Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Er du ny med Topas?


Har du aldrig rejst med Topas før, så har du sikkert en masse spørgsmål. Hvad vil det sige at tage på en aktiv grupperejse? Er det noget for mig? Hvordan foregår det praktiske? Her kan du læse lidt om Topas, vores forskellige typer af rejser, aktivitetsformer, overnatningsmuligheder og sværhedsgrader.

Vi har delt vores rejser op i 3 rejsekategorier som repræsenterer hver sit rejseunivers. Åben døren til din favoritkategori og få et hurtigt overblik over udvalget af rejser, som passer netop til dig. Vi har:

Berigende Rundrejser for alle
Bevægende Naturoplevelser for de aktive
Bjergtagende Udfordringer for de seje

Topas bygger derudover på tre kerneværdier: det ægte eventyr, godt selskab og aktiv livsstil. Disse værdier gennemsyrer samtlige rejser i alle 3 rejsekategorier.
Printvenlig version
Det ægte eventyr

Vi har gjort et godt forarbejde og fundet frem til de bedste destinationer, hvor du får en særlig oplevelse væk fra alfarvejen med autentisk natur og spændende kulturelle oplevelser.

Der er altid en dansktalende turleder med gruppen, som har masser af erfaring og kendskab til stedet*. Hvis der er behov for det, anvender vi også lokale guider og bærere. På den måde sikrer vi os, at der bliver taget god hånd om alt det praktiske, så der er plads til at du kan opleve og suge alle sanseindtrykkene ind.

*På følgende destinationer anvendes der udelukkende lokale guider: Færøerne og på turene VNVF samt VNVH i Vietnam.
Det gode selskab

På en Topas tur kommer du til at møde andre ligesindede, der nyder at være aktive i naturen. Gæsterne der rejser med Topas er typisk mellem 30 og 70 år, og har en gennemsnitsalder på ca. 50 år.

Gruppernes størrelse er på typisk 12-24 deltagere, men på enkelte cykelrejser kan der være max. 40 deltagere. Omkring halvdelen af vores gæster rejser alene af sted, mens andre tager af sted med deres partner eller kammerat. Vi laver ikke individuelle tilbud, så det er kun muligt at tage på de i forvejen planlagte afgange.

Hvis du ønsker en længere rejse, kan du ofte mod et gebyr forlænge dit ophold ved enten at rejse tidligere ud eller senere hjem. Dette kan arrangeres op til 90 dage før afrejse ved at kontakte Topas via mail eller telefon.
Aktiv livsstil

På en Topas tur er der altid et aktivt element i turen. Vi tilbyder både vandring, cykling, bestigning og multiaktivitetsture, som også kan indeholde kajak og snorkling.

Dagsturene varierer i længde og varighed. Vi starter ofte tidligt om morgenen og holder undervejs små pauser og en længere frokostpause på en times varighed. Ofte vil vi være fremme ud på eftermiddagen, så der er god tid til at hygge og slappe af om aftenen. Sværhedsgraden på turene handler i høj grad om antal højdemeter fremfor distancen og den fysiske afstand. Turene er alle gradueret fra 1-6 med stigende sværhedsgrad, hvor 1 er det laveste og 6 er det højeste.

Når du skal vælge tur, er det vigtigt, at du vælger en tur, der passer til din aktuelle form og tidligere vandreerfaring. Både af hensyn til dig selv og af hensyn til de andre i gruppen. Du kan læse mere om hvad de forskellige grader dækker over her
Overnatning

Alt efter hvilken form for tur du tager på, kommer du til at overnatte på forskellige måder.

På fastbase ture overnatter vi det samme sted hele turen og laver herfra dagsture i området. Der overnattes på hoteller og små pensionater, hvor der kan vælges mellem enkelt- eller dobbeltværelse.

På hytte til hytte turene sover vi på bjergrefugier og i sovesale. På den form for ture, vandrer vi med vores bagage og overnatter et nyt sted de fleste nætter.

På bestigningsture vil overnatningen nogle dage foregå i telt med sovepose og liggeunderlag. Der er på den måde stor forskel på turenes komfort.
Forplejning på turen

Måltider og det at smage på destinationens specialiteter er en stor del af en rejse og de minder man tager med hjem. Vi gør en dyd ud af at præsentere dig for egnsretter og lokale produkter. På turene spiser vi ofte på lokale restauranter, og er på den måde med til at støtte lokaløkonomien.

På de enkelte ture kan du under dagsbeskrivelserne se hvilke måltider, der er inkluderet i prisen, samt hvilket prisniveau du kan forvente.
Hvad skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige rejser og aktivitetsformer.
Hvis du ikke har været på aktiv ferie før, kan det være en god ide at vælge en rundrejse eller en tur, som er gradueret med kategori 2-3.

Vores aktive rejser finder du inden for følgende 5 rejsetyper:
  • Aktive rundrejser
  • Vandreferie
  • Cykelrejser
  • Bjergbestigning
  • Bike & Hike / Multiaktivitet
Inspiration til rejser

Vores berigende rundrejser er for alle. Drømmer du om en unik rundrejse med let cykling og vandring og et utal af store natur- og kultur højdepunkter, vil rundrejsen til pragtfulde og eksotiske Sri Lanka uden tvivl indfri din eventyrlyst.
Du kan læse om Rundrejsen til Sri Lanka her.

Et godt bud på en klassisk Topas vandreferie mange vælger som deres første tur, er turen til Toscana, La Fontanella. Her har vi base i en lille hyggelig bjerglandsby på et pensionat, hvor Mamma Gemma dagligt forkæler os med italienske delikatesser. Dagsturene foregår i området og kan justeres alt efter den enkeltes behov og fysiske formåen.
Du kan læse mere om vandreturen "La Fontanella" her.

Hvis du er mere er til cykling, har vi i mange år haft succes med vores cykeltur i Kroatien, hvor vi udforsker det Dalmatiske øhav. Vi har på denne tur base på en charmerende træmotorsejler, hvor vi sover i kahytter. På den måde kommer vi hver dag til at cykle i et nyt spændende terræn.
Du kan læse om Cykelferien i Kroatien her.

Hvis du er til flere aktiviteter, så er Topas Bike & Hike ture eller Multiaktivitetsture et godt bud. En mulighed i denne genre er vores tur til Sardinien. Her kommer du til at opleve den smukke ø både til fods, på cykel, og i kajak.
Du kan læse mere om multiaktivitetsturen på Sardinien her.
En anden mulighed er Bike & Hike på Mallorca, hvor du fra dag til dag kan vælge om du vil cykle eller vandre.
Du kan læse mere om Bike & Hike på Mallorca her.

Bjergbestigning er for mange den ultimative udfordring. Hvis det er denne type tur, der tiltaler dig, så kunne en tur på toppen af Kilimanjaro være en mulighed. Med et gennemsnit på 85 procent, som kommer op på toppen, har Topas stor ekspertise med at få deltagere hele vejen op. Udover bjergbestigning kan turen kombineres med både safari og ophold på Zanzibar.
Læs mere om Tanzania - Kilimanjaro turen her.

Hvis ikke lige det skal være en af de nævnte ture, så kan du se den fulde oversigt over alle vores mange andre spændende mulige rejser her.
Hvad så nu?

Hvis du har udset dig den tur du vil på, er det næste skridt at foretage bookingen. Du booker dig online under turbeskrivelsen, hvor du vælger den afgang, du gerne vil på. Når du booker rejsen, betaler du med det samme et depositum for turen. Restbeløbet forfalder 60 dage før afrejse.

Som rejsende med Topas får du adgang til "Min Topas side", her kan du se alt det praktiske i forbindelse med din rejse såsom flyplan, pakkeliste og mange andre praktiske oplysninger. Det er også her, du kan betale dit restbeløb. Du modtager også en reminder på mail, når det er tid til at indbetale restbeløbet. Flybilletter og deltagerliste bliver desuden tilgængeligt på din Topas side 10 dage før afrejse.

Hvis du har brug for at få afklaret yderligere spørgsmål eller har brug for mere rådgivning til hvilken rejse, der passer til dig, så er du altid velkommen til at sende en mail til os: info@topas.dk eller ringe i kontorets åbningstid mellem klokken 10-15 på tlf.: 8689 3622.

Vi glæder os til dit selskab!
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig