Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage på denne rejse i 2019. Besøg venligst siden igen.

Lignende ture

Sri Lanka
Rundrejse med let cykling og vandring fra højlandet til Det Indiske Ocean
Ecuador Rundrejse
Vandring & Cykling i Andesbjergene, Amazonas & Galápagos
Costa Rica
Coast to Coast - Rundrejse med cykling og vandring fra Caribien til Stillehavet
Cuba
Øst til vest - Til fods og på cykel


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Indonesien - Rundrejse med cykling og vandring på Bali og Java

Ref. IDBL

Risterasser i bjergene

Cykling på hyggelige småveje

Vores hotel i Ubud

Rismark

Cykling og kultur oplevelser hånd i hånd

Pløjning med okser

Plukning af chilifrugter

Rishøsten i fuld gang

Monkey Forest i Ubud

Pura U. D. templet

Pura Ulun Danu templet ved Bedugul

Udsigt over den ene Twin Lake

Balinesisk dans i Ubud

Stranden ved Pemuteran

Lokalguiden Yoyo guider i regnskoven

Mellemting mellem blomst og svamp

Lowland Rainforest

Giganttræ

Mangrove ved lavvande

Eremitkrebs i mangroven

På vej til snorkling og dykning ved Menjangan øen

En verden under havet ved Menjangan

Lionfish ved Menjangan

Indsamling af foder til dyrene

Ijen vulkanen på Java

Ijen set fra strædet mellem Bali og Java

Vandring på kraterkanten af Ijen

Den turkis farvede kratersø i Ijen vulkanen

Bluefire i Ijen vulkanen

Poolen på vores hotel i Ubud

På vej til Amed

Amed med G. Agung vulkanen i baggrunden

Udsigt fra vores hotel i Amed

Fiskerbåd ved Amed

Nice to meet the locals

Undervandsliv ved Amed

Traditionel Jukung båd ved Amed

Højt humør i rismarken

Man kan sagtens tygge betelnød under arbejdet

Ris til tørring

Lokal fiskerbåd

Dreng med fodbold - et klassisk motiv

Træskærer arbejde

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Tag med til pragtfulde og eksotiske Bali — med en afstikker til Java og udforsk øen med Topas på denne aktive rundrejse. Bali er noget helt specielt — og af mange grunde. Øens umiddelbare skønhed, behagelige klima, de gode strande, det stærke køkken, risterrasserne, kulturen, de utallige kunsthåndværkere og først og fremmest de venlige, humoristiske og ekstremt gæstfri balinesere. Et folk og en kultur, vi oplever, når vi cykler og vandrer derude.

Med base i kunstnerbyen Ubud, Balis kulturelle hovedstad, Lovina ved den centrale nordlige del af kysten, Pemuteran i nordvest og Amed samt Padangbai i øst kommer vi godt omkring på Bali til flotte, rolige og fredelige egne. Vi veksler mellem indlandet i Ubud, samt ophold ved kysterne, hvor vi skal nyde det dejlige vand og flotte strande, hvor vi også oplever, at de lokale nyder livet. Bali kaldes ikke uden grund for Guderne Ø. Hinduismen, som er altdominerende på Bali, er en meget kompleks religion, men handler i høj grad om harmoni. Harmoni på 3 plan - harmoni mellem mennesker, harmoni mellem mennesker og natur og endelig harmoni mellem mennesker og guder.

Størstedelen af rejsen foregår på Bali, men vi har også et spændende trek til vulkanen Ijen på Java.

 • 2 cykeldage hvor vi oplever Balis alsidige landskaber med risterrasser m.m.
 • Mulighed for snorkling og/eller dykning i verdensklasse ved øen Pulau Menjangan,
  Amed og Padangbai.
 • Vandring i Bali Barat National Park, Twin Lakes samt ved Amed
 • Underholdning med balinesisk musik og dans en aften i Ubud
 • Vandring på vulkanen Ijen på Java — kendt for "blue fire" og den turkisfarvede kratersø
 • Morgensejlads i Jukungs (lokal bådtype) ved Amed
 • Indkøb på lokalt marked og derefter kokkeskole i Ubud (tilkøb)
 • Rafting på Ayung River gennem skove og mellem rismarker (tilkøb)
 • 3 overnatninger i kunstnerbyen Ubud
 • Mulighed for selvforkælelse i Ubud, Amed, Pemuteran og Padangbai i form af massage, spa, m.m. (aktiviteterne er tilkøb)

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Afrejse fra København.

-/-/-
Dag 2. Ankomst til Denpasar på Bali og videre til Ubud

Vi afhentes i lufthavnen i Denpasar. Ubud er Balis oprindelige kunstner by, og det var her de første europæiske kunstnere slog sig ned — stærkt inspireret af den lokale kunst, der altid har haft et center i Ubud og de nærliggende landsbyer.

I dag er Ubud på backpackernes rejseplan, men vi kan sagtens finde de fredelige steder i den interessante by. Vi bor på det smagfulde Hotel Greenfield i Ubud.

-/-/A
Dag 3. Cykel- og vandredag rundt om Ubud

Vi cykler og vandrer - denne første dag - en guidet tur rundt i omegnen af vores by Ubud. På hotellets p-plads finder den enkelte sin rigtige størrelse cykel, og vi finder os tilrette med hjelme, cykler og generel teknisk instruktion. Herefter lægger vi ud med nogle få kilometers transfer til starten på vores tur.

Vi starter med at vandre en god times tid ad små stier og diger, der snor sig mellem rismarkerne. Bali er kendt for sine smukke rismarker, så vi giver os god tid til at udforske livet her ude i terrasserne, hvor de fleste balinesere tjener til livets ophold. Overalt er her aktivitet i det meget intensive landbrug. Der er evt. mulighed for at se på arbejdende kunstnere.

For enden af stien holder vores cykler parat. Vi stiger jævnt op gennem terrasserne og den hektiske by Ubud synes langt væk. Vi finder et lille sted til en fælles frokost, inden vi forsætter højere op gennem markerne mod betagende udsigter.

Hjemturen til Ubud er ned ad bakke det meste af vejen. I løbet af dagen vil turlederen orientere og være behjælpelig med arrangement af næste dags aktiviteter. Om aftenen vil der være tilbud om fællesspisning på hyggelig restaurant i Ubud.

M/F/-
Dag 4. Ubud — leisure day med mulighed for kokkeskole, Rafting tur på Ayung River og afslapning og shopping i Ubud (tilkøb). Om aftenen traditionel balinesisk dans.

To af aktiviteterne starter fra morgenstunden, og det er hhv. kokkeskole og rafting tur, som man altså må vælge imellem. Dem der er tilmeldt kokkeskole tager fra morgenstunden på det lokale marked og køber ingredienserne til den balinesiske frokost, som man selv skal være med til, at forberede. En oplevelse helt i særklasse! Tiden efter frokost vil være til fri disposition.

Raftingtur på Ayung River. Efter morgenmaden bliver man hentet i bil og kørt til floden, hvor man introduceres til rafting i en let udgave i gummibåde med plads til 4-6 passagerer og en lokal guide. Selve raftingturen varer et par timer og er en både smuk og sjov oplevelse. Man spiser frokost ved landgangsstedet, inden man returnerer til Ubud, hvor man er tilbage ved 13 — 14 tiden og har her tid til en tur i poolen eller hvad der nu falder for.

Derudover kan mange andre aktiviteter arrangeres — spørg turlederen.

Det er måske også dagen til den store selvforkælelse, hvis du ikke har prøvet det endnu, i form af spa og/eller massage. På Bali er massage en del at livet, en kunnen, der går i lære fra mor til datter (mændene kan faktisk også) og som folk fra hele jorden kommer til Bali for at lære, ligesom mange Balinesiske kvinder tjener til livets ophold som massører på spa’'r og på internationale hoteller kloden rundt. Massage findes i mange variationer og fra ½ time til over 2 timer for den helt store omgang, men så er man også som født på ny. Alternativt kan man shoppe, se på kunst, gå i poolen eller læse en god bog. Kort sagt — leisure day! Vi går ud og spiser i Ubud i aften, hvorefter vi skal opleve en traditionel danseforestilling.

M/-/-
Dag 5. På cykel fra Geriana til kystbyen Amed

Vi forlader Ubud i biler efter morgenmaden (cyklerne er med), og efter 1-2 timers kørsel er vi et stykke oppe ad skråningerne mod Mt. Agung (3.142 m) og bliver sat af i den lille landsby Geriana, hvor dagens 40 km lange cykeltur begynder. Og hvilken begyndelse; nedad bakke gennem risterrasserne til Selat, hvor vi et stykke tid følger den lidt større vej rundt om Mt. Agung. Vi fortsætter gennem byerne Duda, Sibetan til Bebankam, inden vi kører videre til landsbyen Tuggak, der er kendt for sine mange knivsmede.

Til frokost er vi nået frem til et af den sidste balinesiske konges vandslotte. Den balinesiske kongefamilie lever i bedste velgående. De har siden uafhængigheden i 1946 ingen magt eller officiel titel, men nyder stadig stor respekt i befolkningen og ejer stadig den lille restaurant, der vil servere en let frokost for os.

Efter frokost besøger vi det fine haveanlæg. Herefter er turen mest nedad bakke, til vi når kysten. Her kan vi stoppe og se, hvordan der udvindes havsalt. På resten af turen er der igen er et par små bakker, mens vi kører østpå til vores lille hotel, der ligger helt tæt på stranden. Her kan vi bade og snorkle, enten direkte fra hotellet eller 15 minutters gang fra hotellet. Dette afhænger af vind- og tidevands forhold. Vi skal bo 2 nætter i Amed.

M/F/
Dag 6. Med fiskerbåde på havet og vandring i Ameds bagland

Meget tidligt om morgenen lægger fiskerbåde (Jukungs) fra land for at være på havet allerede i solopgangen. Vi har fået den enestående mulighed at tage med de lokale fiskerbåde på havet og dermed få en flot sejltur, og opleve Bali fra søsiden. Fiskerne vil demonstrere deres fiskeri, så måske får vi også lidt eksotiske fisk at se?

Vi er hjemme til en morgenmad, og lidt afslapning på hotellet. Om eftermiddagen tager vi op i bakkerne bag kysten ved Amed og vandrer en rigtig flot tur på 2-3 timers varighed, hvor vi bl.a. besøger en lokal landsby med en lokal guide. Alternativt kan man tage på snorkletur. Vi finder en hyggelig restaurant til aftensmaden.

M/-/-
Dag 7. Til Lovina og varme kilder.

Vi bruger formiddagen på at køre til den centrale nordlige del af øen.
Vores hotel ligger i Lovina. Byen er Nordbalis svar på den meget turistede del i syd, blot meget mere afslappet. Vi skal da også primært bruge Lovina som base for ture til det centrale højland. Men der bliver sikkert også tid til afslapning ved havet eller hotellet.
Efter frokost på hotellet bliver der mulighed for en eftermiddagstur til de varme kilder i Banjar. Der er mulighed for at bade i det varme svovlholdige vand i pools og nyde de skønne omgivelser i en tropisk have.
Balineserne anser vandet for at være helligt , så her kommer både lokale og turister.
Om aftenen tilbud om fællesspisning på hotellet eller i nærheden.


M/F/-
Dag 8. Vandring og kano ved Twin Lakes. Besøg på vigtigt tempel og vandfald.

Området vi skal besøge ligger i ca. 1500 moh, så klimaet er lidt køligere, om end stadigt behageligt mildt.
Vi kører tidligt om morgenen en flot køretur ca. 1- 1½ times tid til udgangspunktet for vores tur, hvor vi møder den lokale guide. Vi skal vandre ca. 2 ½ time i den spændende regnskov ved Tambligan søen. Efter vandreturen venter en kort — (ca. ½ time), men spændende og smuk tur i en traditionel kano på søen. Efter sejlturen kører vi videre til byen Bedugul, hvor vi finder et hyggeligt sted til vores frokost. Medens maden bliver tilberedt er der mulighed for at besøge et marked med frugt, grønsager og souvenirs. Området er især berømt for sine jordbær.
Efter frokost besøger vi Pura Ulun Danu Templet i Bedugul, som er et meget vigtigt Hindu-Buddhist tempel påbegyndt i det 17. århundrede. Templet er dedikeret til gudinden Dewi Danu, vandets gudinde. Tempelkomplekset ligger smukt ved Bratan søen.
På vejen tilbage til Lovina stopper vi ved Gitgit vandfaldet. Med sit godt 40 meters fald er vandfaldet et besøg værd. Der er ca. 1 kilometer frem og tilbage fra parkeringspladsen. Er kræfterne brugt op, kan der nydes en ekstra kop kaffe ved en restaurant ved parkeringspaldsen.
Om aftenen fællesspisning et sted i byen eller på hotellet.

M/F/-
Dag 9. Til Pemuteran og vandring i Taman Bali Barat National park

Turen videre langs kysten til Pemuteran tager ca. 1½ time. Her indlogeres vi på vores smagsfulde hotel (kvalitetsbungalows), der ligger lige ved stranden.

Inden frokost vil turlederen introducere stedet, bade- og snorkelmuligheder samt de næste dages spændende program der udspringer herfra. Der er et interessant projekt med restaurering af koralrevet lige ved stranden. Snorklingen er god, dvs. mange flotte koraller, generel god sigtbarhed og masser af forskellige farvestrålende fisk. Så mon ikke mange lige skal nå en tur derud inden frokost.

Eftermiddagen byder på et par kortere vandreture i Balis eneste Nationalpark, nemlig Taman Bali Barat National Park, der omfatter ca. 19.000 hektar i det nordvestlige Bali, samt ca. 7000 hektar kystareal og koralrev, heriblandt koralrevene ved øen Pulau Menjangan, hvor vi har mulighed for at tage hen i morgen på snorkle- eller dykkertur. Vi skal køre ca. ½ time til udgangspunktet.

Trekket er en kombination af en kort og meget nem gåtur ved stranden i mangroveskov og derefter en kort vandretur i "dry monsoon forest" også kaldet "Coastal savannah". Lokalguiden vil forklare os om mekanismerne i disse interessante økosystemer. Udenfor regntiden, vil en del af dyrelivet koncentrere sig i området ved det udtørrede flodleje (da der trods alt er mest fugtigt her), og vi kan være heldige at se giant squirrel, muntjac (lille hjort), black monkeys, macaq aber, varaner og diverse fugle. Især er de fire slags kæmpelianer meget imponerende.

Resten af dagen er til fri disposition med tilbud om fællesspisning om aftenen.

M/F/-
Dag 10. Snorkling/dykning ved øen Pulau Menjangan (tilkøb) og vulkanvandring på Java

I dag vil der stå snorkling eller dykning på programmet for de fleste. I havet lige foran vores hotel er der glimrende snorkelmuligheder. Der er naturlige koraller og masser af fisk men også et spændende projekt, som handler om kunstige koralrev, der virker som katalysatorer for etableringen af naturlige koralrev, og dermed booster dannelsen af disse.

Der er dog også mulighed for (tilkøb), at tilmelde sig en 4-5 timers snorkle- eller dykkertur til Balis bedste snorkling- og dykkersite, Menjangan Island. Snorklingen ved Menjangan er fantastisk! Masser og atter masser af fisk og koraller i alverdens tænkelige og utænkelige farver og former. Man vil snorkle på to locations, som begge er nemme, ikke meget strøm, så alle der kan svømme kan være med. Hvis man bliver træt, bliver man bare samlet op af båden. Hver snorkletur tager ca. 1 time. Hvis man ikke ønsker at tage på snorkle/dykkertur, bliver man bare tilbage ved poolen eller stranden, forkæler sig selv med spa/massage osv.

Da vi i nat skal bestige vulkanen Ijen på Java, er det under alle omstændigheder en god idé, at alle får hvilet og sovet lidt, inden vi tager fra hotellet sidst på aftenen. Vi kører i bus til færgen, og sejler over strædet til Java på ca. 1 time. Herefter er der ca. 1,5 times kørsel til startstedet for trekket på Ijen vulkanen i 1.800 meter over havet.

Vi monterer pandelamperne og er således klar til den forestående udfordring. Foran venter os en spændende vandretur på ca. 400 højdemeter til kraterkanten . Turen tager ca. 1½ time, og derfra går vi ca. 45 min ned i krateret for at se "Blue fire" — varme, ild, og gas, der står i en fantastisk kontrast til nattehimlen! Turen ned i krateret foregår i mørke, iført gasmaske, idet der kan være kraftige svovldampe. Det er vigtigt med en god pandelampe. Under disse forhold en ret teknisk tur, idet der er stejlt og mange sten. Skulle nogle finde det for svært, er der mulighed for i stedet, at gå en tur på kraterkanten , hvilket i sig selv er en stor oplevelse. Vi bruger ca. 1 time i disse yderst spektakulære omgivelser nede i krateret, hvor den turkisfarvede kratersø (syreholdig) er et syn man aldrig glemmer!

Herefter er det retur i modsat rækkefølge, nu med tiltagende dagslys, således, at vi kan nyde landskaberne og sejlturen retur til Bali. Vi er tilbage på hotellet i Pemuteran ved frokosttid.

M/-/-
Dag 11. Tilbage til Bali fra Java og afslapning ved stranden, massage m.m.

De fleste har uden tvivl lyst til og måske brug for en afslappende eftermiddag ovenpå nattens vandring og storslåede oplevelse, og det er vores hotel og omgivelser ideelt til! Mon ikke en balinesisk massage kan løsne op for evt. ømme muskler? Eller en lille slentretur langs stranden til den nærliggende fiskerlandsby. Og ikke mindst er der stadigt den gode snorklemulighed lige ved hotellet.

M/-/-
Dag 12. Padangbai. Strand, snorkling og afslapning.

Vi skal på en lidt længere køretur frem til Padangbai, hvor vi skal bo de sidste 2 nætter. Turen tager 4-5 timer.

Padangbai er en hyggelig lille fiskerby, beliggende i en mindre vig med gode strande og snorkle- og dykkermuligheder. Hotellet vi skal bo på, ligger i umiddelbar nærhed af stranden og byen.

Om aftenen tilbud om fællesspisning på hotellet eller restaurant i nærheden.

M/-/-
Dag 13. Afslapning, strandliv og afskedsmiddag.

I dag er vores sidste dag på turen, hvor man i absolut fred og ro kan slappe af og fordøje de mange indtryk og oplevelser, som turen utvivlsomt har budt på.

Snorkling eller badning er selvfølgelig stadigt en oplagt mulighed. Eller bare slentre lidt rundt i byen. Hvis der er mere energi, kan turlederen være behjælpelig med forslag. Skulle nogle eksempelvis have lyst til at se mere til Ubud (ca. 1 times kørsel) eller endnu en vulkan kan dette arrangeres.

Om aftenen runder vi turen af med en fælles afskedsmiddag.

M/-/A
Dag 14. Hjemrejse til Danmark

Turen til Bali/Denpasars internationale lufthavn tager ca 2½ time. Vi passerer det noget mere travle og turistede Bali.

Afhængigt af afrejsetidspunkt kan der evt. blive mulighed for at strække ben og evt. foretage de sidste indkøb før turen går videre til København.

M/-/-
Dag 15. Ankomst København

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

Turens indhold af cykel- og vandreture, kulturelle seværdigheder, strandophold m.m. har vi nøje udvalgt og prioriteret til denne aktive rundrejse. Det betyder, at vi berejser en væsentlig del af Bali samt en smule af Java.

Vores overnatningssteder er bl.a. udvalgt ud fra, at de skal være godt placeret geografisk i forhold til at optimere logistikken i forhold til det generelle turindhold på rundrejsen. Derudover er overnatningsstederne også velplaceret i forhold til aktiviteterne på de enkelte dage, f.eks. i Ubud, hvor de kulturelle oplevelser er i højsædet, og i Pemuteran, som er et ideelt udgangspunkt for vandreturene, samt snorkling/dykning. Vi har helt bevidst planlagt minimum 2 overnatninger i træk på de enkelte hoteller, således at turen får et balanceret flow imellem logistik/transport og aktiviteter.

Standarden er gode turistklassehoteller med ordentlige værelser med eget bad og toilet. Ønskes enkeltværelse påregnes et enkeltværelsestillæg som angivet nederst på siden.
Varighed

15 dage. inkl. udrejse og hjemrejse.
Lidt om maden

Det balinesiske køkken er stærkt krydret og rigt varieret og på rejsen får vi fine muligheder for at udforske den mangfoldighed af kulinariske oplevelser, som det balinesiske køkken kan byde på. Til os nordboere serveres ofte en knap så stærk udgave af retterne, men bare sig til, hvis du ønsker den fulde styrke af krydderier. På dag 4 i programmet, er der mulighed for, at deltage på en meget veltilrettelagt og interessant kokkeskole, som begynder med fællesindkøb på det lokale marked (tilkøb).
Transport

Turen er en aktiv rundrejse, hvor vi omhyggeligt har gennemarbejdet programmet i forhold til aktiviteter, kulturelle seværdigheder og landskaber. Bali har så meget at byde på, at turen er fyldt med mangfoldige og spændende oplevelser over hele sin længde.

I sagens natur betyder det også, at vi må flytte os rundt fra A til B og kommer således til at opleve både det sydlige Bali (Ubud), det nordvestlige (Pemuteran), det centrale højland og det østlige ved Amed og Padangbai. Som bonus, får vi også snust til Java (trekket på Ijen vulkanen).

Vi har nøje afstemt aktiviteter og overnatningssteder, således at man ikke får for lange buskørsler på rejsen. Når det er sagt, så kører vi igennem nogle fantastisk smukke områder, så det er faktisk en oplevelse at betragte de varierede landskaber og byer vi passerer igennem. Vi kører i en moderne bus med aircondition.
Lidt om cyklerne - mountainbikes

At cykle på Bali kan være en udfordring, da trafikken sine steder er ganske tæt, og der tilmed er venstrekørsel. Vi har derfor valgt at lave denne tur på mountainbikes, så vi kan søge væk fra de trafikerede veje. Det betyder, at vi ofte ikke har asfalt under dækkene, og at vi derfor er bedst hjulpne med mountainbikes, der har bedre vejgreb end sædvanlige cykler.

Det er ikke vanskeligt at cykle på en mountainbike, men hvis man ikke har prøvet at cykle på mountainbike før, så anbefaler vi, at man enten låner eller lejer en mountainbike i Danmark inden turen, og får prøvet det, så man er bekendt med og tryg ved gearskifte og håndbremser på MTB.

Der er ikke bagagebærer på cyklerne, så man kan evt. selv medbringe en lille og let rygsæk. Der er følgebil på de 2 cykeldage (dag 3 og dag 10).
Lidt om vandreturene

Vandreturene på denne tur veksler imellem spændende natur vandringer i forskellige skov habitater, vulkan vandring, og en vandring i landbrugs kultur landskab. Alle vandreturene er grad 2-3. Stierne er generelt gode. Bemærk, at der er fuld fleksibilitet på vandreturene, forstået på den måde, at man sagtens kan springe en vandretur over, hvis man ønsker det.
Klima

Tropisk klima. Regnen falder især fra december til februar.
Dagtemperaturer mellem 28-32 grader, lidt køligere ved Twin Lakes. Nattemperaturer ned til ca. 22 grader. Som mange andre steder i verden, kan man også på Bali konstatere, at kendte vejrsystemer ikke er så stabile som tidligere, så klimabeskrivelser skal altid tages med forbehold, da vejret til tider er omskifteligt og uforudsigeligt. Vandtemperaturen i havet ligger normalt mellem 27 — 29 grader Celsius året rundt.
Visum

Den 19. juni 2015 indførte Indonesien visumfri indrejse i landet for bl.a. danske statsborgere. VIGTIGT: Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.
NB. Vær opmærksom på, at visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere.
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta

Indonesiske Rupiah, men medbring US dollars eller Euro til at veksle. Et lavt prisniveau gør, at lommepenge forbruget normalt er ca. 300 - 600 USD per person.

Såvel i lufthavnen som i Ubud, samt mange andre steder, kan du hæve kontanter på VISA eller MasterCard, samt veksle kontanter. Der kan imidlertid være perioder, hvor automaterne ikke virker. Medbring derfor rigeligt med kontanter. Man kan betale med kredit kort en del steder.

Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark — Bali t/r
Sejlads fra Bali til Java t/r
Overnatninger iflg. turbeskrivelsen
Dansktalende turleder
Al transport som nævnt i turbeskrivelsen
lokale engelsktalende guider på de 2 cykeldage
Trail snacks, vand m.m. på de 2 cykeldage
Leje af cykler og mekanikerassistance, og transport af cykler på de 2 cykeldage
lokalguide på vandreturene ved hhv. Bali Barat N.P. (dag 5), Ijen vulkanen på Java (dag 6), og Amed dag 8.
Sejlads ved Amed
Traditionel danseforestilling i Ubud
Måltider som er indikeret i turbeskrivelsen
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke inkluderede måltider i følge dagsbeskrivelserne
Snorkeltur ved Menjangan Island (incl snorkleudstyr og frokost) ca. DKK 300,-/person (dag 6)
Rafting på Ayung River eller kokkeskole i Ubud (dag 9)
Entré til diverse museer, som ikke er nævnt i afsnittet "Deltagerprisen inkluderer"
Rejseforsikring og evt. tilkøb af bagageforsikring og feriekompensation
Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 2.800,-
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig