Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Italien - Toscana - Bike and Hike — Kombineret cykel og vandreferie

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores cykelture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til cykling som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Da vi har fast base på turen, kan du pakke din bagage i en kuffert, vadsæk, duffelbag eller hvad du ellers ønsker. Desuden skal du medbringe en lille dagstursrygsæk, som kan bruges som håndbagage på flyrejsen og undervejs på rejsen på hhv. cykelture og/eller vandreture.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler/sportssko
Cykelbukser
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
Et par sokker
En T-shirt
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Dagtemperaturer 18-30 grader C
Nattemperaturer 15-20 grader C
Der er som regel varmest i juli/august og lidt køligere i maj, juni, september og oktober. Vejret er generelt stabilt i Toscana, især i sommerperioden, men som altid i bjergområder kan der forekomme pludselige vejrskift.
Tøj og udstyr til vandring

Gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram), groft mønster på sålen og god ankelstøtte for at undgå ankelskader. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til inden turen, så du ikke får problemer med tryk og vabler.
2-4 par tykke vandresokker
Evt. 2 par tynde indersokker
1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
2-3 tynde (uld)trøjer
2-4 svedabsorberende T-shirts
1 sweater/fleecetrøje
1 vind- og vandtæt jakke med hætte
1 par åndbare regnbukser

Feltflaske: Medbring en eller flere flasker (eller et 'camelback drikkesystem), som i alt kan rumme 1½ liter
Evt. vandrestave. (Vi anbefaler at medbringe vandrestave, da de er med til at aflaste knæ ved nedstigninger og generelt hjælper med at holde balancen)
Tøj og udstyr til cykling

Cykelhjelm: Cykelhjelm forefindes ikke på stedet, så Topas anbefaler på det kraftigste at du selv medbringer en godkendt cykelhjelm.

Cykelbukser og cykelhandsker
Svedtransporterende undertøj
Vind- og vandtæt jakke og gerne et par regnbukser
Sandaler eller sportssko er normalt dækkende til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og cykelsko med.
Drikkedunk: Der er en drikkedunksholder påmonteret cyklen (eller man kan have en vandflaske i sin turrygsæk.)
Evt. egen refleksvest samt cykelsadel
Andet tøj

  Badetøj og håndklæde
  Rejsetøj
  T-shirts
  Skjorter/langærmet bluse
  Strømper
  Undertøj
  Let fodtøj, f.eks. sandaler eller sportssko til at skifte med, når man er færdig med dagens aktiviteter.
Mod solen

  Hat eller kasket
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med høj factor (min. faktor 30)
  Let, langærmet skjorte
Diverse

  Toiletartikler
  Toiletpapir (til vandre- og cykeldagene)
  Energibarer/yndlingssnack/energidrik til drikkedunk
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
  Evt. køresygepiller til bustransport
  Medicin til eget brug inkl. plaster og andet første hjælp
  Alkoholgel til håndvask før picniclunch (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Vådservietter
  Myggebalsam
  Ørepropper
  Lommelygte
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter tidligt. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs. Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen ikke omvendt). Efter første mødested holdes en kort pause og næste mødested aftales. Frokostpausen er normalt på 1 times varighed, så alle kan få en længere pause. Turlederen går normalt bagerst, men i nogle tilfælde, ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt at gå forrest.
En normal cykeldag

På alle cykelturene cykler en af turlederne med i ‘moderat tempo’, og viser vej m.m. Der bliver jævnligt lavet opsamling på aftalte steder, således at alle kan følge med gruppen, uden risiko for, at blive "hægtet af". Der er mekaniker assistance på alle cykeldagene.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en cykeltur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig