Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Pakkeliste: Bhutan

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Vadsæk/duffelbag/sportstaske: medbringes som den primære bagage på trekket. Det vigtigste med dette stykke bagage er, at den er blød (så den kan komme på ryggen af en hest eller en yak) og pakkes vandtæt. Mest optimalt er det at pakke vandtæt indefra med stærke plastiksække. Tasken skal være stor nok til at du kan have alt dit personlige udstyr til trekket i den. Sørg for at du kan have sovepose, liggeunderlag m.v. i samme taske, så vi undgår for mange 'løsdele'.

Dagstursrygsæk: Vi anbefaler en dagtursrygsæk på 30-40 liter. En dagtursrygsæk af den størrelse har en bedre bærekomfort end en mindre rygsæk. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage

Der er mulighed for at lade evt. overskydende bagage blive på hotellet i Paro.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Der kan forventes temperaturer på ca. 25 grader i Kathmandu og 15 - 20 grader i Paro. Dagtemperaturen i bjergene ligger mellem 5 og 20 grader alt efter hvilken højde, vi færdes i. Om natten kan der forventes temperaturer mellem 10 graders varme og 10 graders frost i de højest beliggende camps. Selvom turen ligger på det statistisk tørreste tidspunkt, må man forvente og være indstillet på alt slags vejr i bjergene. Fra sol og svag vind til sne og hård vind. Der kan forekomme enkelte regn og snebyger.

I de allerhøjeste camps kan nattemperaturen snige sig et godt stykke under frysepunktet. Man kan godt komme ned i nærheden af 10 - 15 graders frost — især på sene efterårsafgange. Så husk den gode sovepose og det isolerede liggeunderlag (se nærmere heromkring ved at læse videre).
Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader.
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. sandaler eller lette gummisko til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Feltflaske

Medbring en eller flere flasker og en minimum kapacitet på 3 liter. Undgå lette plastikflasker (vand- og sodavandsflasker) da holdbarheden på disse er kortvarig. Vi anbefaler i stedet stærke plastikflasker (alla Nalgené) eller metalflasker (alla Sigg), da man kan være sikker på, at disse kan holde til hele trekket. Camelbacks er et udmærket alternativ eller supplement, men det er en noget dyrere løsning.
Vandrestave

På denne tur anbefaler vi kraftigt brugen af vandrestave. Det skal dog siges, at det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Tøj til vandring

  3 par tykke vandresokker
  Evt. 3 par tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
  1 tynd uldtrøje
  1 tykkere fleece/uldtrøje/tynd dunjakke
  1 vind- og vandtæt jakke med hætte (Gore-tex evt)
  1 par vind- og vandtætte skalbukser (Gore-tex eller regnbukser)
  Dunjakke eller en varm syntetisk jakke
  1 varm hue
  1 par fingerhandsker
  1 par varme luffer (vi anbefaler luffer frem for fingerhandsker, da det er lettere at holde varmen med fingrene samlet)
  1 varmt tørklæde
Andet tøj

  Håndklæde (gerne letvægts)
  Rejsetøj
  T-shirts
  Skjorter/langærmet bluse
  Strømper
  Undertøj
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Gode solbriller, der sidder til og har mørkt glas (SKAL medbringes)
  Solcreme og læbepomade med høj faktor
Diverse

  6 stk. pasfoto til visum og trekkingtilladelser
  Toiletsager
  Skrivesager
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape og vabelplaster og evt. knæbind
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Sysæt til mindre reparationer
  Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
  Vådservietter
  Evt. køresygepiller til bustransport
  Energibarer/yndlingssnack (skal medbringes)
  Vaskepulver til håndvask
  Alkoholgel til at vaske hænder i før spisning (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Pandelampe og evt. ekstra batterier
  Ørepropper
Specifikke turbemærkninger

Vandflaske: På denne tur filtrerer vi selv vores drikkevand med keramiske filtre. Vi behøver derfor hverken at købe eller koge vand, og på den måde kan vi undgå at forurene yderligere med engangsplastikflasker. Vær sikker på at de flasker, du medbringer, er i et solidt materiale så de kan holde til hele Lunana Snowman Trekket.

Snacks: Medbring energiholdige snacks/energibarer/chokolade til hele trekket. Det er vigtigt at have sukkerholdige mellemmåltider på et trek af denne kaliber. Det er deltagernes ansvar at medbringe. Man kan købe chokolade m.v. i Kathmandu og Paro, men det er en god idé at tage sin 'yndlings-snack-spise' med hjemmefra, hvis man har særlige præferencer.

Soloplader: Det er ikke muligt at få ladet batterier, musikafspiller og lignende på trekket. Det kan derfor være en god idé, at have en lille soloplader med, hvis man fx er afhængig af musik, kamera eller andet elektronisk. Batterierne tappes hurtigt i koldt vejr.

Sovepose og liggeunderlag SKAL MEDBRINGES.

Sovepose: Medbring en 3-sæsoners sovepose eller en sovepose med en minimum komforttemperatur på -10 grader. Dette er et minimum og det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med dette, da det ikke er muligt at fremskaffe en tykkere sovepose på trekket.

Hvis du tvivler på din soveposes komforttemperatur og varmeevne, kan du supplere med en fleecepose, som vil forbedre varmekomforten med cirka 5 grader.

Liggeunderlag: Medbring liggeunderlag — gerne et oppusteligt alla Therm-A-Rest. Liggeunderlaget øger ikke kun din liggekomfort, men isolerer også og holder dig varm.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen "fri". Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som ex. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig