Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk
Kontakt Topas

Hvorfor vælge 'Kilimanjaro, Safari og Zanzibar' med Topas?

Hvorfor vælge 'Kilimanjaro, Safari og Zanzibar' med Topas?
’Kilimanjaro’ er vores mest populære bestigning og ’Kilimanjaro, Zanzibar & Safari’ en af vores mest efterspurgte ture. Vores ture i Tanzania er baseret på en erfaring, som ikke findes tilsvarende i Danmark.  

Da vi rejste til Tanzania for tyve år siden, var vi det første danske rejsebureau til at udbyde Kilimanjaro. I dag forsøger flere bureauer sig med lignende ture.

Vi ved, hvad vi gør. Vi står roligt og urokkeligt - på dét koncept og dén tur vi grundlagde, og som vi siden har udviklet og optimeret, med afsæt i feedback fra vores mange gode deltagere og turledere.

Fundamentet, vores Kilimanjaro ture hviler på:    

1. Vi har 20 års erfaring på Kilimanjaro og grundlagde: ”Kilimanjaro, Safari og Zanzibar”

2. Vi samarbejder med samme professionelle lokalpartner på tyvende år og har op til 20 grupper på bjerget årligt.

3. Vores erfaring og lokalkendskab i Tanzania er uden sammenligning i Danmark.

4. Vi leverer varen hver gang, bl.a. fordi vi imødekommer din konstruktive feedback og gør brug af den aktivt.

5. Vores dansktalende turledere er erfarne, professionelle og indlevende. De skaber et stærkt og synligt lederskab og sikrer en tryg oplevelse på Kilimanjaro.

6. Vores antal dage på bjerget kombineret med vores rutevalg giver den absolut bedste akklimatisering på Kilimanjaro.

7. Vi bestiger Kilimanjaro ad Machame ruten, som er bjergets mest varierede, tager dig igennem fem klimazoner og sikrer optimal højdetilvænning. Omkring 90 % af vores deltagere klapper skiltet på Uhuro Peak – toppen af Kilimanjaro – ”Roof top of Africa”.

8. Sikkerheden er bestigningens omdrejningspunkt, og den går vi ikke på kompromis med. Vi har udviklet vores egen sikkerhedssystem og procedurer på Kilimanjaro.

9. På Kilimanjaro medbringer vi egne vandfiltre og telte. Vandfiltrene sikrer god hygiejne og kvalitetsteltene sikrer god beskyttelse i alt slags vejr.

10. Vi er på safari i Tanzanias tre bedste nationalparker: Serengeti, Ngorongoro og Lake Manyara og kombinerer komfort med enestående naturoplevelser, På Serengetis savanne overnatter vi i gode safaritelte med senge, bad og toilet.

Vi kan ikke garantere solskin på bjerget og leoparder på safarien. Men vi garanterer, at du er i de bedste hænder hos os, og at vi har fuldstændig styr på fundamentet, vi står på.  

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Tanzania - Kilimanjaro, safari & Zanzibar - 23 dage

Ref. TZKZ

Denne tur på 23 dage tager os igennem det absolut bedste, Tanzania har at byde på. At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg på 5895 m. er en oplevelse, der ikke er mange forundt. Safarien tager os med til Serengeti sletten og til Ngorogoro krateret, hvor den største koncentration af vilde dyr i verden findes. Til slut slapper vi af på Zanzibars helt ubeskrivelige strande, hvor kultur og natur adskiller sig fra fastlandet.

 • Jungletur nær Moshi med god mulighed for at se de ellers sjældne Colebus-aber
 • Bestigning af Kilimanjaro – Afrikas højeste bjerg, med lokale bærere og meget erfarne guider
 • Nok en af verdens flotteste solopgange fra kraterkanten, hvor vi ser solen stå op ude over de enorme sletter
 • Uhuru peak i 5895 m. – ”Rooftop of Africa”
 • Safari i Lake Manyara National Park
 • Serengeti-sletten med de enorme vidder, hvor bl.a. millioner af gnuer har deres årlige vandring. Giraffer, elefanter, løver og en masse andre dyr har også deres gang her
 • Ngorogoro krateret med en helt enorm koncentration af vilde dyr, hvor vi kommer HELT tæt på
 • Besøg på det lokale marked i moshi, hvor alle lokale produkter bliver tilbudt
 • Sight-seeing i Stone-Town. En blanding af arabisk, afrikansk, tysk og engelsk kultur gør det utroligt spændende at gå i de små snørklede gader og handle
 • Spice-tour på Zanzibar – ”krydderiernes ø”
 • Badning og mulighed for både snorkling og dykning på Zanzibars Kendwa Beach
Printvenlig version
Dag 1. Afrejse og ankomst til Tanzania

Vi rejser fra Danmark om morgenen og ankommer til lufthavnen nær Kilimanjaro om aftenen.
Med bus kører vi straks til byen Moshi, hvor vi skal bo – ca. en times kørsel fra lufthavnen. Moshi er en mellemstor by placeret for foden af Kilimanjaro og syder af østafrikansk kultur og atmosfære. Her bor vi på et hyggeligt, familiedrevet hotel i udkanten af byen med udsigt til Kilimanjaro fra haven.
Dag 2 og 3. Klargøring til trekket og jungletur

Turlederen vil give en orientering om turens videre forløb – specielt en grundig beskrivelse af bestigningen af Kilimanjaro. Erfaringsmæssigt ved vi, at grundig forberedelse er en nødvendighed.
Der arrangeres i dag en vandretur til et nærliggende skovområde, hvor der er mange forskellige slags aber, bl.a. den sjældne sorte og hvide Colobus.
Moshi by er en oplevelse for sig og et spændende sted at gå på opdagelse. Blandt kræmmerne på det lokale marked eller i de små butikker, finder man mange spændende og lokale produkter. M/-/A
Dag 4. Trekking til Machame Camp i 3100 m

Efter morgenmaden pakker vi de sidste ting og er nu klar til bestigningen af Kilimanjaro. Vi bliver kørt med bus til Machame Park Gate, hvorfra de næste seks dages vandring starter. Her vil vi også møde kokken og vore bærere.
Vi har nu ca. 5 timers vandring gennem den afrikanske regnskov til Machame Camp. Vi medbringer madpakker, som vi nyder i det grønne, inden vi når frem til campen, der ligger i en lysning i udkanten af regnskoven. Vi hjælper med at stille teltene op, mens kokken allerede er i gang med at lave te og forberede aftensmaden. M/F/A
Dag 5. Shira camp i 3660 m

Dagen starter med et solidt morgenmåltid. Bærerne er allerede på vej, og vi følges med vores afrikanske guide og kok. Snart er vi ude af regnskoven, og det åbne, alpine terræn ligger foran os med flotte udsigter til Kilimanjaro. Vi går langsomt – "pole pole", da vi nu er oppe i meget tynd luft, så der er tid til at nyde floraen og fuglelivet. Vi finder et hyggeligt sted i det grønne til frokosten, og sidst på eftermiddagen når vi efter ca. 5 timers vandring til Shira Camp. M/F/A
Dag 6. Baranco camp i 3860 m

Hele formiddagen går vi opad mod en bjergkam, hvorfra der er en fantastisk flot udsigt til Kilimanjaros sne klædte top. Vi spiser frokost nær Arrow Glacer i 4350 m. I dag er det vigtigt at holde en lang frokostpause for at vænne sig til den tynde luft. De, der har lyst, kan gå op til Lava Tower i 4600 m og møde den øvrige del af selskabet igen nede ved Baranco Camp. Dagens etape byder på ca. 6 timers vandring. Den iltfattige luft har nok bidt sig fast i enkelte af os, så tempoet afhænger meget af den enkeltes tilstand. M/F/A
Dag 7. Barafu Camp i 4600 m

I dag fortsætter vi først op over Baranco Wall en stigning på 250 m. Herefter går det snart lidt op og lidt ned til små vandløb. I Karanga-dalen møder vi kokken og bærerne. Efter en varm kop te og frokost fortsætter vi fra Karanga-dalen og op til Barafu Camp. På denne strækning er der intet vand, så alt vand til aftensmad og øvrigt drikkevand skal bæres op. Vegetationen er nu ved at forsvinde, og snart er vi oppe i det alpine landskab. Her er kun de nøgne, rå klipper, og landskabet er nærmest ørkenagtigt. Vi er fremme ved Barafu Camp sidst på eftermiddagen efter ca. 7 timers vandring. I dag er der udsigt til både Mawenzi og Kilimanjaros tinder. M/F/A
Dag 8. Uhuru Peak i 5895 m

Efter kun få timers søvn er vi klar til den store opstigning. Vi bevæger os langsomt opad mod Stella Point i 5745 m, hvor vi kommer op på kraterkanten af Kilimanjaro. Fra Stella Point er der kun en times vandring til Uhuru Peak i 5895m – Afrikas højeste punkt, som også kaldes "Rooftop of Africa". Herfra belønnes vore anstrengelser med en fantastisk flot udsigt til isblå gletschere og kæmpemæssige snemasser – kun et stenkast fra ækvator. Der er ca. 7 - 8 timers vandring fra Barafu Camp op til Uhuru Peak.
Efter denne uforglemmelige oplevelse går vi tilbage til Barafu Camp, hvor et velfortjent hvil og brunch venter os. Efter at have spist fortsætter vi ned til Mweka Camp i 3100 m, hvor vi tilbringer vores sidste nat på bjerget. Vi er nu igen nede ved trægrænsen i lunere og mere iltrig luft. Fra Barafu Camp til Mweka Camp er der 3 - 4 timers van-dring. M/F/A
Dag 9. Fra Mweka Camp til Moshi via Mweka Parkgate

Vi fortsætter nedad gennem den tætte regnskov med mange eksotiske lyde fra både insekter og dyr. Sidst på formiddagen kommer vi ned til Parkgate, hvor vi spiser frokost og tager afsked med vores lokale hjælpere. Herfra bliver vi kørt med bus tilbage til hotellet i Moshi, hvor et varmt bad og måske en skummende Kilimanjaro Pilsner giver ro i sjælen til at fordøje de sidste dages strabadser. M/-/-
Dag 10. Fridag og klargøring til safari

Efter nogle spændende og anstrengende dage på bjerget er dagen i dag afsat til afslapning og forberedelse af safarituren. M/-/A
Dag 11. Lake Manyara National Park

Safarien starter med et besøg i Lake Manyara National Park, som ligger i bunden af den store Rift-dal. Langs Lake Manyaras bred findes over 350 fuglearter, og i perioder slår tusinder af flamingoer sig ned og danner et lyserødt bånd langs søen.
Lake Manyara er en flot og anderledes nationalpark. Her er der skov, krat og åbne græsarealer, hvor der er gode chancer for at se elefanter, flodheste, bøfler, giraffer, zebraer, antiloper og gazeller.
Vi overnatter i Mto Wa Mbu, hvor vi bor i telt på campingpladsen. M/F/A
Dag 12. Til Serengeti National Park

Ad støvede grusveje kører vi ud over savannen mod Serengeti National Park. Undervejs passerer vi små Masailandsbyer, hvor de stolte Masaifolk er et flot syn i deres farvestrålende tøj og udsmykning.
Serengeti er den mest berømte af alle Tanzanias nationalparker og har næsten samme areal som Danmark. Den består af en endeløs slette – dækket af græs. Her lever den største koncentration af vildt, der kan opleves noget sted på jorden. M/F/A
Dag 13. Serengeti

Vi opholder os på Serengeti-sletten i dag. Vi bliver vækket ved daggry for at tage på safari, da mange dyr er mest aktive morgen og aften. Efter nogle timers safari vender vi tilbage til campen, hvor kokkene er i fuld gang med at lave morgenmad.
De mange planteædere som f.eks. gnuer, zebraer, gazeller, antiloper m.fl. gør Serengeti til et paradis for rovdyr – især løver og hyæner. Det er også muligt at se leopard og gepard. I Serengeti bor vi igen på campingmanér, så vi rigtigt kan fornemme naturen og ikke mindst den afrikanske nat med alle de fremmedartede lyde. Om aftenen kan vi nyde stilheden, der fra tid til anden afbrydes af en løves brøl eller en hyænes hylen. M/F/A
Dag 14. Ngorongoro-krateret

Vi forlader Serengeti National Park i dag og kører til Ngorongoro-krateret. Fra kraterkanten er der udsigt ud over det 600 meter dybe krater med en diameter på 20 km. Krateret er en af Afrikas mest filmede naturperler og bliver også kaldt "Edens Have". Vi bruger det meste af dagen nede i krateret, hvor der er et mylder af dyr. Der lever omkring 30.000 større pattedyr i bunden af krateret. Tallet skifter med årstiderne, fordi dyrene vandrer ind og ud af krateret. I Ngorongoro er man næsten sikker på at se de fleste af Afrikas vilde dyrarter. Vi forlader krateret sidst på eftermiddagen og kører til Karatu, hvor vi har vores sidste camp på safarituren. M/F/A
Dag 15. Fra campen i Karatu til Moshi

Efter nogle lange og oplevelsesrige dage ankommer vi til Moshi omkring frokost. Resten af dagen er til fri disposition. M/-/A
Dag 16. Moshi til Zanzibar via Dar Es Salam

Vi tager med bus fra Moshi til Dar Es Salam – en dejlig tur gennem Tanzanias smukke landskaber, hvor vi passerer grønne bjerge, små landsbyer fulde af liv og kæmpestore sisalmarker.
Vi ankommer til Dar Es Salam sidst på eftermiddagen og tager direkte med hydrofoilbåd til Zanzibar. Zanzibar by er en gammel slaveopsamlingsby, der endnu bærer præg af de arabiske sultaner, som engang herskede her. Stonetown er med det gamle araberkvarter nok den største attraktion i Zanzibar by. I de smalle gader og gyder kan man opleve, hvordan livet går sin stille gang. Her er basarer, værksteder og små butikker, hvor der sælges frugter, krydderier, parfumer, fisk m.m. Vi overnatter på et lille hyggeligt hotel i selve Stonetown. M/F/-
Dag 17. Spicetour – krydderitur

Zanzibars hovedindtægtskilde er produktion af nelliker og andre krydderier. Store dele af Zanzibar er dækket af nellikeplantager. De, der har lyst, får mulighed for at komme på "spice tour" – krydderitur. Her får vi en forklaring på, hvordan man dyrker bl.a. vanille, muskat, peber, kaffe og lakridsrod. På Zanzibar gror også mange eksotiske frugter, som vi end ikke kan købe herhjemme.
M/-/-
Dag 18-19-20. Kendwa Beach

De bedste badestrande finder man på nordøen – helt oppe på spidsen af Zanzibar. Vi bor her i små bungalows ved Kendwa Beach. Det er et idyllisk sted med palmer, kridhvide sandstrande og det turkisblå hav. Her er mulighed for at snorkle, dykke fiske eller bare dase i strandkanten og lade livet glide forbi til bølgernes brus og palmernes susen. M/-/-
Dag 21. Zanzibar by og Stonetown

Efter nogle dage med sol, vand og strand tager vi tilbage til Stonetown. Eftermiddagen tilrettelægges på egen hånd, så der er mulighed for at gøre de sidste indkøb. Om aftenen holder vi en fælles afskedsmiddag. M/-/A
Dag 22. Fra Zanzibar til Danmark

Vi sejler fra Zanzibar tilbage til Dar Es Salam og herfra flyver vi tilbage til Danmark. Der vil sikkert være en del oplevelser, der skal fordøjes i flyet. M/-/-
Dag 23. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark.
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

I Moshi bor bruger vi på et familiedrevet hotel. På trek og safari overnattes der i 2-mands telte, og på Zanzibar bor vi på et lille guesthouse i Stone Town og i hytter på Kendwa Beach.
Kondition og højdesyge

Der er mange højdepunkter på denne tur – Kilimanjaro er kun et af dem. Det er nødvendigt at være i god form for at få det fulde udbytte af turen op på Kilimanjaro. Kilimanjaro er ikke noget teknisk svært bjerg at bestige, men man kommer relativt hurtigt op i den tynde luft.
Måske bliver enkelte turdeltagere nødt til at give op på vej mod toppen på grund af højdesyge. Man kan ikke ”helt ustraffet” bevæge sig fra havoverfladen til næsten 6000 m på en uge. Får du hovedpine og måske kvalme, kan du uden problemer blive i camps længere nede af bjerget og stadig få en god oplevelse.
Det er turlederen, der har det sidste ord i den endelige beslutning – højdesyge er kun farlig, hvis man forsøger at ignorere den.
Topas har 14 års erfaring med bestigning af Kilimanjaro

Gennem alle disse år har vi haft mere end hundrede trekkere på bjerget hvert år. Dette har givet vore turledere og vores lokale partner stor ekspertise i at få så mange på toppen som muligt. En grundig gennemgang af udstyr og en korrekt beskrivelse af, hvordan man færdes i stor højde og tynd luft er vigtig for at få så mange med op som muligt. Et stærkt team sikrer, at hele holdet ofte kommer op på toppen af Kilimanjaro.
Vores erfaring viser, at individuelle grupper, uden dansk turleder, har en langt lavere bestigningsrate. Iflg.vores statistik vil ca. 85-90 % nå Uhuru Peak i 5895 m. (toppen af Kilimanjaro) på vore ture.
Varighed

23 dage – hvoraf 6 udgøres af bjergvandring, grad 4/5.
På denne tur vandrer vi 4 -10 timer om dagen, den længste dag er turen op til Uhuru Peak, som man sagtens kan fravælge, og stadig få en udbytterig tur. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Dagtemperaturerne går fra frysepunktet på Kilimanjaro til 30°C på Zanzibar. Nattemperaturerne varierer tilsvarende fra -10 (én nat) til +20.
Temperaturerne er generelt stabile, dog nogle grader koldere i juni og juli, da vi befinder os lidt syd for ækvator.
Der er ingen afgange på rejsen i regntidsmånederne, som er maj og november.
På Kilimanjaro kan vejret være ustabilt, som i alle andre bjergområder.
Vaccinationer

Kontakt seruminstituttet eller egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk, at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Valuta

US-dollars i kontanter.
Visum

Købes i lufthavnen ved ankomst. Pris: 50$ (ca. 300,-DKK), som skal medbringes i kontanter.
Adgang til el

Der er kun sparsom adgang til at få opladet batterier på denne tur. Medbring derfor rigeligt med batterier. Husk at medbringe et multistik, da udformningen af de lokale stikkontakter kan variere fra den danske standard.
Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke at vore vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor det kun er tilladt at sende SMS og samtale, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Litteratur

Lonely Planet: "Trekking in EastAfrica"
Lonely Planet: "East Africa"
Lonely Planet: "Tanzania"
Politikens Forlag: "Kenya og Tanzania"

Kort
Vandrekort til Kilimanjaro kan købes i Tanzania.
Rejseforsikring - specielle forhold når du bevæger dig i højderne

Husk at din rejseforsikring skal være gældende for aktiviteter i mere end 4.000 moh. Mange rejseforsikringer dækker ikke hvis man på turen kommer over en hvis højde. Check med din forsikrings udbyder. GOUDA rejseforsikring, dækker i alle højder og ved enhver aktivitet som afvikles på en Topas tur. Vi anbefaler derfor at du tegner en GOUDA forsikring, til netop denne type af rejser.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark-Kilimanjaro/Dar Es Salam-Danmark
Bådtransport Dar Es Salam - Zanzibar t/r.
Dansktalende turleder
Overnatning og måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne
Adgangsgebyr til nationalparker. (bestigning og safari)
Lokal transport
Spice-tour på Zanzibar
Bidrag til rejsegarantifonden
Hvad der ikke er inkluderet

Personlige lommepenge – herunder udgifter til drikkevarer
Dykker- og snorkeludstyr
Drikkepenge til portere og lokal guide – ca. DKK. 750,-
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn fra DKK. 30,- og op pr. måltid
Visum til Tanzania: 50$ - cirka DKK. 300,-, købes i lufthavnen ved ankomsten (medbring US$ i kontanter)
Entré til museer o. lign.
Evt. afbestillingsforsikring
Rejseforsikring
Deltagelse på Kilimanjaro og safari

Det er muligt at deltage på Kilimanjaro og safaridelen på denne tur, uden at tage med til Zanzibar. Ønsker du at købe turen uden Zanzibar, får du kr. 3.000,- i rabat på turens pris. Vi ændrer din flybillet, så du flyver hjem efter safarituren. Rabatten er dog forudsat, at vi kan få din hjemrejsebillet til samme pris.
Det er også muligt kun at deltage på bestigningen af Kilimanjaro. Få venligst oplyst en pris på dette på kontoret.
Zanzibar

Under opholdet på Zanzibar er der lagt op til, at deltagerne i et vist omfang er "på egen hånd". Programmet er ikke fastlagt helt ned i detaljen, så det er op til deltagerne selv (gerne i samråd med turlederen), at planlægge aktiviteter m.m. Turlederen vil lave en tur rundt i Stone Town, og introducere de spændende steder, samt organisere "Spice Tour" for dem der ønsker det. På Kendwa Beach på nordspidsen af Zanzibar, hvor man tilbringer 3 dage, vil turlederen naturligvis være behjælpelig med at booke eksempelvis dykning, snorkling m.m.
 

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622

Topas er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening l Tilsluttet rejsegarantifonden, reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort

Webdesign & CMS by MCB

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig