Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

DANIDA, Topas og social ansvarlighed i Vietnam


Topas var efter genåbningen af Vietnam, i start 1990erne, en af de absolut første udenlandske rejseselskaber til at sende eventyrlystne danskere til det smukke land i sydøstasien. Navnet var dengang Topas Globetrotterklub og meget har, ligesom navnet, ændret sig. Landet var dengang risimportør, nedsunket i absoult fattigdom i 80erne, men er med økonomiske reformer og udenlandsk støtte, i dag en af verdens største eksportører af ris og netop slettet fra FNs liste over udviklingslande.
Topas har været med i denne udvikling, først som partner i to DANIDA støttede partnerskaber og senest igennem udviklingsprojekter designet og gennemført af os selv.
Printvenlig version
To virksomheder begge startet med hjælp fra DANIDA

Topas Travel Vietnam

Virksomheden er dansk ledet, etableret med hjælp fra DANIDA i 1990erne og er fortsat samme partnerskab mellem danske Topas Travel og en lokal vietnamesisk familie fra bjergbyen Sapa. Vi startede med et lille kontor i Sapa og salg af bjerg-ekspeditioner på muldyr, til idag at have 40 topas-ansatte på flere kontorer, fede MTBs, egen busservice, overnatningssteder og ... fortsat spændende ekspeditioner. Læs mere på www.topastravel.vn
Topas Ecolodge

Lodgen er smukt belliggende på en øde bjergtop i 1000 meters højde, projektopstarten var støttet af DANIDA via B2B programmet og stedet udgør et eksempel på god bæredygtig turisme i et af vietnams "yderkantsområder". Lodgen er ejet af danske Topas og hele 95% af de 60 ansatte kommer fra 7 forskellige lokale bjergstammer, unikke etniske minoriteter hver med sit sprog, kultur og klædesdragt. Du kan besøge lodgen på flere af vores rejset til Vietnam. Læs mere om lodgen og vores tanker om social ansvarlighed på www.topasecolodge.com
Nye tiltag i Vietnam

Nam Cang Riverside Lodge

Hvis du rejser så langt du kan komme i Sapa dalen, til den fjerneste (og smukkeste) ende, kommer du til landsbyen Nam Cang, beboet af Red Dao mioriteten. Gå igennem landsbyen og helt op til floden, her ser du en lille hængebro og på den anden side, mellem floden og junglen ligger lodgen. Huset er ejet af en lokal og stor Red Dao minoritetsfamilie, men drevet i samarbejde med Topas. Du kan besøge Nam Cang på mange af vores rejser til Vietnam.
Nyopført skole fra december 2015

I den fjerneste del af Sapadalen, findes nogle af Vietnams fattigste befolkningsgrupper. De lever typisk som i dansk jernalder, dog tilsat mobiltelefon og radio. Her kan du se hvordan vi i december 2015 byggede en lille skole for byens yngste elever, der dermed gik fra undervisning i et skole-skur, til byens måske bedste byging.
Her ses: Før, under og efter konstruktionen af den nye skole.
Undervisning af minoritetsbørn

Topas har igennem flere år doneret penge til Sapa O´chau, et skoleprojekt i Sapa by, der sigter mod undervisning af minoritetsbørn, der ofte har vanskelige kår i det Vietnamiske skolesystem.
Sidst var i 2013 og 2014 hvor vi donerede alt morgenmad i et år for skolens ca. 30 elever, ca. 35.000kr årligt. Skolen er nu sikret gennem støtte fra store udenlandske NGOer og den canadiske ambassade.
Støtte til Sundhed

I marts 2016 støtter Topas den internationale organisation Operation Smile med 65.000kr, pengene går til behandling af minoritetsbørn født med læbe-ganespalte. Det vietnamesiske sundhedsvæsen halter på en række områder. Derfor går donationen til at transportere børnene fra fjerne stammesamfund beliggende i bjergene og til et hospital i Hanoi. Her vil et hold af internatiomale læger, gratis udføre en række operationer til varig glæde for børnene.
Oplev Vietnam på nærmeste hold

Hos Topas, mener vi selv, at vi sælger nordens absolut bedste aktive rejser til Vietnam, de er ikke billigst, men bedst på indhold. Vietnams hurtige udvikling kræver "en finger på pulsen" og tilstedeværelse for at kunne udbyde "den rigtige rejse", hvor man får autentiske oplevelser, men samtidig undgår de værste turistfælder. Vi har kort sagt valgt de steder vi selv nyder allermest — lige nu!

Se alle vores rejser til Vietnam her.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig