Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Ecuador - Cykling & Vandring Andesbjergene, Amazonas & Galápagos

Ref. ECAG
Vi har udarbejdet en pakkeliste med det formål at hjælpe dig, når du skal pakke til turen. Pakkelisten indeholder generelle råd og vejledning omkring tøj og udstyr til turen.

Der er mulighed for at få vasket tøj i San Cristobal på Galápagos.

Har du spørgsmål til pakkelisten, er du meget velkommen til at kontakte os på vores kontor — eller du kan rådføre dig med en ekspedient i Friluftsland eller en lignende udstyrsbutik.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flysikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget indchecket bagage og håndbagage må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kilo i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage. I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter). Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter. Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin, som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, neglesaks i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i indchecket bagage.
Råd og vejledning omkring påklædning/udstyr til turen

T-shirts, trøjer og undertøj i uld eller syntetisk materiale (polyester, polypropylene eller polyamid) er langt at foretrække frem for bomuld. I modsætning til bomuld er uld og syntetiske materialer nemlig svedabsorberende og hurtigttørrende, hvilket er væsentligt, så du undgår at blive kold under vandringen.

Skulle vi få regn på vandredagene i bjergene, er det utroligt vigtigt, at dit udstyr kan holde både din under og overkrop helt tør. Vær derfor sikker på, at dit yderste lag er 100% vandtæt. En poncho er uegnet i bjergene — den er hverken solid/vandtæt nok, eller for den sags skyld praktisk når man skal vandre eller cykle.

På ture af denne type med store temperatursvingninger er det en fordel, at du hele tiden kan tage lag af og på for at regulere varmen. To lag er derfor bedre end ét tykt.

I hytterne i Amazonas regnskoven kan man låne regnponcho og støvler (op til størrelse 46).
Bagage på turen

1. EN DAGSTURSRYGSÆK — 25-40 L.
På vandre og cykelturene i højlandet skal du medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen (vand, ekstra tøj, solcreme, kamera, personlig førstehjælp osv.). Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage. Rygsækken skal være regntæt, så man bør medbringe et regnoverslag til rygsækken.

2. STOR BAGAGE
Vi anbefaler at du pakker dit tøj og udstyr til turen i en blød kuffert eller vadsæk. Den fylder mindre og er lettere at læsse på firehjulstrækkeren, træbåden til Amazonas og speedbåden i Galapagos.

3. BAGAGE OPBEVARING
Der er mulighed for, at du kan opbevare dit Amazonas og Galapagos tøj på hotellet i Quito, mens vi er i højlandet. Medbring gerne en lille lås til denne taske/kuffert, hvis du ønsker at låse den under opmagasineringen. Når vi forlader Quito på turens dag 9 skal du have al din bagage med til henholdsvis Amazonas og Galapagos, da vi ikke kommer tilbage til hotellet i Quito. (På dag 12 overnattes på hotel tættere på lufthavnen og på dag 18 overnattes i Guayaquil inden hjemrejsen.)
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Tøj til turen

  Vind og vandtæt jakke MED hætte (hard shell/skaljakke/Gore-tex)
  Vind og vandtætte overtræksbukser/regnbukser — gerne med lynlås i siderne
  2-4 T-shirts (uld eller syntetisk materiale)
  2-3 tynde trøjer m/lange ærmer (uld eller syntetisk materiale)
  Lange underbukser (uld eller syntetisk materiale)
  Langærmet undertrøje (uld eller syntetisk materiale)
  Undertøj
  Tynd fleece jakke eller ulden sweater
  Tyk fleece jakke eller ulden sweater
  Varm hue (skal dække ørene)
  Varmt tørklæde
  Solhat med bred skygge hele vejen rundt
  1 par tynde fingervanter
  1 par varme vind og vandtætte luffer
  2-3 par almindelige vandresokker
  1-2 par vandrebukser
  1 par cykelbukser
  Badetøj/shorts
  Rejsetøj og bytøj (skjorter, nederdele, shorts, lette bukser osv)
  Buff eller bandana til at beskytte mod solen
Fodtøj

  Vandrestøvler med ankelstøtte
  Tennis eller sportssko til cykelturene og vandring i varmt, tørt vejr
  Fastsiddende sandaler der kan tåle vand (eks. Teva)
Diverse

  God men let lommelygte til aftenvandringen/spotte dyr i Amazonas
  Vandrestave (justerbare)
  Drikkedunke til 1-2 liters væske
  Valuta og rejsedokumenter
  Pas (Ecuador kræver ved indrejse, at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder ud efter hjemrejsedato)
  Rejseforsikringskort/dokument
  Kopi af pas/flybillet
  1-2 solide plastikposer (evt. sorte affaldssække) til at imprægnere rygsæk og bagage
  Vandtæt paksæk til dagsudflugter (Amazonas & Galápagos)
  Lille, let og hurtigttørrende håndklæde
  Toiletartikler
  Solcreme og læbepomade (faktor 30-50)
  Myggebalsam (evt. med DEET)
  Medicin og førstehjælp til eget brug (vabelplaster/Compeed, sportstape, knæbind)
  Desinficerende håndsprit/gel til hænderne
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Vækkeur/alarm
  Pengebælte
  Kamera, oplader, SD kort osv. (evt. undervandskamera til Galápagos)
  Kikkert
  Evt. lommekniv
  Evt. lille lås til bagagen
Udstyr specielt til Galápagos

På Galápagos kan man leje våddragt til USD 5 per dag. Dette anbefales til snorkelture i perioden maj-november, hvor vandet er køligere.

Med i turens pris er leje af kajakker, cykler, cykelhjelme og snorkeludstyr. Vær dog opmærksom på, at svømmefødder kun fås op til størrelse 45. Bruger du størrelse 46 eller over, skal egne svømmefødder medbringes hjemmefra.
Helbred

Medicin og lignende skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på tur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Specifikke turbemærkninger

MYG:
Mod evt. myg: Vi anbefaler tyndt løstsiddende tøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod evt. myg om aftenen.

TØJVASK:
Det er en god ide, at medbringe lidt vaskemiddel til håndvask, så cykel- og vandretøj kan skylles op efter behov.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig