Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Peru - Titicaca, Cusco og trekking ved Machu Picchu

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

STORBAGAGEN:
Vi henstiller til, at man om muligt pakker sin bagage enten i en såkaldt ’Duffel taske’ (vadsæk/pølsetaske), en blød sportstaske eller en stor rygsæk fremfor en stor og hård kuffert. Bløde tasker er lettere at pakke tæt i bussernes til tider små bagagerum.

DAGSTURSRYGSÆK:
Medbring en dagtursrygsæk til de ting, man skal bruge i løbet af vandredagene og på trekket i Cordillera Urubamba (vand, frokost, kamera, ekstra trøje, regntøj og personlige ejendele). Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skuldre og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage. Rygsækken skal være regntæt, så man bør medbringe et regnoverslag til rygsækken.

BAGAGE CORDILLERA URUBAMBA TREKKET:
Der udleveres vadsække til den bagage, som skal medbringes på trekket i Andesbjergene. Vadsækken skal fastspændes på mulddyr og må (igen af hensyn til mulddyret) indeholde maksimum 7 kilo. I teorien er vadsækkene vandtætte, men vi anbefaler stadig, at man pakker sin trek bagage enten i en eller flere vandtætte poser/kraftige plastiksække inden den lægges i vadsækken. Ud over tøj og toiletartikler skal man på trekket have sovepose, liggeunderlag og evt. lagenpose med. Fylder din sovepose meget, kan den minimeres ved at pakke den i en kompressionspose (pakpose i nylon, hvor soveposens fylde komprimeres via remme) – eller du kan medbringe soveposen separat (udenfor vadsækken) dog stadig pakket vandtæt. Den overskydende bagage opbevares på hotellet i Cusco. Turlederen på destinationen vil inden trekket give gode råd og vejledning til, hvad man med fordel kan medbringe/lade blive.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Vi har afgange af denne Peru tur i månederne mellem maj og oktober, som er den mest solrige og tørre sæson i landet.
Vejret er dog meget forskelligt afhængigt af, hvor i landet man befinder sig, og i hvilken højde.

LIMA OG AREQUIPA
I området omkring Lima og Arequipa kan der i ovenstående periode forventes temperaturer på ca. 20 -30 °C om dagen og 13 - 20 °C om natten.

TITICACA OG HØJLANDET
I højlandet kan vejret svinge mellem sol, varme, blæst, kulde, regn og til tider frost - stort set hele spektret.
Dagstemperaturen ligger typisk på 17-22 °C og nætterne kan variere fra under frysepunktet til 10-15°C
Forvent at aftenerne og nætterne er koldere.

TREKKET
På trekket gælder lidt de samme temperaturer som i højlandet, dog kan det være koldere om natten (ned til minus 10 °C) på grund af højderne.

Vær dog indstillet på, året rundt, at vejret er omskifteligt i Perus bjerge og højland og at man altid har tøj med sig til vejrskifte.
Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til inden din tur og at de er vandtætte.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler eller lette gummisko til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Feltflaske - vandflaske

Vi anbefaler, at du medbringer vandflaske eller feltflaske til turen til ialt 2 liter.

Drikkevandet på trekket består af kogt vand, da man ikke kan drikke vandet direkte fra smeltevandsfloderne. Der vil være mulighed for påfyldning af vandflaskerne fra vi er fremme i lejren til næste morgens afgang. Medbring derfor primært gode solide plastflasker (beregnet til at kunne tåle kogende vand) til dette formål. .

Camelbacks kan bruges som alternativ til feltflaske, da det er en god måde at sørge for, at man evt. får nok at drikke i løbet af vandredagen - det er dog ikke alle Camelbags, som tåler kogende vand.

På resten af turen (dvs. de dage vi ikke er på trek) er der god mulighed for at købe flaskevand.
Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

På denne tur i Peru kan man med fordel benytte vandrestave på vandring i Colca samt trekket i Andesbjergene. Kun på Machu Picchu er det ikke tilladt at medbringe vandrestave.

Det er muligt at leje vandrestave i Cusco til trekket i Andesbjergene.
Tøj til vandring

  1 varm hue
  1 par gode varme vanter
  1 varmt halstørklæde/sjal (kan med fordel købes i Peru)
  2-4 par tykke vandresokker
  Evt. 2 par tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
  2-3 tynde (uld)trøjer
  2-4 svedabsorberende T-shirts
  1 fleecetrøje mediumvægt
  1 kraftig fleecetrøje/dunjakke
  1 vind- og vandtæt jakke med hætte
  1 par vind og vandtætte overtræksbukser

Vær opmærksom på, at der i det hele taget skal medbringes rigeligt med varmt tøj – også varmt nattøj - evt. i form af uldundertøj. Hvis din rejse ligger i juli, anbefales det endvidere at medbringe en let dunjakke el. lign., hvis du er kuldskær.
Andet tøj

  Rejsetøj
  Evt. tøj til bybrug
  T-shirts
  Skjorter
  Strømper
  Undertøj
  Lille håndklæde
  Badetøj
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Solcreme og læbepomade med faktor (min. faktor 30)
Diverse

  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark)
  Pengebælte
  Toiletartikler
  Vandtætte pakkeposer/kraftige plastiksække
  Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
  Vådservietter
  Evt. køresygepiller til bustransport
  Kikkert
  Myggebalsam (kan med fordel købes i Peru på apotekerne - billigere og mere effektivt)
  Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Ørepropper
  Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier
  Energibarer/yndlingssnack
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

SOVEPOSE:
Medbring en 3-sæsons sovepose med en komforttemperatur på minus 10 til minus 8° C til trekket (efterårsafgange dog kun minus 5° C). Soveposen skal kunne lynes op helt ned til fodenden, så den også kan bruges i varmere vejr.

LIGGEUNDERLAG:
For den bedste nattesøvn anbefales liggerunderlag af mærket “Thermarest” eller lignende. Jo tykkere liggeunderlag, jo bedre komfort og isolering men også vægt og fylde.

LAGENPOSE:
Lagenpose anbefales som ekstra isolering, komfort og temperatur regulering på trekket og overnatningen på Amantani (Titicaca). Opredningen i Titicaca består af lagner og tæpper.
Leje af udstyr til Cordillera Urubamba trekkket

På Cordillera Urubamba trekket i Andesbjergene overnattes tre nætter i telt, og som deltager skal du selv have udstyr som sovepose og liggeunderlag med. Vi anbefaler i så vidt omfang som muligt, at du medbringe egen sovepose og liggeunderlag, men der er også mulighed for at leje i Cusco. Man skal dog ikke forvente, at finde helt samme standard på udstyr i Peru, som man kan i Skandinavien og vi kan heller ikke garantere, at der vil være nok af de allervarmeste soveposer (som går ned til minus 5 grader) til alle i gruppen. Det samme gælder liggeunderlag jvf. både kvalitet og kvantitet.

Det er desværre ikke muligt at reservere ovenstående på forhånd.

Ønsker du at leje i Cusco, ligger prisen på udstyr for hele trekket på omkring:
Sovepose: USD 25
Liggeunderlag: USD 25
Vandrestave: USD 20
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen ”fri”. Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som ex. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture – det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
 

Topas Travel l Bakkelyvej 2 l 8680 Ry l Denmark l CVR: 17630008 l Telefon (+45) 8689 3622

Topas er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening l Tilsluttet rejsegarantifonden, reg. nr. 899
Når du bestiller en Topasrejse kan du betale med disse kort

Webdesign & CMS by MCB

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig