Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Costa Rica - Rundrejse Coast to Coast

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

21.02.2019

Hjemkomst:

09.03.2019
 
DKK 27.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

28.02.2019

Hjemkomst:

16.03.2019
 
DKK 26.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

09.03.2019

Hjemkomst:

25.03.2019
 
DKK 27.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

16.03.2019

Hjemkomst:

01.04.2019
 
DKK 26.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Sri Lanka
Rundrejse med let cykling og vandring fra højlandet til Det Indiske Ocean
Ecuador Rundrejse
Vandring & Cykling i Andesbjergene, Amazonas & Galápagos
Indonesien
Rundrejse med cykling og vandring på Bali og Java
Cuba
Øst til vest - Til fods og på cykel
Madagaskar Adventure
Vandring og cykling i lemurernes land


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Costa Rica - Coast to Coast - Rundrejse med cykling og vandring fra Caribien til Stillehavet

Ref. CRRR

Tukanerne er meget smukke og farverige

Det Caribiske Hav

Poolen i Tortuguero National Park

Eksotisk wildlife i Tortuguero National Park

Lodgens have er også et fugleparadis

Tid til en morfar...

Dovendyr ser vi også på turen

Regnskovsvandring

Kajakroning på blikstille vand i Tortuguero National Park

Abebørste

Dart frog - kun 2,5 cm lang

Bladskærermyrer med overlæs

Crested Guan

Crater Lake ved Cerro Chato

Sit on top kajak er ideel i troperne

Drikkepause på vej til Santa Elena over bjergene

Arenal Søen set fra oven

Tropisk regnskov er den mest artsrige naturtype

Vores logi ved Lake Arenal

Botanisk have ved Rancho Margot

Mod kysten fra Santa Elena

Kolibri ved foderbrættet

Monte Verdes frodige regnskov

En stolt rytter ved Santa Elena

Rundvisning på kaffefarm

Vores restaurant ved Golfo Dulce

Harvey informerer om primærregnskoven

Indgangen til Monte Verde Cloud Forest Reserve

Landskabet vest for Santa Elena

1 af de godt 70 arter af firben i Costa Rica

Vores gæstfri værter i Golfo Dulce

Luften er 30, vandet er 28...

Pelikan i Golfo Dulce

Ananas

Pizza bagning

Endnu en farvestrålende regnskovsblomst

Irazuvulkanen

Cykeltur over skyerne ved Irazu

Vi passerer gennem landbrugsområder på cykelturen

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Tag med Topas på denne aktive rundrejse til naturparadiset Costa Rica — "Den rige Kyst". Landet er beliggende i Centro America/Latinamerika, med Nicaragua mod nord, Panama mod syd, Stillehavet mod vest og Det Caribiske Hav mod øst — så er de eksotiske rammer for turen på plads!

Costa Rica er en demokratisk republik med en lang historie med stabilt demokratisk styre (uden militær!), og er således et af de absolut mest stabile lande i Latinamerika. Derudover er Costa Rica berømt for sin alsidige og velbevarede natur, med et ekstremt varieret og artsrigt dyre og planteliv, og er således et foregangsland indenfor Eco tourism og naturbevarelse. Hele 27 % af landets areal er således afsat til Nationalparker og andre typer af beskyttede naturområder. Costa Rica er hjemsted for mere end 830 fuglearter, 1250 sommerfuglearter, 1000 orkidéarter bare for at give et par eksempler på den overvældende artsrigdom!

På denne aktive rundrejse kommer vi vidt omkring: Lige fra hovedstaden San José i Central Valley til Tortuguero National Parken ved den Caribiske kyst i øst - med regnskov, floder og kanaler, til højlandet ved Cordillera Central, samt nordvest ved Arenalvulkanen- og søen, samt tågeregnskovene ved Monteverde. Endelig oplever vi også Stillehavsregionen i sydvest omkring regionen Fila Costeña og helt i sydvest ved Golfo Dulce ved Stillehavet med mangroveskove og mulighed for kajakroning, snorkling m.m.

Costa Rica har så meget at byde på, at turen er fyldt med mangfoldige og spændende oplevelser over hele sin længde — tjek lige den imponerende liste af nogle af turens highlights nedenfor!

 • Vandring fra Arenalsøen til Santa Elena i Monteverde
 • Mulighed for snorkling, badning, lystfiskeri, kajaksejlads m.m. i den beskyttede bugt Golfo Dulce ved Stillehavet
 • Oplev fantastiske tropiske landskaber: Regnskov, vulkaner, Arenalsøen, floder, 4 nationalparker, Det Caribiske Hav og Stillehavet
 • Et dyre og planteliv der er overvældende i antal og artsdiversitet
 • 2 overnatninger på lodge midt i Tortuguero National Park ved det Caribiske Hav
 • 2 cykelture på MTB ved vulkanerne Irazu og Turrialba i Cordillera Central regionen samt til National Monument Guayabo arkæologisk udgravning
 • 3 dages uforglemmeligt ophold på Rancho Margot — en økologisk drevet farm ved Arenalsøen for foden af Arenalvulkanen
 • 2 overnatninger i hovedstaden San José i Central Valley.
 • Vandring i Monteverde Cloud Forest Biological Preserve — et "must see" i Costa Rica
 • Kano-/kajak sejlads i Tortuguero National Park (frivilligt)
 • Interessant rundvisning på kaffefarm i Monteverde
 • Mulighed for rafting, zip line og andre aktiviteter i La Fortuna og Monteverde (tilkøb)
 • 3 overnatninger på Saladero Lodge ved Piedras Blancas National Park ved Golfo Dulce - Stillehavet

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Topas-turlederen er flere gange på turen assisteret af en lokal guide, så vi har mulighed for at få et nuanceret indblik i Costa Ricas forhold. Undervejs på turen vil vi sørge for at komme godt rundt i det velsmagende lokale køkken, der er meget baseret på friske grøntsager og frugter. Retter som gallo pinto og casado skal vi nok stifte bekendtskab med.
Pura vida - pure life - velkommen til Costa Rica!
Dag 1. Afrejse fra København og ankomst til hovedstaden i Costa Rica — San José.

Vi forlader Danmark og sætter kursen mod Costa Rica i Mellemamerika. Fremme i Costa Rica afhentes vi i lufthavnen i San José og kører ca. 45 minutter til vores hotel, der er beliggende lidt uden for den centrale bydel. Vi har en lang rejse bag os, så efter vi har tjekket ind, mødes vi til en forfriskning og et kort oplæg om de forestående dage. Så er det tid til en god nats søvn, så vi kan få kompenseret for rejsetid og 7 timers tidsforskel, og dermed være klar til for alvor at tage hul på rejsen i morgen!
-/-/-
Dag 2. Cykeltur mellem vulkanerne Irazu og Turrialba.

Efter en tidlig morgenmad på hotellet i San José kører vi i bus til Irazu vulkanen, der er placeret i højlandet "Cordillera Central". Irazu er med sine 3432 m den højeste aktive vulkan i Costa Rica, og når sigtbarheden en sjælden gang er helt klar, så kan man faktisk se både Stillehavet og Atlanterhavet fra toppen!

Når vi er færdige med at se på det spektakulære vulkanterræn, skal vi i gang med dagens cykeltur. Mekanikeren tilpasser vores mountainbikes individuelt inden vi starter. Vi har også en følgebil med os i dag, så man kan få et hvil om nødvendigt. Målet for dagens cykeltur er området ved en anden af Costa Ricas høje og aktive vulkaner, nemlig Turrialba på 3340 m. Turrialba er i den grad aktiv, så vi må afvente og se, præcist hvor tæt vi har mulighed for at komme på selve vulkanen.

Cykelturen går op og ned, på både asfalt veje og grusveje, og vi passerer flere landsbyer undervejs. Ved middagstid stopper vi i en af dem og spiser frokost på en lokal restaurant. Efter frokosten fortsætter vi cykelturen gennem landskabet, og vi passerer bl.a. nogle kaffefarme, inden vi når frem til hotellet ud på eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition.
M/F/-
Dag 3. Turrialba og National Monument Guayabo

Dagen begynder som vanligt med en god morgenmad, som kan lægge en god bund til endnu en aktiv dag på cykel. Vi cykler ca. 3 timer om formiddagen mod nord til "National Monument Guayabo", som er det største arkæologiske sted i Costa Rica. Stedet har været bosted for en kultur, der har levet her i perioden 1000 BC — ca. 1400 AD. På baggrund af udgravningerne (som slet ikke er færdiggjort endnu) mener man, at byen i sine velmagtsdage har været et omdrejningspunkt for religion, politik og kultur. Vi besøger stedet og spiser efterfølgende frokost på en nærliggende restaurant.

Efter frokosten kører vi videre til CATIE, som er en forskningsinstitution for tropisk landbrug. Her cykler vi rundt i området og hører også lidt om deres arbejde, inden vi vender tilbage til vores hotel ud på eftermiddagen.

M/F/-
Dag 4. Rejse i bus og båd til Tortuguero National Park ved Det Caribiske Hav.

Vores mål i dag er det Caribiske Hav! Tidligt om morgenen tager vi afsked med hotellet og kører i vores bus ud af regionen "Cordillera Central" med de mange vulkaner der troner over 3000 m. Vi kører nu mod nord over bjergene og efter ca. 2-3 timers kørsel gør vi et stop og spiser morgenmad i byen Guapiles. Herfra kører vi ca. halvanden time ad en mindre landvej, der til sidst går over i grusvej, gennem et flot landbrugslandskab med marker, græssende kvæg og bananplantager.

Undervejs er der et par steder, vi kan være heldige at se dovendyr og edderkoppeaber. Vi når frem til en flod, hvor vi går om bord i en moderne langbåd og sejler på floden mod vores bestemmelsessted helt ude ved den caribiske kyst.
Turen tager ca. 1,5 time og undervejs kan vi være heldige at se krokodiller på flodbredden, skildpadder, samt et rigt fugleliv med diverse hejrer, isfugle m.m.

Vi ankommer til lodgen over middag, og efter at have checket ind nyder vi en god frokost i de fredelige omgivelser. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, og man kan vælge mellem afslapning ved stedets dejlige pool, en gåtur langs den caribiske kyst, hvor bølgerne fra Sydamerika buldrer ind fra syd og pelikanerne ivrigt fisker, eller evt. en rotur på floden og kanalerne i stedets "sit on top kajakker" eller kanoer. Man kan ro med en guide (tilkøb), eller man kan ro alene/sammen med andre deltagere (tilkøb).

Lodgen ligger midt i naturen omgivet af Tortuguero National Park, og der er et meget rigt fugle- og dyreliv lige ved og omkring lodgen. Ved 19.00 tiden er det blevet mørkt, og vi samles i stedets restaurant og spiser fælles aftensmad akkompagneret af cikadesang i den lune tropeaften.
M/F/A
Dag 5. Morgensafari/sejlads i Tortuguero Nationalpark, regnskovsvandring, kano-/kajakroning og/eller strandvandring ved Det Caribiske Hav

Her til morgen skal vi på morgensafari/sejlads i Tortuguero National Park. Vi starter ved solopgang, hvor naturen vågner og dyrene er aktive, og chancerne for at se dem derfor er størst. Vi sejler langsomt afsted på de små kanaler og flodarme, og både kaptajnen og lokalguiden er trænede i at finde og spotte dyrene.

Dyrelivet er virkeligt imponerende her, og på researchturen så vi bl.a. følgende: adskillige "jesus lizards", hvor de unge individer kan løbe på vandet på 2 ben — deraf navnet ’iguan’, 2 isfuglearter, 5-6 forskellige hejrearter, 2 papegøjearter, flododder, tukan, howler monkeys (brøleaber) og små flagermus.

Efter et par timer sejler vi tilbage til lodgen og får morgenmad. Herefter tager vi på "junglewalk" på lodgens jord i henholdsvis primær og sekundær regnskov med lokal guide. Lodgen udleverer gummistøvler, da stien kan være temmelig mudret. Det er en fin og informativ tur, som tager godt 1 time, og man bliver virkelig bevidst om, hvor uendeligt mange dyr og vækster der findes i regnskoven - og hvor interessant økologien udfolder sig med konkurrence mellem rovdyr versus byttedyr, camouflage osv. Udover mange forskellige fuglearter findes her små (ca. 1 cm lange) røde giftige frøer, egern, caiman (mindre krodilleart) m.m.

Efter en fælles frokost er eftermiddagen igen til fri disposition. Fik du ikke oplevet den imponerende kystlinje i går, er muligheden der nu. Man kan gå henholdsvis ca. 9 km mod nord, hvor en flod løber i havet, eller ca. 5 km mod syd hvor en anden flod løber i havet.

Alternativt kan man ro ud i Nationalparken, som beskrevet i gårsdagens program. Kajakkerne/kanoerne er ideelle til at bevæge sig lydløst rundt i naturen og opleve aber og andet spændende dyreliv på nærmeste hold. Aberne kommer i øvrigt helt tæt på lodgen i skumringstiden, og man skal også huske at observere "bladskærer-myrer kolonien", der er en hel historie for sig!

Har man appetit på flere naturoplevelser, kan det stærkt anbefales at tilkøbe en ’Night safari boat trip’, altså en aftensejlads i Nationalparken i mørke. Det er en komplet anden oplevelse end at sejle om dagen. Guiden medbringer en meget kraftig projektør samt en "pointer" (lyspen), så han kan udpege dyrene for os. Her kan man opleve de nataktive dyr såsom frøer og tudser (bl.a. den store oksefrø) samt den fiskespisende/jagende "bulldogbat" flagermus, krokodiller/caimaner med deres selvlysende øjne, måneskin, stjerner og eksotiske lyde.

M/F/A
Dag 6. Mod nordvest til området ved Arenalvulkanen og Arenalsøen

Efter morgenmaden tager vi afsked med Caribien og påbegynder vores rejse mod nordvest til området med Arenalsøen, Arenalvulkanen, Monteverde tågeskovene m.m.

Første etape foregår igen i båd på floden og derefter går det i bus til Guapiles, hvor vi indtager frokosten. Herefter kører vi nu videre mod nordøst igennem småbyer, landbrugsområder, bananfarme og kvægfarme m.m. i et stadigt mere bjergrigt område.

Efter 3-4 timer når vi byen La Fortuna, hvor de første udsigter til den imponerende keglevulkan Arenal åbenbarer sig, såfremt sigtbarheden tillader det. Kort efter kommer vi til søen Arenal, hvor vores base for de 3 næste nætter, Rancho Margot, ligger flot placeret.

Rancho Margot er en økologisk drevet lodge med et alsidigt og meget interessant landbrug. Stedet i sig selv er meget inspirerende: Flotte bungalows, der klæder den omkringliggende natur og god hjemmelavet økologisk mad, der er veltilberedt. Farmen er omkranset af en stor park/skov med et rigt fugleliv, heriblandt kolibrier, og med flere markerede vandrestier lige ved lodgen er der rig mulighed for at komme ud og udforske området.

Vi nyder aftensmaden sammen i de meget hyggelige omgivelser og får en briefing om de næste dages spændende program.

M/F/A
Dag 7.Rundvisning på "Rancho Margot" og vandring på Cerro Chato Trail med udsigt til Arenalvulkanen. Alternativt mulighed for rafting/Zip lining m.m. (tilkøb)

På Rancho Margot er der et lille "retreat", hvor der hver morgen er mulighed for at deltage i yogaundervisning med instruktør, hvis du skulle få lyst (inkluderet i turen).

Efter morgenmaden mødes vi til en guidet tur rundt på ranchen, hvor vi får en indsigt i, hvorledes farmen drives efter økologiske principper, og hvilke udfordringer det giver. Stedet har således eget kvæghold, der leverer mælk og kød (der laves også ost og yoghurt), høns og grise. Dyregødningen bruges til gasproduktion. Der dyrkes også et stort udvalg af grøntsager og frugter — også økologisk. Elektriciteten bliver genereret dels af solceller og dels fra vandkraft i et lille vandløb, der løber gennem ejendommen. Rancho Margot er ikke 100% selvforsynende med fødevarer og energi - men det er tæt på!

Byen La Fortuna der ikke ligger så langt væk, er Costa Ricas svar på New Zealands Queens Town — dvs. et sted som udbyder alle mulige tænkelige aktiviteter såsom river rafting, mountain biking, Zip lining (man suser gennem toppen af regnskoven ophængt i en stålwire) og meget mere. Der er mulighed for at tilkøbe nogle af disse aktiviteter denne eftermiddag, hvis det frister — spørg turlederen om mulighederne.

For dem, som ikke skal have et adrenalinsus i dag, tager vi på en kortere vandretur i eftermiddag i et område der kun ligger ca. 30 min kørsel fra ranchen. Vi har flere muligheder at vælge imellem (vejret spiller en rolle for mulighederne), men én af dem, er inde på et areal tilhørende en anden lodge, hvorfra der i klart vejr er en flot udsigt til Arenal-vulkanen. Området består af et stort landbrugsområde med gode stier, og for dem der har lyst, kan vi tage en mere udfordrende afstikker ad "Cerro Chato" stien op til et udsigtspunkt over "Crater Lake". Vi er tilbage på Rancho Margot sidst på eftermiddagen, så der er mulighed for at benytte stedets naturlige kolde og varme pools.

M/F/A
Dag 8. Aktiviteter ved La Fortuna (tilkøb) eller vandring i området ved vulkanen Arenal

Som nævnt under gårsdagens program, så er der utallige muligheder for spændende aktiviteter i området ved Arenal. Byen La Fortuna er udgangspunkt for størstedelen af disse, og den ligger i nærheden af vores overnatningssted Rancho Margot. Prøv f.eks. at Google "la fortuna costa rica activities", så får du en idé om udvalget! For dem som ikke ønsker at deltage på udflugter m.m. (tilkøb), laver vi en god vandretur i området.

M/F/A
Dag 9. Vandring fra Arenalsøen til Santa Elena/Monteverde — enten over bjergene eller langs søen

I dag skal vi på ny skifte område, idet vi skal over på den sydlige del af bjergmassivet, der ligger lige bag Rancho Margot - der hvor den berømte "Monte Verde Cloud Forest Reserve" ligger.

Vi skal vandre det meste af vejen, og vi har planlagt to forskellige ture af forskellig sværhedsgrad, så der er noget for en hver smag.

Den ene tur (den hårdeste af de to) går op over bjergmassivet bag os. På denne tur er der mange højdemeter, idet vi stiger fra ca. 600 m ved Rancho Margot til ca. 1.400 m. Turen går først gennem en dal med marker og heste, hvor man skal krydse floden 3-4 gange. Herefter går stien gennem relativt tæt skov, som åbner mere op, efterhånden som vi når toppen af massivet. Vi spiser de medbragte madpakker undervejs på et sted, hvor vi kan nyde de storslåede udsigter, hvis vejret er klart. Efter 6-7 timers vandring, kommer vi til en lille vej, hvorfra vi bliver kørt det sidste stykke vej til vores hotel i Santa Elena.

Den anden vandretur (den letteste af de to) er også en virkelig flot tur. Vi vandrer ad den øde og primitive vej (nærmest grusvej), der følger Arenalsøens sydlige bred. Der ligger 2-3 store Ranches herude, det er alt, så der er praktisk talt ingen trafik på vejen. Her medbringes selvfølgelig også madpakker, der nydes med udsigt til både bjerge og Arenalsøen.

Efter 5-6 timers vandring kommer vi til et sted, hvorfra der er arrangeret transport til hotellet i bjergbyen Santa Elena, hvor gruppen igen forenes.

I Santa Elena, skal vi bo på et mindre familiedrevet hotel, der ligger indenfor kort gåafstand til byens centrum, hvor der er adskillige restauranter og caféer at vælge imellem til aftensmaden m.m.

M/F/-
Dag 10. Vandring i den verdensberømte "Monteverde Cloud Forest reserve samt rundvisning på kaffefarm

Morgenen og formiddagen skal vi tilbringe i den meget specielle Monte Verde Cloud Forest Reserve. Vi har hyret en lokal guide, der vil møde os ved Park Gate, når parken åbner, og guiden vil følge os de første par timer. Denne guidning er essentiel for at forstå Monte Verde Cloud Forests biologiske/økologiske betydning, og hvorfor området er så specielt. Derudover kan guiden lære os, hvad vi skal se efter for at spotte de eksotiske dyr og fugle m.m.

Området er ekstremt artsrigt indenfor både flora og fauna. Eksempelvis kan nævnes, at der er registreret mere end 400 fuglearter i parken. Efter guidens rundvisning kan vi selv vandre rundt et par timer eller 3 i mindre gruppe og forsøge at udnytte vores nye viden til at spotte dyrelivet. Stierne er godt markeret og alt i alt er der ca. 5 timers let vandring i langsomt tempo.

Herefter kører vi retur til hotellet, og der er ikke noget fast på programmet før midt på eftermiddagen, hvor vi skal på en interessant guidet rundtur på en kaffefarm i nabolaget. Kaffeproduktion har haft enorm betydning for Costa Rica, og vi får indsigt i hele produktionen lige fra kaffeplanten til det endelige produkt, som vi kender så godt. Eftermiddagen kan evt. bruges til andre aktiviteter (tilkøb).

Aftenen tilbringer vi igen i Santa Elena.

M/-/-
Dag 11. Fra "De grønne bjerge" i Monteverde — til Stillehavskysten

Tidligt om morgenen forlader vi nu de grønne bjerge og tågeskovene og kører i bus ned fra bjergene mod sydvest. Den første times tid er på grus-/stenvej, hvorefter vi kommer på den Pan Amerikanske Highway 1. Vi følger kysten mod syd, og oplever nu et landskab i skarp kontrast til det vi lige har lagt bag os i bjergene.

Temperaturen tager til i takt med at vi passerer kokospalme- , banan- og ananasplantager. Henad middagstid skal vi selvfølgelig nyde en velfortjent frokost, og strække benene lidt. Herefter kører vi videre mod syd, og vi gør et stop ved Tárcoles, hvor der er gode chancer for, at se krokodiller.
Dagens sidste korte etape går helt ude langs kysten, og sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel, der ligger i regionen Fila Costeña ved Stillehavskysten. Resten af dagen/aftenen er til individuel afslapning.
I morgen har vi en kort rejse videre sydpå . Vi rejser helt til det sydlige Costa Rica af 2 grunde: Dels er det nordvestligste Costa Rica med Nicoya halvøen, efterhånden temmelig overrendt af turister, og dels har vi prioriteret, at vi skal opleve det berømte sydvestlige hjørne af Costa Rica, som ikke er nær så besøgt, tæt på grænsen til Panama.

Området er kendt for sin fantasiske natur og dyreliv i Golfo Dulce-området, hvor bugten Golfo Dulce (som faktisk er en tropisk fjord) er beskyttet af "Osa Halvøen" i forhold til Stillehavets bølger, hvilket gør det til et fremragende sted for kajaksejlads. Derudover er Golfo Dulce omringet af noget af den bedste natur Costa Rica kan byde på, nemlig Corcovado National Parken mod vest og Piedras Blancas National Park mod øst. Bare vent til i morgen…!

M/-/-
Dag 12. Ankomst til Saladero Lodge ved Golfo Dulce

Vi tjekker ud fra morgenstunden og rejser videre mod syd. Afhængigt af trafikken har vi godt et par timers kørsel til havnebyen Golfito. Her bliver vi hentet i båd af vores vært for de kommende 3 nætter, Harvey. Vi har ca. 45 minutters sejlads frem til lodgen, og læg ikke kameraet og kikkerten for langt væk, da man ofte ser delfiner og fregatfugle på denne strækning og meget sjældent pukkelhval og hvalhaj!

Snart kan vi se Saladero Lodge inde på land bag ved kokospalmerne. Man siger at førstehåndsindtrykket er vigtigt og varer ved — det her lover godt! Susan, Harveys kone, byder sikkert velkommen med et glas hjemmelavet juice, og så bliver vi ellers checket ind på lodgen, som består af forskellige indkvarteringstyper (se særskilt afsnit omkring overnatninger).

Inden længe er frokosten klar, som oftest er den hjemmelavet fra bunden af — det gælder alle måltider her. Så er det tid til at Harvey introducerer os til Lodgen og dens omgivelser, som består af Primær regnskov lige i baghaven (Piedras Blancas National Park), en skøn parklignende have, og Golfo Dulce/Stillehavet i forhaven!

Der er masser af aktiviteter at tage fat på — læs venligst programforslaget for de næste 2 dage.

Vi skal bo i alt 3 nætter her på Saladero Lodge.

M/F/A
Dag 13. Saladero Eco Lodge - kajakroning, svømning, snorkling, regnskovsvandring, hængekøje-rekreation

Vi har nu to hele dage til vores rådighed på dette fantastiske sted. Stedet er fantastisk i sig selv, så bare det at være her og kigge ud over bugten og lytte til fuglelivet er stort.

Der er mulighed for en del aktiviteter, mens vi bor her. Alle aktiviteter er inkluderet i opholdet med mindre andet er nævnt. Som tidligere nævnt, grænser lodgen direkte op til Piedras Blancas National Park, og der er en sti (et loop) direkte fra haven og ind i primær regnskoven (Primær regnskov er skov, der aldrig har været fældet, i modsætning til sekundær regnskov, der har været fældet en til flere gange).

Der er anlagt en god sti i skoven, og med stop for at observere dyre/fugleliv tager det ca. 1 time at gå den. Det er en tur, som man med fordel kan gå flere gange, da man vil opleve/se forskellige ting fra tur til tur. Morgen og sen eftermiddag er generelt de bedste tidspunkter, da dyrene er mest aktive her. Kombinationen af hav, relativ åben park/have og primær regnskov, giver optimale betingelser for et alsidigt dyre- og planteliv. Især fuglelivet er imponerende, og det er almindeligt at se bl.a. tukan, scarlet macaw (den store røde papegøje), kolibrier, grønne papegøjer, spætter og en mængde andre fugle. Af pattedyr ses dagligt egern, men stedets vildtkameraer (kamera opstillet i skoven, der bliver udløst ved bevægelse foran en sensor), har taget billeder af bl.a. vildsvin, puma, coati og jaguarundi (mindre kattedyr).

Hvad angår havet, og de udfoldelsesmuligheder vi har der — se venligst beskrivelse af næste dag.

M/F/A
Dag 14. Saladero Eco Lodge - kajakroning, svømning, snorkling, regnskovsvandring, hængekøje-rekreation


Vi bor direkte ned til vandet, som er rent og lunt (25 — 27 grader Celsius), og særdeles indbydende at bade i. Vi har adgang til kajakker (gode "sit on top" i både plastik og glasfiber, single og dobbeltkajak og endelig "standup paddleboards"), og brugen af disse er inkluderet i opholdet. Farvandet er almindeligvis meget roligt her, og det kombineret med det lune vand og stabile kajakker gør, at alle der har lyst, kan bruge kajakkerne uden problemer.

Efter ca. 20 minutters kajakroning mod syd, kommer man til et maritimt fredet område kaldet "Osa Animal Sanctuary". Her er dels en indbydende strand, og dels klippe- og mindre koralformationer i vandet, der tiltrækker alverdens fiskearter, såsom papegøjefisk, triggerish, muræne, rokker og mange flere. Da sigtbarheden oftest er god her, er det et godt sted at snorkle (specielt om morgenen), og man kan endda være heldig at se en havskildpadde, hvor Olive Ridley sea turtle er den hyppigst forekommende.

Ca. 20 minutters kajakroning til den anden side fra lodgen — mod nord, løber floden "Rio Esquinas" ud i bugten. I deltaet er der en imponerende mangroveskov (Red Mangrove), som har de største/højeste eksemplarer i verden (op til godt 30 meter!). Her kan man ofte se terner, fregatfugle og pelikaner styrtdykke efter fisk.

Der er ca. 3 meters tidevandsforskel i bugten, og det er fundamentalt for mangroveskoven, der lever delvist i vand og delvis på land ved henholdsvis flod og ebbe, og er optimalt tilpasset til dette usædvanlige levested. Her i deltaet kan vi ro rundt i mangrovens naturlige kanaler, i delvis skygge og helt tæt på dyrelivet. Der er endda mulighed for at ro relativt langt op i floden — man sørger for at time tidspunktet således, at man følger tidevandet op i floden og vender rundt med tidevandet senere hen, så man dermed har medstrøm begge veje.

Er man lystfisker, er der fiskestænger til rådighed, som man kan bruge fra kajakken eller bare fra kysten. Hvis man gerne vil fiske fra båd (trolling), kan det også arrangeres for det meste — spørg Harvey og turlederen (tilkøb).

Under opholdet på Saladero Lodge vil turlederen tage initiativ til aktiviteter og generelt hjælpe turdeltagerne med at udfolde sig med aktiviteterne, introducere til kajakkerne m.m. Det er selvfølgelig helt op til den enkelte i hvilket omfang man vil være fysisk aktiv, og hvilke aktiviteter man vil deltage i — valget er suverænt dit eget!

M/F/A
Dag 15. Afrejse fra "Golfo Dulce" mod nordvest til hovedstaden San José i Central Valley

Så er det tid til at tage afsked med dette miniparadis. Efter morgenmaden sejler vi til Golfito, hvorfra vores bus kører os nordpå til San José, hvor vi skal have turens sidste overnatning.

Turen går først tilbage langs kysten nordpå, og derefter ind i landet igennem et område vi ikke tidligere har besøgt på turen, så det er om at få det sidste med.

Fremme i San José, tjekker vi ind på hotellet, som vi kender fra først på turen. Efter et bad samles vi om aftensmaden og runder turen af på bedste vis. Mon ikke de fleste af os nu kan sige "pura vida" (pure life) med overbevisning, som de lokale, når man tænker tilbage på de mange oplevelser, vi har haft de sidste par uger?

M/-/-
Dag 16. Fly fra San Josè /Costa Rica og hjemrejse til Danmark

Om morgnen eller formiddagen (afhænger af den tur specifikke flyplan), kører vi fra hotellet i San José til lufthavnen (ca. 40 min), og påbegynder flyrejsen hjem til København.

M/-/-
Dag 17. Ankomst København


-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

Bemærk: Rigtig mange måltider er inkluderet på denne tur, bl.a. da vi har ophold på 3 forskellige Eco Lodges ved: Tortuguero; Arenal og Golfo Dulce.
Dyrelivet i Costa Rica

Dyrelivet er ekstremt varieret i Costa Rica. Dovendyr, brøleaber, edderkoppeaber, white throated capuchin aber, skildpadder (flere arter), krokodiller, caimaner, iguaner, leguaner, jesusfirben, pelikaner, papegøjer, kolibrier, gribbe, tukaner, scarlet macaw (den røde papegøje), delfiner, ildfluer, bladskæremyrer, farvestrålende sommerfugle, flagermus, rokker, fregatfugle, papegøjefisk og mange andre fisk) osv., osv. — disse arter (og mange flere) har vi god mulighed for at se på turen.
Overnatning

I San José (2 nætter), Turrialba (2 nætter) Santa Elena — Monteverde (2 nætter) og Fila Costeña (1 nat), bor vi på almindeligt gode turistklassehoteller med ordentlige værelser med eget bad & toilet.

I Tortuguero National Park ved Det Caribiske Hav, bor vi på en dejlig lodge (Turtle Beach Lodge), placeret helt ned til vandet. Man kan kun sejle ind til lodgen ad flotte floder og kanaler midt i regnskoven med masser af dyreliv. Her bor vi i gode bungalows i delte dobbeltværelser med eget bad og toilet. 2 nætter i alt. Stedet har egen pool, og man er velkommen til frit at benytte kanoer og kajakker til at udforske vandvejene. Det Caribiske hav er kun et stenkast væk, og der er 14 km strand lige foran lodgen, hvor man kan trave en god tur i sandet, imens bølgerne fra Sydamerika skyller mod kysten.

Tæt ved vulkanen Arenal og bredden af søen Arenal bor vi på den charmerende og interessante "Rancho Margot", som er en "farmlodge", der driver økologisk landbrug og er næsten selvforsynende med energi (elektricitet, vandvarme, gas), samt råvarer (kvæg, grise, høns, grøntsager, frugter m.m.). Derudover har ranchen en del heste, så en ridetur kan godt arrangeres (tilkøb). Regnskoven er lige i baghaven, så vi har igen naturen på nærmeste hold. Også her bor vi i gode bungalows i delte dobbeltværelser med eget bad og toilet. 3 nætter i alt.

Ved Golfo Dulce bugten, der munder ud i Stillehavet bor vi på den lille intime lodge — "Saladero Lodge", der ligger placeret i vandkanten. Man kan kun sejle til stedet, så vi slipper for trafik og larm - udover den vi selv, fuglene og brøleaberne laver! Som beskrevet andetsteds, har lodgen primær regnskov i baghaven, da National Parken "Piedras Blancas" ligger her. I dagsbeskrivelserne ovenfor for dag 11 og 12, er udførligt beskrevet, hvad stedet har at byde på af naturseværdigheder og aktivitetsmuligheder. Stedet er privatejet af Susan og Harvey og er relativt lille. Det betyder, at vi har stedet stort set for os selv, de ca. 3 dage og 3 nætter vi er her. Indkvarteringen er lidt speciel, da Harvey har udbygget stedet "step by step" over årene (han har arbejdet mange år som tømrer og constructor i bl.a. USA). Her bor vi i 3 nætter.
I det følgende er en kort oversigt over indkvarteringen På Saladero Lodge:

 • Lejlighed oven på restauranten: Et rum med dobbeltseng og vask og toilet. Et stort rum med panorama udsigt til Golfo Dulce fra sengen — her er 2 dobbeltsenge placeret i hver sin ende af det ret store rum med en let adskillelse ved hver seng. I lejligheden er der et toilet og vask i separat rum. Bemærk, at lejlighedens 4-6 beboere, går gennem det store rum, når man skal hhv. ind/ud af lejligheden eller benytte toilet. Lejlighedens beboere har et udendørs brusebad lige neden for trappen i haven med varmt vand (solopvarmet).

 • "Tree Top Bungalow": En bungalow med 1 rum med 1 dobbeltseng, samt en køjeseng, samt et toilet med bad. Vi bruger den kun til 2 personer, men det kan altså både være et par, eller 2 individuelt rejsende. Tree Top Bungalow ligger højt placeret i skoven ved siden af restauranten (ca. 90 trin derop), med delvis udsigt over Golfo Dulce, idet skovens træer også er mellem bungalowen og havet — en yndet korridor for brøleaberne at bruge, når de flytter sig rundt i området.

 • "Mariposa" (betyder sommerfugl på spansk) er en lille bungalow, som er placeret midt i parken blandt kokospalmer og avokadotræer. Bungalowen har et rum, med 2 enkeltsenge, samt en lille veranda mod vandsiden med en lille "havesofa". Der er et udendørsbrusebad lige ved siden af med varmt vand (solopvarmet). Ca. 50 meter væk, via græsplænen er et indendørs bad og toilet (her er vandet ikke opvarmet).

 • "The Bungalow" er placeret ca. 50 meter fra restaurantbygningen, og har eget toilet og vask indendørs, samt eget brusebad med varmt vand udenfor ved siden af bungalowen. The bungalow har en dobbeltseng.

 • Glamping Hytter: "Glamping" er et udtryk for "glamourøs camping", og er bedst at sammenligne med "safaritelte".
Lidt om cyklerne og cykelturene

Vi har på denne tur til Costa Rica i alt 2 dage, hvor vi cykler ca. 3-4 timer om dagen.
På 1. cykeltur (dag 2 i programmet) cykler vi 3-4 timer imellem vulkanerne Irazu og Turrialba. Det går op og ned, og underlaget er et mix af asfalt, og jord-/grusveje. Her er følgebil med, hvis nogen skulle få brug et lift eller hvil undervejs.

På 2. cykletur (dag 3 i programmet) starter fra hotellet, og vi cykler vi ca. 3 timer ad mindre veje og stier gennem landbrugsområder og landsbyer. Cyklingen foregår på relativ flad vej i roligt tempo og vi nyder at gå "behind the scenes" på mindre veje uden den store trafik. Vi prioriterer således dels at køre i et roligt tempo og dels at have småpauser, så vi har tid og mulighed for at betragte og opleve det landskab og de landsbyer, som vi cykler igennem. Vores mål for turen er det største arkæologiske site i Costa Rica, kaldet "National Monument Guaybo. Om eftermiddagen cykler vi til CATIE (forskningsinstitution for tropisk landbrug), hvor vi ser lidt nærmere på deres arbejde.

På begge cykeldage deltager en lokal cykelguide og mekaniker udover vores dansktalende Topas-turleder selvfølgelig. Vi cykler på gode mountainbike-cykler af mærket "Trek" eller lignende standard. Cyklerne har håndbremser — ikke fodbremser, oftest skivebremser. Cyklerne har udvendige gear — typisk mellem 14 og 21 gear.

BEMÆRK: Det er ikke vanskeligt at cykle på en mountainbike, men hvis man ikke har prøvet at cykle på mountainbike før, så anbefaler vi kraftigt, at man enten låner eller lejer en mountainbike i Danmark inden turen og får prøvet det, så man er bekendt med og tryg ved gearskifte og håndbremser på en MTB. Der er ikke bagagebærer på cyklerne, så man kan evt. selv medbringe en lille og let rygsæk eller rygpose, hvis man ønsker det.
Varighed

17 dage. inkl. udrejse og hjemrejse. Heraf ca. 4 dage med vandring sværhedsgrad 2-3 (af ca. 2 — 7 timers varighed/dag inkl. pauser) og 2 cykeldage sværhedsgrad 2-3 (ca. 30 km — 35 km/dag — med følgebil på den ene cykeltur).

Turprogrammet er meget fleksibelt i forhold til vandre- og cykelturene, således at der er valgmuligheder på nogle af vandreturene, samt følgebil på én af cykelturene. Tilvælger du de længste/hårdeste vandremuligheder på turen, vurderer vi turen til en grad 2/3 (den hårdeste tur på dag 7, dog grad 3). Tilvælger du derimod de kortere/nemmere vandremuligheder er turen en ren grad 2.

På de fleste af overnatningsstederne bor vi midt i spektakulære naturområder, hvor der er masser af muligheder for den enkelte til at gå småture og ro småture i kajak på egen hånd eller med andre i gruppen uden for turens egentlige program, imens man observerer dyreliv m.m. Man kan altså individuelt fintune turens aktivitetsniveau mod mere aktivitet og naturbetragtninger/fuglekiggeri m.m., hvis man ønsker det.
Transport

Turen er en aktiv rundrejse, hvor vi omhyggeligt har gennemarbejdet programmet i forhold til geografi, aktiviteter, landskaber, nationalparker, dyreliv m.m. Costa Rica har så meget at byde på, og turen er fyldt med mangfoldige og spændende oplevelser over hele sin længde — altid med fokus på naturområder og dyreliv.

I sagens natur betyder det også, at vi må flytte os rundt fra A til B, og kommer således til at opleve Central Valley med hovedstaden San José, cykling i højlandet Cordillera Central, det nordøstlige Costa Rica med Tortuguero N. P tæt på grænsen mod nord til Nicaragua og beliggende ud til Caribien, det nord-vestlige område ved Arenalsøen og Arenalvulkanen, Monteverde bjergene lidt syd derfor, og endeligt det øde sydvestlige hjørne ved Golfo Dulce og Stillehavet tæt på grænsen til Panama.

Vi har nøje afstemt og overvejet aktiviteter og overnatningssteder, således at destinationerne altid er rejsetiden værd. Når det er sagt, så kører vi igennem nogle fantastisk smukke områder, så det er faktisk en oplevelse at betragte de varierede landskaber og småbyer vi passerer igennem. Vi kører i moderne busser med aircondition.
Lidt om vandreturene

Tortuguero Nationalpark
Her går vi en kort, men spændende guidet regnskovsvandring. Der er ingen stigninger på ruten. Stierne er generelt gode, men kan være mudrede. Vi kan gratis låne gummistøvler på lodgen. På dag 4 er der mulighed for at gå en dejlig tur langs kysten af Det Caribiske hav. Det er selvsagt i blødt sand, og varigheden bestemmer man selv — der er ca. 14 km kystlinje at udforske.

Arenal området
På dag 7 starter dagen med en farmrundvisning, der tager et par timer og ikke er hård. Efter frokost kører vi ca. 30 min. for at vandre i et større parkområde, og for dem som har lyst til en fysisk udfordring, vandrer vi "Cerro Chato Trail" op til toppen, og nyder den flotte udsigt til den turkise "Crater Lake". Turen derop tager ca. 1 time op og det samme ned og er temmelig anstrengende. Det er på udfordrende stier, så man får helt sikkert høj puls og sved på panden. Man kan sagtens springe denne "bestigning" over og blot fortsætte med at gå på de gode stier og grusveje i området. I klart vejr har man herfra en rigtig flot udsigt til Arenalvulkanen, der er kendt for sit store udbrud i 1968. Der er et lille minimuseum på stedet omkring vulkanen, hvor der bl.a. er en seismograf, der kontinuert måler aktiviteten i vulkanen. Afhængigt af om man vandrer Cerro Chato stien eller ej, vandrer man 2-4 timer på denne tur.

På dag 8 har vi en "ekstra" dag i Arenal området. Der findes rigtig mange muligheder for at booke interessante ture hos turoperatørerne i La Fortuna, f.eks.: rafting, mountainbiking, zip lining, kajak m.m., og vores erfaring fra tidligere ture siger, at mange turdeltagere ønsker at prøve nogle af disse aktiviteter. Derfor er denne dag kommet i programmet. Ønsker du ikke at tage del i disse tiltag, vil vi tage på en af de mange vandreture, som området byder på.

På dag 9 har vi også 2 vandrealternativer. Den ene tur, den hårde, går fra Rancho Margot ind i dalen og over bjergene til Santa Elena. Turen tager ca. 6-7 timer og er en grad 3 i Topas gradueringssystem. Man skal krydse floden 3-4 gange, og vandet kan godt gå op på lårene. Med sandaler/strandsko + 2 vandrestave/kæppe (som vi laver på stedet) + et sikkerhedsreb, så går det snildt! Ellers går turen primært gennem skov ad små stier, der godt kan være temmelig mudrede, da lokale af og til krydser disse bjerge på heste.

Alternativet til ovenstående tur begynder også ved Rancho Margot, men følger den øde grus-/stenvej langs den sydlige bred af Arenalsøen. Ud af vejen ligger kun 2-3 Ranches, så der er næsten ingen trafik, og udsigterne er rigtige gode ud over søen og ind over skov-og landbrugsområder. Denne tur tager også 6-7 timer, men er kun en grad 2 i Topas gradueringssystem.

Monteverdeområdet
I Monte Verde Cloud Forest Reserve er der en række stier med tilsammen ca. 5 timers vandring. Vi påtænker at vandre dem alle, men da stierne er "sløjfer", kan man "stå af" ved indgangen til parken, hvis man skulle ønske det - men det er næppe tilfældet, da stierne er rigtig godt præparerede.
Klima

Costa Ricas klima er subtropisk og tropisk i lavlandet men mere tempereret i højlandet ved Arenal og Monteverde. Den tørreste tid generelt for landet er i perioden december til april.
Dagtemperaturer mellem ca. 24-32 grader. Nattemperaturer ned til ca. 20 grader. I bjergene ved Arenal og Monteverde kan nattemperaturen godt komme ned omkring 12-14 grader.

Vandtemperaturen i havet ligger normalt mellem ca.25 — 28 grader Celsius året rundt.
Som mange andre steder i verden kan man også i Costa Rica konstatere, at kendte vejrsystemer ikke er så stabile som tidligere, så klimabeskrivelser skal altid tages med forbehold, da vejret til tider er omskifteligt og uforudsigeligt.

Visum

Danske statsborgere skal ikke have visum til Costa Rica. Dit pas SKAL dog være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.

Mere information omkring visum og evt. udfyldelse af ESTA (gælder ved transit i USA) vil være tilgængeligt på din personlige side ’Min Topas Rejse’, som du kan logge ind på efter du har tilmeldt dig turen.

NB. Vær opmærksom på, at visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere.
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende — det er fordi, vi vandrer i jungle, kommer på landet m.m.

Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta og brug af kreditkort

Valutaenheden i Costa Rica hedder Colones. 1 USD svarer til ca.550 Colones (september 2016).

Vi anbefaler at man medbringer USD fra Danmark. Hvis man vil veksle i ankomstområdet i San José’s internationale lufthavn, skal det være ved bagage området - inden man forlader transit, og altså inden man møder Topas turlederen. Der vil være lejlighed til at veksle undervejs på turen enkelte steder.

Der findes også hæveautomater i de større byer, ligesom man kan bruge Visakort/Mastercard som betalingsmiddel de fleste steder.

Man kan ligeledes betale med kontante USD mange steder, husk dog at have små sedler — gerne 10 USD eller mindre.
Adgang til el

På hotellerne er der adgang til opladning af batterier og mobil på denne tur. På Saladero Lodge er der dog begrænset muligheder for opladning m.m., da solenergi genererer elektriciteten. Husk at medbringe et multistik/adapter, da udformningen af de lokale stikkontakter varierer fra den danske standard.
Mobiltelefon

Der er god mobildækning på store dele af denne tur, dog ikke alle steder, eksempelvis på Saladero Lodge. Generelt ønsker vi ikke, at vores rejser skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi gerne ser, at man undlader at sende SMS og ringe, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Rejselitteratur

Discover Costa Rica — Lonely Planet.
Fly

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Tjek mulighederne for flytilslutning under punktet Afrejselufthavn på bookingens første side på den enkelte afgang eller kontakt Topas for at høre mere. Flytilslutning er altid med forbehold for pladssituationen.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Costa Rica t/r
Overnatninger iflg. turbeskrivelsen
Dansktalende turleder
Al transport som nævnt i turbeskrivelsen
lokal engelsktalende guide på de 2 cykeldage
Snacks, vand m.m. på de 2 cykeldage
Leje af cykler og mekanikerassistance samt transport af cykler på de 2 cykeldage
Lokalguide på vandreturene ved hhv. Tortuguero National Park (dag 5), Arenal til Monteverde (dag 9), og Monteverde Cloud Forest Reserve (dag 10)
Sejladser i forbindelse med opholdet i Tortuguero National Park
Besøg og guidet rundvisning på kaffefarm i Santa Elena/Monteverde
Guidet rundtur på den økologiske ranch Rancho Margot ved Arenalsøen
Yoga sessions på Rancho Margot (frivilligt tilbud)
Brug af kajakker og fiskeudstyr på Saladero Eco Lodge
Entréer til Tortuguero National Park og Monte Verde Cloud Forest Reserve
Måltider som er indikeret i turbeskrivelsen (rigtig mange er inkluderet!)
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke inkluderede måltider i følge dagsbeskrivelserne (beregn USD 15-25 pr. aftenmåltid og USD 8-12 pr. frokost).
Rafting, zip line, Canopy Tours osv. — tilkøbsmuligheder på dag 7 og dag 8
Lufthavnsskat (ved afrejse): ca. 26 USD (ca. 175 DKK i 2016)
Drikkepenge til lokale guider/chauffører m.m., beregn ca. USD 75 pr. deltager (turlederen er behjælpelig med dette)
Entré til diverse museer, som ikke er nævnt i afsnittet "Deltagerprisen inkluderer"
Rejseforsikring og evt. tilkøb af bagageforsikring og feriekompensation
Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 3.895 for overnatninger i San José, Turtle Beach Lodge, Rancho Margot, 2 nætter på cykeldelen, - gælder dog IKKE de 3 overnatninger på Saladero Lodge.
Evt. flytilslutning til/fra København
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig