Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage på denne rejse i 2017. Besøg venligst siden igen.

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

         

Italien - Sicilien - Trekking & mountainbike på Etna og havkajak ved Siracusa

Ref. ITSH

Flot kajakdag ved Siracusa

Hygge på terrassen på Feudo Vagliasindi med Etna i baggrunden

Gederne stortrives i bjergene

Veltilfredse vandrere på vej ned af Etna

Den flotte borgby Castiglione Di Sicilia, som vi cykler igennem på turen

Castello Maniace ved Siracusa – en imponerende borgfæstning bygget omkring år 1232

Etnas lavaørken giver associationer til en anden planet

Anapofloden syd for Siracusa

Gode italienske råvarer er altid et hit

Etna er et bjerg, hvis nogen skulle være i tvivl!

På vej gennem lystbådehavnen i Siracusa

Imponerende arkitektur er til stede overalt i den historiske del af Siracusa

Porto Grande bugten i det sydøstlige Sicilien

Kaktusblomst

Den lokale cykelguide gør vores mountainbikes klar til action

Vinen fra Sicilien oplever stor opmærksomhed - især fra Etna Nord regionen, hvor vi bor

På vej mod toppen af vulkanen Mt Etna

Piazza Duomo i Siracusa

Værsgo: Italien i en nøddeskal

På vej rundt om Ortigia halvøen, hvor Castello Maniace dominerer den østlige side

En af mange antikke seværdigheder midt i Siracusa

En hverdagssituation for de fleste italienere - indkøb af friske råvarer

Dejligt kajakvand

Udsigten fra tagterassen på vores hotel i Siracusa

Vulkanske svovlforbindelser på Etna

Vores hyggelige hotel på Ortigiahalvøen i Siracusa

Den charmerende promenade mod syd i Siracusa

Vinene fra Etna Nord dyrkes bogstavligt talt på Etnas skråninger

En kajakroer i sit rette element

Under broen, der forbinder Ortigiahalvøen med fastlands Sicilien

Farvekontrasterne er en del af oplevelsen på Etna

Pagajen i vandet, så klarer havkajakken resten

Saltvandet spules af kajakgrejet

Imponerende lavamark

Sol, sommer og blankt vand - perfekte kajakforhold

Seafood i alverdens afskygninger

Papyrusplanter ved Cianefloden

Havkajakken kan komme næsten alle steder!

På mountainbikes mod nordsiden af Etna via Alto Montana

Vores imponerende hotel base på turens første del

Se gæsternes egne fotos for denne tur

8 dages tur på Sicilien med en stærk kombination af trekking, mountainbike og havkajak. Europas højeste aktive vulkan Mt. Etna (3.323 m.) skaber en indholdsrig ramme om turens første del, som vi skal opleve i vandrestøvler og på mountainbike.

På første trek skal vi udforske Etnas smukke og uspolerede nordside, mens vi på turens andet trek skal på en traverserering af vulkanen fra nord mod syd. Det er to dage med højt aktivitetsniveau og interessante indblik i vulkanens historie og geologi. Vi skifter fra vandrestøvler til mountainbike og skal cykle på "Alto Montana", en smuk og højtbeliggende rute på Etna, som kun skovarbejdere og heldige Topas grupper har tilladelse til at benytte. Fra de rå lava- og bjergformationer går turen til eksotiske omgivelser ved Middelhavet, nemlig til den historiske by Siracusa, hvor vi skal bo de sidste 3 nætter. Her bor vi lige ved havnen og har et meget autentisk marked som nabo med alverdens lækre sicilianske råvarer og specialiteter. Ledsaget af professionelle kajakinstruktører ror vi i havkajak rundt om Ortigia øen og har hermed førsteklasses udsigt til Castello Maniace borgfæstningen fra kajakkerne!

Undervejs på turen vil der naturligvis være rig lejlighed til at nyde Siciliens udsøgte køkken og velsmagende vine m.m. — lige fra Etna Nord området til Siracusa i syd.

8 dages multiaktivitetstur i Siciliens særprægede og afvekslende landskab.

  • Trekking og mountainbike på Mt. Etna, hvor vi får et indblik i de mægtige geologiske kræfter.
  • To trekkingture på Mt. Etna med bl.a. en spændende traversering af vulkanen fra nord mod syd.
  • Topudsigt fra Mt. Etnas kraterkant i 3.323 m (hvis forholdene tillader det).
  • Indkvartering og afslapning på 2 dejlige og charmerende - og ikke mindst flot placerede hoteller i henholdsvis Etna Nord (udenfor Randazzo) og i Siracusa i syd.
  • En mountainbike tur (moderat) på ’Alto Montana’, en spændende højrute rundt om vulkanen
  • 2 herlige cykelture ad små landeveje gennem Siciliens landsbyer og landskaber
  • Havkajak i Porto Grande bugten i Middelhavet ved den historiske by Siracusa — i følgeskab med professionelle instruktører.
  • 3 nætter i Siracusa på hotel placeret på Ortigia øen - hvor byen oprindeligt blev grundlagt af grækerne i 734 f.Kr. Siracusa blev i 2005 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
  • Middelhavsstemning, siciliansk mad & vin — masser af sol og vind i håret

På turens første del (4 nætter) overnatter vi på det charmerende, Feudo Vagliasindi, der udgør vores base ved foden af Etna vulkanen. På turens anden del overnatter vi 3 nætter i Siracusa på øen Ortigia. Siracusa er et optimalt udgangspunkt for vores cykeltur og havkajaktur i dette fascinerende sydøstlige hjørne af Sicilien.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Ankomst til Sicilien og videre til Feudo Vagliasindi

Vi lander i Catania på Sicilien, hvor du møder din Topas turleder og chauffør. Fra lufthavnen sætter vi kurs mod bjergene. Vi kører på motorvej langs kysten til Fiumefreddo, hvor turen fortsætter på mindre og snoede veje til bjergbyen, Randazzo (750 m.o.h).

Vi bor ca. fire kilometer fra den lille bjergby på Etnas nordlige side, hvor oliventræer og vinmarker dækker bjergskråningerne. Her indlogeres vi på det charmerende Feudo Vagliasindi, der fungerer som vores skønne base de næste dage.

-/-/-
Dag 2. Trekking på vulkanen Mt. Etna

Vores første trekkingtur på Etna starter ved Rifugio Citelli (1.740 m). Vi vandrer mod Monte Seracozzo (2.008 m.), som giver udsigt over Valle del Bove, der er et af Etnas vigtigste geologiske sites.

For ca. 64.000 år siden kollapsede to vulkaner i dette område. Der blev dannet en enorm kraterlignende formation - én km dyb og fem km bred. Nordvest for de to kollapsede kratere skød Etna op for 34.000 år siden. I den enorme Bove dal ser vi flere steder, hvordan vegetationen omringes af lava.

Vandreturen fortsætter mod dagens højeste punkt, Serra delle Concazze (2.248 m) og videre mod bjergene Monte Frumento delle Concazze, Monte Baracca og Monte Sartorius, før vi ender ved Rifugio Citelli igen. Vi er i området, som blev udsat for et stort udbrud i 2002, hvor en stor fraktur åbnede sig og sendte massive lavafloder ned mod byen Piano Provenzana, der blev delvist begravet. Vores lokale bjergguide Biagio fortæller om vulkanens historie, inden vi slutter vandredagen og returnerer til vores base.

M/F/-
Dag 3. Trekking, topudsigt og traversering - Mt.

I dag har vi store oplevelser i vente. Landskabet omkring Mt. Etna er Siciliens og måske Italiens mest særprægede landskab. Vulkanens højde bestemmes af udbruddene og i løbet af de sidste hundrede år, er højden steget fra 3.263 m til 3.350 m. Etnas hyppige og til tider voldsomme udbrud gør, at det ikke altid er muligt at komme helt til vulkanens top.

På dagens vandretur går vi så tæt på toppen, som det er forsvarligt. Vi har en professionel og kompetent vulkanguide med, som træffer beslutningen og varetager sikkerheden sammen med turlederen. Vi kører om morgenen i bus til Piano Provezano, hvor vi skifter til terrængående køretøj, der lettere forcerer lavamarkerne på Etna. Vi kører så tæt på kanten af de fire store kratere som muligt, og fortsætter herefter til fods.

Uanset hvor tæt på kanten vi kan komme, vil svovldampene rive i næsen og den golde lava, der omringer os, vil vise os naturens skønhed og voldsomhed. På nedstigningen vandrer vi på den nordøstlige side og dagens vandring sluttes ved Rifugio Sapienza i 1900 m.

M/F/-
Dag 4. Mountainbike på ’Alto Montana’ på Mt. Etna

Vi kører en time i bus og sætter os i sadlerne ved Rifugio Sapienza (1.900 m). Vi befinder os på vulkanens sydside og skal køre på mountainbikes mod nordsiden via "Alto Montana", som er en højtbeliggende og tværgående rute med en mere eller mindre konstant højde på 1.700 m. Med ruten undgår vi de mest voldsomme stigninger, og der venter os en fed og sjov dag på cyklen.

Terrænet er en blanding af lava og grus, og vi skal krydse udtørrede lavafloder og passere igennem frodige bøgetræskove. Området er fredet og kun skovarbejdere, redningskøretøjer og heldige Topas grupper på mountainbike (!) har tilladelse til at benytte ruten. En unik oplevelse.

Efter timer i sadlen, madpakker og gode pauser cykler vi ud af Etnas Natur Reservat og via små veje gennem landbrugsområder. På hjemturen stopper vi ved en familiedrevet vingård og smager den lokale drue, inden vi cykler hjem og skyller støv og aske af kroppen efter en sjov dag på cykel.

M/F/-
Dag. 5 Cykeltur igennem Alcantara dalen ved foden af Etna: bjergborgen Castiglione di Sicilia, vinmarker og utrafikerede landeveje

I dag er flyttedag. Vi skal nemlig skal skifte opholdssted fra den nordlige side af Etna til den historiske og fantastisk smukke by Siracusa, placeret helt ude ved kysten i det sydøstlige Sicilien. Men vi skal selvfølgelig også have vores daglige dosis motion, som i dag er en flot cykeltur. Vi iklæder os cykeltøjet, og tager afsked med Feudo Vagliasindi efter morgenmaden. Vi skal nu opleve Etna nede fra, så at sige, idet at vi nu delvist vil cykle rundt om Etna i sydøstlig retning.

Turen starter ved hotellet, og vi cykler ad en smal landevej, der er flankeret af smålandbrug og vinmarker og passerer igennem flere mindre landsbyer. Første del af strækningen er relativt flad, men efter ca. 10 km cykling går det opad mod den flotte borgby "Castiglione Di Sicilia". Oppe fra byen er der en imponerende udsigt til Etna mod syd samt åbne landskaber mod nord — et oplagt sted at nyde en espresso! Vores rute fortsætter fra Castiglione di Sicilia mod kysten i Alcantara dalen, hvor vandet fra Nebrodi bjergene og Etna samler sig, og skaber et af de frodigste områder på øen.

Vi stopper og holder picnic i nærheden af flodens smalleste passage. Her graver vandet sin vej igennem høje basalt klipper. En lille sti leder ned til et udsigtspunkt, hvorfra kan man skimte Alcantara vandet løbe igennem den smalle canyon. Cykelruten følger dalen ad mindre landeveje, der er meget lidt trafikkerede, og ved den lille by Calatabiano cirka 6 kilometer fra kysten, står vores bus klar, til at køre os det sidste stykke frem til hotellet i Siracusa.

M/F/-
Dag 6. Cykling fra Buccheri til Palazzolo Acreide igennem Pantalica og Anapo Natur & Arkæologisk reservat

Vi kører i bus til landsbyen Buccheri, hvorfra cykelturen begynder. Dagens etape er på ca. 55 km. De første 10 km er relativt flade og følger en højderyg, hvorfra vi har en forrygende udsigt mod nord til Etna og Lentini søen. De næste 10 km veksler noget imellem opkørsler og nedkørsler og vi har hele tiden flotte kig ind i "Pantalica Natur Reservatet" mod syd.

Fremme i den lille bjerglandsby Sortino, holder vi en pause inden vi cykler ned i dalen og følger Anapofloden. Dalen har været beboet siden det 13. århundrede og rummer en række natur- og kultur skatte, som har bragt den på UNESCOs Verdensarvsliste.

I begyndelsen af 1900 tallet byggede man en jernbane mellem Siracusa og Vizzini, som blev nedlagt i 50'erne. I dag er jernbanen lavet om til en grusvej, og den cykler vi ad i det flotte naturområde. Dagens etape slutter med ca 2 kilometers stigning op til den charmerende "bjergborg" Palazzolo Acreide - en smuk klassisk by med ægte siciliansk stemning. Her holder vores bus klar og efter en pause i Palazzolo kører vi det sidste stykke til Siracusa.

Efter et bad på hotellet, der i øvrigt er dejligt centralt placeret på Ortigia halvøen, er det tid til, at gå på opdagelse i denne pragtfulde historiske by, der kan dateres tilbage til 734 f.Kr. Byen har mange seværdigheder og utallige hyggelige og gode restauranter placeret ved havnefronten, i det historiske centrum, eller i de gamle snævre gyder. Valgmulighederne er mange.

M/-/-
Dag 7. Havkajak tur ved Porto Grande bugten ved Siracusa

I dag skal vi opleve Siracusa og Porto Grande Bugten fra søsiden — eller rettere havsiden, idet vi skal ud og ro en flot tur i havkajak.

Vores meget erfarne lokale, italienske kajakguide vil ud fra vejrliget på dagen guide os på en virkelig interessant tur. Som udgangspunkt vil vi ro rundt om Ortigia øen på en tur, hvor vi har flot udsigt til Castello Maniace — en imponerende borgfæstning bygget omkring år 1232. Vi vil nærmest ro gennem byen ved at ro under et par broer, og dels vil vi opleve et floddelta med et rigt fugleliv, og ikke mindst papyrus planter, der blev plantet ved Ciane floden af grækerne for snart 3.000 år siden.

Skulle vejret mod forventning drille med vind eller lignende, så har vi selvfølgelig en plan B klar, således at vi kan ro op i en af floderne, f.eks. Anapofloden syd for Siracusa. Kajakguiden finder under alle omstændigheder et godt sted, hvor vi kan komme ud af kajakkerne og nyde en god frokost ved vandet.

Vi er tilbage ved hotellet midt på eftermiddagen, så vi også får tid til at nyde Siracusa på egen hånd, og dels har tid til at vi sammen kan afslutte turen med en hyggelig afskedsmiddag.

M/-/-
Dag 8. Vi flyver fra Catania til Danmark

Efter en uge med højt aktivitetsniveau og mange oplevelser er det tid til at forlade Sicilien. Ud på eftermiddagen kører vi til lufthavnen i Catania og flyver herfra til Danmark.

M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —
Overnatning

Turens første del (4 nætter) — Etna Nord: 4 km udenfor bjergbyen Randazzo har vi base i en historisk nyrestaureret siciliansk villa, der smukt omkranses af oliventræer og vinmarker. Vi overnatter i dobbeltværelse med eget bad og toilet. Værelserne er udstyret med moderne faciliteter og i restauranten tilberedes traditionelle retter fra området. En pool i den store have er til rådighed for gæsterne efter vandre- og cykelturene. Villaen ligger flot i landskabetog er et charmerende opholdssted og en perfekt base i fredelige omgivelser.

Turens anden del (3 nætter) — Siracusa: I Siracusa bor vi på den lille ø Ortigia, hvor byen oprindeligt blev grundlagt af grækerne 734 f.Kr. Vi bor på et mindre hotel, der er flot placeret ved havnen, og der er en dejlig tagterrasse, hvorfra vi frit kan nyde udsigten. Lige overfor hotellet er der et meget levende og autentisk marked, som hver dag byder på friske fisk, grøntsager, frugt, ost m.m. Siracusas historiske centrum med Domkirkepladsen m.m. ligger inden for kort gåafstand fra hotellet. Hotellet er i øvrigt familieejet og familien varetager selv den daglige drift, så vi får rig lejlighed til at hilse på dem.
Vandreturene

Vandreturene udgør to dage på turen og foregår begge på Mt. Etna. Vandringerne er i et spændende og afvekslende terræn og vi får indblik i Siciliens, måske Italiens, mest særprægede landskab.

På første vandretur vandrer vi på vulkanens sydside og får Etna under huden. Vandretiden er på ca. 6 — 7 timer inkl. pause, frokost, picnic. På anden vandretur traverserer vi vulkanen fra syd mod nord. Vi går så tæt på kraterkanten, som forholdene tillader det. Vandretiden denne dag er på ca. 7 — 8 timer inkl. pause, frokost m.v.
Mountainbiketurene

Mountainbike turene udgør 3 dage på turen og der er tale om moderat cykling. Man behøver derfor ingen forhåndskundskab til mountainbike — deltagelse forudsætter, at man har mod på udfordringen, er i nogenlunde fysisk form og har lyst til at opleve naturen fra sadlen.

På første tur (dag 4) cykler vi på Etna på en højrute-vej — "Montana Alto". Vejen og underlaget er en blanding af grus og lava. Vi cykler ca. 5 timer og i alt 50 km denne dag. Der er god tid og ruten, går i en mere eller mindre konstant højde på 1700 m. med enkelte mindre stigninger.

På anden tur (dag 5) cykler vi ca. 3-4 timer og i alt 40 km fra Hotel Vagliasindi, delvist rundt om Etna mod sydøst til byen Zafarrana Etnea. Ruten er primært på små og mindre befærdede landeveje, hvor underlaget er asfalt. De første ca. 10 km kilometer er terrænet relativt fladt, herefter veksler ruten med både op - og nedkørsler. Bemærk, at det er valgfrit om man vil have buslift tilbage til hotellet, eller om man vil cykle og således komme op på ca. 80 km totalt.

På 3. cykeltur (dag 6) cykler vi ca. 3-4 timer og i alt 40 km imellem landsbyerne Buccheri og Solarino i det sydøstlige Sicilien. Ruten er på mindre landeveje med asfaltunderlag hele vejen. De første 10 km er relativt flade, hvorefter ruten veksler imellem både op- og nedkørsler.


Cyklerne er udstyret med gode bremser, så man til enhver tid kan kontrollere hastigheden. Undervejs på cykelturen vil gruppen som udgangspunkt have turlederen forrest til at vise vej m.m. og en lokal guide bagerst til at afhjælpe evt. punkteringer/reparationer m.m. Ruterne vil foregå dels på sten-/grusveje (dag 4), og dels på små landeveje med asfaltunderlag (dag 5 og 6). Cyklerne er velholdte mountainbikes (uden "klik" pedaler), og der udleveres cykelhjelme på Sicilien. Vi anbefaler kraftigt, at man medbringer cykelbukser og cykelhandsker fra DK.
Havkajakturen

Kajakkerne er kvalitets havkajakker i plastik i single- og dobbelt-udgave med 2 vandtætte skots. Uerfarne kajakroere vil typisk komme til at ro i dobbeltkajak, da de er væsentligt mere stabile end enkelt kajakker. Generelt er havkajakker dog meget stabile i vandet. Der udleveres "skørt/spraycover", og redningsvest til alle. For at deltage aktivt på kajakdelen er det en forudsætning, at man kan svømme, men ellers stilles der ikke krav til forhåndskundskaber i kajakroning.

Havtemperaturen ved Sicilien er omkring 22 grader om sommeren. Vores lokale instruktør er en meget erfaren kajakroer og instruktør, så vi er i trygge hænder. Alle deltagere vil blive grundigt instrueret i sikkerhed og teknik inden turen begyndes. Kajakturen på dag 7 varer typisk ca. 4-5 timer inkl. pauser/frokost, men varigheden er afhængig af vejrliget, gruppens sammensætning og erfaring m.m.
Varighed

8 dage — heraf 2 vandredage grad 3, hvor vi vandrer mellem 5 - 9 timer om dagen, samt 3 cykeldage, hvor vi cykler 40-50 km om dagen. Desuden 1 enkelt dag i havkajak, hvor vi er af sted 4 - 5 timer inkl. pauser. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Om foråret og efteråret kan dagtemperaturerne variere mellem 10 og 20 grader, nattemperaturerne ned til ca. 10 grader. På sommerafgangene (juli og september) vil dagtemperaturerne ofte ligge mellem 25 og 35 grader og nattemperaturerne ned til omkring 20 grader. Da en del af turen foregår i bjergene skal du være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Dog er sandsynligheden for solskin meget stor på denne tur til Sicilien.
Adgang til el

Der er adgang til el på begge vores overnatningssteder på turen, henholdsvis på hotellet ved Randazzo og i Siracusa.
Mobiltelefon

Der er overvejende god mobildækning på denne tur. Generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi gerne ser, at man undlader at sende SMS og ringe, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen
WIFI

Der er WIFI på begge overnatningssteder vi benytter på turen.
Kort

Købes bedst lokalt.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark - Sicilien t/r, inkl. skatter og afgifter
Transport i bus
Alle overnatninger
2 vandredage på Etna som angivet i programmet
3 dage på mountainbike (cykelhjelm er til rådighed på turen)
1 havkajaktur ved Siracusa med kajakinstruktør (dag 7)

Måltider som angivet under dagsbeskrivelserne i dag-til-dag programmet: 7 x morgenmad, 4 x frokost
Lokal transport i Landrover på Etna
Dansktalende turleder på hele turen, samt lokal turleder på udvalgte dage
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn ca. DKK 130 -200,- pr. måltid
Entré til museer og lignende
Evt. rejse og afbestillingsforsikring
Evt. enkeltværelsestillæg: 1650 DKK (gælder alle 7 overnatninger).
Bemærk at turene til Sicilien ITSH, vil blive angivet som en 9 dages tur på faktura. Dette skyldes at flyankomst til København er lige efter midnat og dermed tæller som en ekstra dag. Program er dog som ovenstående 8 dage.
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig