Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Pakkeliste: Myanmar - Rundrejse, sejlads og tropisk paradis

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Det er mest optimalt at pakke bagagen i en blød sportstaske, rygsæk eller vadsæk.

Til trekket skal du pakke den bagage, du skal have med på selve trekket, i en blød og vandtæt taske. Det er et must at gøre tasken vandtæt indefra. Evt. ved hjælp af plastikposer eller lignende. Denne taske bliver båret af lokale bærere, hvilket også er grunden til, at du ikke må pakke i et kuffert, da den er svær at håndtere for bærerne. Selv bærer du blot på din dagstursrygsæk, der indeholder alt det, du skal bruge i løbet af dagen. Overskydende bagage kan efterlades på vores hotel Pindaya.

Vi anbefaler en dagtursrygsæk på ca. 30-40 liter. En dagtursrygsæk af den størrelse har en bedre bærekomfort end en mindre rygsæk. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage. Også dagstursrygsækken må pakkes vandtæt på trekket. Medbring derfor ekstra sorte skraldesække eller plastikposer, så tasken kan gøres vandtæt indefra.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Støvler

Medbring gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte.
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Medbring let fodtøj f.eks. sandaler/klip klapper til at skifte med, når man kommer frem til overnatningsstederne.

Man kan også med fordel medbringe gode vandresko eller lette sko til byvandringerne og rundrejsens øvrige dage, så man ikke kun har vandrestøvler med.
Feltflaske

Medbring en eller flere flasker som i alt kan rumme 2 liter til vandreturen. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.
Camelbacks kan sagtens bruges som et noget dyrere alternativ.
Vandrestave

Det er individuelt hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave. Man må prøve sig frem.

Fordelene er dog mange og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken. Teleskopvandrestave anbefales.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
- Øger balance evnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Tøj til vandring

  2 par tykke vandresokker
  Evt. 2 par tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts (gerne noget tøj som tåler snavs og mudder)
  Svedtransporterende undertøj evt. uldent undertøj
  Vandre skjorter/t-shirts
  1 ulden sweater/fleecetrøje
  Regntøj; bukser og jakke
Andet tøj

  Andet tøj
  En tynd hue til trekket
  Et par tynde handsker til trekket
  Tøj til bybrug
  Strømper
  Undertøj
  Håndklæde
  Badetøj
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med faktor
Diverse

  Toiletsager
  Skrivesager
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape og vabelplaster og evt. knæbind.
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Sysæt til mindre reparationer
  Pandelampe m. ekstra batterier.
  Ørepropper (små gule, i skum: ca. 4 DKK på apoteket) til brug mod hanegal og andre nattelyde
  Kamera og evt. oplader og ekstra batterier
  Alkoholgel til at vaske hænder i før picniclunch (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Vådservietter
  Myggebalsam
  Evt. køresygepiller til bustransport
  Evt. vandrestave
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag — SKAL MEDBRINGES

Sovepose:
2-sæsons eller med en komforttemperatur på 0-5 grader. Det er en god idé at kunne lyne den helt ned til fødderne, så den kan bruges i såvel varmt som tempereret vejr.

Liggeunderlag:
Gerne Thermarest el. lign. med god komfort, men et almindeligt liggeunderlag er også helt ok.

Lagenpose:
Bomuld eller silke. Sidstnævnte er meget behagelig i varmen.
Specifikke turbemærkninger

Mod myg:
Vi anbefaler tyndt løstsiddende bomulds/lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej
5. Giv besked om hvor du går hen
6. Medbring altid vand nok
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen "fri". Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som ex. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur, og specielt på en pionertur som denne. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig