Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Nepal — Kanchenjunga Base Camp Trek

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

TREK: Den bagage, du skal have med på trek, skal ved før trekket pakkes over i Topas' paksække. Denne er IKKE 100 % vandtæt. Medbring vandtæt materiale (fx sorte plastiksække eller lignende), så du selv kan gøre paksækken vandtæt indefra.

Paksækken på trekket må maximalt veje 17 kilo af hensyn til portere og vægtbegrænsning på indenrigsflyvningen.
Udstyr, der skal bruges i løbet af dagen, skal bæres i egen dagturssæk. Der er mulighed for at efterlade evt. overskydende bagage på hotellet i Kathmandu.

Vi anbefaler en dagtursrygsæk på 30-40 liter. En dagtursrygsæk af den størrelse har en bedre bærekomfort end en mindre rygsæk. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage. Og sørg også for, at denne rygsæk pakkes vandtæt.
Pak vandtæt — dit ansvar.

Bagage på turen

Den bagage, du skal have med på trek, skal ved ankomsten til Kathmandu pakkes over i Topas' paksæk. De rummer ca. 12 kg og skal af hensyn til porterne på trekket ikke være tungere. Porterne bærer 2-3 sække hver. Udstyr, der skal bruges i løbet af dagen, skal bæres i egen dagturssæk. Der er mulighed for at lade evt. overskydende bagage blive på hotellet i Kathmandu.

Pak vandtæt — dit ansvar.
Paksækken du får udleveret er ikke 100 % vandtæt. Sørg for, at du kan gøre både din paksæk og din håndbagage 100 % vandtæt evt. ved at fore dem med en indvendig plastiksæk i solidt materiale.

Medbring solide plastikposer hertil.

Vi anbefaler en dagtursrygsæk på 30-40 liter. En dagtursrygsæk af den størrelse har en bedre bærekomfort end en mindre rygsæk. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

På efterårs- og forårsturene kan der forventes temperaturer på ca. 25 grader i Kathmandu og lavlandet. Dagtemperaturen i bjergene ligger mellem 15 og 20 grader, om natten kan der forventes temperaturer mellem 10 graders varme og 10 graders frost i de højest beliggende camps.

Der kan forekomme både regn, vind, sne og sol på turene. Forvent som udgangspunkt alt slags vejr i bjergene.

I de allerhøjeste camps kan nattemperaturen komme et godt stykke under frysepunktet. Det er ikke unormalt med 10 - 15 graders frost — især på sene efterårsafgange. Så husk den gode sovepose og det isolerede liggeunderlag (se nærmere heromkring ved at læse videre).
Støvler

Medbring gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader.
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. sandaler eller lette gummisko til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Drikkeflaske

Medbring en eller flere flasker og en minimum kapacitet på 3 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.
Camelbacks er et udmærket alternativ, men det er en noget dyrere løsning. Desuden er camelbacks mere følsomme på frost, og slange og mundstykke kan fryse under kolde forhold.
Vandrestave

Vi anbefaler, at du medbringer vandrestave til denne tur. Terrænet og mange op- og nedstigninger gør det særligt egnet med stave.

Vi ved, at det er meget individuelt, om man har gavn af vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor.

Fordele ved brug af vandrestave:
- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Tøj til vandring

  4 par tykke vandresokker
  Evt. 3 par tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  Svedtransporterende undertøj — uldundertøj er bedst
  1 eller 2 tynd(e) uldtrøje som inderste lag
  1 mellemtyk fleece/uldtrøje + 1 tyk fleece/uld trøje eller alternativt tynd dunjakke
  1 vind- og vandtæt jakke med hætte (Gore-tex evt)
  1 par vind- og vandtætte skalbukser (Gore-tex eller regnbukser)
  Dunjakke eller en meget varm syntetisk jakke (dunjakke kan købes billigt som kopivare i Kathmandu)
  1 varm hue
  1 par fingerhandsker
  1 par varme luffer (vi anbefaler luffer frem for fingerhandsker, da det er lettere at holde varmen med fingrene samlet)
  1 varmt tørklæde
Andet tøj

  Håndklæde (gerne letvægts)
  Rejsetøj
  T-shirts
  Skjorter/langærmet bluse
  Strømper
  Undertøj
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge (alternativ kasket)
  Gode solbriller, der sidder til og har mørkt glas (SKAL medbringes)
  Solcreme og læbepomade med faktor
Diverse

  6 stk. pasfoto til visum og trekkingtilladelser
  Toiletsager
  Skrivesager
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape og vabelplaster og evt. knæbind
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Sysæt til mindre reparationer
  Kamera, evt. soloplader og/eller ekstra batterier
  Vådservietter
  Evt. køresygepiller til bustransport
  Energibarer/yndlingssnack
  Evt. vaskepulver til håndvask
  Alkoholgel til at vaske hænder i før spisning (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier
  Ørepropper
Specifikke turbemærkninger

Vand: På ture i Himalaya filtrerer vi selv vores drikkevand med keramiske filtre. Vi behøver derfor hverken at købe eller koge vand, og på den måde kan vi undgå at forurene yderligere med engangsplastikflasker. Vær sikker på at de flasker, du medbringer, er i et solidt materiale så de kan holde til hele turen til Kanchenjunga.
Sovepose og liggeunderlag (skal medbringes)

Sovepose: Medbring en 3-sæsoners sovepose eller en sovepose med minimum komforttemperatur på -10 grader. Dette er et minimum. Hvis du tvivler på din soveposes komforttemperatur og varmeevne kan du supplere med en fleecepose, som vil forbedre varmekomforten med cirka 5 grader.
Liggeunderlag: Medbring liggeunderlag — gerne et oppusteligt alla Therm-A-Rest. Liggeunderlaget øger ikke kun din liggekomfort, men isolerer også nedefra og holder dig varm.
Energiholdige snacks (skal medbringes i det omfang, du skal bruge det)

Medbring energiholdige snacks til hele turen, hvis du har behov for det. Fx rosiner, nødder, energibarer, slik, druesukker.
Vandredagene er sommetider hårde og lange, og vi bruger meget energi. Vores kok laver efter forholdene god og energiholdig mad på hele turen — 3 måltider dagligt — men det kan være nødvendigt at holde blodsukkeret stabilt i formiddags- og eftermiddagstimerne.
Der kan købes lidt chokolade m.v. i lokale huse visse steder på vejen, særligt i Ghunsa. Men udbuddet er småt og det er bedre at medbring hjemmefra, og så bare supplere lidt op lokalt.
Varmt tøj (skal medbringes)

Det er vigtigt at medbringe varmt tøj — særligt til de højest beliggende camps — så man kan holde varmen. Optimalt set medbringes en dunjakke. Den er guld værd i eftermiddagstimerne og om aftenen. Alternativt medbringes en eller to tykke fleece eller uld.
Solbriller (skal medbringes)

Skal medbringes - også selvom man ’ikke bruger solbriller normalt’. Hvis der falder sne, risikerer man at blive sneblind i løbet af kort tid.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen "fri". Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som ex. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig