Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage på denne rejse i 2017. Besøg venligst siden igen.

Lignende ture

Italien
Cykling gennem det klassiske Toscana med Chianti og Montepulciano
Andalusien Cykelferie
På cykel fra Sevilla til Granada
Portugal Cykelferie
På cykel fra Lissabon til Kap Skt. Vicente


Elcykel – Ideal

Læs mere her!

Racercykel - BTWIN

Læs mere her!

Sportscykel - Nishiki

Læs mere her!

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Italien - På cykel ad pilgrimsruten fra Pisa til Rom

Ref. ITPR

Blå himmel, grønne landskaber og masser af sol. Toscana har det hele.

Undervejs er der tid til pause i charmerende byer som her i San Gimignanos Piazza della Cisterna.

Cykelturene giver mulighed for snak med de andre gæster

På cykelturen gennem hjertet af Rom kommer vi forbi Vatikanet og Peterskirken

En af Toscanas smukkeste historiske byer: San Gimignano.

Italiensk pizza når den er bedst

I området Crete Senesi er typsisk toscansk med høje cypresser og snoede veje.

Pause og samling på feltet.

Cykelsnak på flere niveauer og alderstrin.

Monte Amiati byder på øde bjergruter og spændende udfordringer i sadlen.

Italien er det perfekte cykelland - vores cykler er dog af en helt anden standard.

Udsigten åbner sig over det store vandspejl på Lago di Bracciano

Gruppebillede i centrum af Rom

Toscana rummer alt det vi kender som betydningsfuldt ved italien

Italiensk vin er indbegrebet af livskvalitet og glæde

De smukke vinmarker i Toscana er en seværdighed i sig selv

Berninis kolonnader indrammer smukt Peterspladsen.

Udsigt over Soranos røde tage

San Gimignano er middelalderens svar på Manhattan med de høje tårne.

Lækre italienske brød og oste på det lokale marked

Kaffepausen nydes på en af de små caféer

Vi har egen følgebil med cykeltrailer med.

Colosseum i Rom - et af verdens mest ikoniske bygningsværker

Den gamle middelalderby Ronciglione ligger tæt ved Vicosøen

Små byer dukker op overalt i det smukke landskab

Den ikoniske Piazza del Campo i Siena bringer dig tilbage i historien

Scooteren er et populært transport middel, der nemt parkeres i de små smalle gader

Tid til pause og tiltrængt hvil af benene

Fælles foto inden dagens sidste etape

Vi nyder de storslåede landskaber på vores cykeltur gennem det klassiske Toscana

Toppen af Amiata er nået

Broen over Tiberen forbinder det historiske centrum af Rom med Vatikanet

Endnu et fantastisk view ud over det smukke landskab

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Har du lyst til en cykelferie som byder på en spændende kombination af udfordrende cykelruter og verdenskendte kulturskatte? Dette er en tur for cykelentusiaster, som kan lide de mange timer i sadlen og at nyde landskabet set fra cyklen.

Vi følger sporene fra de gamle pilgrimsrejsende igennem Toscana på vores vej mod Rom. I Middelalderen var Santiago de Compostela, Rom og Jerusalem de vigtigste rejsemål for pilgrimme. Vores rejse vil lede os gennem de vigtigste etaper af Via Francigena, Pilgrimsruten til Rom, første gang beskrevet i det 10 århundrede af den engelske biskop Sigeric.

På én uge cykler vi fra den charmerende kurbadeby Casciana Terme til Rom og hele vejen ind til hjertet af hovedstaden. Cykelrejsen vil føre os gennem nogle af Italiens smukkeste kulturbyer, bl.a. San Gemignano, Siena og Rom, men også forbi mindre kendte og charmerende middelalderborge i Buonconvento og Ronciglione. Ruten mod Rom byder på skønne landskaber gennem landsbrugsområder og forbi nogle af Italiens største søer, før vi nærmer os Italiens hjerte og slutter vores cykelferie med en hel dag i Roms centrum.

 • En række spændende cykelture, hver dag med nye landskaber, oplevelser og udfordringer på vej til Rom
 • Overnatning i San Gimignanos middelalderborg, en af Italiens smukkeste kulturskatte
 • På cykel igennem Middelalderbyen Siena og den flotte Piazza del Campo med frokost i den gamle bydel
 • En smuk bjergetape omkring Siena fra Colle val d’Elsa til Siena over Montagnola senese
 • Fra Siena følger vi vejen igennem Crete Senesi og kan nyde de storslåede landskaber på vores vej gennem det klassiske Toscana
 • Spændende bjergudfordringer omkring bjerget Monte Amiata i Sydtoscana med betagende udsigter og øde bjergruter
 • Vi cykler forbi vulkansøerne, Lago di Vico og Lago di Bracciano nord for Rom
 • Borgen Ronciglione, en lille historisk perle tæt ved Vico søen
 • På cykel i hjertet af Rom langs cykelstien som følger Tiberen
 • På cykeltur med lokalguide gennem Roms gamle centrum med besøg ved de vigtigste højdepunkter
 • Cykling gennem vinmarkerne ved den verdensberømte vinby Montalcino

Vi cykler hver dag fra sted til sted. Vi har hver dag følgeskab af en vogn som dels transporterer vores bagage og dels deltagere, som har brug for at hvile benene på nogle af strækningerne. Alle dage har man mulighed for at få et lift noget af vejen. Bliver der brug for det, har vi mulighed for at supplere med lokal transport til de længere etaper. Vi overnatter på hoteller af varieret kvalitet og komfort, det er dog alle gode overnatningssteder med hver sin charme.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Ankomst og transfer til kurbadbyen Casciana Terme

Fra lufthavnen kører vi til den lille charmerende kurbadeby Casciana Terme, der ligger i et skønt område mellem vinbakker og olivenlunde. Her vil vi gøre os klar til cykelrejsen.

-/-/-
Dag 2. Fra Casciana Terme til San Gimignano (cirka 65 km)

Dagens etape leder os frem til en af Toscanas smukkeste historiske byer: San Gimignano. Vi kommer igennem et skønt landskab mellem Casciana Terme og den gamle etruskerby Volterra, som vi vil kunne ane på en bjergtop senere på formiddagen.

Starten af etapen byder på en del flade strækninger, hvor vi kan varme benene op, inden vi møder de første rigtige bakker i nærheden af Volterra. Vi cykler gennem dejlige landbrugsområder og skove. Landskabet vi oplever på dagens rute er meget typisk for dette område med cypresser, oliventræer, vinstokke og skove, som rammer vores cykeltur smukt ind.

Det er ikke mange byer eller landsbyer, vi cykler gennem i dag. Selvom vi befinder os i et af Italiens mest kendte hjørner, er der forbløffende lidt trafik. Frokosten indtager vi på en af de få restauranter, vi møder undervejs.

Den gamle borg San Gemignano kommer pludseligt til syne foran os i landskabet med sine høje middelaldertårne. Her er den arkitektoniske arv meget velbevaret, hvilket gør San Gimignano til en af de smukkeste små borge i Italien. Gåturen fra byporten San Giovanni op til katedralen La Collegiata og torvet Piazza della Cisterna og igennem borgen føles som en rejse tilbage i tiden, da pilgrimme strømmede ned til Rom ad ruten "Via Francigena".

I San Gimignano afslutter vi vores dag og overnatter i de hyggelige omgivelser.

M/F/-
Dag 3. Gennem klassiske toscanske landskaber til Asciano (cirka 80 kilometer)

Efter morgenmaden cykler vi ud af San Gimignano. Vores første mål er den gamle borg Colle Val d’Elsa (Bakken over Elsa dalen).

Vi udfordres indledningsvis af en stigning på cirka 2 km, hvorefter ruten flader ud og vi krydser et plateau med flotte panoramaudsigter. Herefter går turen gennem den gamle byport til den charmerende landsby Colle. Vi nærmer os nu de skovklædte højder, der adskiller os fra Siena. Området hedder Montagnola Senese og den højeste “top" er Monte Maggio på 671m.

En meget lidt trafikeret landevej leder os igennem smukke landskaber til Scorgiano i 283 m, hvorfra vi kører opad over Montagnola. Vi arbejder os hårdt opad, men naturen omkring os er pragtfuld, vejen er fredelig og der er ikke mange biler, som forstyrrer vores tur igennem de tætte skove med steneg. Udsigten åbner sig ind imellem og er det klart vejr, kan vi måske skimte tilbage til San Gimignanos høje middelalderlige tårne. Vi cykler over bjergene i cirka 600 meters højde og vi rammer ned i den næste dal på hovedvejen mod Siena. Inden vi når Siena gør vi et frokoststop.

Via byporten Camollia cykler vi ind i Siena og snart er vi nødt til at gå med vores cykler mellem folk ad gågaden, ned mod den berømte plads Piazza del Campo med de smukkeste facader fra Middelalderen. Vi forlader byen via byporten Porta Pispini og finder vores rute mod Crete Senesi og Asciano syd øst for byen. Landskabet er som en rutsjebane: op og ned over bakkerne til Asciano, hvor vi tilbringer natten.

OBS! Denne cykeldag er en af turens længere etaper. Flere vælger muligheden for at blive transporteret på dele af dagens rute, så man kan skære en del km af.

M/F/-
Dag 4. Over Monte Amiata bjerget til den charmerende borg Sorano (cirka 115 kilometer)

På den første strækning passerer vi det smukke kloster Abbazia di Monte Oliveto Maggiore grundlagt i 1320. Herfra går det nedad til den gamle borg Buonconvento, som var det oplagte sted at holde hvil for rejsende på den gamle pilgrimsrute på vej mod Rom.

Efter en pause inden for de gamle bymure af Buonconvento kører vi opad mod bjergbyen Montalcino i 564 meters højde. Undervejs cykler vi gennem de berømte vinmarker, hvor man producerer en af Italiens bedste rødvine: Brunello.

Vi cykler forbi Montalcino og fortsætter nedad mod det gamle kloster Sant’Antimo. En legende fortæller, at det blev grundlagt af Karl den Store selv. Klostret var et af de vigtigste langs pilgrimsruten, og der er stadig vandrende pilgrimme, der på deres vej mod Rom, stopper her. Vi holder en pause omkring Sant’Antimo, inden vi starter dagens længste udfordring som vil lede os over Amiata bjerget.

Undervejs stopper vi for at spise picnic langs bjergvejen, og vi fortsætter derefter forbi bjergbyerne Arcidosso og Santa Fiora. Der er flere stigninger undervejs, og det er først på den anden side af bjerget, vi oplever flere nedkørsler og flade strækninger.

Eftermiddagens rute er dejlig og byder på flotte udsigter og enkelte stigninger, som udfordrer os. Sidst på eftermiddagen når vi frem til den gamle borg Sorano, der ligger mellem klippevægge og skove. Er der stadigvæk lidt krudt i benene, kan man om aftenen spadsere lidt i de smalle gyder i den lille historiske by og nyde den specielle stemning, som hersker mellem de gamle bygninger.

OBS! Denne cykeldag er turens længste. Flere vælger muligheden for at blive transporteret på dele af dagens rute, så man kan skære en del km af.

M/F/-
Dag 5. Fra Sorano til middelalderbyen Ronciglione ved Vicosøen (ca. 105 km.)

Vi har nu lagt de hårdeste stigninger bag os og resten af ruten byder på flotte landskaber uden de store strabadser — kun enkelte gange vil vi opleve lidt hårdere stigninger.

I dag cykler vi østpå mod Farnese, Ischia di Castro og Valentano. Vi krydser grænsen mellem Toscana og Lazio og kører ind i Viterbo provinsen. Vi har valgt en smuk rute gennem landbrugsområder, hvor vi undgår trafikken omkring provinsbyen Viterbo.

Vi kører nu stik syd mod Tuscania, en smuk borg som har sin oprindelse i Etruskertiden og fik en vigtig strategisk placering mellem Bolsenasøen og Middelhavet. Bymurene og vagttårnene omringer stadigvæk borgens gamle centrum og skaber en smuk kulisse omkring Tuscanias gamle huse.

Vi cykler over blide bakker til Tuscania. Herfra har vi 22 km til den næste by Vetralla, hvis gamle centrum har beholdt sin historiske charme. Har man lyst til at smage god mad fra Lazio byder en hyggelig familiedrevet “Trattoria" på veltilberedt mad efter traditionelle opskrifter.

Vi nærmer os den 10.000 år gamle vulkansø Lago di Vico, som er en af Italiens største søer. Den ligger i 507 meters højde og er dermed Italiens højest beliggende. Området omkring søen blev fredet i 1982.

Fra byen Vetralla (i 300 meters højde) skal vi cykle cirka 6-7 kilometer opad i højderne omkring søen. Den første strækning langs den vigtige Via Cassia mod Rom er ret trafikeret, men herefter cykler vi ad en lille landevej gennem smukke skove af kastanjetræer, indtil vi når ned mod søen og kan skimte det blå vand mellem træerne.

Vi cykler cirka 5 kilometer langs søen, herefter nedad mod den lille by Ronciglione på Pilgrimsruten Via Francigena til Rom. Her bliver vi indlogeret i byens centrum og det er hyggeligt at gå rundt og indsnuse stemningen, før vi vælger en god restaurant til aftenens velfortjente middag.

OBS! Denne cykeldag er en af turens længere etaper. Flere vælger muligheden for at blive transporteret på dele af dagens rute, så man kan skære en del km af.
M/-/-
Dag 6. Fra Ronciglione til Rom forbi Bracciano søen (ca. 85 km.)

Vi cykler mod Monterosi ad en forholdsvis trafikeret vej de første ca. 15 km. Men i Monterosi kan vi endelig cykle væk fra den tunge trafik. Da man byggede den store vej herfra mod Rom, glemte man at redde den middelalderlige rute og ønsker man at opleve fredelige veje, må man ændre retning og sigte mod søen Bracciano — hvilket vi gør.

Vi cykler cirka 3,5 kilometer opad mod Trevignano, inden den lille landevej når op i højden, og udsigten åbner sig over det store vandspejl på Lago di Bracciano, der er ca. 160 meter dyb.

Vi cykler lidt langs søen, inden vi drejer ud på landet igen. Noget af vejen foregår ad en alternativ rute - en smal, mudret, pløret og beskidt grusvej gennem markerne. Denne lille genvej på 1½ kilometer er den eneste måde at krydse i retning af Campagnano Romano. Herefter cykler vi mod Sacrofano, hvorfra landevejen mod Rom begynder.

Vi kører nu et stykke i trafikken, inden vi rammer en fredelig cykelsti der nogenlunde følger Tevere floden og fører os hele vejen til hjertet af byen. Det bliver ikke svært at finde vores hotel, som ligger ret tæt på Vatikanet. Om aftenen er der tid til at udforske byen og Vatikanet, inden vi nyder en dejlig middag.

OBS! Denne cykeldag er en af turens længere etaper. Flere vælger muligheden for at blive transporteret på dele af dagens rute, så man kan skære en del km af.

M/-/-
Dag 7. Rom blev ikke cyklet på én dag

Sidst på formiddagen starter vores rundtur på cykel i Rom. Vi mødes ved cykelgaragen og cykler derfra med vores lokalguide på opdagelse i byen. Undervejs oplever vi nogle af Roms store seværdigheder. Vi spiser frokost i Trastevere og cykler videre derfra om eftermiddagen.

Cykelturen afsluttes sidst på eftermiddagen. Vi mødes hen under aften til afskedsmiddag.

-/-/A
Dag 8. Hjemrejse fra Italien

Vi pakker og vender hjem til Danmark med mange gode italienske kilometer i benene.

-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

De inkluderede frokoster indtages skiftevis enten som fælles picnic med lokale specialiteter eller madpakke.
Overnatning

Vi overnatter på forskellige hoteller undervejs. Alle værelser har eget bad og toilet undtagen overnatningen i Ronciglione på dag 5. Her vi indlogeres i en fin residens, hvor vi deler lejligheder og derfor kan det godt være at 2 værelser deler bad og toilet.
Lidt om cykelrejsen

Turen er en cykelferie, hvor vi cykler fra Toscana til Rom på en uge. Rejsen kræver derfor god forberedelse af dig som deltager hjemmefra, da der ikke er indlagt hviledag i programmet.

Etaperne varierer mellem 50 og 120 km pr. dag. Alle dage er der mulighed for at få et lift noget af vejen. Vi har vores egen vogn, som følger med os hver dag, til transport af bagagen, men også til de gæster som har brug for at hvile benene.

Følgebilen vil ALTID være parat til at give en hjælpende hånd. I etapen fra Asciano til Pitigliano (den længste og hårdeste på turen) vil vi supplere med lokal transport fra hotellet i Asciano til vinbyen Montalcino, såfremt flere fra gruppen gerne vil korte etapen af og dermed have en “blidere" start fra morgenstunden.

Den værste trafik vil vi naturligvis opleve på den sidste etape mod Rom. Men den sidste strækning nord for byen ind i hjertet af hovedstaden foregår ad gode og fredelige cykelstier.
Varighed og sværhedsgrad

8 dage - heraf 6 cykeldage med moderat cykling grad 3-4. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Dagtemperaturer om sommeren ligger mellem 20-28 grader, om efteråret 17 — 25 grader. Vejret er generelt stabilt på denne tid af året, men der kan også komme en regnvejrsdag i ny og næ - ellers ville der ikke være så smukt og grønt.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier på denne tur.
WIFI

Der er mulighed for WIFI på de fleste hoteller på denne tur.
Mobiltelefon

Der er varieret mobildækning på denne tur. Vi cykler ind imellem igennem bakkede områder, hvor mobildækningen ikke er optimal.
Vi henstiller dog, at man af sikkerhedsmæssige grunde ikke snakker i mobiltelefon, mens man cykler og i øvrigt tager hensyn, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Rejselitteratur

Erik A. Frandsen: "Via Francigena" Gyldendal
Jørgen Johansen: "Vejen til Rom" Gyldendal.
Flytider

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Pisa/Rom t/r, inkl. skatter og afgifter
Bustransport til og fra lufthavne
Alle overnatninger i delt dobbeltværelse inkl. lokale skatter i alle byer
Dansk turleder
Mekanikerassistance med følgebil
Bus/taxi hjælp ifølge turbeskrivelse
Måltider som indikeret i turbeskrivelsen
Byrundtur i Rom på cykel med lokal guide
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
Måltider ikke inkluderet ifølge turbeskrivelse + lokale skatter i byer, beregn ca. EUR 15,00 for frokost og EUR 25,00 til aftensmåltider
Entré til museer og lignende
Leje af cykel DKK 785,-
Leje af E-bike DKK 1.285,- (begrænset antal)
Leje af racercykel DKK 1.285,- (begrænset antal)
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 1.500,-
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig