Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Grønland - Qaanaaq - Hundeslædetur i det legendariske Thule distrikt

Ref. GU
Vi har udarbejdet en pakkeliste, som hjælp til vores gæster i pakkesituationen. Pakkelisten medtager nogle generelle informationer om vores vandreture og hvad det er godt at medbringe. Vi har derudover tilføjet nogle punkter, som specifikt omhandler den tur du skal på. Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man kan medbringe til turen, og ikke som en liste over ting som skal medbringes på turen. Hvad folk pakker af tøj, såvel til vandring, hundeslædeture som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaringer siger os dog, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på selve turen

Medbring en dagsturrygsæk til de ting du skal bruge i løbet af dagen på hundeslæden og til korte vandreture. Til bagagen som skal på hundeslæden medbringes vadsæk eller større rygsæk. Der er mulighed for at efterlade overskydende bagage både i Ilulissat og Qaanaaq.
Klima

Middeltemperaturer i Qaanaaq og omegn er i april og maj måned, henholdsvis -15 grader og -4 grader. Temperaturerne er angivet, som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen kan temperaturen stige over det angivne. På grund af solen (midnatssol i maj måned) og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa. Nattemperaturerne kan komme ned på - 20 grader i april og -10 grader i maj måned. På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigt.
Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode - varme vinter støvler til brug på rejsen excl. slædeturen, gerne med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Til selve slædeturen i Qaanaaq skal man have deciderede varme støvler (Ex. Sorell). Vi anbefaler at man lejer støvler i Qaanaaq - kontakt Topas herom.
Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til indendørs brug.
Tøj til slædetur

  2 par tykke vandresokker
  Evt. 2 par tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  Svedtransporterende undertøj evt. uldent undertøj
  1 tynd uldtrøje
  1 sweatshirt/ulden sweater/fleece trøje
  1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
  1 par regnbukser
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med faktor
Diverse

  Evt. bukser til bybrug
  T-shirts
  Skjorter
  Strømper
  Toiletsager
  Undertøj
  Skrivesager
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på at visse lande kræver at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape og vableplaster og evt. knæbind.
  Sysæt til mindre reparationer
  Kamera og evt. ekstra baterier/ evt. oplader
  Alkohol gel til at vaske hænder i, før picniclunch. (Kan købes på apoteket eller hos Matas).
  Vådservietter
Pakkeliste specifik til denne tur

  Termoflaske på ca. 1 liter, da det er rart med lidt varmt i løbet af dagen, når vi er på hundeslædeturene.
  Krus, bestik, dyb tallerken eller mug
  Ansigtsmaske: Vi anbefaler kraftigt, at du medbringer en ansigtsmaske, elefanthue el.lign. til at beskytte ansigtet mod vinden.
  1 par fleecebukser til at have på under sælskindsbukserne.
  1 varm hue eller elefanthue (skal dække ørene godt)
  1 par varme luffer samt reserve handsker
  1 halstørklæde/halsedisse
  Evt. skibriller
  Håndklæde (lille)
  Lommekniv (Ikke i håndbagage under flyvning)
  Kikkert
  Overlevelsestæppe (alutæppe)
  Plasticposer/sorte affaldssække til at beskytte tøjet i rygsækken mod fugt
  Personlig hygiejne: Vådservietter og alkogel
  Personligt spisegrej: dyb tallerken, kop, kniv, gaffel og ske

Tøj og støvler til slædeturen:
Udetøjet til slædeturen er meget vigtigt. Udstyret består af luffer, anorak (skind) , bukser (skind) og støvler (Kamikker/Sorell eller lign.). Dette traditionelle tøj lavet af skind (ex, rensdyr, sæl og isbjørn) er klart bedre end moderne udstyr, såsom goretex m.m.
Vi anbefaler kraftigt at du lejer dette udstyr i Qaanaaq - kontakt Topas herom (ca. DKK 1650,-/person for hele slædeturen).
Specifikke turbemærkninger

En typisk dag på hundeslæde: Efter morgenmaden starter hundeslæde føreren med at give hundene seletøjet på og pakke slæderne. Derefter starter hundespandene efterhånden som de får pakket deres udstyr. Det er vigtigt at hundene finder deres egen rytme, hvorfor slæderne ikke nødvendigvis følges tæt ad på ruten. Frokostpausen er normalt på en halv til én times varighed så alle kan få en længere pause. Pausernes varighed er dog vejrafhængig. Vær opmærksom på ikke at røre ved hundene, med mindre man har fået lov af hundekusken.
Sovepose og liggeunderlag (evt. lagenpose)

3 sæsoners sovepose og underlag skal medbringes af deltagerne selv på turen. Medbring evt. en fleecepose eller lagenpose til at have inden i soveposen, hvorved komfort temperaturen øges. Sovepose og underlag kan evt. lejes i Ilulissat - kontakt Topas.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Hundekuskene

Der påhviler hundekuskene et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en slædetur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere hundekuskene. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig