Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Lignende ture

Rusland
Mt. Elbrus bestigning


Hvorfor bestige Aconcagua med Topas?

Hvorfor bestige Aconcagua med Topas?
Nedenunder kan du læse 9 gode og uddybende grunde til, hvorfor du skal vælge Topas, når du vil bestige Aconcagua.

1.Fordi vi har gennemført bestigningen i 8 år og har en høj succesrate.

2.Vi har et sublimt og gennemtestet samarbejde med et professionelt og erfarent lokalt bureau, som sikrer høj kvalitet fra start til slut.

3.Vi tjekker alle deltagernes udstyr i Mendoza og sikrer os, at alle har den rigtige beklædning og det rigtige udstyr til bestigningen.

4.I Base Camp Plaza De Mulas bor vi i en fast teltlejr. Det vil sige, at vi sover i stort fællestelt med senge og fuld ståhøjde. Derudover er der et spise- og opholdstelt samt et toilettelt. Kort sagt: optimale forhold som sikrer en fornuftig akklimatisering.

5.I Base Camp har vi vores eget spise- og opholdstelt. Her er der adgang til snacks, te, kaffe og lette måltider. Derudover spiser vi dagligt tre gode og ernæringsrigtige måltider, som tilberedes af vores kok.

6. Vores erfarne og dygtige turledere sikrer sammen med certificerede argentinske bjergguider en sikker og forsvarlig bestigning og et kompetent lederskab.

7.Turleder, bjergguider og deltagere fungerer som et team og er fælles om at etablere de to højdelejre. Vi har et fælles mål – og vi tør godt stille krav til vores deltagere på en ægte højdeekspedition.

8.Vi gør vores ypperste for at forberede deltagerne til bestigningen. Det gør vi blandt andet ved at holde et højt informationsniveau og ved at være i tæt dialog med hver enkelt deltager.

9.Vi fejrer bestigningen på behørig vis med en god middag tilbage i Mendoza.

Det er en stor oplevelse at stå på toppen af Sydamerika – vil du med?

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

           

Argentina - Aconcagua bestigning

Ref. ARAC

6.600 meter over havet. Toppen er kun få timer væk!

Base Camp for foden af Aconcagua

Mod sydvæggen af Aconcagua

Vores Camp 1 ligger smukt og sikkert placeret i 5.300 m

Camp 2 - Plaza Berlin i ca. 6.000 m

Trekket starter - Aconcagua i det fjerne :-)

Trekket starter smukt ud på en solskinsdag

Afslapning i Base Camp

Første Camp på trekket. Confluencia som ligger i 3.400m

Skyer over toppen... Vores rute går op langs kammen til venstre

Base Camp - Plaza de Mules from a distance

Base Camp - Plaza de Mules, 4.300 m

Teltlejren - Plaza de Mules

Smukke udsigter pryder turen

Gruppen under tilgangen til sydvæggen

Trekking på bjerget inden Camp 1

Middag i Base Camp

Træning på Horcones Gletsheren

Vandring gennem de imponerende Penitentes

Turleder på toppen - af sten og is :-)

Camp Canada - Camp 1 i ca. 5.300 m

Udsigt fra Camp 1

Overnatning i ekspeditionstelte

Camp 1

Udsigt mod Chile!

Et velfortjent hvil med et tilfreds smil på læben

Smukke omgivelser omgiver hele vores bestigning

Solnedgang over Argentina

Store vidder på opstigningen mod Camp 2

Pause i ca. 6.400 m under topforsøget

Toppen er nået!

Glade bjergbestigere tilbage i Base Camp efter at have stået på toppen af Aconcagua!

Se gæsternes egne fotos for denne tur

22 dages tur til Argentina med bestigning af Sydamerikas højeste og Seven Summits næsthøjeste bjerg, Mt. Aconcagua (6.962 m). Bestigningen af Aconcagua er en ægte højdeekspedition, og det er en af de største oplevelser og udfordringer, man kommer i nærheden af, uden at skulle klatre.

Aconcagua er ikke teknisk svært, men det er et stort bjerg, hvis kaliber (højde og vejrforhold) stiller krav til den enkeltes fysiske formåen og mentale styrke. Aconcagua er et oplagt valg for de, der har erfaring fra hårdere vandreture og/eller lettere bestigninger, og som drømmer om nye og større udfordringer. Vi sørger for, at rammerne er i top og akklimatiseringen i højsædet.

Turlederen vil sammen med argentinske certificerede bjergguider arbejde for, at så mange som muligt får indfriet deres mål og kommer på toppen. Vi går dog aldrig på kompromis med sikkerheden, som har første prioritet på alle vores bestigningsture - og naturligvis også på Aconcagua.

Turen tager sit udgangspunkt i byen Mendoza, der ligger i et område i Argentina, hvor nogle af verdens bedste vine produceres. Fra Mendoza kører vi til foden af Mt. Aconcagua, hvor vi starter vi med at trekke op til Aconcagua Base Camp (4.350 m) og bor under gode forhold i rummelige telte. Vi opretter to højdelejre længere oppe på bjerget og efter gode akklimatiseringsture og grundig forberedelse, ender vi ud med at lave topforsøg fra den øverste lejr. Dét er rigtig bjergbestigning - og det er fedt.

  • Rundt i den gamle og smukke by Mendoza fra 1500-tallet
  • Via smukke veje til Puenta Inca i 2.600 m
  • Det første glimt af Aconcaguas betagende top
  • Spændene trekking til Confluencia lejren i 3.400 m
  • Aconcagua Base Camp i 4.370 m - fast teltlejr med rummelige telte, spisetelt og toilettelt
  • Akklimatiseringsture ud fra Base Camp - blandt andet øver vi brugen af crampons
  • Udlægning af depot og opbygning af højdelejre i 5.400 m og 5.950 m
  • Topbestigning af Aconcagua, 6.962 m, Andesbjergenes højeste bjerg og næsthøjeste Seven Summit bjerg.
  • Afslapning og restitution i Mendoza - smag på noget af verdens bedste kød og vin

Turen og bestigningen ledes af en kompetent dansktalende bjergbestiger/turleder i samarbejde med certificerede argentinske bjergguider.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Afrejse fra København

Vi rejser fra Danmark og har en mellemlanding på vej mod Argentina.

-/-/-
Dag 2. Ankomst Mendoza

Ankomst til Mendoza i Argentina. Efter indlogering på et centralt beliggende hotel vil turlederen informere om turen og bestigningen. Herefter er der tid til sightseeing i Mendoza, der ligger ved foden af Andesbjergene i 761 meters højde.

Mendoza er en charmerende by med smukke træer og parker, brede skyggefulde fortove og desuden inspirationssted for kunstnere og bjergbestigere med eventyr i blodet.

-/-/-
Dag 3. Klargøring i Mendoza

Vi bruger dagen i Mendoza på at klargøre os til bestigningen og mødes om morgenen med den argentinske chefguide, der i samråd med turlederen orienterer om ekspeditionens gennemførelse. Vi ved, at en sådan gennemgang og forberedelse er et vigtigt afsæt for en succesfuld bestigning.

Efter afhentning af vores klatretilladelser og evt. reserveret udstyr spiser vi frokost med vores ekspeditionsstab. Herefter er der mulighed for sightseeing i Mendoza og forberedelse af ekspeditionen i øvrigt.

M/-/-
Dag 4. Startpunktet for trekket - Los Penitentes

Vi forlader komfortable Mendoza og sætter kursen mod bjergeventyret. Vi hentes om morgenen og kører i minibus til Los Penitentes (2.600 m), der er startpunktet for næstkommende dags trek.

Det er en flot køretur på højtbeliggende veje over Rio Mendoza og langsomt kommer bjergene og eventyret tættere på. Den lille by, Los Penitentes, ligger ved indgangen til Aconcagua Nationalpark og fungerer som skisportssted om vinteren.

Skisportshotellerne i byen bruges af bjergbestigere om sommeren, og vi overnatter på ét af dem.

M/-/A
Dag 5. Trek til Confluencia 3.380 meter

Ekspeditionen tager sin begyndelse. Fra morgenstunden transporterer muldyr vores hovedbagage til Base Camp. Soveposerne smider de i mellemlejren, Confluencia i 3.380 m, som er vores mål for dagen.

Vi kører sammen med vores bjergguider de 2-3 km til indgangen af nationalparken, hvor der skal der tjekkes ind. Herefter har vi fire timers vandring med ca. 10 kg i rygsækken til Confluencia.

I lejren overnatter vi i store telte med køjesenge, og aftensmaden bliver serveret i spiseteltet, hvor ekspeditionsstemningen og forventningen langsomt sniger sig ind på os.

M/F/A
Dag 6. Akklimatisering til Aconcaguas sydvæg

Vi bliver en ekstra dag i Confluencia for at optimere vores højdetolerance, hvilket vi gør på optimal vis - ved aktiv akklimatisering.

Vi tager på en dagstur til udsigtspunktet ved Plaza Francia (3.900 m), som er base camp for de, der klatrer på Aconcaguas imponerende og bratte sydvæg. Dagen bruges således til at tilvænne os højden og klimaforholdene i det hele taget.

Vi er tilbage i vores lejr i Confluencia sidst på eftermiddagen. Campen omgives af lodrette bjergvægge og forrevne klipper, og når dagens sidste solstråler rammer toppen af Aconcagua, fuldendes udsigten og storheden.

M/F/A
Dag 7. Trekking til Aconcagua Base Camp (4.370 m)

Vi trekker til Aconcagua Base Camp ved Plaza de Mulas. Her skal vi sove de næste fem nætter.

Dagens rute fører op gennem Horcones dalen - en lang og, til tider, støvet og vindblæst dal. Turen tilbagelægges på 8-10 timer afhængigt af, hvor meget vand der er i floden, som vi skal krydse flere gange.

Igen i dag bærer vi ca. 10 kg i vores dagtursrygsække, og mulddyr transporterer soveposer m.v. direkte til base camp.

I Aconcagua Base Camp bor vi i fast teltlejr, hvilket vil sige, at vi sover i ét stort og rummeligt fællestelt med faste senge og fuld ståhøjde. Derudover har vi vores private spise- og opholdstelt samt toilet- og badetelt.

Under opholdet i base camp har vi vores egen kok, som sammensætter hygiejniske og energiholdige måltider. Dette samlede set-up skaber de perfekte rammer om bestigningen.

M/F/A
Dag 8. Hviledag og tilvænning til ekspeditionslivet

Efter et langt trek i går er der dømt hvile og tilvænning til ekspeditionslivet i Base Camp. Vi skal bruge de kommende fem dage her. De er tilrettelagt sådan, at vi skiftevis presser og restituere kroppen.

Vekselvirkningen mellem aktivitet og ro er med til at forbedre vores højdetolerance. Det samme gør sig gældende med 5 nætter i samme sovehøjde. Dagen kan bruges på at se sig lidt omkring i lejren samt justere og forberede udstyr til bestigningen. Om eftermiddagen vil turlederen samle tropperne og informere om opholdet i Base Camp samt de kommende dage.

M/F/A
Dag 9. Træning og øvelser på morænen ved Horcones gletscheren

Vi starter tidligt og tager op på morænen, som afløber fra Horcones gletscheren. Her venter en spændende introduktion til glaciologi - studiet af gletsjere og is - samt et overblik over vores rute på bjerget.

Vi bruger dagen på at vandre i et til tider uvejsomt terræn. Hvis forholdene er til det, øver vi os i brugen af crampons. Alt sammen for at give os den bedste forberedelse inden opstigningen. Det er en dag med gode udsigter til både Aconcagua og Base Camp, og der er gode muligheder for at tage fine billeder.

Vi vender tilbage til Base Camp sidst på eftermiddagen og spiser samlet i vores private spisetelt.

M/F/A
Dag 10. Trekking til Camp I og udlægning af depot

Dagens mål er et øge vores højdetolerance. Det gør vi ved at vandre til Camp 1 og lægge et depot. Det tager ca. 5-6 timer fra Base Camp (4.350 m) til Camp 1 (5.300 m), og hver deltager må beregne at bære ca. 8 kg udstyr.

Dette er fælles proviant i form af mad, gas, kogegrej og lignende, som vi får brug for i højdelejrene senere på ekspeditionen.

Vi tager et længere hvil og spiser frokost i Camp 1, før vi returnerer til Base Camp. Dagen byder på store oplevelser og smukke udsyn og vigtigst, er det en afgørende brik i akklimatiserings-puslespillet.

M/F/A
Dag 11. Hviledag i Base Camp

Efter en hård dag med udlægning af depot tager vi en hviledag i Base Camp. Dagen bruges som man har lyst til og behov for; i soveposen, i spiseteltet, alene eller i selskab med en bog, musik eller sammen med dine rejsefæller.

Det vigtigste er, at alle får fyldt mad- og væskedepoterne og får hvilet godt. Det hjælper alt sammen den vigtige restitution forud for bestigningen.

Vi samles om eftermiddagen i spiseteltet, hvor turlederen vil informere om de næste dage i højdelejrene og selve bestigningen. Der venter et par dage med store udfordringer og turlederen sørger for, at alle 'bliver godt klædt på' med fyldestgørende information. Vi bruger resten af eftermiddagen på at pakke og klargøre til de kommende dage på bjerget.

M/F/A
Dag 12. Overnatning i Camp 1

Ekspeditionen går ind i sin afgørende fase. Vi begiver os af sted mod højdelejrene med det formål at lave et topforsøg på Aconcagua om et par dage. Når vi forlader Base Camp, vil vi således ikke returnere, før vi har forsøgt os på toppen - medmindre det bliver dårligt vejr.

Hver enkelt deltager bærer i dag sit personlige udstyr, og det er derfor vigtigt at skære helt ind til benet og efterlade alt overflødigt i Base Camp. Hver enkelt deltager medbringer kun sovepose, liggeunderlag samt tøj og grej til topbestigningen. For de fleste vil det betyde ca. 10-15 kg på ryggen.

Vi ankommer til Camp I først på eftermiddagen og hjælper med at etablere lejren. Hvert telt udstyres med et kogesæt og en brænder, så teltet (med to deltagere) kan være selvkørende fx i forhold til at smelte sne til vand og lave mad.

Ellers handler det om at få hvilet så meget som muligt. Turlederen og guiderne vil naturligvis hjælpe med alt det praktiske og sørge for, at lejren er godt og sikkert placeret, hvis vejret skulle ændre sig.

Fra Camp 1 til toppen tager det normalt to dage, men for at optimere chancerne for et succesfuldt topforsøg, er der i vores program indlagt 2 ekstra dage i tilfælde af problemer med akklimatisering, uheld eller dårligt vejr.

M/F/A
Dag 13. Træningsbestigning Mt. Manso (5.434 m)

Vi tager en overnatning mere i Camp I, hvilket vil forbedre vores højdetolerance yderligere og stille os stærkere til topbestigningen. Vi bruger dagen i området omkring lejren og bestiger det lette, men smukke bjerg Mt. Manso (5.434 m).

Fra toppen er der en enestående udsigt, og vi begynder for alvor at danne os et billede af ruten, vi skal følge de kommende dage. Hvis forholdene er til det, træner vi brugen af crampons, inden vi vender tilbage til vores camp. Solen går tidligt ned på disse breddegrader, og når solens sidste stråler har forladt vores camp, er det tid til at krybe i teltet.

M/F/A
Dag 14. Fra Camp I til Camp II

Vi skal i dag bevæge os fra Camp I til Camp II i 5.950 m. Det tager cirka 4 timer at tilbagelægge distancen og de knap 700 højdemeter.

Stien er god og opstigningen kontinuerlig. Igen i dag bærer hver enkelt deltager sit eget udstyr. Skulle det være nødvendigt af den ene eller anden årsag, er det en mulighed at lave en mellemliggende Camp i 'Nido de Condores'. Den endelige beslutning herom tager turlederen ud fra en vurdering af gruppens helbredsmæssige tilstand og af vejret. Det kan være koldt og blæsende i denne højde.

Den tynde luft mærkes i forhold til selv 'små' aktiviteter som madlavning og snesmeltning. Alting tager længere tid og er mere ressourcekrævende i disse højder. Vi går tidligt i soveposen og forsøger at få så meget søvn som muligt, så vi er klar til næste dags topforsøg.

I lejren gennemgås de sidste detaljer, så alle føler sig 100 % klar til og fortrolig med det endelige topforsøg.

M/F/A
Dag 15. Topforsøg på Aconcagua (til 32°39’16’’S - 70°00’43’’W) 6.962 meter over havet

Så er dagen endelig kommet, hvor vi skal have testet vores viljestyrke og udholdenhed. Forhåbentlig er bjergguderne med os, så vi undgår de kraftige vinde, som Aconcagua også er kendt for.

Normalt bruger vi 7-10 timer til toppen i 6.962 m og 4-6 timer tilbage til Camp 2. At stå på toppen af det højeste bjerg i Sydamerika er en ubeskrivelig oplevelse. En oplevelse som sætter spor, og som vil huskes i lang tid fremover.

Fra toppen opleves bjergenes storhed, og vi kan i klart vejr se kystlinjen og Stillehavet ud for Chiles kyst, alt imens hundredvis af bjerge omgiver os. Øjeblikke som disse er værd at kæmpe for, og det gør vi på denne dag.

Tilbage i Camp 2 venter soveposen og varme drikke, og vi kryber i soveposen med trætte og tilfredse kroppe.

M/F/A
Dag 16. Reservedag til endnu et topforsøg

Dagen fungerer som reservedag i tilfælde af problemer med akklimatisering, uheld eller dårligt vejr. Det er turlederen og de lokale guider, der i samråd vurderer, hvorvidt et nyt topforsøg kan gennemføres.

M/F/A
Dag 17. Returnering til Base Camp

Vi skal retur til Base Camp, og der venter en længere dag på sporet. Turen ned til Base Camp tager normalvis mellem 4 og 5 timer og giver os god tid til at suge de store og smukke omgivelser til os.

I Base Camp modtages vi af vores mandskab, som har rigeligt med mad og drikke klar til os. Depoterne vil være tomme efter den hårde opstigning, og det er en skøn fornemmelse at sidde i Base Camp med en nyerhvervet top på CV'et.

Turlederen går bagerst og sørger for at alle kommer sikkert med retur. Og når hele gruppen er samlet i Base Camp, fejrer vi bestigningen på ægte argentinsk manér.

M/F/A
Dag 18. Fra Base Camp til Los Penitentes

Vi forlader Base Camp og lægger Aconcagua og de Sydamerikas store bjerge bag os. Vi har en lang og støvet tur foran os retur til Los Penitentes og udgangen af nationalparken. Vi er heldigvis stærke og godt akklimatiserede, så de mange kilometer tager normalvis kun 7-9 timer at tilbagelægge. Under alle omstændigheder har vi tid og overskud til at se og opleve de bratte klippeformationers farvespil.

Vi rammer civilisationen i Los Penitentes, og på det velkendte hotel venter bløde senge, bad, god argentinsk mad og vin. Muldyrene tager i dag den tunge bagage, og vi bærer det mest nødvendige i dagtursrygsæk.

M/F/A
Dag 19. Mod Mendoza

Godt udhvilet efter en nat i 2.720 m kører vi i tilbage mod hotellet i Mendoza. Eftermiddagen i skønne Mendoza bruges bedst på byens grønne og brede boulevarder. Her er adskillige butikker og gode restauranter og barer.

Om aftenen samles hele ekspeditionen på en klassisk argentinsk BBQ restaurant til god mad og vin. Argentisk gastronomi og vin er i særklasse. Vi fejrer bestigningen og alle får overrakt det officielle ekspeditionscertifikat.

M/-/A
Dag 20. Fridag i Mendoza - action eller afslapning?

Dagen er til fri disposition i Mendoza. Mulighederne for aktivitet er mange og man kan bl.a. vælge at besøge nogle af områdets utallige vingårde og smage på druerne.

Skulle man have mere energi at brænde af, er der god mulighed for aktiviteter som fx rafting, MTB eller klippeklatring.

Turlederen vil være behjælpelig med information og forslag. Alternativt kan dagen bruges i Mendoza, som summer af liv og stemning. Byen har mange smukke åbne pladser og lange brede boulevarder med små hyggelige caféer, så det er et perfekt sted at slappe af efter en krævende bjergtur.

M/-/-
Dag 21. Hjemrejse fra Mendoza

Efter morgenmad på hotellet kører vi til lufthavnen og flyver mod Danmark.

M/-/-
Dag 22. Ankomst Danmark

Vi ankommer til København.
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

Det anbefales alle at tage noget frysetørret mad med fra DK (4 - 5 stk) som supplement til maden i højdelejrene. Medbring dine favoritter, som du ved, du kan spise. Desuden anbefales det at medbringe snacks til trekkingdagene og særligt topbestigningen. Se pakkelisten for nærmere information.


Overnatning

BYERNE: I Mendoza bor vi på mindre hoteller. I Los Penitentes sover vi i 2-3 personers rum på et mindre hotel, der fungerer sonm skiresort om vinteren.

BJERGET: I mellemcampen, Confluencia, sover vi i ét stort fællestelt med køjesenge. I Base Camp bor vi i fast teltlejr. Vi overnatter også her i ét stort fællestelt med faste køjesenge. Teltet har fuld ståhøjde og er relativt rummeligt. Foruden soveteltet har vi et spisetelt og toilet- og badetelt til gruppens rådighed. I Camp 1 og Camp 2 overnatter i 2 - mandstelte i god kvalitet.
Graduering og forudsætninger

GRAD: Turen er på 22 dage hvor 12 til 14 dage er med trekking/bestigning. Bestigningen er den hårdeste i Topas regi og gradueres til 6. Hårdheden på en bestigning vil altid afhænge af forholdne på den pågældende tur. Men som tommelfingerregel kan man på et bjerg som Aconcagua forvente: vandring i stor højde, hårde vejrforhold med lave temperaturer og hård blæst, stenet og udfordrende terræn og mellem 10 - 16 kg oppakning på ryggen. Deltagerne bærer selv deres personlige bagage fra Base Camp og til højdelejrene (5.350 m og 5.970 m). De fleste formår at holde sig under 13 - 14 kilo.

ACONCAGUA: Aconcagua er ikke et teknisk bjerg og klatreerfaring er ikke nødvendigt. Det er dog en ægte højdeekspedition, som kræver, at man har forberedt sig grundigt hjemmefra. Det er absolut nødvendigt at være udholdende og i god fysisk form. Det er også et must at være mentalt motiveret.

FORUDSÆTNINGER og FORVENTNINGER: For at få fuldt udbytte af turen skal man have prøvet kræfter med f. eks. Kilimanjaro, Cotopaxi, Mt. Elbrus, Mt. Blanc eller være i en virkelig god fysisk form. Selvom Aconcagua ikke er teknisk svært at bestige, er det ofte nødvendigt med isøkse/vandrestave og crampons. Dette skal medbringes. Man kommer relativt hurtigt op i den tynde luft og det påvirker koordinations- og opfattelsesevnen. Man kan forvente at mærke højdens indvirkning på kroppen på et bjerg som Aconcagua. Vores akklimatiseringsprogram hvor vi gradvist tilvænner kroppen til højden, er en afgørende faktor for succes. Man bevæger sig imidlertid ikke "helt ustraffet" op til 6.962 m og enkelte deltagere vil måske være nødt til at opgive at nå selve toppen.

Det er turlederen der i samråd med de argentinske bjergguider har det sidste ord i den endelige beslutning. Højdesyge er kun farligt, hvis man forsøger at ignorere den. Vores turledere og argentinske guider har stor ekspertise i at få så mange på toppen som muligt.

INFORMATIONSNIVEAU OG FORBEREDELSE: Turlederen vil sørge for at give deltagerne en grundig gennemgang af, hvordan man færdes og forholder sig i stor højde. På bjerget vil deltagerne blive instrueret i de nødvendige teknikker, som skal bruges på bestigningen. Det gælder fx. vandreteknik med crampons, økse og stave.

ÆNDRINGER: Bjerge kan være uforudsigelige og det kan betyde ændring i programmet. Det må man være indstillet på inden afrejse - og i øvrigt på alle bjergbestigningsture. Vi gør vores bedste for at overholde programmet, men en bestigningstur af denne kaliber, vil sommetider implicere ændringer. Det kan være på grund af en eller flere deltageres højdesygesymptomer. Det kan også være på grund af vind- og vejrforhold.
Sikkerhed

Vi gør meget for at vores deltagere skal nå deres mål og komme på toppen. Men vi går ikke på kompromis med sikkerheden. På alle bestigningsture ved Topas er sikkerheden omdrejningspunktet for en succesfuld bestigning og den har vores klare førsteprioritet.

Ekspeditionen ledes af en kompetent dansktalende bjergbestiger/turleder i samarbejde med lokale argentinske bjergguider. Vores argentinske guider er alle certificerede bjergguider, og deres kendskab til Aconcagua og bjergforhold i det hele taget, er stort.

I Base Camp og højdelejrene vil der være medicinsk udstyr. Bl.a. ilt, satellittelefon og kommunikationsudstyr i form af PC/Internet til modtagelse af vejrudsigter. Der vil være radiokontakt turlederen og guiderne imellem.

Inden start af bestigningen, vil alle deltagerer gennemgå flere obligatoriske lægetjek. Dette vil ske på trekket ind til Base Camp samt under ophold i Base Camp. Dette er med til at sikre og opretholde den nødvendige sikkerhed for hver deltager og for turlederes planlægning. Lægebesøgene vil bla. have til formål at måle blodtryk samt iltoptagelse.
Maden

I BYERNE: vælger og betaler man selv sin mad, dvs. frokost og aftensmad. Dertil kommer enkelte dage under turen hvor frokost og/eller drikkevarer ikke er inkluderet. (jf. turbeskrivelsen) Resten af tiden kan man forvente enkle, men velsmagende måltider.

PÅ BJERGET: I Base Camp har vi en kok (tilknyttet vores team og gruppe) som laver 3 daglige måltider til os. Der vil være kaffe, te og snacks hele døgnet. I Camp 1 og 2 tilbereder deltagerne selv deres mad i teltet. Typisk vil det være suppe-, ris- og pastaretter. Normalt er appetitten ikke så stor i den højde, hvorfor vi anbefaler vores deltagere at medbringe 4-5 favorit frysetørrede hovedretter og 2 morgenmadsretter. Alt sammen med det formål at kunne optage så meget energi som muligt.
Turens varighed

22 dage hvoraf 12-14 er med trekking/bestigning op til grad 6.
Klima

I Buenos Aires og Mendoza er temperaturen gennemsnitligt omkring 30° C om dagen og ned til 15 °C om natten. Som i alle andre bjergområder kan vejret være meget omskifteligt på Aconcagua med voldsomme storme. Om dagen kan man både opleve at kunne sidde i badetøj i basecamp (4.200 m) samt stå på toppen kun iført en fleecetrøje. Omvendt er det koldt om natten og i 5.000 meter er -20° C ikke unormalt, og på toppen er der ofte -30° C.
Visum

Danskere er 'visumfri' i indtil 90 dage.
Valuta

Medbring kontante USD til turen. Der kan hæves mindre beløb i automater og det er ligeledes muligt få steder at betale med kreditkort.

VIGTIGT: Betaling af bestigningstilladelsen kan KUN ske i kontante USD.

Leje af evt. udstyr sker ved kontant betaling USD/Pesos.
Adgang til el

Det er ofte svært at få opladet elektronisk udstyr på denne tur. Dette gælder også batterier til digitalkamera m.v. Medbring derfor batterier til hele turen.
Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi gerne ser, at man undlader at sende SMS og ringe, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Litteratur & Kort

The Mountaineers Books: Aconcagua — a climbing guide.
Jim Ryan: Aconcagua and the Southern Andes: Highest Trek in the World (Cicerone Guides)
Harry Kikstra: Aconcagua: Summit of South America (Rucksack Pocket Summits)
Lonely Planet: Argentina
Rough Guides: The Rough Guide to Argentina
Footprint Handbook: Argentina Handbook
Argentina: Insight guides

Kort
Sergio Zagier: Aconcagua: Trekking and Mountaineering 1:50.000

Kort kan med fordel købes lokalt i Mendoza, hvor det ligeledes er muligt at finde litteratur omkring Aconcagua og Argentina
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Rejseforsikring - husk de specielle forhold når du bevæger dig i højderne

Alle deltagere skal have en rejseforsikring for at deltage i turen. Det er dit ansvar at tegne den rigtige forsikring.

Husk, at din rejseforsikring skal være gældende for aktiviteter i mere end 4.000 m. Mange rejseforsikringer dækker ikke, hvis man på turen kommer over en særlig højde. Check med din forsikringsudbyder omkring dette. GOUDA rejseforsikring dækker i alle højder og ved enhver aktivitet, som afvikles på en Topas tur. Vi anbefaler derfor, at du tegner en GOUDA forsikring til netop denne type af rejser.

Kort om højde og akklimatisering

I højden falder ilttrykket og i 5.500 m er iltindholdet næsten halveret. På trekking eller bestigning i højderne skal kroppen tilvænne sig forandringerne for at kunne fungere. Denne tilvænning kaldes akklimatisering. Alle mennesker kan akklimatisere, men det er genetisk bestemt, hvor hurtig du er til det. Der er således individuelle forskelle på, hvor hurtigt man befinder sig godt i en given højde.

Du kan desværre ikke træne akklimatiseringen hjemmefra og god form er ingen garanti for, at du har let ved at akklimatisere. Alligevel er det vigtigt, at du er i god fysisk form, da det er ekstra krævende at vandre i stor højde. Det er vigtigt, at man ikke ser højdesymptomer som et svaghedstegn, men kroppens reaktion på forandringerne i trykket.

På en tur som denne vil der altid være nogen, som mærker til milde højdesymptomer som fx hovedpine, let kvalme og appetitløshed uden at det bliver problematisk. Andre går helt fri og mærker næsten intet. I tilfælde af at nogen skulle udvikle højdesyge — og dermed få moderate eller sværere højdesymptomer, er den eneste behandling at komme ned i lavere højde. Denne vurdering foretages af turlederen, som også igangsætter nødvendige tiltag.

Der er en række faktorer, som har indflydelse på højdetilvænningen. Læs i det følgende hvad Topas gør for at fremme akklimatiseringen og hvad du selv kan gøre.
Hvad gør Topas for at tilgodese akklimatiseringen?

Programmet tilgodeser den vigtige højdetilvænning bedst muligt. Det første tiltag er, at vi i videst muligt omfang følger princippet: "Go high — sleep low".

Kroppens højdetolerance øges ved at man trekker op i fx 4.400 m for dernæst at falde og sove lavere. Oppe i 4.400 m registrerer kroppen dét iltindhold, som er til rådighed i denne højde. Nede i den lavere sovehøjde restituerer kroppen bedre og samtidig arbejder den aktivt for at akklimatisere til iltindholdet, som kroppen registrerede oppe i 4.400 m. Man kan sige, at kroppen på denne måde snydes til at tro, at den er højere. Og det er ekstremt effektivt og giver en klar fordel, når vi senere skal endnu højere.

Et andet tiltag er, at vi i videst muligt omfang undgår at stige mere end 3-500 meter per dag i sovehøjde over 3.500 m. Denne langsomme opstigning giver kroppen den fornødne tid og ro.

Som et tredje tiltag regulerer vi tempoet, da det er afgørende for god akklimatisering, at man undgår overanstrengelse og unødig høj puls. Vi hjælper den enkelte deltager og hele gruppen med at finde dét tempo, som vi ved, vil fremme den enkeltes højdetilvænning i stedet for at hæmme den.

Et fjerde tiltag er, at turlederen under hele turen kommer med anvisninger på, hvordan du fremmer akklimatiseringen. Vi insisterer på tæt dialog med vores deltagere omkring helbred og højdesymptomer.
Hvad kan du selv gøre for at kickstarte din akklimatisering?

Selvom evnen til at akklimatisere i høj grad bestemmes af din genetik, kan og skal du heldigvis stadig gøre noget aktivt for at kickstarte og fremme din akklimatisering. Der er en veldokumenteret sammenhæng mellem højdesyge og dehydrering.

Det absolut vigtigste råd i højderne er at drikke vand, og netop væskeindtag er en komponent i akklimatiseringsprocessen, som ikke kan udfordres. Du bør drikke minimum 4 - 5 liter vand dagligt. En anden betydningsfuld faktor er lavt tempo. Accepter din hjertefrekvens og lad benene følge hjertets rytme. Ikke omvendt. Sørg desuden for at regulere din kropsvarme, så du er tilpas og hverken for kold eller varm.

På trekking eller bestigning i højderne, kan du tænke på din krop som en lidt skrøbelig maskine. En maskine er stærk — det er din krop også. Men kroppen er under et ekstra pres i højderne, og derfor bliver det din opgave at hjælpe den, hvor du kan, bl.a. ved at følge ovenstående råd.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Mendoza t/r
Lufthavsskatter og — afgifter
Transport mellem Mendoza og Aconcagua Nationalpark
Hjælp til at indhente klatretilladelse til Aconcagua (Mendoza)
4 overnatninger på hotel i Mendoza, inkl. morgenmad
2 overnatninger på skisportshotel i Los Penitentes, inkl. morgenmad
2 nætter i telt med faste senge i mellemvejslejren, Confluencia.
6 nætter i Base Camp, Plaza De Mulas.
Dagsvandring til BC for Aconcagua sydvæg
Fuld forplejning i Base Camp; morgenmad, frokost, aftensmad og te, kaffe, kakao.
Mad på den øvrige del af turen som angivet under dagsprogrammet.
Information om bestigningen og vejledning omkring udstyr afholdt af dansk ekspeditionsleder i Mendoza
Dansktalende ekspeditionsleder
Argentinsk trekkingguide
Argentinsk bjergguide
Ekstra bjergguider på topnatten
Telte og andet lejrudstyr (kogegrej, gas, reb, radioer m.v.)
Muldyrtransport af udstyr mellem Los Penitentes til Base Camp
Bærere til fællesudstyr (telte m.v) til højdelejre (OBS: du bærer selv din personlige bagage)
Bagagepose til muldyr transport
Middag på argentinsk restaurant i Mendoza.
Bidrag til rejsegarantifonden

NB. Hvis en deltager forlader ekspeditionen af den ene eller anden årsag, er overnatning, forplejning og andre ekstra omkostninger, som ikke fremgår af turbeskrivelsen, for egen regning. I visse tilfælde vil deltagerens private forsikring dog dække disse omkostninger.
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge — herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser (beregn ca. DKK 50 - 100,- pr. måltid)
Bestigningstilladelse Aconcagua:
Højsæson 1/11-31/01 ca. 800 USD, lavsæson 1/2-1/3 ca. 600 USD (betales i KONTANTE USD i Mendoza)
Drikkepenge til lokale guider, — ca. DKK 500,-
Sightseeing i Mendoza
Personlig udrustning
Evt. afbestillingsforsikring
Lufthavnsskatter og andre afgifter, - ca. DKK 120,-
Entré til museer m.v.
Rejseforsikring
Gå til toppen og Book rejse
Anna-Louise Hansen

En rigtig højde ekspedition, som stadig er realistisk uden at man er klatre. Fantastisk vandring i andesbjergene, ægte bjergbestiger stemning i base camp og fed udfordring mod toppen af sydamerika! Der udover tid til at nyde det rolige tempo i Mendoza med god mad og rødvin.

Leif Erik Simonsen


Er man til større udfordringer, så er en bestigning (eller forsøg derpå) af Aconcagua værd at overveje. Det er krævende, men "beløningen" i form af fantastiske views og et anderledes landskab end man vanligt ser. Overraskende er det desuden at opleve, hvor megen "luksus" der er i en base camp.

Jens Rasmussen

En tur der kan anbefales. Man skal dog gøre sig klart at det er en bestignings tur med alt hvad det indebærer og ikke en søndags tur på Kilimanjaro eller Elbrus.

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig