Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage på denne rejse i 2017. Besøg venligst siden igen.

Lignende ture

Andalusien
På cykel blandt olivenmarker og Granadas hvide landsbyer


Sportscykel - Nishiki

Læs mere her!

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Italien - Cykling gennem det klassiske Toscana med Chianti og Montepulciano

Ref. ITMC

Grusvejene leder os forbi mange smukke, karakteristiske gårde

Vinbyen Montepulciano er et af vores spændende mål undervejs

Typisk toscansk landskab: Brede horisonter og cypresser på bakkerne

Val d’Orcia afgrænses i syd af bjerget Monte Amiata

Kulturlandskabet i Val d’Orcia er på UNESCOs verdensarvsliste

… og det kan vi godt forstå, når vi cykler og nyder landskabet

Bagno Vignonis adskiller sig fra andre landsbyer. Her er der ikke torv, men en gammel kurbadsanstalt

Klostret Sant’Anna i Camprena

Selv i regnvejr er det en dejlig oplevelse at cykle i Montepulcianos bakker

Langs L’Eroicas grusveje bliver man ofte modtaget af de høje toskanske cypresser

Det kan nemt blive lidt pløret når man begiver sig ud på de mindst trafikerede ruter i disse kanter

Der er altid en ny borg at cykle til lige og en ny spændende rute lige om hjørnet

Den svære rute mod Montalcino starter idyllisk men længere oppe starter dagens udfordringer

Borgen Buonconvento bevare den ægte toskanske stemning og middelalderens arkitektur

Monte Amiata er Sydtoskanas højeste bjerg og i Val d’Orcia er bjerget et fast referencepunkt

Lige uden for døren for vores opholdssted ligger oplagte panoramiske cykelruter…

…og derfor kan vi cykle 3 dage ud af 6 fra og tilbage til vores gård uden at bruge bustransport

Den lille landsby Lucignano d’Asso er sikkert et af Toscanas best bevarede hemmeligheder

Den velbevarede bymurring omkring Buonconvento

Udsigten fra vores opholdssted ændrer sig med solens lys i løbet af dagen

Morgenstunden er fredelig omkring vores opholdssted

Det er skægt at cykle over bakkerne og følge cypressernes spor

Langs ruten er der altid mulighed for at indsnuse stedet ånd

Vi bor på det charmerende agriturismo Podere Spedalone, der ligger smukt placeret på landet

Efter dagens cykeltur er det en fornøjelse at sidde ud i haven og nyde lidt at drikke og udsigten

…bygningen ligger mellem oliventræerne, og der produceres en fantastisk olivenolie

På vej mod Chianti-området bliver bakkerne højere og landskabet ændrer sig

På vej op til Castello di Brolio, et af Chiantis vigtigste slot

Grusvejene i Sydtoscana tegner et kæmpe net af oplagte cykelruter

Vinbyen Montepulciano dukker op på toppen af bjerget og det bliver et interessant stop undervejs

På denne 8 dages tur kombinerer vi cykling, kultur, mad og vin — alt sammen af højeste kvalitet.
I Toscana etablerede man i 1997 en fantastisk cykelrute, som er blevet udgangspunktet for cykelløbet L’Eroica. L’Eroica benytter sig af nogle af de smukkeste grusveje, som Toscana byder på, og disse grusveje danner et netværk på mange hundreder kilometer i hele distriktet mellem Firenze og den sydlige del af Sienas provins. Cykelruten er tilgængelig hele året og giver mulighed for at cykle på opdagelse i nogle af regionens smukkeste hjørner.

Vi har sammensat en smuk rundtur over 8 dage, som hhv. følger og krydser L’Eroica-ruten flere steder, og som leder os gennem regionens fantastiske landskaber og kulturskatte. Nogle strækninger er hårdere end andre, men med vores følgebiler som backup har vi masser af fleksibilitet og muligheder indtænkt i turen. Man cykler selve L’Eroica-løbet på vintagecykler iklædt vintage cykeltøj, men vi cykler selvfølgelig på vores sportscykler med skivebremser, gode gearinger m.m.

Vi cykler mellem verdenskendte byer som Montepulciano, Siena, Pienza, Montalcino osv. flankeret af cypresser, vinmarker, olivenlunde og højderygge med vide udsigter over det bakkede landskab. Én dag i programmet er dedikeret til at besøge én af Toscanas vigtigste vinproducenter, hvor vi skal smage på deres elegante og fremragende vine.

Kom med og oplev det sydlige Toscana via L’Eroicas smukke grus/- og asfaltveje
  • Val d’Orcias bløde bakker ved foden af Monte Amiata udgør et fantastisk cykelterræn og er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste
  • På cykel forbi de smukke historiske byer Montepulciano og Pienza
  • Vinbesøg hos top Brunello-producenten Le Potazzine
  • Indkvartering på det yderst charmerende Agriturismo — "Podere Spedalone", placeret midt i et klassisk sydtoscansk landskab med åbne udsigter til marker og olivenlunde midt i naturen
  • Oplev den ægte Chianti-stemning på cykel, når vi cykler L’Eroica-etapen til Castello di Brolio og gennem Crete Senesi - de nøgne bakker syd for Siena
  • Sienas charmerende gader oplever vi på egen hånd, inden vi smager Brunello i Montalcino
  • Afslutningsfrokost på restaurant i Montalcino, ejet af vinproducenten Le Potazzine, som vi besøger på turen
  • To Topas turledere der kyndigt vil lede cykelturene i Toscana, samt indføre os i Brunello- og Chianti-vinenes spændende rejse fra vinmark til flaske

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Ankomst til Pienza-området i Toscana

Vi kører fra lufthavnen i Rom til Pienza-området i Toscana, hvor vi indlogeres på det meget charmerende agriturismo/landsted Podere Spedalone. Podere Spedalone har fungeret som landbrug i århundreder, og området har været beboet og beskrevet helt tilbage fra omkring år 600 e.Kr. , og der er vidnesbyrd om en romersk bosættelse på stedet. Vi nyder en god aftensmad i stedets hyggelige restaurant, alt imens den hyggelige italienske landstemning langsomt men sikkert sniger sig ind på os…
-/-/-
Dag 2. Val d’ Orcias panoramarute: En spændende blanding af grus-og asfaltveje igennem Val d’ Orcias smukke natur

Efter en god morgenmad starter vi dagen på cykel direkte fra vores base, og sætter kurs mod San Quirico d’Orcia, som er en af de kønneste landsbyer i området og en vigtig etape langs den gamle middelalderlige pilgrimsrute til Rom, kendt som "Via Francigena". De ca. 14 kilometer til de gamle bymure er en flot rute igennem landbrugsområder og byder på smukke udsigter over dette klassiske landskab. Ruten er uden nævneværdige stigninger.

Fremme ved de gamle bymure i San Quirico cykler vi gennem byporten og ind i den gamle borg. Herinde i landsbyen er stemningen fra en svunden tid, og vi tager os lidt tid til at snuse lidt rundt.

Fra San Quirico d’Orcia cykler vi til Bagno Vignoni, en meget speciel lille kurbadslandsby. I centrum af landsbyen er der en stor pool af kurvand, som blev brugt i gamle tider.

Fra Bagno Vignoni cykler vi videre ad Cassia, den gamle romerske rute. Efter ca. 6 kilometer på asfalt, forlader vi hovedvejen og cykler på en lille grusvej, som fører os gennem flotte landskaber mod Pienza. Det går op og ned, og vi passerer igennem varierende områder, som kan beskrives som klassiske sydtoscanske med åbne landskaber bestående af bløde bakker og høje cypresser og senere småskove og mindre vinmarker. Ud på eftermiddagen triller vi ned til vores logi efter en rigtig smuk cykelrundtur igennem Val d’Orcia området.

Val d’Orcia blev indskrevet på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2004 bl.a. på baggrund af områdets enestående æstetiske landskaber.
M/F/-
Dag 3. Fra Val d’Orcia til Crete Senesi - de smukke højder i nærheden af Siena

Dagens cykelområde ligger i Siena-området, der er kendt for sine dale, cypresser, men også Crete Senesi, som betyder kridt-/kalkjord. Vi kører i bil fra vores opholdssted til Bibbiano i nærheden af den kendte og charmerende middelalderborg Buonconvento. Herfra starter dagens cykeltur mod Murlo. Vi får med det samme en forsmag på dagens smukke udsigter over landskaberne.

I Murlo gør vi et kort stop i den gamle borg inden vi sætter kurs videre mod Radi. Herfra kan man på gode dage med høj sigtbarhed skimte Sienas tårne i horisonten. I Radi ser vi igen skiltene for L’Eroica løbet, men vores tur drejer herfra mod Monteroni d’Arbia. En flot "rutsjebanerute" gennem afvekslende landbrugsområder. Vi cykler gennem Monteroni i Arbia-dalen og fortsætter mod Asciano med udsigt til Crete Senesi-landskabet.

På bakkekammen finder vi et godt sted til vores picnic-frokost, og kaffen tager vi lidt senere i den lille landsby Asciano. Fra Asciano har vi først en lige og flad strækning, som derefter bliver afløst af en stigning på knap 4 kilometer.

Turen går gennem åbne arealer, hvor udsigten åbner sig op i takt med, at vi nærmer os toppen. Vi er på vej i retning mod Abbazia di Monte Oliveto Maggiore - et gammelt og dengang magtfuldt Benediktinerkloster grundlagt i 1393. Herfra går det ned ad mod Buonconvento, hvor vi slutter cykelturen i den gamle charmerende borgby med en forfriskning, inden vi vender tilbage til vores hyggelige Agriturismo.
M/F/-
Dag 4. Tur til Siena og vinbesøg hos Top Brunello-producenten Gorelli (Le Potazzine)

Vi sætter kurs mod Siena fra morgenstunden, hvor vi skal besøge den smukke toscanske by på egen hånd - fra den verdenskendte Piazza del Campo til den smukke domkirke. Man kan frit vælge, hvor i byen man øsnker at spise frokost - mulighederne er mange!

Toscana bidrager til vinverdenen med flere elegante vine, der har deres oprindelse langt tilbage i historien. Forskellige appellationer som DOC, DOCG og IGT tegner en interessant konstellation af producenter og stilarter.

I eftermiddag skal vi besøge en topproducent i Montalcino området, hvor San Giovese-druen træder frem i de fineste klæder, nemlig i Brunello og Rosso di Montalcino.

Ikke langt væk fra Montalcino bor Gorelli-familien på en smukt placeret vingård, hvor en af de mest interessante Brunelloer bliver produceret. Le Potazzine er navnet på vingården og her vil vi blive introduceret til Brunellos hemmeligheder. Familien Gorelli har også en lille restaurant i byen Montalcino, hvor vi vil nyde en god frokost den sidste cykeldag.
M/-/-


Lidt om Le Potazzine: Én af Montalcinos traditionelle producenter, som vægter elegance og friskhed over power og intensitet. Gorelli-familien driver også en hyggelig restaurant midt i byen Montalcino.
Dag 5. En flot cykeltur igennem det bakkede landskab i Val d’Orcia til de toscanske perler Montepulciano og Pienza

I dag cykler vi direkte fra vores base ad den asfalterede landevej mod Castelmuzio. Mellem Castelmuzio og den næste lille landsby Petroio er udsigten meget smuk, og vejen er flankeret af masser af oliventræer. Petroio ligger kun cirka 8 kilometer fra vores Agriturismo, og vi cykler ind i landsbyen og holder lige en kort pause for at indsnuse stemningen i landsbyen.

Så går det videre mod den gamle landsby Montefollonico i 568 meters højde, der har bevaret en del af de gamle tårne og bymure og ligger rigtig flot placeret i landskabet. I det fjerne kan man skimte den kendte vinby Montepulciano, som vi nu cykler imod. Første del af ruten er ganske ligetil, men de sidste 3 kilometer til Montepulciano udfordrer os lidt, da Montepulcianos højeste punkt ligger i cirka 600 meters højde.

Stemningen i Montepulciano er meget charmerende og her produceres en af Toscanas mest kendte DOC vine, Rosso di Montepulciano. En lokal finesse er, at vinproducenterne har deres vinkældre inde i byen nedgravet i tufstensoklen, som byen er bygget på.

Vi forsøger naturligvis at få mulighed for et besøg i en af disse underjordiske vinkatedraler. I Montepulciano vil vi også have mulighed for at spise en god frokost (ikke inkluderet).

Efter frokost cykler vi videre til den næste charmerende miniborgby Monticchiello. Har vi tid/lyst kan vi gøre et kort stop i Monticchiello, hvor den kendte finske billedhugger Eila Hiltunen boede i et gammelt middelalderligt tårn. Eila Hiltunen udførte blandt andet det kendte Sibelius Monument i Helsinki.

Fra Monticchiello cykler vi ad grusvej det meste af vejen til Pienza, hvor vi holder en cafépause med mulighed for en lille spadseretur langs promenaden, som følger kanten af den oprindelige bymur. Fra Pienza har vi cirka 10 kilometer tilbage til L’Ospedalone.
M/-/-
Dag 6. Cykeltur i Chianti Classico området ad smukke ruter omkring Castello di Brolio

Chianti-området nord for Val d’Orcia er et must for cykel- og naturentusiaster, og vi vil opleve et anderledes landskab i forhold til det vi har lært at kende i Montepulciano og Pienza.

Fra morgenstunden kører vi cirka 25 kilometer til Sante Marie, hvor dagens cykeletape begynder. Den fredelige grusvej med panoramaudsigt ender i Torre a Castello, og derfra til Castelnuovo Berardenga cykler vi på asfalt.

Her i Castelnuovo Berardenga begynder vores rundtur i Chianti for alvor. Vi holder en pause i den lille by inden vi cykler videre mod Castello di Brolio. Herfra skifter landskabet markant karakter: De blide og nøgne lange bølgede bakker, typiske for Val d’Orcia, bliver afløst af et “bakkelabyrint" lignende landskab dækket af skove, olivenlunde og vinmarker.

Castello di Brolio ligger i cirka 529 meters højde og er dagens højeste punkt. Slottet tilhører stadigvæk den vigtige Ricasoli-familie og er et af de vigtigste slotte i Chianti.

Vi fortsætter videre mod Castelnuovo Berardenga, der ligger i 351 meters højde, ad en spændende rute med et godt mix af forskellige landskabstyper. Undervejs passerer vi gennem landsbyen San Regolo, hvor vi kan proviantere hos den lille købmandsbutik.

Vi cykler mod landsbyen Pianelle igennem et flot klassisk chianti landskab. Fra Pianella-området fører de sidste 12 km os frem til dagens mål: Castelnuovo Berardenga. Her ender dagens cykeltur. Herfra har vi cirka 45 kilometers bustransfer tilbage til Lo Spedalone, hvor vi kan nyde aftenstemningen i fredelige omgivelser.
M/F/-
Dag 7. Fra Spedalone til Brunello-byen Montalcino og forbi middelalderborgen Buonconvento

Vi starter på cykel fra vores opholdssted, og den første etape af dagens rute fører os til den gamle middelalderlige borg Lucignano d’Asso. Turen hertil går ad en dejlig grusvej med god udsigt til Lucignano, hvor vi gør holdt for at nyde panoramaudsigten.

I dag er den største del af cykelturen en del af ruten fra L’Eroica-løbet. Vi cykler mod San Giovanni ad en flot rute via Buonconvento. Selvfølgelig venter små udfordringer undervejs. Det går op og ned, og den længste stigning er på knap 2 kilometer, men der er en pragtfuld udsigt over bakkerne undervejs!

De sidste kilometer mod Buonconvento kører vi på asfalt igen, og vi cykler ind i den gamle borgby via den velbevarede bymur. Herinde i de gamle, charmerende gader finder vi en café, hvor vi kan holde en pause og nyde en velfortjent kop formiddagskaffe. Fra Buonconvento følger vi hovedvejen de ca. 12 kilometer til Montalcino. Cirka halvdelen af distancen består af en stigning, som veksler mellem 5 og 8 %. Snart krydser vi de første vinmarker, hvor den kostbare San Giovese-drue bliver dyrket med omhu og kærlighed. Terrænet er kuperet, og vi fortsætter opad. Af og til stopper vi op, får pusten, og nyder de flotte landskaber folde sig ud bag os. Endeligt cykler ind i den gamle borgby efter godt 40 kilometers cykling, har vi fortjent at sidde på en dejlig restaurant og nyde et glas Brunello eller Rosso di Montalcino ledsaget af en god pastaret. Vi spiser på restauranten som Le Potazzine driver ved torvet i centrum af byen.

Efter frokost og en hyggetur rundt i Montalcino cykler vi alle de ca. 5 km nedad mod Buonconvento, hvor vi møder L’Eroica-ruten igen. Vi kører af asfaltvejen og fortsætter ad den panoramiske og lette grusvej, som leder til Torrenieri. Denne distance er på cirka 6 kilometer med smukke udsigter og uden de store anstrengelser. Fra Torrenieri leder vejen igennem smukke landskaber uden de helt store stigninger hjem til vores logi Podere Spedalone.
M/F/-
Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader det sydlige Toscana med smagsindtryk og skønne billeder på nethinden. Skulle man komme til at savne Italia er det bare at åbne en god Brunello eller Chianti, der kan lede tankerne på vej…
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Frokost købes typisk hos lokale købmænd (brød, ost og lokale specialiteter), eller på små caféer. Mht. aftensmad på restaurant, så skal man generelt beregne ca. 15-20 euro for en hovedret og ca. 25-30 euro for en 2 retters menu (ekskl. drikkevarer). På denne tur vil vi spise aftensmad på Podere Spedalone 4 aftener, hvor vi vil få en specialmenu til vores gruppe til 30 euro pr. person ekskl. drikkevarer. De sidste 3 aftener vil vi køre ud til udvalgte restauranter i området.
Overnatning

Vi bor på et charmerende Agriturismo, der hedder Podere Spedalone og ligger smukt placeret på landet mellem Crete Senesi-bakkerne og dalen Val d’Orcia i Siena-provinsen i det sydlige Toscana.

Det historiske landsted er således nænsomt restaureret til et mindre landhotel, der drives af Alessandro og hans kone med ægte og natulig gæstfrihed. Den historiske bygning tilhørte en gang det nærliggende kloster Sant’Anna in Camprena, hvor man optog nogle smukke scener til filmen “Den engelske patient" (9 Oscars i 1997).

Det omkringliggende landskab er fantastisk flot, og de nære omgivelser er fredelige og midt i naturen. Stedet har en betydelig produktion af honning og ekstra jomfru olivenolie, så vi kommer måske til at opleve olivenhøsten i området. Stedet har mange hyggekroge ude såvel som inde, hvor man kan slappe af efter en dag med spændende aktiviteter, og køkkenet frembringer yderst velsmagende toscanske menuer.

Værelserne er med eget bad og toilet. Der vil være mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet nederst på siden.
Varighed

8 dage — heraf 5 cykeldage, grad 3. Turens cykelture varer typisk fra ca. 4-6 timer pr tur inkl. pauser. Vi cykler mellem 60 km og 75 km pr. dag. Fra Podere Spedalone kan vi cykle 3 meget varierede rundture (ud af 5 cykeldage) uden at gøre brug af transport. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Klimaet i det sydlige Toscana er tempereret og får ca. halvt så meget nedbør årligt som det nordlige Toscana.

Dagtemperaturer i oktober 15-20 grader C.
Nattemperaturer i oktober 8-15 grader C.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier på denne tur.
Mobiltelefon

Der er generelt udmærket mobildækning på denne tur.
Af hensyn til gruppens øvrige deltagere henstiller vi til, at vores vandreture ikke afbrydes af mobiltale og at man kun sender SMS og taler i telefon, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Wi-Fi

Der er gratis Wi-Fi i restauranten på Podere Spedalone.
Kondition

For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.
Kort og litteratur

Købes bedst lokalt.

Læs evt.:
Gunnar Steen Jakobsen: Smag på vin.
Roald Als: Kvinderne ud af køkkenet og jagten på den hvide trøffel.
Politiken: Politikens bog om Italienske vine
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Rom t/r, inkl. skatter og afgifter
Lufthavns transfer t/r (Rom - Pienza)
Alle overnatninger på Podere Spedalone.
Måltider som angivet under dagsbeskrivelserne.
Transport i forbindelse med cykelturene (følgebil) og udflugter.
Cykelleje
Besøg og vinsmagning hos Brunello-producenten Le Potazzine
Bidrag til Rejsegarantifonden.
2 dansktalende Topas turledere der også fungerer som cykelmekanikere
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer.
Måltider ikke inkluderet under dagsbeskrivelserne.
Entré til museer og lignende.
Eventuelt rejse- og afbestillingsforsikring.
Eventuelt tillæg for enkeltværelse 1.700,- DDK.
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig