Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Grønland — Diskobugten, Glacier Lodge Eqi og gigantiske isbjerge

Vi har udarbejdet en pakkeliste, som hjælp til vores gæster i pakkesituationen. Pakkelisten medtager nogle generelle informationer om vores vandreture og hvad det er godt at medbringe. Vi har derudover tilføjet nogle punkter, som specifikt omhandler den tur du skal på.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man kan medbringe til turen, og ikke som en liste over ting som skal medbringes på turen. Hvad folk pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaringer siger os dog, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg. i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin og lignende, som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse og lignende i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på selve turen

Medbring en dagtursrygsæk, der bla. skal benyttes på vandreturene ved Qasigiannguit, Ilimanaq, Ilulissat og Eqi.
Som stor bagage (den man tjekker ind på flyvningerne), anbefaler vi, at man medbringer en blød sportstaske, rygsæk, duffelbag el. lignende, da denne type taske er lettest at håndtere ved transfers, ombordstigninger på skibe, samt ved landgang til hhv. Eqi Glacier Lodge og Ilimanaq Lodge. Det er dog muligt, men absolut ikke anbefalelsesværdigt at medbringe kuffert. Bemærk venligst, at man som udgangspunkt selv skal kunne bære og håndtere sin egen bagage på hele turen.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personlig medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Middeltemperaturer i Eqi, Ilulissat og omegn er i juni, juli og august måneder 5-8 grader. Temperaturene er angivet, som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen kan temperaturen stige betydeligt over det angivne. På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa. Nattemperaturen kan komme ned til frysepunktet på udsatte steder, især sidst på sommeren (fra sidste halvdel af august). På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigt. Regn kan dog forekomme.
Rygsæk

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg under vandreturene. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage.
Støvler

På denne tur til Diskobugten, er det meget vigtigt at medbringe gode trekkingstøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte. Sørg for, at støvlerne er gået ordentligt til.

Stierne, vi går på, kan undertiden være stejle og med ujævnt underlag. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne og den stive sål aflaster foden når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten og lignende fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Feltflaske

Hver deltager skal medbringe en eller flere flasker som i alt kan rumme 1 liter, da der er masser af vand undervejs på vandreturene. Der kan med fordel benyttes 0,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.
Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Tøj til vandring

2 par tykke vandresokker
Evt. 2 par tynde indersokker
1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
1 tynd uldtrøje
1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
1 vind- og vandtæt jakke med hætte
1 par åndbare regnbukser
Andet tøj

Rejsetøj
T-shirts
Skjorter/langærmet bluse
Strømper
Undertøj
1 par lette sandaler til pauserne
Mod solen

1 tørklæde mod sol og til kølige dage
Hat med bred skygge
Gode solbriller
Solcreme og læbepomade med faktor (min. faktor 30)
Diverse

Toiletsager
Skrivesager
Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på at visse lande kræver at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
Medicin til eget brug inkl. sportstape og vableplaster og evt. knæbind.
Toiletpapir (til vandredagene)
Sysæt til mindre reparationer
Kamera og evt. ekstra batterier/ evt. oplader
Vådservietter
Evt. søsygepiller
Energibarer/yndlingssnack
Evt. vaskepulver til håndvask
Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
Pakkeliste specifik til denne tur

1 varm hue
1 par varme handsker
1 varm sweater eller fleece
1 lommelygte/pandelygte til brug ved Eqi, hvis man skal op om natten (fra ca. medio august)
Kikkert
Termokande incl kop (1/2 liter til kaffe/te på nogle af vandreturene)
Plasticposer/sorte affaldssække til at beskytte tøjet i rygsækken mod regn
Myggebalsam
Myggenet (til at tage over hovedet - medbring gerne kasket) Medbringes da der i stille/varmt vejr, lokalt kan være mange myg på Grønland
Sovemaske. Pga midnatssolen har nogle svært ved at sove, og det kan ofte afhjælpes med sovemaske.
Evt. badetøj (hvis man er vinterbader, kan en dukkert ved Paradisbugten ved Qasigiannguit friste!)
Evt. lille siddeunderlag til brug ved pauser på vandreture m.m.
Overnatninger

På denne tur overnattes i gode senge på såvel hoteller som i Ilimanaq Lodge og Eqi Glacier Lodge. Der vil være dyne, pude og linned til rådighed alle steder.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige Vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen "fri". Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som f.eks. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig