Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Himalaya Challenge 2013


Turleder og bjergbestiger Jakob Urth er på vej på eventyr igen. Denne gang er det Himalaya Challenge og hele to 8.000 meter bjerge, der venter forude; Shishapangma på 8.027 meter og Manaslu på 8.163 meter.

Følg Jakobs kamp mod de to toppe her: Himalaya Challenge Dagbog

Eller læs mere om projektet og om Jakob Urth herunder.
Printvenlig version
Hvem er Jakob Urth?


Jakob Urth er 36 år og bor i København. Han arbejder som freelance bjergguide og turleder hos Topas Travel. Han er Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger og kan bryste sig med flere 8.000 meter bestigninger uden brug af kunstig ilt. og var bl.a. den første dansker på Gasherbrum II (8.035m) i Pakistan og lavede den første danske solobestigning af et 8.000 meter bjerg (Cho Oyu, 8.201m i Tibet). Endvidere har Jakob et utal af hhv. 5, 6 og 7.000 meter toppe på sit bjerg CV, som han har opbygget gennem næsten 20 år som bjergbestiger og eventyrer. Han har klatret bjerge på de fleste kontinenter samt arrangeret og deltaget i ekspeditioner fra Himalaya til Arktis. Han har en passion for bjergene og den udfordring de kræver ...forberedelserne, træningen, ekspeditionerne og selve gennemførelsen af de mål, som han sætter sig.

Jakob er en ægte eventyrer med et livsfilosofi, der hedder ...Live Your Dream.
Jakob Urth om projektet:


Mit næste og store bjergprojekt er en dobbelt ekspedition og bestigning af verdens 14. samt 8. højeste bjerg. Shishapangma på 8.027 meter i Tibet og Manaslu på 8.163 meter i Nepal. En ekspedition som vil finde sted i efteråret 2013 (1/9 til 25/10). Et projekt, som vil sætte nye standarter for dansk bjergbestigning og eventyr. Et projekt, som vil gøre op med gammeldags tankegang og store tunge ekspeditioner. Jeg ønsker at bringe bjerget i fokus, jeg ønsker at tage udfordringen op ved at gøre det hele lidt mere simpelt, ærligt og ikke mindst oprigtigt. Jeg ønsker at bestige disse bjerge ved hjælp af minutiøst planlægning, erfaring, hård træning og ikke mindst ved min ukuelige tro på projektet.

Mand mod bjerg — ingen iltflasker og ingen brug af guider eller hjælp på bjerget!
Hvorfor bestige toppene uden "hjælp"?

Fordi det er den rigtige måde, og fordi jeg har erfaringen til at gøre det. Dette er, for mig, den ærlige og mest naturlige måde at bestige verdens højeste bjerge på. Den måde hvor kultur, natur og især bjerget belastes mindst. Jeg ønsker at bevise, at verdens højeste bjerge kan bestiges med et minimum af setup og størst mulig respekt for bjerget. Dette er enestående i en verden, hvor store kommercielle aktører fjerner eventyret og klatringen ved deres mange guider, kilometer af fixreb, iltmasker og mange tons affald... Let’s make things a little more simple.. Lad os bevare eventyret, udfordringen og ikke mindst bjerget og det skrøbelige miljø i Himalaya. Dét er 100 % eventyr.
Ekspeditionens to mål: Mt. Shishapangma og Mt. Manaslu

Ekspeditionens to mål er henholdsvis verdens 14. højeste samt verdens 8. højeste bjerg på kloden: Shishapangma på 8.027m og Manaslu på 8.163m - begge i Himalayabjergene. Disse to bjerge er forholdsvis sjældent besøgt og byder stadig på ægte eventyr. De to bjerge er tilsammen blevet besteget ganske få gange, hvorimod det kendte, og verdens højeste bjerg, Mount Everest på 8.848m har haft over 6000 besøg på toppen. Eventyret, udfordringen og især oprigtigheden er stadig at finde i de lidt mere ukendte og mere tekniske bjerge — dertil vil Jakob bestige bjergene uden brug af kunstig ilt — som den eneste og første dansker overhovedet.
Mt. Shishapangma

Mt. Shishapangma på 8.027 meter er det "mindste" af de 14 bjerge i verden, der overstiger de magiske 8.000 meter. Bjerget blev første gang besteget i 1964 af en kinesisk ekspedition og først åbnet for verden tilbage i 1978. Shishapangma betyder "the god of the grasslands" på tibetansk og opfattes som et helligt bjerg. Dette smukke og isolerede bjerg har haft flere danske forsøg, dog uden at nogen dansker har nået toppen. Dette vil Jakob ændre - og selvfølgelig gøre det uden brug af kunstig ilt.

Klik på billedet for at se Jakobs klatrerute på Shishapangma
Mt. Manaslu

Mt. Manaslu er et af Himalayas smukkeste 8.000 meter bjerge og ligger isoleret i det centrale Nepal - mellem bjergkæden Ganesh Himal i øst og de smukke Annapurna bjerge i vest. Manaslu, hvis navn på det lokale skriftsprog - sanskrit betyder "sjælen", er med sine 8.163 m verdens 8. højeste bjerg. Manaslu blev besteget første gang 1954 af en stor japansk ekspedition via Nordøstgraten. Dette er også ruten Jakob ønsker at klatre. Manaslu er besteget to gange tidligere af danskere — dog kun ved brug af kunstig ilt og store tunge ekspeditioner. Jakob vil bestige bjerget uden brug af kunstig ilt og uden at efterlade andet end fodaftryk.

Se Jakobs klatrerute på Manaslu i 3D
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig