Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Toscana - En tur som startede lidt for tidligt...

Forfatter: Marianne Horn
Ref. ITTO
Printvenlig version
Turen startede på en noget anderledes tur for mig, da jeg havde taget fejl af rejsedatoen. Jeg bestilte turen 10 dagen inden afrejsen, så det var ikke de store forberedelser jeg gjorde mig forud for turen, som jeg alligevel så frem til. Af en eller anden grund havde jeg overbevist mig selv om, at jeg skulle rejse om tirsdagen, så den dag tog jeg ud i lufthavnen. Køleskabet var tømt og det regnede, så jeg så frem til en forskudt sensommer i Italien.

I lufthavnen blev jeg tjekket ind ved SAS-skranken, hvor medarbejderen set i bakspejlet var meget forvirret. Hun spejdede hele tiden ud i hallen og rejste sig på et tidspunkt op og spurgte, om jeg kunne få øje på et italiensk ægtepar - og nej det kunne jeg ikke. Nå men jeg blev da tjekket ind og gik op i transithallen og undrede mig lidt over, at jeg ikke kunne få øje på nogen Topas-folk. Det plejer men ellers altid at kunne, en eller anden har altid Topas-klistermærke på tasken og vandrestøvlerne et must. Ved gaten blev jeg tjekket ind, selv om boardingkortet drillede 3 gange, tog en avis og gik ind i flyet. Da jeg fandt min plads i flyet, var en italiener ved at sætte sig på pladsen. Jeg gjorde pænt opmærksomt på, at det var min plads. Italieneren blev lidt forvirret og vi kiggede på hinandens boardingkort, hvor der på dem begge stod 17F. En stewardesse blev tilkaldt og hun kiggede længe på kortene, inden hun sagde til mig, at jeg skulle jo først rejse dagen efter. Nej sagde jeg, jeg skal rejse i dag d. 12/9. Jamen det er kun den 11/9 i dag, hvorpå jeg kiggede på min avis og der kunne jeg læse mig til, at stewardessen havde ret. Hun slog sig på lårene af grin og sagde, at det havde hun aldrig oplevet i sine 12 år hos SAS.

Jeg fik to minutter til at beslutte mig i, om jeg ville med eller stå af. Den beslutning var ikke særlig svær. Så sådan gik det til, at jeg fik en uventet dag i Bologna og det er jeg ikke ked af. Det er virkelig en flot og hyggelig by, som virkelig er et besøg værd.

Dagen efter kørte jeg så tilbage til lufthavnen, hvor jeg mødtes med resten af gruppen. Fra lufthavnen var der 3 timers buskørsel til Roggio, hvor vi blev indlogeret på dejlige værelser hos Mama Gemma. En skøn madmor, der serverede spændende og velsmagende 4 retters menuer hver aften. Hermed skal jeg på forhånd informere om, at vandreturen i Toscana IKKE er nogen slankekur, men hvem gider også tænke på det?!
Allerede den første vandredag faldt skyerne langt ned i bjergene på grund af en koldfront fra Middelhavet. Det blev ikke helt til den sommertur jeg havde regnet med, men vandredagene blev ikke dårlige af den grund. Til gengæld får naturen jo nogle pragtfulde farver, som jeg nødig var foruden.
Monte Sumbra ligger i 1765 m højde og umiddelbart lyder det måske ikke af så meget, men det var faktisk hårdt arbejde at komme derop. Flere steder var der vanskelige klippe-passager, som jeg personligt bare opfatter som en skøn udfordring. På toppen af Monte Sumbra står der et stort jernkors, som Henriette og jeg holdt løbekonkurrence om, hvem der først kom op og rørte. Ja, det er jo det skønne ved Topas-ture, at selv om man rejser alene ud, så finder man altid nogen ligestillede at lege med. Så tak til Henriette, der gad lege bjerggimse med mig og finde på sjove ordlege og sange.
Fra toppen af Monte Sumbra er der frit udsyn 360 grader rundt og det var pragtfuldt. Ikke bare udsynet til de andre bjergtoppe, men også at se de gul/grønne farver mod en blå/grå himmel, hvor solen tittede igennem. Det fik virkelig fællesskabsfølelsen frem hos de af os, der stod på toppen. Ikke alle valgte at gå med op toppen og denne faktor er virkelig værd at nævne fra denne tur. Der er nemlig stor mulighed for at vælge til og fra. Da man hver dag bor der samme sted og kører med bus til udgangspunktet, kan man allerede der foretage et valg. De fleste af vandredagene kan man desuden vælge imellem en høj og lav rute, så man har selv stor indflydelse på feriens indhold.
Vi var så heldige at kunne se middelhavet helt klart fra Monte Sumbra og dagen efter tog vi til Cinque Terre, som er en pragtfuld vandretur langs middelhavet. Man går fra den ene skønne fiskerby til den næste, 4 byer i alt. Byerne har kun dækmoler, så hver dag trækkes bådene op igennem landsbyens +hovedgade+, hvilket er et skønt syn i sig selv. Husene er desuden meget farverige og med snurrige smalle gyder og smukke detaljer. Og her havde vi dejligt solskinsvejr, så det var skønt at tage en badetur ved dagens afslutning. Ikke ringere blev det, da vi sad 5 tøser sammen og spiste pizza med pesto, tomatsalat med mozzerella og store glas med koldt fadøl.

På grund af vejret blev der byttet rundt på vandredagene, så vi fik den hårdeste vandredag til sidst. Men sikke en dag, den gav simpelthen turen et voldsomt løft opad. Den havde sine udfordrende passager, hvor passerer flere marmorbrud. Lige inden toppen holdt vi en frokostpause, der i dag foregik i solskinsvejr. Efter pausen var der et par hundrede højdemeter tilbage, men sikke højdemeter. Man går på en bjergkam, hvor stien er et par fødders bredde, så det er med at holde tungen lige i munden. I 1895 m højde kan man endelig sætte sig ned og bare nyde udsigten.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig