Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Peru - Titicaca, Cusco og trekking ved Machu Picchu

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

STORBAGAGEN:
Vi henstiller til, at man om muligt pakker sin bagage enten i en såkaldt ’Duffel taske’ (vadsæk), en blød sportstaske eller en stor rygsæk fremfor en stor og hård kuffert. Bløde tasker er lettere at pakke tæt i bussernes til tider små bagagerum.

DAGSTURSRYGSÆK:
Medbring en dagtursrygsæk til de ting, man skal bruge i løbet af vandredagene og på trekket i Cordillera Urubamba (vand, frokost, kamera, ekstra trøje, regntøj og personlige ejendele). Vi anbefaler en rygsæk størrelse 35-45L med et godt bæresystem (bredt hoftebælte og brystspænde) for at aflaste skuldre og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage. Rygsækken skal være regntæt, så man bør medbringe et regnoverslag til rygsækken.

CORDILLERA URUBAMBA-TREKKET:
Inden trekket udleverer vi duffelbags/vadsække til den bagage, som skal med på trekket i Andesbjergene. Vadsækken skal fastspændes på mulddyr og må af hensyn til mulddyret indeholde maksimum 7 kilo. I teorien er vadsækkene vandtætte, men vi anbefaler alligevel, at du pakker din trek-bagage i én eller flere vandtætte poser/kraftige plastiksække, inden du pakker duffelbag’en. Ud over tøj og toiletartikler skal du på trekket have sovepose, liggeunderlag og evt. lagenpose med. Fylder din sovepose meget, kan den minimeres ved at pakke den i en kompressionspose (pakpose i nylon, hvor soveposens fylde komprimeres via remme) — eller du kan medbringe soveposen separat (udenfor vadsækken) dog stadig pakket vandtæt.

NB: Bemærk at den overskydende bagage opbevares på hotellet i Cusco, mens vi er på trek og ved Machu Picchu. Turlederen vil inden trekket give gode råd og vejledning til, hvad du med fordel kan tage med, og hvad der bør blive tilbage i Cusco.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

På denne Peru-rejse, har Topas afgange i månederne mellem juli og oktober, som er den mest solrige og tørre sæson i landet. Vejret er dog meget forskelligt afhængigt af, hvor i landet man befinder sig, og i hvilken højde.

LIMA OG AREQUIPA
I området omkring Lima og Arequipa kan der i ovenstående periode forventes temperaturer på ca. 20 -30 °C om dagen og 13 - 20 °C om natten.

TITICACA OG HØJLANDET
I højlandet kan vejret svinge mellem sol, varme, blæst, kulde, regn og til tider frost - stort set hele spektret. Dagstemperaturen ligger typisk på 17-22 °C og nætterne kan variere fra under frysepunktet til 10-15°C. Forvent, at aftenerne og nætterne er køligere.

TREKKET
På trekket gælder lidt de samme temperaturer som i højlandet, dog kan det være koldere om natten (ned til minus 10 °C) på grund af højderne.

Vær dog indstillet på, at vejret - året rundt - er omskifteligt i Perus bjerge og højland. Hav derfor altid tøj med til et vejrskifte.
Fodtøj

STØVLER
Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til inden din tur og at de er vandtætte. Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

ANDET FODTØJ
Det er en god ide, at have lette gummisko (og/eller sandaler i de mindre kølige områder) til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Feltflaske - vandflaske

Vi anbefaler, at du medbringer vandflaske eller feltflaske til turen til ialt 2 liter.

Drikkevandet på trekket består af kogt vand, da man ikke kan drikke vandet direkte fra smeltevandsfloderne. Der vil være mulighed for påfyldning af vandflaskerne fra vi er fremme i lejren til næste morgens afgang. Medbring derfor primært gode solide plastflasker (beregnet til at kunne tåle kogende vand) til dette formål. .

Camelbacks kan bruges som alternativ til feltflaske, da det er en god måde at sørge for, at man evt. får nok at drikke i løbet af vandredagen - det er dog ikke alle Camelbags, som tåler kogende vand.

På resten af turen (dvs. de dage vi ikke er på trek) er der god mulighed for at købe flaskevand.
Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

På denne tur i Peru kan man med fordel benytte vandrestave på vandring i Colca samt trekket i Andesbjergene. Kun på Machu Picchu er det ikke tilladt at medbringe vandrestave.

Det er muligt at leje vandrestave i Cusco til trekket i Andesbjergene.
Tøj til vandring

1 varm hue (kan med fordel købes i Peru)
1 par gode varme vanter (kan med fordel købes i Peru)
1 varmt halstørklæde/sjal (kan med fordel købes i Peru)
2-4 par tykke vandresokker
Evt. 2 par tynde indersokker
2 par vandrebukser (gerne zipoff) / vandreshorts
Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
2-3 tynde (uld)trøjer
2-4 svedabsorberende T-shirts
1 fleecetrøje medium vægt
1 kraftig fleecetrøje/dunjakke
1 vind- og vandtæt jakke med hætte
1 par vind- og vandtætte overtræksbukser

VARMT TØJ
Vær opmærksom på, at der i det hele taget skal medbringes rigeligt med varmt tøj. Det bliver koldt i bjergene, når vi når frem til lejren efter dagens trek. Vi anbefaler derfor flere lag, så du let kan justere til, når det enten bliver for varmt eller koldt. Husk også varmt nattøj - evt. i form af uldundertøj.

Hvis din rejse ligger i juli, anbefales det endvidere at medbringe en let dunjakke el. lign., hvis du er kuldskær.

TØJVASK
Der er mulighed for at få vasket tøj i Puno, hvis det afleveres ved ankomsten til Puno dag 6 og afhentes dag 8, når vi kommer tilbage fra opholdet på Titicacasøen. Tøjvask er ligeledes mulig i Cusco, hvor vi har to overnatninger inden trekket (dag 9/10). Vær dog opmærksom på, at der er tidlig afrejse fra Cusco på dag 11, så ønsker man at have nyvasket tøj med på Urubamba-trekket, skal det afhentes om aftenen på dag 10.
Andet tøj

Rejsetøj
Evt. tøj til bybrug
T-shirts
Skjorter
Strømper
Undertøj
Lille håndklæde
Badetøj
Mod solen

Et tørklæde mod sol og til kølige dage
Hat med bred skygge/kasket
Solcreme og læbepomade med faktor (min. faktor 30).
(Solcreme er dyrt i Peru og udvalget mindre, så tag det med hjemmefra)
Diverse

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag
Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark)
Pengebælte
Toiletartikler
Vandtætte pakkeposer/kraftige plastiksække
Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
Toiletpapir (til vandredagene)
Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
Myggebalsam (kan med fordel købes i Peru på apotekerne - billigere og mere effektivt)
Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier
Energibarer/yndlingssnack
Evt. køresygepiller til bustransport
Evt. kikkert
Evt ørepropper
Evt. vådservietter
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

SOVEPOSE:
Medbring en 3-sæsons sovepose med en komforttemperatur på minus 10 til minus 8° C til trekket (efterårsafgange dog kun minus 5° C). Soveposen skal kunne lynes op helt ned til fodenden, så den også kan bruges i varmere vejr.

LIGGEUNDERLAG:
For den bedste nattesøvn anbefales liggerunderlag af mærket “Thermarest" eller lignende. Jo tykkere liggeunderlag, jo bedre komfort og isolering men også vægt og fylde.

LAGENPOSE:
Lagenpose anbefales som ekstra isolering, komfort og temperatur regulering på trekket og overnatningen på Amantani (Titicaca). Opredningen i Titicaca består af lagner og tæpper.
Leje af udstyr til Cordillera Urubamba trekkket

På vores trek i Andesbjergene overnatter vi tre nætter i telt. Som deltager skal du selv have udstyr som sovepose og liggeunderlag med. Vi anbefaler, at du så vidt muligt medbringer dit eget udstyr.

Der er også mulighed for at leje udstyret i Cusco. Du skal dog ikke forvente helt samme standard på udstyr i Peru, som i Skandinavien, og vi kan ikke garantere, at der vil være nok af de allervarmeste soveposer,som går ned til minus 5 grader, til alle i gruppen. Det samme gælder liggeunderlag - både ift kvalitet og kvantitet.

Det er desværre ikke muligt at reservere udstyret på forhånd.

Ønsker du at leje udstyr i Cusco, ligger prisen på udstyr for hele trekket på omkring:
Sovepose: USD 25
Liggeunderlag: USD 25
Vandrestave: USD 20
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen "fri". Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som ex. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig