tamatert på 2.279 m. Fra passet kan vi se tilbage i Imlildalen og lidt længere fremme på sporet kan vi Tacchedirt, hvor vi skal overnatte, samt landsbyerne vi kommer igennem på trekket i morgen. Vi overnatter på et refugiet ved den lille landsby Tacchedirt.

M/F/A
Dag 3. Trek: Fra Tacchedirt via n'Aguersioual passet til Tizi Oudite (2.219 m.)

Vi får et interessant indblik i den traditionelle berberkultur og levevis, når vi ud på formiddagen passerer igennem nogle af områdets små landsbyer. Berber betyder "fremmed" eller "det frie menneske", og det er betegnelsen for en oprindelig befolkningsgruppe i Nordafrika — hvoraf hovedparten bor i Marokko. Berberfolket er traditionelt agerbrugere og på sletterne ved foden af Atlasbjergene dyrkes der bl.a. citrusfrugter, forskellige grøntsager og kornsorter.

I landsbyen Ikkiss holder vi en lille te-pause - mynte-te med masser af sukker, hvilket synes at være Marokkos 'national-drik'. Vandresporet fører os i dag gennem frodige dale, for dernæst at stige op i det mere golde og tørre landskab og frem mod dagens første pas, Tizi n'Aguersioual. Herefter følger en nedstigning og næsten nede i dalen, får vi endnu engang et kig til Toubkal, som troner i det fjerne.

I Agurseoual i dalens bund kan vi smide støvlerne og spise dagens frokost. Efter frokost og et lille hvil starter vi dagens sidste opstigning mod det smukke bjergpas Tizi'n Oudite (2.219 m). Vi stopper ved et refugie før passet og gemmer topudsigten fra passet til næste dag.

M/F/A
Dag 4. Trek: Fra Matate over Tizi'n Oudite passet til Azib Tamsoult Refuge 2.300 m.

Vandredagen starter med den sidste opstigning til selve Tizi Oudite passet i 2.219 m. På passets modsatte side følger en nedstigning til det smukke og grønne dalområde, Assif N wazzaden, og berberlandsbyen Ait Aissa. Midt på formiddagen holder vi en te-pause med lidt hjemmebagt brød - købt i en af de små bosættelser, vi passerer igennnem.

I dag spiser vi sen frokost ved ankomsten til dagens overnatningssted, Azib Tamsoult refugiet i 2.300 m. Eftermiddagen kan blandt andet bruges på en tur ned i dalen, hvor små vandfald kan agere brusebad for de friske, eller man kan slappe af i lejren og lade op til de to lange vandredage, der venter forude.

M/F/A
Dag 5. Trek: Toubkal Base Camp - Nelther Refuge 3.206 m.

Målet for dagen er Toubkal Base Camp. Vi vandrer fra morgenstunden frem mod selve Toubkal massivet, og terrænet bliver mere stenet og goldt, jo højere vi kommer. Det er et smukt syn at kaste blikket tilbage mod dalen. De grønne oaser i bunden af dalen står i skærende kontrast til det golde og røde landskab, vi bevæger os i.

Vi har en længere opstigning til trekkets højeste bjergpas, Tizi Aguelzim (3.545 m), inden vi hen på eftermiddagen når dagens mål. Vi bruger resten af dagen på at hvile og slappe af inden morgendagens udfordring og store oplevelse. Toppen af Toubkal venter på os og vi går tidligt til ro i Toubkal Base Camp.

M/F/A.
Dag 6. Vandrebestigning: Nordafrikas højeste bjerg Toubkal 4.167 m. (frivillig)

Endelig er det blevet tid til bestigning af Atlasbjergenes højeste top, Toubkal. Opstigningen forventes at tage ca. 4 timer og nedstigningen 3 timer. Det er trekkets hårdeste, længste og mest udfordrende vandredag, og det er alle anstrengelserne værd.

Vi starter opstigningen mod toppen kort før daggry. Foran os har vi 1.000 højdemeter at stige, og det er vigtigt at finde en god og rolig rytme og en balanceret vejrtrækning. Det er forventeligt og helt normalt at mærke den tynde luft i denne højde. På toppen venter en formidabel udsigt over de smukke og golde Atlasbjerge og hele det nordlige Afrika. Såfremt vejret tillader det, gør vi et kort ophold på toppen, tager topbilleder og nyder udsigterne, før vi starter vores nedstigning.

Hvis ikke man er interesseret i topturen, kan man blive i lejren og evt. selv vandre en mindre tur i området. Nogle af vores professionelle og hjælpsomme lokale medarbejdere vil være i lejren og tage vare på dem, der vælger ikke at gå med til toppen. (OBS! Går man hele vejen til toppen af Toubkal svarer dagens vandring til en grad 4.)

M/F/A
Dag 7. Trek: Fra Toubkal Base Camp Via Imlil til Marrakech

Vi står tidligt op, pakker sammen og begynder nedstigningen til Imlil, hvor vi startede for 6 dage siden.

Vandringen går på gode stier, og vi kan nyde udsigterne med en nyerhvervet topudsigt i bagagen. Fremme i Imlil tager vi afsked med vores lokale team, inden vi kører med bus til Marrakech. Om eftermiddagen er der tid til og mulighed for at se på byen.

Vores hotel ligger tæt ved markedspladsen, Djema el Fna, hvor man blandt andet kan opleve slangetæmmere, historiefortællere, akrobater og et utal af små lokale restauranter. Marokkansk gastronomi er i verdensklasse — og man bør ikke snyde sig selv for et gedigent lokalt måltid. Vover man sig ud i Marrakechs snoede markedsgader, vil man opleve gamle byhuse, traditionelle hammam bade, Museé de Marrakech, Medersaen (Koranskolen) og alskens varer; tekstiler, lædervarer, krydderier, tæpper, bliklamper, håndvaske og hoveddøre.

Om aftenen er Topas vært ved en festlig afskedsmiddag, så vi kan sige pænt farvel til hinanden og det eventyrlige Marokko.

M/-/A
Dag 8. Hjemrejse til Danmark

Efter morgenmad på hotellet er der afgang med bus til lufthavnen i Marrakech, og hjemrejse til København.

M/-/-
PRAKTISK INFORMATION

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

På trekket overnatter vi på sovesal i refugier i naturskønne omgivelser. På denne tur har vi ikke telte med.

I Marrakech overnattes på et mindre og meget charmerende hotel i Marrakechs gamle bydel.

Det er i begrænset omfang mulighed for tilkøb af enkeltværelse på hotellet i Marrakech mod et tillæg angivet nederst på siden. Det er ikke muligt at få enkeltværelse på trekket.
Varighed & sværhedsgrad

8 dage — heraf 5 dages vandring grad 3 og 1 dags vandring (til toppen af Toubkal) grad 4. På denne tur vandrer vi 4 - 10 timer om dagen. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

For at få det fulde udbytte af turen er det nødvendigt med en god grundkondition.

Der vandres primært på stier mellem landsbyer, anvendt af de lokale med deres muldyr. Vi ser ikke så mange andre deciderede vandrere i området. Stierne går flere steder på tværs af stejle bjergsider. Terrænet er for det meste ujævnt men ikke teknisk krævende, dog kan der forekomme passager med løst grus og store sten.

TOUBKAL:
Toubkal i Høje Atlas er Nordafrikas højeste bjerg (4.167m), men det er en vandrebestigning i den lette ende af skalaen. Der er tale om reel vandring hele vejen til toppen. Terrænet kan lejlighedsvis være en smule udfordrende (store sten, stejle stigninger, løst grus), men tekniske og svære forhindringer er fraværende. Toubkal er en bestigning, som de fleste i almindelig god form, vil kunne klare. Det hjælper at have vandreerfaring, men det er ikke et must. Vigtigst er det at have gå-på-mod og lyst til oplevelsen og udfordringen. Denne dags vandring svarer til en grad 4.

Vandrebestigningen til Toubkal er frivillig.
Bemærkninger til turen

På turen får vi et bredt indtryk af både Marokkos kultur og betagende natur — nok ét af de smukkeste og mest afvekslende lande i hele Nordafrika. Vi besøger "store" landskaber, intime miljøer og frodige og øde områder i et meget anderledes land — ikke fundamentalistisk, men fredeligt og rart at færdes i.

Turen er på 8 dage, hvoraf de 6 dage bruges på trekking. Selvom hovedvægten ligger på vandringen, når vi også at opleve kulturen og livet i Marrakech.

Der er mulighed for individuelt at forlænge turen med ekstra dage i Marrakech, hvis man ønsker mere tid i denne pulserende nordafrikanske by. Kontakt Topas' flyafdeling på info@topas.dk ved booking på turen, hvis du vil høre mere om denne mulighed. Ekstra overnatninger i Marrakech er for egen regning og arrangeres af deltageren selv - dog kan Topas hjælpe med kontakten til overnatningsstedet i Marrakech, hvor gruppen overnatter inden hjemrejsen.

Fredag er helligdag i Marokko, hvilket betyder, at flere monumenter, historiske bygninger, værksteder og butikker vil være lukkede. I souken (handelsgaderne i Marrakech) er der dog altid åbent i de fleste butikker.
Lidt om trekket

På denne tur bærer deltagerne kun dagstursrygsæk. En karavane af trofaste muldyr følger med os og bærer vores bagage, forsyninger, køkkentelte og andet nødvendigt udstyr. Ud over muldyrdriverne består ekspeditionens lokale personale af en guide, kok og et antal assistenter til at tage sig af logistikken og lave mad.

Undervejs renser vi selv vores drikkevand med keramiske filtre, som Topas har med. Der er dog også mulighed for at købe flaskevand i refugierne og selvfølgelig i Marrakech.

Maden på vandreturen laves af vores kok under primitive forhold. Man skal være forberedt på en velsmagende omend en lidt ensformig menu typisk baseret på grøntsager og couscous.
Klima

Marokko har et behageligt og mildt klima med dagstemperaturer i Marrakech fra 10 - 35 grader. I bjergene kan man forvendte dagstemperaturer på 15-30 grader. Nattemperaturerne på turen er fra minus 5 grader til plus 10 grader - koldest på selve topturen til Mt. Jebel Toubkal.
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta

Medbring euro eller dollars i kontanter, som omveksles til marokkanske dirham. Der findes hæveautomater i lufthavnen og i Marrakech og kreditkort kan anvendes få steder i Marrakech - og ingen steder på trekket. Det er vigtigt, at medbringe små sedler (10, 20 og 50-dirham sedler) på trekket, da der sjældent kan gives tilbage på store sedler ved køb i refugierne.

Bemærk at man ved udrejse af landet ikke må udføre mere end 1000 dirham.
Visum og pas

De marokkanske myndigheder har oplyst at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet:

Visumfri i indtil 90 dage
Danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes både ved ind- og udrejse
VIGTIGT: Passet skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed
Adgang til el

Der er kun sparsom adgang til at få opladet batterier på denne tur. Medbring derfor rigeligt med batterier. Der skal ikke bruges speciel el-adapter til stik i Marokko.
Mobiltelefon & WIFI

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur, og mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Af hensyn til turens øvrige deltagere henstiller vi til, at man kun taler i telefon eller sender SMS, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.

Der er WIFI på hotellet i Marrakech i opholdsrummet.
Litteratur & Kort

Lonely Planet: "Morocco".
Turen går til: "Marokko".
Rough Guide: "Morocco".

Der er mulighed for køb af vandrekort over Jebel Toubkal i refugiet i Toubkal Base Camp. Pris ca. 100 dirham.
Rejseforsikring - specielle forhold når du bevæger dig i højderne

Husk at din rejseforsikring skal være gældende for aktiviteter i mere end 4.000 moh. Mange rejseforsikringer dækker ikke, hvis man på turen kommer over en vis højde. Check med din forsikringsudbyder. GOUDA rejseforsikring dækker i alle højder og ved enhver aktivitet som afvikles på en Topas tur. Vi anbefaler derfor, at du tegner en GOUDA forsikring til netop denne type af rejse.
Flytider

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København - Marrakech t/r, inkl. skatter og afgifter
Transport til og fra lufthavn.
Dansktalende turleder.
Lokal guide, assistent guides, kok og muldyr på trekket
Overnatning i lokale hytter og refugier på trekket
Måltider som er indikeret under dagsbeskrivelserne
Overnatning med morgenmad på hotel i Marrakech
Afskedsmiddag i Marrakech
Bidrag til rejsegarantifonden.
Deltagerprisen inkluderer ikke

Lommepenge og udgifter til drikkevarer.
Drikkepenge til portere og lokal guide ca. DKK. 250,-
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn ca. DKK. 100-150,- pr. måltid.
Entré til museer og lignende
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. tillæg for enkeltværelse, 300,- DKK (én overnatning i Marrakech)
Evt. flytilslutning til/fra København
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig